Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Розказувала чоловікові ввечері про вареники. Він посміявся і сказав, що не бачить проблеми: можна вареники в магазині купити і наварити :).
    Із чого роблю висновок: проблема не у варениках. Проблема у нашому небажанні піти один одному на поступ. Можна ж зробити щось для чоловіка не вимагаючи нічого взамін.
    У цьому, мабуть, і полягає мистецтво бути дружиною...

• Подобається Подобається x 10
  2. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Дівчата, я знаю вихід(для тих хто не любить ліпити вареники)...берете мужа під руку і в центр в МВФ....деталі тут

• Подобається Подобається x 7
  3. kati

kati Well-Known Member

ну то вже провокативне питання:)
    звичайно люба мама для своєї дитини не те щоб вареника зробити....марципан зліпить:)
    .....памьятаю з дитинства,як на др просиш маму і шоб торт на два яруси,і горішків напекти,і трубочок з згущонкою....і еклерів....і мама все готувала,ніразу не сказала,а давай може хоч без еклерів! Або просиш маму ввечері після роботи,давай спечем рогалики...і хоч змучена але ж пекла!!! Я це дуже добре памьятаю,і для своєї дитини так само буду намагатись

• Подобається Подобається x 1
  4. Nata

Nata Well-Known Member

Ну от... для дитини - зірочку з неба. Але ж чоловік - теж рідний. І до народження первістка найріднішим і надорожчим був? Чи ні?

• Подобається Подобається x 3
  5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Еге ж, для найріднішої людини звісно що зробиш все. Однак, як дитина просить? "Мамусю, хочу вареничків ( млинчиків, дерунчиків - не важливо). Бігом біжиш на кухню. А якщо кохана людина котора чоловік починає наїжджати, що ти не вмієш, не хочеш і господиня з тебе ніяка, бо вареників не ліпиш ? Та ще й з своєю мамочкою порівнює? Хочеться бігти на кухню? Мені б не схотілося. Справа дійсно не у варениках і пампухах, а у тому, що найрідніша людина - чоловік не буде критикувати і порівнювати в образливій формі дружину, якщо і вона для нього - найрідніша. Тоді і проблем не буде, і вареники на столі стоятимуть:):):)

• Подобається Подобається x 9
  6. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Дякую.... хоча б ви мене розумієте... Просто Ната каже як моя свекруха.... чоловік розказує мамі шо я йому не хочу готувати вареників а свекруха каже "та нічого ше буде готувати", а чому б не сказати "ну і нічого страшного, будеш приїжджати на вареники до мене"... Хоча, Нато, ви праві, мистецтво дружини мені дається нелегко:shy:... а може мені потрібно шоб ше й чоловік знав трохи свого мистецтва.... чи такого немає:shutup:?

• Подобається Подобається x 8
  7. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

вашому чоловікові, безумовно, треба трохи "чоловічого мистецтва". Хоча б у тому, що жалітися мамі на дружину - це вже нижче плінтуса. ІМХО, звичайно.

• Подобається Подобається x 6
  8. Nata

Nata Well-Known Member

А це вже інше питання. Ішлося про те, що чоловік хоче - дружина не готує, бо "він теж ремонту не робить". Хіба ви дітям готуєте смаколики "за щось"?

Квіточко, я не хотіла Вас образити. Просто для мене в цій ситуації немає джерела конфлікту.
    Щоправда і чоловік мені ніколи не дорікає, що я готую не так або не те. Та й свекруха інколи визнає, що я готую дещо смачніше. І мені не важко їй подякувати, прихвалити інколи (а заодно й повну торбу вареників отримати).

9. Nata

Nata Well-Known Member

І ще: якби мені чоловік сказав, що його мама ліпше готує щось, то їв би ту страву потім три місяці день в день, поки не визнав би, що я ліпша газдиня.

Все, іду ліпити вареники. Синочок захотів :) :) :).

10. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

я не кажу шо ви мене образили. Просто я намагаюся розуміти людей і давати можливість їм робити те, що вони хочуть... Ну якщо я людині 100 разів пояснюю, шо не хочу робити я тих вареників, то навіщо кожен раз мені про це нагадувати... Йде мова про розуміння.. До речі я йому пропонувала, давай разом будемо готувати, то він тільки сміється з того... але досить вже тих вареників, вже другий день про них говоримо..

11. нталька

нталька Well-Known Member

А можна про пельмені? :)
    У нас трохи схожа ситуація була - чоловік хотів пельмені, а я купувала магазинні, бо не вмію пельмені робити, та й довго возитися. Так йому і казала. А він все наполягав, що домашні такі завжди смачні, то я й запропонувала йому зготувати для мене їхні домашні пельмені.
    Він подзвонив мамі, взнав рецепт :) і приготував. Заодно і зрозумів, що то не хвилинна справа. Тепер і не вимагає, а як дуже хоче, то по великих святах :) сам готує. А я тільки нахвалюю яка смакота.
    Справді, багато залежить і від чоловіка!!!

А каву зранку готує той, хто першим встав, з шоколадками чи канапками. А інший дякує і тішиться. І всі задоволені. :)

• Подобається Подобається x 19
  12. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

А мій на кухню ні ногою:bazar:, хіба чаю може зробити, коли дуже прошу,
    проте, постійно допомагає прибирати, поливає квіти,
    а нянька він незамінна, мала його просто обожнює:shy:
    ЗІ:раз в пів року балую його домашніми варениками, частіше палюшками,
    але на пельмені ще мене не вистачило:lol:

• Подобається Подобається x 4
  13. ірен

ірен Well-Known Member

як про мого сказано!!!!

14. irisa

irisa Member

я теж не люблю коли хтось посторонній у мене на кухні щось готує,а особливо свекруха. вона зразу починає мене вчити чому тарілки так стоять,а не інакше і т.д...

• Подобається Подобається x 2
  15. irisa

irisa Member

16. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А що робити нам бідним, якщо у нас нема МВФ?:shy:

Мій мені багато нив про те що його мама йому вареничків свіженьких кожної неділі ліпила а як він був в Україні то щей пиріжків з яблучками пекла. А я йому на те сказала, що я б також не проти якби мені хтось напік пиріжків чи наварив вареничків. Більше він не вимагав.
    Одного разу грозився що буде вчитись ліпити вареники, але коли я йому сказала що треба зробити то він вирішив що то надто кропітка робота і обійдеться.
    Вареники я ліплю лише кілька раз на рік і то зразу роблю багато аби можна було заморозити і видавати під розписку час від часу.
    Погоджуюсь що суть не в варениках, пельменях чи будь чому іншому а в бажанні іти на компроміс і повазі один до одного.

• Подобається Подобається x 7
  18. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Справді, бо інакше як не буде питань до вареників, то буде до чогось іншого

19. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

То Марусічка треба до нас у Львів в гості прилітати по неділях:p

Або відкривати в себе МВФ...:shutup:

• Подобається Подобається x 1
  20. Ірена

Ірена Well-Known Member

а хто як дає собі раду із переповненим графіком? як знаходите час на себе на чоловіка? все кидаєте -хай горить синім полум"ям, чи якось, по особливому, день плануєте?

Статус теми:
Закрита.