Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Nata

Nata Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Я щось проблеми не розумію. Невже важко наліпити вареники? Тим більше для коханого чоловіка...
    Я от для свого навчилася суші крутити, не те що вареники.

• Подобається Подобається x 6
  2. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

І я так роблю. Бо якщо вже зважуюсь ліпити вареники, точніше заставлю себе, то наліплюю надовго, зо три-чотири торбинки. Терпіти не можу ліпити вареники і не їм їх! А чоловік любить з солодким сиром, з вишнями, черешнями. Але я часто не балую. Лінива я... а от пампухи по святах роблю.

• Подобається Подобається x 4
  3. kati

kati Well-Known Member

я от пельмені заморожую,а в свекрухи вареники не заморожують,вона каже що вони потім тріскають.....в мене нічого не тріскає,чого так*?

4. Xomka

Xomka Well-Known Member

Квіточко! Може дійсно робіть ті вареники й пампухи кілька разів в рік - на якісь спеціяльні для чоловіка дати, нехай знає як ви його любите;) Або зробіть з ним бартер, ви вареники з пампухами, а він вам теж щось бажане;) Але кожного тижня ті страви робити, то:suicide:, якщо хоче кожен тиждень, то нехай сам навчиться й зробить собі:p

• Подобається Подобається x 2
  5. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

Я от теж не розумію... хіба люблять за вареники????? Я б теж хотіла шоб він сам ремонт робив, електрику міняв... а він каже шо то робити не буде бо не вміє... і знаєте для мене то не є трагедія... не вміє не хоче... яка різниця...я теж вареники робити не вмію.... я взагалі з тістом нічого не люблю робити... Мене дратує от що, чому жінки повинні все робити, хочуть вони того чи не хочуть, а чоловіки роблять лише те що хочуть... І ще одне, свого часу я робила все і навіть ті вареники, то він казав ше торти пекти... Знаєте дай котові залізти під стіл.... А якщо спробувати зрозуміти людину... Хіба щастя в варениках??

• Подобається Подобається x 1
  6. Nata

Nata Well-Known Member

Та ні, щастя не в варениках. Щастя у взаєморозумінні, взаємоповазі, у бажанні обох досягнути компромісу.
    Навіть якщо для того доведеться наліпити вареників :).

7. Квіточка

Обох????? Де тут йдеться про обох.... тут тільки вимога одного..

8. kati

kati Well-Known Member

100%!!!! я коли питаю в чоловіка,чого ти так любиш ті вареники,він каже,ну тож так по сімейному,наліпити,наварити,всім сісти за стіл.....тобто в нього то діло звички,так заведено в його сімьї.А от в мене в батьків такого культу вареників немає,і звичайно я більше беру саме від своєї мами в плані готування..
    В принципі мій чоловік взагалі тепер від мене вже не вимагає якихось наслідувань своєї мами( а на перших порах було.....)навпаки він тепер каже,що котлети і відбивні в мене смачніші ніж в його мами,що салати я кращі роблю,і рибу/мьясо запікаю цікавіше....:beee:Погодьтесь некожен чоловік так скаже....А сьогодні зранку,коли відкривала банку огірків він мені видав,а давай надругий рік ти вичитаеш в інтернеті якісь цікаві рецепти і ми самі будем все закручувати:shutup:sad: до слова концервацію я дотепер не робила,немала потреби,і свекруха і моя мама роблять повно всього,і на нас в тому числі) .

• Подобається Подобається x 3
  9. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Отак ніби про свого чоловіка шойно прочитала...:xaxa:

10. СОФІЯ -СОНЯ

Згадала, як до нас (коли ми ще жили у свекрухи з свекром) неочікувано нагрянули гості. Ну, я наварила бульби, відкрила домашню тушонку, огірочки-помідорчики, ще там щось, звичайно, але суть була у тушонці, дуже її хвалили, і до чоловіка: "От файну мати тушонку робить!" на що він з образою в голосі відповів: "Чому це мати?! В мене що, жінки нема?! Мати, до речі, так не вміє зробити!"
    Я ходила гордо три дні! А свекруха з синочком три дні не розмовляла.
    Так що для чоловіків мати господиню в хаті дуже важливо, прямо питання престижу для деяких!:):):)

• Подобається Подобається x 7
  11. Квіточка

Аналогічна ситуація в наших сімях... Його мама встає в 5год. і ліпить вареники.... і сестра туди ж вдалася... В мене мама вставала в 9 і ми йшли гуляти, дивилися ТВ, тобто відпочивали, і шо то не вважається по-сімейному... До речі мій тато маму таку і любить, а його тато вічно мамою не задоволений, то варинеки не досолені, то з картоплею, а він хотів з капустою, то він хотів з сиром... В кожної сімї своє розуміння традицій.... Тому не хочу шоб з мене когось ліпили.... До речі, мій чоловік теж визнає шо багато чого я роблю краще ніж його мама.... але він хоче шоб я була ідеальною.... Але якщо я розказую що мій тато може зробити, то він каже шо він не мій тато і не збирається його наслідувати... І буть тут мудра...

12. Квіточка

але все ж таки зізнайтеся хто робить вареники і пампушки.... може факти мене переконають...

13. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Мій чоловік ніколи не просить мене щось приготувати конкретне.Знаю що він дуже любить тушені реберця з чорносливом, але мені він жодного разу не сказав приготуй.
    Але мені хочеться зробити йому приємне і тому обовязково навчусь гарно готувати цю страву.
    А щодо вареників:ходила я вчора до сестри чоловіка і до неї прийшла свекруха.Свекруха пішла на кухню качає тісто. ліпить варенники, а Оксанка сидить в кімнаті навіть на кухню носа не показує.
    Потім свекруха покликала їсти - Оксана перша за стіл і перша їсть нікого не чекаючи.Після вечері я питаю як ти так можеш.А вона відповідає що як тільки вийшла заміж зразу сказала чоловіку що гратися з тістом не буде, так що якщо хоче варенників хай його мама і ліпить.Її чоловік відноситься до цього нормально.
    Це звичайно їхня сімя з своїми порядками.Але я ні маму ні свекруху на кухню не пустила б - це моя територія і я хазяйка і взагалі щодо приготування я намагаюся бути найкращою і мені навпаки приємно урізноманітньовати страви.
    І вареники я теж готую залюбки, але не часто бо чоловік не любить щоб страви часто повторювалися.

14. Nata

Nata Well-Known Member

А от цікаво: якщо вареників просять діти? Що тоді кажуть ті котрі "з тістом ні-ні"?

15. irisa

irisa Member

в мене аналогічна ситуація. коли я працювала,утримувала сама себе та і мама допомагала(причому нам двом),а тепер коли я в декреті,то у кожного свої гроші,чоловік мені в крайньому випадку може дати паро грн. і забулося що раніше гроші були спільними.

16. Olia

Olia Well-Known Member

:)а я роблю вареники щонеділі, але не сама а разом з чоловіком-я замішую тісто, він розкачує, а я ліплю. І нічого складного в цьому не бачу,:confused: сама люблю вареники. А на другий Святвечір в селі наліпила 175 вареників з капустою і бульбою:8:, всі так хвалили, і це вся чоловікова родина

• Подобається Подобається x 8
  17. СОФІЯ -СОНЯ

+1! прямо моя позиція.Я так довго чекала СВОЄЇ кухні, що ні мами, ні свекрухи, нікого іншого я там не потерплю! Правда, ніхто туди і не рветься сильно:p

18. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Я роблю і вареники, і пампухи, сирники, млинці, і рибу фарширую, і ще багато іншого...
    Але для того не стаю в 5 ранку, а все ближче до 10:).
    Але до СОФІЇ -СОНІ, мені далеко:)
    доречі мені вареники значно швидше зварити ніж будь-який суп, якщо готова начинка, припустим вчорашня бульба, чи капуста тушена.
    чоловік ніколи нічого не вимагає, але щось їсти треба, а є час то і пофантазувати можна.

А на рахунок грошей, то ми живемо на чоловікову зарплату, бо отримує в "конверті", а мені перераховували на карточку, то вони там і залишалися, то ми так економили. Потім зняли як ремонт робили:). А твої-мої гроші такого не було ніколи. Дають чоловікові зарплату, він мені урочисто її передає, а я кладу в коробочку, попередньо відклавши на КП, і кожен бере скільки йому треба:) правда дивимся чи ще до дна не далеко:)

Останнє редагування: 20 Січень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  19. kati

kati Well-Known Member

та питання не в тому,хто шо готує....звичайно всі готують,в кожного є фірмові страви.....
    Але якщо людина не любить сама тих вареників+не любить пацькатись з тістом( я теж краще приготую перше,друге,третє і компот ніж буду бавитись з варениками),то навіщо тоді себе ламати? щоб тільки догодити чоловікові? Я люблю зранку пити каву з молоком з шоколадом....і шо хтось мені то виготовлює? Ні! та й не треба,маю не дві ліві....взаєморозуміння і повага в сімьї не заключається тільки втому щоб догоджати один одному в кулінарних уподобаннях

20. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Згодна на 100%.
    Просто чоловіки люблять ситно поїсти в більшості, а вже що то не грає великої ролі;)

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.