Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Олюська

Олюська Well-Known Member

Відповідь: Що їмо під час посту?

Та чого ж розбещувати, я це називаю догоджати. Поки ми були не одружені, то він у мами своєї все їв, але вона готувала тільки відбивні, котлети, картоплю, макарон, пиріжки з квасолі, сирнички, налисники ну і ще дещо, таке звичне. А я хочу щось цікаве готувати, фантазувати, а не годувати одним м'ясом. ну хочеться чоловікові догодити

• Подобається Подобається x 2
  2. bora

bora Well-Known Member

Ну звісно. Тільки не забудьте йому щоразу про це нагадати - закцентувати..Ато як практика показує, як потім не матимете вільної хвильки колись догодити (діти-робота-хвороба) - можна отримати звинувачення у всіх "смертних гріхах":) Сподіваюсь він Вам так само догоджає у чомусь іншому і не сприймає як належне Ваші надмірні старання.

• Подобається Подобається x 5
  3. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

Більшість чоловіків сприймають старання дружини по господарству як належне.На їхню думку так і повинно бути, вони ж заробляють гроші.А те що ти також заробляєш гроші і тягнеш майже усі хатні хлопоти до уваги не береться.Молодці ті жінки, які одразу після одруження внесли ясність в розподіл домашніх обовязків:прибирати разом, продукти купляти разом, платить за комунальні і готує по вихідних чоловік. А то виходить плачевна картина: ти з віником в руках, а він в компі цілими вихідними.І починаєш думати як це могло вийти?
    І сама знаходеш відповідь не потрібно було нянчити!!!!!!!!

• Подобається Подобається x 7
  4. Marianka

Marianka Well-Known Member

Чесно кажучи я ніколи не розуміла жінок, які кричать по вихідних готує чоловік, бо я жінка я і заробляю і прибираю, і їсти варю. Цей героїзм як на мене лишній. Їсти варити ніколи не було для мене проблемою, тим більше якщо двоє людей лише живуть, до вечора працюють, зварити вечерю це немає бути проблема. Ще на мій погляд жінка має бути хитрішою трошки, і не казати так прямолінійно - я все роблю, а ти на дивані лежиш. Це має бути втягування поступове чоловіка в сімейні проблеми, але так щоб він цього і не помічав. Ніхто нікому нічого не винен.
    Чоловік за своєю природою - мисливець, в нього закладено в ДНК, що він має заробляти гроші і забезпечувати сім'ю, тому не потрібно вимагати в нього, щоб він і домогосподаркою ставав на пів ставки. До цього питання треба підходити хитро і розумно.

Останнє редагування: 12 Грудень 2008
  5. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Хитро і розумно, але все таки на пів ставки:xaxa::xaxa::xaxa:
    Коли в нас не було дитини, все виходило nt; просто, обидвоэ на роботы, я готую вечерю, вын злегка все прибрав, а коли появилась донечка - о-па, а не все так просто:no::ninja:

• Подобається Подобається x 4
  6. Іриска

Іриска Well-Known Member

ПРАВИЛЬНО В НАРОДІ КАЖУТЬ : "ЯК ПОСТЕЛИШ, ТАК І ВИСПИШСЯ".
    Я вважаю, що чоловіка потрібно зі самісінького початку виховувати. Доречі, чоловіки нас також виховують і привчають до своїх звичок, але ми гнучкіші і навіть інколи цього не помічаєм! Але потрібно спокійно розмовляти з коханим, ніколи не впадати в істерику від того, що він лежить на дивані. А хто Вам не дає лягти і відпочити? двоє полежали, відпочили і далі йдете обоє займатися хатніми справами...Потрібно пояснювати коханій людині навіть елементарні речі: Вам самим скучно щось робити без коханого, що у нього щось краще вдається, що Ви ж жінка - а він МУЖЧИНА і сильніший, і витриваліший, і може більше зробити/могти...Вони так люблять, щоб їх хвалили...Зробіть коханому приємне - повірте - він це оцінить!

• Подобається Подобається x 5
  7. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Ну, я часом балую, а часом всуну в руки пилосос - і вперед. Ну не виявляє мій чоловік ініціативи до домашніх справ, :no:але ж є я така ініціативна. За 15 років з хвостиком якось вже ввійшло в норму: скажеш - зробить, не скажеш - переступить і піде далі... І ще, коли сказати: "Треба було б витяжку зняти і помити, але вона така важка.." -глухий номер. В нашому випадку треба чітко говорити: "Сьогодні маєш зняти і помити витяжку!" - отоді є результат.

• Подобається Подобається x 10
  8. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Так склалося, що навіть працюючи я мала значно більше часу ніж чоловік, тому готувала і зараз готую завжди я. Може, тому що дуже люблю, правда чоловік то цінує, і мені декоди не зручно, як він мене розхвалює своїм родичам. А за покупками і платити комунальні, як не смішно ходили разом, в двох і в черзі постояти веселіше:). Проте є речі які робмить виключно чоловік, пилососить наприклад, дрібниця але приємно, на вихідних тепер чоловіке 70% часу бавить доцю, правда я те ж кручуся біля них лещуся до чоловіка. Але є одне маленьке фе. Все що чоловік має зробити я маю розказати покроково притому два рази:), інакше може вийти не зовсім те чого чекаю, і мене це трохи дратує. Ну нариклад. Піди зроби канапку намаж масло поклади ковбасу і сир і не забуть покласти решту в холодильник, а ще виключи телевізор і світло, якщо я цього не скажу, то ковбаса лежатиме на столі, горітиме світло, і йтимуть новини:). Цікаво мені одній такий екзепляр попався, чи ще хтось таким володіє;)?

• Подобається Подобається x 9
  9. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

ох...як це нагадує мого чоловічка:xaxa:

• Подобається Подобається x 3
  10. нталька

нталька Well-Known Member

Не вам одній :) Хоча мій тепер каже, що це я його так "надресирувала", що заходячи в магазин, наприклад, він дзвонить мені і перепитує що купити, бо інакше обовязково щось не те. :)

11. СОФІЯ -СОНЯ

+1! :clapping::clapping::clapping:
    Дістаю пилосос, дивлюсь - не витрушений.
    - Чому ти не витрусив, як пилососив?
    - А ти казала попилосось і сховай, не кидай посеред хати, про витруси ти нічого не говорила. :):):)
    Сама винна, панімаєш!:xaxa:

• Подобається Подобається x 11
  12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ой.... а я мене чоловік як послухати прям вже такий господар... нема куди далі... :xaxa:
    Прийшли в вихідні свекри в гості... ну і зайшла свекруха на кухню а там все блищить..... звичайно, як я взнала що до нас їде "ревізор" то я внепланово тайфуном пройшлась.... все блискучим зробила, хоча в принципі і так чисто було. І от сидить вона чай попиває, і каже..... ой.. в тебе сковорідка така чистенька і кришка прозора зовсім не захляпана жиром...... то ви що, мабуть і не готуєте в ній? Чоловік стоїть поруч і одразу - ну я к не готуємо... готуємо... але що там її помити... раз-два і чистенько. Потім стоять на сушці пару кастрюльок.... і дно то яке ставиться на плиту чистеньке, без підгорілостей без там того нагару, і знов... ой які в тебе кастрюльки, кличе свекра, мол подливись яке все сяюче...... свекор обнімає...цілує... каже що я в нього сама любима невістка.... а чоловік знов - мам, да що там кастрюльку помити - скористався, помив и все. Ну і так само ще про плиту нашу що вона в неї тіпа затраскана вся я в нас біленька, що в нас крани без вапняного нальоту, що ванна я нас біленька не зважаєчи що там собаку купаєм,.... короче багато чого там хвалилось. А я так собі стою і думаю...... як гарно мій чоловік мамі каже що нєфіг дєлать кастрюльку чи сковорідку помити до блиску чи взагалі чистоту підтримувати....... і чому він сам цього ніколи не робить поки 100 разів йому не нагадаєш :xaxa:

Останнє редагування: 12 Грудень 2008
    • Подобається Подобається x 15
  13. bora

bora Well-Known Member

Mira_SH, ще мій такий:) Але. часом і в нього бувають зрушення в протилежному напрямку. Може приміром всі вікна сам помити. Але як то стається і чим спричинено я ще не вирахувала:)

До слова про пояснювати коханому елементарне. Мені чоловік одного разу сказав дуже жорстко - "я на вчительці не одружувався! Не тре мені очевидне пояснювати!" Зрештою спробуй вгадай, що для нього елементарне. межа дуже тонка з тим, щоб він не відчув, себе незручно через пояснювання. Тому не пояснюю більше:) Він зробить, а я піду провірю. або під час того скажу ЯК доробити. Інакше - купа роздратування, що він не маленький:)

14. Nata

Nata Well-Known Member

Та напевно всі чоловіки такі: поки не скажеш - пальцем не поворухнуть. Хоч ні, не всі... бачили б ви як мій дядько господарює! Заздрю я інколи тітці, такого скарба має :).
    У нас хатню роботу роблю я, щодня. В суботу прибираємо разом. Покупки теж плануємо так, щоб основні закупи робити в суботу, разом :).
    Щодо готування... Мені не важко, я люблю готувати, люблю щось нове придумувати, проте якщо чоловікові забагнеться смаколиків готую на вихідні, поки він бавить дітей :).

• Подобається Подобається x 6
  15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Ви і з сином таке саме робитимете?
    Бо тоді можна поспівчувати його майбутній дружині...
    До всього треба підходити з розумом, якщо лише з серцем, може, біда бути.

• Подобається Подобається x 8
  16. Ірушка

Ірушка Well-Known Member

Повністю підтримую.
    А щодо того - жінка повинна привчати до господарства чоловіка хитрощами, то ми це вже приходили.Якщо чоловік не любить прибирати, він по всякому буде стратися цього не робити чи ти будеш хитра, чи криклива

В вас свекруха дісно ревізор. якщо все так примічає.

Останнє редагування модератором: 16 Грудень 2008
    • Подобається Подобається x 6
  17. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

Ні, в мене теж такий є:xaxa: І про канапки і про сир і про світло, все "в саме яблочко".
    Я не можу сказати, що в мене чоловік нічого не робить. Навіть навпаки, він цілий день чимось зайнятий. То на халтурі, то щось в гаражі робить, то батькам допомогає, завжди в русі. Але як тільки приходить до хати, на цьому все закінчується:ninja: Хіба треба прийти і до нього пару разів сказати, щоб пішов щось зробив, бо так результату не буде. Ну хіба передивиться все на каналі Діскавері.
    А найбільше, що мене дратує, це наприклад, я йому кажу, мені завтра потрібно там кудись з'їздити, посиди з малим. Він погодився, добре посижу. Потім пізніше йому хтось подзвонить, що треба, або щось допомогти, або когось відвезти кудись. Він відповідно забув, що я зібралася кудись їхати. Я починаю :cesored:, а він "Ну я ж тепер не подзвоню їм, і не скажу, що я неможу:confused:". І роби, що хоче....відкладай свої плани на далеке майбутнє....
    І взагалі, він в мене страшенний забутько....СТРАШЕННИЙ!!!!!!!!!:confused:

18. СОФІЯ -СОНЯ

У вас "страшенний", а у мене "хитрющий":ninja::ninja::ninja:. ТАК зробить вигляд, що забув, коли то йому вигідно, що якби не 15 літ разом то і не догадався б. То я час від часу теж щось "забуваю", він вже це знає і часто не ризикує, навіть можем посміятись разом: "Я знаю, що ти забудеш, але...":xaxa::xaxa::xaxa:А ще як щось забуває над міру, то я йому три дні підряд на ніч кефір ношу в ліжко, кажу "від склерозу"...
    Кефіру навіть вигляду не переносить, але я кажу, що треба, раз така біда:confused:

• Подобається Подобається x 8
  19. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa:
    Тепер я теж буду так робити, мій теж кефіру не переносить:clapping:

• Подобається Подобається x 3
  20. Ірена

Ірена Well-Known Member

захоплююся вашою мудрістю і почуттю гумору:xaxa: