Мистецтво бути дружиною

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною

та я ж не тільки про себе пишу) В нас з тим проблеми немає. Я мала на увазі, що коли чоловік ще жінку не завоював, то в нього трохи інше ставлення до прохань тої жінки.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

якби ж то так все просто. У декого і "сама-сама" не впроваджувалося, і чоловік зайняв позицію " і мені не треба".
    з хлопцями діє майже завжди. З законними чоловіками теж діє- перших 2,5,10 ( у кого як) років. А от коли закінчується другий десяток , який співпадає із початком "кризи середнього віку" у чоловіка, тут вже треба бути мамою, другом, психологом і ще "стонадцяттю" іпостассю, і в результаті... починати "сама-сама-сама" ібо "муж думу думает" і нема йому часу на буденне відволікатися.

А взагалі- скільки сімей, скільки жінок та чоловік, стільки і способів "маніпулювання". Чоловіком чи...дружиною. І схеми, які діяли у перші 10 років, уже не діють через 15-20 років.

3. Orman

Orman Модератор-бомба

ну так і вона інакше просить :)

---------- Додано в 14:31 ---------- Попередній допис був написаний в 14:26 ----------

і що в цей момент робить жінка? в 99% випадків каже - "ну тоді я сама-сама-сама"

це не маніпулювання, це як світ влаштований - чоловік в поті лиця добуває хліб насущний, а жінка в муках родить. Просто людям все не так і вони "визволили нас і нема на то ради"...
    ну то най не починають. Муж скоро дуже передумує думи у випадку коли знає, що ніхто замість нього шуршати не буде.

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ага. І тоді привід для чоловік перестати думу думати і взятись до роботи зникає..... Ну бо для чого, якщо все сама-сама?:) Треба в чоловіків отого вчитися ;)

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:40 ----------

О, що я знайшла :)

"Возвращение Богини"

6. Rona

Rona Мама-йожик

7. Suzi

Люблять вони себе :) Ну і часи зовсім недавно були, коли чоловіків мало було, та і з тих, що були мало було таких, які не пили і працювали. Хоча б. І жінки багато чого робили для них.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

але ж воно не працює ...

ну або лижі не їдуть...

9. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

А в той час "думи" що їсти/пити/вдягатися? У батьків просити?

Який варіант впливу на такого чоловіка можна застосувати - не знаю. Є просто хронічні лінтюхи.

10. Orman

Orman Модератор-бомба

а мама переживала і шуршала (і до того теж), правда? То яким чином ваш приклад є показовим?

баагто ще писала - все стерла....

кому треба, той зрозумів ще з відео які Левандівка виставляв...

---------- Додано в 09:51 ---------- Попередній допис був написаний в 09:49 ----------

я про те чим стаття закінчується. Я такого не бачила, щоб жінки і чоловіки своє покидали і з того щось добре вийшло...

11. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Не треба було варити їсти, а лягти поруч з татом? А материнський інстинкт? до дітей.

12. robik

robik Member

Бо МАМА! З материнством загострюються такі інстинкти, як нагодувати, вдягнути, обігріти. Це нормально. І от ніяк я собі не уявляю, що мама скаже діткам "а сьогодні ми не вечеряємо і завтра не снідаємо, бо в нашого татка печалька і це такий виховний момент". Не вірю. Буде пробувати і говорити, і просити, і благати, і скандалити - використає всі доступні варіанти, але зробить все, щоб діти мали мінімум, навіть ціною "сама-сама".
    Передбачити, яким вийде сім"янин-батько-господар з симпатичного кавалєра, малоймовірно. Знаю супер-відповідальних батьків, які за кавалєрки були такими балбєсами, що просто ужас, але більшість - з "надійних" стали "гостями" в своїх сім"ях.
    Можливо діло в простому фарті на опору по житті?

13. Roxie

Roxie Галицька панянка

мені найбільше сподобалась стаття про "виживальщиць" на попередніх сторінках теми.. а ще відео Олега Гадецького "Психологія. Різниця між чоловіками і жінками"..

А так і є.. моя покійна бабця говорила, що вийщла заміж за діда, бо з війни чоловіки приходили хто без руки, хто без ноги, а багато взагалі не повернулось і могла взагалі не вийти заміж.. А так, щоб мати сімю то й вийшла..

а як мами молодих дівчат тішаться, що їхня доня вже має кавалєра! нехай навіть доні 15-16 років.. так ніби доня невідомо яких життєвих висот досягла.. А скільки знаю таких мам, що дуже тішаться, коли доня до 20 років заміж виходить, нехай і вагітна - основне що виходить.. Я не противник ранніх шлюбів, але я вважаю, що тут нема особливо чим вихвалятись..

хвалитись шлюбом можна на золотому весіллі ))) оце для мене показник!, а хто в скільки років, і за кого виходив заміж - то зовсім не приводи для вихваляння...

до чого я веду: в наших жінок оцінюється не тільки особистість потенційного зятя, його характер, скільки просто його наявність.. відповідно і доця до чоловіка потім ставиться як до скарбу, якого треба ніжити і леліяти як дитину.. а чоловіку, як говорилось вище, така позиція на руку і пізніше, коли зявляються діти і жінка не має сил і часу, потребує допомоги чоловіка - його не так легко зробити з дитини - партнера..

14. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

та певно, в чому ж ще?

15. Almariel

Almariel Well-Known Member

щось таке неймовірне пишете! серед моїх знайомих нема жодної такої мами.

16. Suzi

У батьків то те саме, що сама-сама. Чоловік - доросла людина. Відповідальність на ньому. Йому треба нагадувати, що
    треба. А нема. Не мовчати. Не терпіти. Не робити вигляд, що все гаразд. Але і не пиляти. Ставити до відома.
    Дівчата, ну скільки вже писано-переписано. Ні. Сказати, коханий, я все розумію, але - на вечерю нічого немає. Діти голодні. Мені потрібна твоя допомога.

17. Rona

Rona Мама-йожик

так можна сказати, якщо стосунки нормальні (і перед тими словами не було криком і матюками іншого звернення до чоловіка;) ), але зазвичай злість і образа жінки вже дуже велика, а чоловік їй не вірить, він відчуває себе самотнім, тому так і поводиться
    тому, Сьюзі, Ваша порада дуже файна, але хіба як профілактика тим, хто тільки починає стосунки, а не тим, хто вже 10-15 років в шлюбі...

18. AilataN

AilataN жива

а також тим, хто мав гарні приклади в своїй сім"ї, але трохи "ся забув"
    а також тим, хто " впринципі" не розуміє, що таке виживання насправді.

Тобто файна порада для маленької групки щасливих жінок, яким , напевно, така порада і не дуже потрібна.

19. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Ну взагалі, я б зробила дітям поїсти, але тільки дітям:) Діти хочуть їсти - чоловік не чує/не хоче чути і т.д.? Добре, я дітей нагодувала, а чоловік хай далі думає думу, поки не зголодніє/не буде мати чистих шкарпеток/не-не-не......Може жорстоко...але робити з жінки рабиню/прислугу - не жорстоко?

20. Rona

Rona Мама-йожик

потрібна-потрібна, щоб самі собі на плечі мужа не висадили, а пам"ятали про своє почесне місце дружини, що мають не тільки обов"язки, а й права

Статус теми:
Закрита.