ну, тут в кожного своє комусь старшим бути не хочеться, комусь не хочеться повірити, що дружина вже виросла.
@cjomcjomka ну вот говорите вы говорите,чувствуете что вас уже все ..понесло или например муж вас потихоньку достает,и вы вместо того чтоб нервничать и что то ответить бац и представили себе красивенный водопад и считаете про себя до 10..медленно))) порой муж,когда спорим из за чего то,и я вдруг замолчу,говорит: " Че, считаешь?"
моя думка теж така. Проте, часом, або й часто, у кого яке оточення (власне, тут теж палка о два кінці, - кожен (кожна!) сам обирає своє оточення жінці доводиться стикатися з тими чи іншими казусами, описаними в тому опусі. Інша справа, що власне жінці доводиться більше "напрягатися", щоб її сприймали серйозно там, де чоловікові достатньо лише бути чоловіком.
Мені здається це вже трохи застаріла думка, особливо якщо говорити про жінку-вчителя чи жінку-лікаря, ну можливо про жінку-політика то й правда, а у всьому іншому давно вже не так.
А мені на оому сайті оця стаття сподобалась Четыре признака идеальной пары І дійсно, в житті спостерігаю, що переважно так в чсновному і є: Большинство счастливых пар, с которыми в своей практике встречалась Гольдштейн, – это союзы, в которых один из партнеров является «звездой», а второй – «скалой». По мнению эксперта по отношениям, люди с разными энергиями сильно притягиваются и уравновешивают друг друга. Если один из партнеров чрезвычайно общительный и жизнерадостный, а второй более спокойный, – это хороший знак. Кроме того, подобная разноплановость приводит к стабильности в бытовом плане. В парах с «правильным балансом» не бывает споров на тему «кто помоет посуду», потому что обычно инициативу с радостью подхватывает партнер, у которого больше свободного времени на данный момент.
На мій погляд, той пункт суперечить попереднім двом. І мій досвід так показує теж. Люди з різними енергіями не будуть мати спільних занять, хобі і любити однаковий спосіб відпочинку.
@Rona тут не тільки про спосіб відпочинку, можуть вони любити однаковий відпочинок. А про різні темпераменти, характери, ось про що. Навіть знайомих проаналізуйте - легко побачити що хтось з подружжя такий "активіст" буде, інший - "тил", з спокійнішою вдачею. Може тому ще кажуть що "протилежності притягуються", а коли дві людини однаково напористі, "активісти" то таким важче ужитись, має якась притирка сильніша пройти. Ну а двоє "тихонь" теж своєрідний союз. Зараз пошукаю статтю про це, ось перша ліпша з нету ТЕМПЕРАМЕНТЫ И ИХ СОВМЕСТИМОСТЬ Занимаясь проблемой соотношения темпераментов и соционических типов, мы заметили, что темпераменты вносят разнообразие в поведенческие реакции социотипов и накладывают свой отпечаток на их взаимоотношения. Различные сочетания темпераментов создают разные виды их взаимодействия. Здесь мы рассмотрим только главные тенденции во взаимодействии основных темпераментов. Так, холерика, например, лучше всего успокаивает и дополняет в работе его противоположность - флегматик, а меланхолика хорошо поддерживает и тонизирует сангвиник. Эти две пары темпераментов во многом дополняют друг друга и даже частично сглаживают те недоразумения, которые могут возникнуть при несовместимости их типов личности. Другие сочетания (холерик - сангвиник и флегматик - меланхолик) требуют подстройки, так как первая пара слишком эмоциональна и инициативна, вследствие чего могут возникнуть проблемы лидерства, а вторая - довольно инертна и пассивна. Более проблематично взаимодействуют между собой пары "холерик - меланхолик" и "сангвиник - флегматик", даже если они дуалы. Правда, у дуалов ссоры могут носить легкий, временный характер. Гораздо хуже, если плохо совместимые типы личности имеют еще и несовместимые темпераменты. Однако труднее всего приходится людям, имеющим несовместимые типы личности, подтипы, акценты и психоформы и темпераменты. К счастью, такое бывает крайне редко. В случаях плохо совместимых темпераментов, можно посоветовать следующее: в паре холерик - меланхолик холерикам необходимо больше себя сдерживать, а меланхоликам не принимать все так близко к сердцу, хотя для обоих это будет не просто. Холерику трудно не ранить меланхолика, обидчивость которого отражается на обоих; в паре флегматик - сангвиник флегматикам нужно стараться более открыто и непосредственно проявлять свои чувства и не быть такими упрямыми и консервативными в своем поведении, а сангвиникам - попытаться быть более последовательными в делах и более надежными в своих обещаниях. Иначе им трудно будет справляться с нарастающей раздражительностью партнера. Если же у людей схожий тип нервной системы, то наиболее благоприятным бывает взаимодействие двух флегматиков или меланхоликов, несколько хуже - двух сангвиников и совсем плохим - двух холериков. Это можно объяснить следующим образом: флегматики - самые уравновешенные люди, их трудно вывести из себя. Меланхолики впечатлительны, очень ранимы и обидчивы, но они довольно уступчивы и склонны к компромиссам ради достижения душевного равновесия. Сангвиники - независимы и эмоциональны, но отходчивы. Заметив, что назревающий конфликт может принять серьезный оборот, они легко идут на компромисс для восстановления равновесия в отношениях. Труднее всего держать баланс в отношениях прямолинейным, возбудимым и безудержным холерикам, которые в своих высказываниях и поступках часто не могут остановиться вовремя и поэтому могут обижать окружающих, сами того не желая. А тут більше просто про відносини різних типіів людей Отношения в браке – совместимость по темпераменту Совместимость темпераментов: меланхолик, сангвиник, флегматик, холерик
@Supernatural ще раз пишу: мій досвід показує протилежне. Ми з чоловіком дуже схожі, в нас однаковий темперамент. Знайомі пари теж ладять добре, коли схожі. І не уявляю біля себе іншого, я б його загнобила. А він би зі спокійнішою заскучав.
Ну і для прикладу пару слів,їх ще можна у тему зрад, коли "не заради", а "всупереч" жінка ламає своє внутрішнє "я". Не про звички, а про особистість, не підозрюючи, що на світі є стосунки, коли тебе сприймають такою, якою ти є. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1749146141996143&id=1474813036096123&ref=bookmarks
Хоч ви до Рони звертаєтесь, але теж відпишу... Маю протилежну думку з цього питання. Протилежності може і притягуються, і одружуються навіть, але комусь з цієї протилежності доведеться провести колосальну роботу над собою, щоб підлаштуватись під партнера. Або якщо не над собою, то починаються "каруселі" в дусі "Як змінити парнера і не зруйнувати при цьому сім'ю". Ну а експертам треба з чогось жити, бо як однакові темпераменти "переженяться", то залишуться вони без роботи.
@Vinnytska Хороша стаття, дякую. І? Мамочки? Які є думки з того приводу? Шо дєлать? В мене думка така: 1. Проговорювати і цікавитись - тобто спілкуватись на душевні теми. 2. Мамочці пам'ятати, що вона в себе одна і ніхто так про неї не подбає, про її інтереси, як вона сама. Давайте побалакаєм про то, дуже прошу!
нагадало фразу "Малчі женщіна" ні до кого особисто)Теж знаю що в багатьох релігіях, вченнях (у буддистів вроді) є таке випробування, навчання чи що, як "обітниця мовчанна" на певний час --- дописи об"єднано, 9 Липень 2016 --- Значить у вас прекрасний баланс)) Та все одно один одного чимось доповнює, хтось має силу і активність в одних сферах, а інший в чомусь іншому.
В тому і прикол, що дослідження показують що пари з різними "полюсами" прекрасно живуть разом і не мають проблем притирок. Наприклад, як буває важко притираються два холерики, і часто такі люди можуть і не справитись, розходяться в результаті. А скільки пар, де збоку виглядає чітко, що чоловік "під каблуком", тихоня, жінка може навіть в гостях показувати як вона ним крутись і підколює. Можна подумати: "От нащо таким разом бути?" А такі шлюби часто міцні якраз, і діти в них, і живуть все житття (виходить мають свій "баланс", бо інакше чоловік би втік і не витримав, чи поставив би таку жінку на місце, або жінка б не жила з слабодухим непідходящим чоловіком, та видно в таких парах обом все підходить). Значить вони "нашли друг друга". То я так згрубша, просто крайній і найбанальніший приклад навела. Я собі думаю що добре як в парі є отой "хороший баланс", і спільні інтереси, та все одно один одного чимось допомнює, хтось має те, що інший має в меншій мірі, ну ви зрозуміли
От я так читаю і думаю, ті всі характери, енергії, воно все ясно, але проживши в шлюбі більше 20 років, бачу, що все якось не так, з часом змінюється все. От наприклад в мене, якось зібралися за покупками, середня дочка каже: " складемо меню на тиждень, і згідно того купимо продукти". Воно то вроді і не погано, але всі ми знаєм, як змінюються наші бажання і тд., але саме головне, що готую тільки я, тобто всі щось хочуть, але завдяки мені(коротко) і тут чоловік каже "підтримую" "бо в нас меню складається з котлет і картоплі" бо їв вчора на вечерю і відповідно залишився фарш на наступний день, воно і відклалося в памяті. На моє запитання, чи йому подобається, як і що я готую, він якось невнятно похитав головою. Чесно, я була в шоці. А обіда затьмарила все. І що це може значити? Додам, що готую тільки я, нас 5 чоловік, всю хатню роботу(яку звичайно ніхто не бачить) також роблю я. Сльози.
@Козенятко ну, в мене не 20, а 18 років шлюбу. Шо вам сказать, розумію дуже, що образливо, самій готувати стільки років, то навіть якби дуже любив готувати - остогидло б давно. Долучайте інших членів сім'ї до кухні, хай сходять за продуктами, помиють посуд, почистять/покришать овочі. Мій старший син вміє сам собі готувати їсти і то не моя заслуга, а чоловіка. Мені шкода, ай, сама швидше, а чоловік вчить, щодня. Пошкодуйте себе в першу чергу.