Часом треба вислухати пропозиції чоловіка. Мені чоловік сам каже:" Не треба мені казати, що і як робити, скажи краще що саме і коли тобі потрібно. Завчасно скажи."
і що зробив потім?якби попросили,сходив би правда?бо мій,наприклад, збереться і збігає в магаз якщо реально тре, а як можна обійтись - то кажу"акей,купимо завтра,не проблема" @HOPIC , думаю,твому мужу тре рімня ну чесс слово,я б свому вже винесла мозок - я з дітьом,в стані,з проблемами здоров"я маю кілограми продуктів тягти з базару?!фіг фам. почнеш всьо робити сама, і вупше не дочекаєшся жоодної допомоги.нащо йому напрягатись,якщо ти можеш все сама порішать? ти краще знаєш свого мужа, подумай чим на нього вплинути.
З цiєю фразою щось подумалось що ви досить перебірлива, а чоловік напевне навпаки пофігіст. Можливо вам тяжко вгодити і ви його критикуєте за кожну покупку, чи допомогу, от в нього і немає мотиваціі допомагати. І він вам про це ніколи не скаже. Я сама цим грішу - посуду не там поскладав, попилисоссив не скрізь, і т.д. Тут потрібно або опускати стандарти, або і далі самій все робити.
Його тре двом. Ну бо не вірю, що муж зразу такий був . Він таким став, з легкої руки @HOPIC . А взагалі - я б не мужа й себе виправдовувала, а змінила трохи своє ставлення до всього. Й ще раз уважно прочитала дописи Жанни-jalla, Світлани-Suzi й Олі. Золоті слова, повністю солідарна з ними. Бо в мене вималювалася така картина, що @HOPIC не правильно розставляє пріоритети...Та мужу пофіг по великому рахунку, органічна та їжа, чи не дуже..Головне, щоб була. Що краще - гармонія, чи органічна їжа?..Ну й більшість з нас їсть всяке-різне, але ж не сидять всі масово на пігулках.. Ну й щодо нагадувань - якби мене отако довбали за пару днів "купи капусту, купи капусту, купи капусту"...Я..Я б її теж можливо забула купити. Та раз написали список й все. Він ж не мала дитина. Чи там десь вище згадані ложки-вилки - я свого взагалі в таке не посвячую, що й де й яка ціна - йому то НЕЦІКАВО!!! Мій муж може хоч паличками їсти, головне, щоб було що. По інших дописах Норіс в мене складося враження дуже ощадливої людини, яка ще й любить все особисто проконтролювати. От звідси й частина проблеми - Ви вважаєте, що муж купить не таке, задороге, а он там ця річ дешевша, і взагалі, я знаю, що й де можна краще-якісніше купити. То тре відпустити.. А взагалі, Норіс , мабуть, вже й не рада, що тут така дискусія й всі під лупою розглядають її і її мужа. З власного досвіду - такий от розбір польотів буває дуже корисний. Я для себе свого часу, наприклад, зробила відповідні й правильні висновки, хоч було "мучительно больно" визнавати, що я таки в чомусь була неправа. Але направду - від останніх фраз так і віє "я і баба, і мужик".
Я брала в магазині найдорожче і приносила чеки. А нафіга як вона завтра сама "метнеться кабанчиком" і все купить? А вот зря... я паро раз свого колишнього хорошого колєгу попросила купити і призналась сужу. ВСЕ! Питання відпали! Щей ревнуватиуважніший став Правильно. Бо "капаєте" оде і те ж по 5 разів. Конкретно дзвоните один раз на роботу і кажете: ПИШИ: КАПУСТА. МОЛОКО. ХЛІБ. БО НЕ не маю з чого ДИТИНІ їсти зготувати. І все. Не гагадувати по стотищпіццот разів! Це він так себе береже, чи ви так вибачайте, х#р@во вимучено виглядаєте? Найкраще написала @jalla і я знею цілком згідна: назамовити з Шувару по пів мішка моркви-бульби-буряка і тд. Кинути 30-50 грн зверху щоб затарабанили до хати і сказати мужу що так буде ПОСТІЙНО допоки він не буде допомогати. Все. А якщо на всі поради форумлянок у Вас є відмовка і захист Ваших і чоловіка вчинків - тоді НАФІГА питати? Ви хочете знайти відповіді на свою ситуацію? Чи так, потролити вийшла?
бо то так- спочатку напишеш, а потім почитаєш, і вже ніби чоловік не такий поганий, і проблема надумана)))
Надихаюче, думаю навіть трохи в тему, вибачте за російську БЫТЬ ЖЕНЩИНОЙ-ВДОХНОВЕНИЕМ ИЛИ ИДЕАЛЬНОЙ ХОЗЯЙКОЙ? До свадьбы женщины мечтают о счастливой семейной жизни, и рисуют себе красочные картины идеальных отношений. Они уверенны, что станут для своего мужа настоящим подарком судьбы, его поддержкой и вдохновением. Но в большинстве случаев быт засасывает их с головой. И желание быть идеальной во всем превращается в мираж. После домашних дел не остается ничего, кроме усталости. Идеальная хозяйка остается, а Женщина-Вдохновение, обиженная и униженная, громко хлопает дверью. Выходит, совмещать Хозяйку и Музу невозможно? Надо выбирать или-или? В сердце женщины есть все, чтобы стать счастливой самой и сделать счастливым своего Мужчину. Ее предназначение быть наслаждением, подарком, вдохновением. Если женщина идет по своему истинному пути, следует своему предназначению, то Хозяйка и Муза в ней прекрасно уживаются. Такая женщина ценит себя и заботится как о своей внешности, так и о внутреннем мире. Она постоянно развивается. Она всегда ухожена и прекрасна. У нее нет старого халата. Домашние дела она выполняет в красивых нарядах, которые подчеркивают ее женственность и волнуют мужа. И он всегда гордится своей женой. Женщина-Вдохновение просыпается на рассвете, приводит себя в порядок и только потом занимается завтраком, детьми и другими делами по дому. Она всегда у себя на первом месте, потому что понимает, счастливая и наполненная Женщина намного важнее чистоты в доме и ужина из первого, второго и десерта. Если она чувствует себя уставшей, то примет ванну, приляжет или посмотрит интересный фильм, а на ужин закажет готовую еду. И муж будет счастлив, что дома его ждет любимая жена, не ворчащая, а в хорошем настроении. К такой хочется возвращаться с работы пораньше, такую хочется постоянно радовать, дарить цветы и покупать платья. А завтра отдохнувшая и полная сил она приготовит тот ужин с трех блюд. Но он будет приготовлен без жертвования собой и нареканий на женскую судьбу. Женщина-Вдохновение не стремится делать невозможное, она всегда знает, что она Женщина, и просит о помощи с достоинством. А муж всегда рад помогать ей и выполнять ее просьбы. Потому что она его наполняет, а он отвечает на это с благодарностью. Только по-мужски: помощью, подарками, изобильным пространством, в котором его Женщина чувствует себя защищенной и ни в чем не нуждается. Он чувствует себя успешным только тогда, когда его жена счастлива. Многие женщины этого не понимают, и своим ворчанием и недовольством ведут свой брак к обрыву. Жена, которая всегда встречает мужа с работы радостно, с улыбкой и светящимися от счастья глазами, становится его постоянным источником вдохновения, счастья и сил! Таких женщин носят на руках, боготворят и радуют. И самое важное в том, что это не избранные женщины, не везучие, это не результат врожденного таланта и неземной красоты. Такими становятся благодаря работе над собой и желанию развиваться. (Из интернета) Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
Шикарні слова, я прочитала і вже взялася до самокритики, адже є над чим працювати! Дякую. Думаю це потрібно прочитати кожній жінці, адже буденна рутина нас "засмоктує".
Ну трохи не в тему але напишу за ту "корисну" базарну іжу. Молоко у пляшці. В скляній? Ні, звичайео, у пластиковій з під води, яку підриємливі бабки чи бомжі з контейнерів повитягували і на базар понесли. Навіть якщо пляшка і не зі смітника, молоко в пластиковій пляшці отруйне. Не вірите-погугліть. Тому зовсім не факт, що воно є менш шкідливе від магазинного, швидше навпаки. Молочка- звідки ви знаєте чим там загущують ту сметану, що сиплять в молоко щоб не кисло і т.д і т.п. Городина - багато людей в селі вирощують так " то до Львова, а то собі" то що до Львова підсипається всім чим млжна і в дозах мама не горюй. Не знали? Тепер знаєте. Яйця - кцрей підгодовують якоюсь фігньою, від якоі вони багато несуться. Сумніваюся, що то корисно для здоров'я.яблука запросто можуть рости над трасою. І так з усім. І ніхто вам не скаже правди, всі в один голос будуть казати що домашнє. Так що то треба мати або когось в селі і туди іздити і купувати самому. Ну, або в крайньому разі, когось одного про кого точно знаєте, що в нього добре. Але то тоді тільки один продукт. На базарі просто неможливо купити все добре. Тому дайте собі спокій, і принаймні частину продуктів купуйте у магазині під хатою.
Так, я ощадлива людина. так, бо мала куди вкладати -у велике світле і прекрасне, що було моєю мрією, і я не хочу витрачати гроші там, де я своїми руками можу їх зекономити і витратити на щось потрібніше. так я не можу їсти дуже багато продуктів які для інших є нормою. не суть в тому що я їх не пережую і не ковтну, але наслідки мені не нра, особливо, якщо потім вертаєшся до дууже строгих обмежень. та, з чоловіком не все вийшло гладко з самого початку. бо ні разу не виглядало, що він може не захотіти мені допомагати і робити те, що обіцяв. але ніц, є як є. якби я могла тримати всі 3 фронти одразу на належному рівні - то хіб б я тут тепер писала? після народження малого краще їсти треба було мені (чоловік обідав на робоі, тому його різноманіття не напружувало), ІНШЕ їсти треба було мені, йшов час на те, щоб розробити меню і спосіб проготування страв щоб задовільнити всіх, бо мій варіант був дуже аскетичний і нетиповий після відбивних і голубців, і я дуже тішилася що виходило, і хто купував продукти - то для мене було вже другим після цього. але то мене виснажило. але ж розумію я то тепер а не тоді) тоді це виглядало - хто має час/бажання той і робить. тепер зовсім по-іншому. --- дописи об"єднано, Jan 13, 2016 --- я це знаю. тому я маю сфою формулу закупів. але вона навряд чи комусь підійде. і так, я стараюся скупитися в людини яку знаю особисто і де корови - не те що яблука, не пасуться попри дорозі.
Не буду питати що це. А з економічної точки - скільки часу Ви себе повинні обмежувати щоб на це зібрати? Для прикладу: комусь потрібно себе обмежити 5 років від відпочинку за кордоном на морі щоб поміняти одно на двокімнатну квартиру. Я себе не один рік обмежувала в різних приємних речах щоб "накопичити" мужу на пуховк на ДН. Це при тому що ми ведемо домашні фінанси
НОРІС, у вас стільки особистих ньюансів . І дійсно поки ви справлялись бігати по своїм еко- закупали то і добре було . А тепер як потребуєте допомоги нема іі . Бо в таких питаннях треба щоб чоловік був однодумцем . То таке як веганство , спорт . Де цілі сім'ї живуть в такому ритмі . А як чоловік того просто не розуміє то важко . Думаю йому не проблема купити все по списку але бігати в конкретній годині в конкретну точку ...то напрягає . А чоловік оцінив ваші економічні діі в цілях світлого майбутнього ? Він -за ?
судячи з того що ми зреалізували майже все що дуже хотіли (кожен свою частину)- то так. і було дуже помітно що було просто так, а що коли працюєш над тим. і тепер чоловік мене приструнює до колишнього темпу, але треба трохи вміти відпочивати) між однодумцем і ритмом велика різниця. але чоловіки завжди важчі на розкачку, так. Всім дуже-дуже дякую. Ви вберегли мій новий набір тарілок))) Буду мати над чим думати.
Все дуже гарно і я зі всім погоджуюся. Але вставати раненько, щоб привести себе в порядок, то складно бо чоловік завжди прокидається швидше за мене, а я люблю поспати. А якщо я не виспана, то нашо тоді взагалі себе приводити в порядок?
Я теж за те, щоб виспатися) Але встаю швидше за всіх, щоб побути сам на сам і в тишині) Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
О, і я так люблю. особливо вихідні, коли всі товчуться навкруг твоєї голови цілісінький день, обов"язково має бути вранці оцей релакс з кавою на кухні і обов"язково на самоті. Під настрій ще може бути маска, манікюр, чи ше шось приємне для себе на даний момент. А як не хочеться, ну, буває що хочеться, а буває що ні, то просто посидіти сам на сам. Тоді і настрій відповідний з"являється і відповідо день проходить як по маслу. Сходив би... але я не маю звички завертати чоловіка з порогу, особливо, коли він приходить з роботи. Фух, і то вже добре.)
От мені цікаво, чому вже не одна форумлянка наголошує про те, що чоловік має бути однодумцем в підході до харчування. Якщо йому не обов'язково заморочуватись, а жінці здоров'я не дозволяє , по-перше для чого обмежувати чоловіка в харчуванні? І по-друге, питання в тому аби допомогти жінці в тому, що важливо жінці, а не зробити (чоловіку) для себе. Чому ми недооцінюємо чоловіків і самі обрізаємо їм крила, навішуючи ярлик махрового егоїста, що здатен на вчинки лише для задоволення власних бажань?
Я навіть не знаю, взагалі не вважаю, то чимсь обов'язковим. Але чоловік завжди мене в тому підтримує, харчується як я, сам вносить корективи і т.п. Так ми не збиваємося зі шляху. То справа кожної сім'ї, хоча не знаю чи не краще дітям, коли батьки ведуть один спосіб життя. Надіслано від мого Lenovo A2010-a, використовуючи Tapatalk
а от я так не вважаю. Точніше, може бути однодумцем, а може і не бути і в сім'ї все ОК. Мій чоловік не розділяє зі мною моє вегетаріанство, але зацінив збільшення асортименту страв в піст, фасолІ-сочевиці тощо. Ну і якщо замовляє десь чебуреки, то мені з сиром і зеленню замовляє. І взагалі в усьому мої особливості оберігає від надмірної уваги оточуючих - не лише щодо їжі. Завдяки йому я комфортно почуваюсь на всіх родинних гостинах, де присутній культ отого всього м'ясного (на свята), ніхто нікому моралів не читає і у всіх зберігаються прекрасні стосунки. дітям краще, коли в батьків нема конфліктуючих поглядів. Якщо є якийсь особливий шлях, пов'язаний з обмеженнями.. та й тоді - навіть не знаю, як би воно краще мало бути. Від сім'ї залежить, напевно. От я не їм м'яса і риби, але шкідливими ці продукти не вважаю. Просто особисто я їсти не можу. А діти - поки педагогічно догодовуються (з моєї тарілки) - теж вегетаріанці. А далі - як їм хочеться.