Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

Allja, мені здається, що ви забагато виправдовуєтеся, що у вас все не так, як собі гадають форумлянки. Важко щось радити, коли нема конкретики, приклади ваші загальні - і там ви думаєте, що праві, але може бути якраз навпаки, якщо глянути зі сторони.
    Мені здається, що ви зациклилися на його недоліках і хочете, щоб він теж щось робив для себе і для вас з власної ініціативи, а не під вашим тиском. Але формула щастя не в тому, вже купу сторінок переписано, що треба все робити насамперед в своє задоволення і для себе, міняти себе задля себе, а не чоловіка, і не чекати його похвали як манни небесної, тоді і чоловік сам підтягнеться, якщо буде в нього бажання.
    Простіше ставтеся до чоловіка, не сваріться, не дорікайте, а дякуйте і хваліть.

• Подобається Подобається x 1
  2. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

А яка причини? Не сам ж він їх собі прописав. Мож, якраз проблема в тому, через що він їх п'є, чи вважає себе неповноцінним через те, що йому потрібно пити ліки, щоб справитися з якимись станами чи проблемами. От і зривається на вас через незадоволення собою.

3. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

- А от меня муж ушол.
    - Как???
    - Ну навсєгда, как всєгда.
    Ой, всі мущини прям такі максималісти... Та не витримає він, якщо Ви в цей час вестимете себе розумно.

Мені здається, ви знаєте причину чоловікового роздратування, або здогадуєтеся.

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

.
    Обновила кухонне причандалля. На кольорове)))).
    Нашо воно мені взагалі? Не знаю)))).
    Та гарне ж однако:girl_tender:.

---------- Додано в 22:25 ---------- Попередній допис був написаний в 22:18 ----------

Прийняти.
    Бо це- НОРМАЛЬНО!
    Я не поступаюся своїми принципами і цінностями.
    Таке буває.
    У кожного СВОЇ заморочки.

---------- Додано в 22:32 ---------- Попередній допис був написаний в 22:25 ----------

Ну а перед тим як було? Що змінилося і чому?

)))
    Я в ПМС теж регулярно розлучаюся.
    І нічо- живемо))).
    Чоловік має право не підтримувати. І ТІЛЬКИ Жінці вирішувати- що їй робити з онтою непідтримувалкою.

---------- Додано в 22:38 ---------- Попередній допис був написаний в 22:32 ----------

З віком стресостійкість понижується.
    А якщо ще до віку додати жінку+дитину+фінансову кризу в країні(я мовчу про війну)- то цілком може і не виходити в нього зараз це контролювати.
    Не наївні.
    Просто про то все треба говорити і вміти слухати.
    А з останнім ой як не легко...

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:38 ----------

Стаття в тему про жіноче заробляння грошей.

5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Щось тут мух до котлет намішали))
    Коли говорять, що змінювати треба себе, мова йде про те, що бажання здійснювати свої.
    Я хочу - нову сукню собі, поїхати на море зі своєю сім*єю, жити в просторому, гарному будинку з великим подвір*ям і близько до Львова, а може і у Львові. Це мої бажання. Це передбачає збільшення доходів. Але я не кажу (вже)))) чоловіку, щоб він змінив роботу. Я кажу що мені треба, що я хочу отримати, а що йому треба зробити , як і коли - він вирішує сам. Умовно, коли я хочу на море, це умовно "правильне" бажання, воно про мене. А коли я хочу, щоб чоловік пішов на іншу, нехай краще оплачувану, роботу, це бажання змінити іншого. Мені б не сподобалось, якби мене хотіли змінити ))) Ну і мені повезло, маю мудрого чоловіка, він мені так і каже "Кажи, що тобі треба і не кажи мені, що мені робити".
    Займайтись собю і для себе (а не для того, щоб чоловік став щасливим - може він все життя буде нити і хандрити, а Ви все своє життя спаплюжите, замість самій бути щасливою). Робіть зараз те, що зробить ВАС щасливою.

6. Roxie

Roxie Галицька панянка

Хочу поділитись. Недавно почула від Нарушевича про стрес (дякую Сюзі за наводку :girl_tender: ), що жіночий і чоловічий стрес - різний. Що якщо жінка в стресі - вона постійно щось робить, щось хоче зробити (н-д хатню роботу), всіх заставляє їй допомагати, і просто чіпляється "Досить лежати, йди вже щось зроби". Якщо чоловік в стресі - в нього інша реакція - на диван, в компютер, в телевізор, в гараж, на рибалку, (коротше - подалі від дому якщо не фізично то хоча б подумки). Стрес жінки передається на чоловіка, і навпаки. Тобто, без жодної підготовки протистояти стресу партнера - складно, важко.

І скажу вам, в описаній поведінці я впізнала себе. Мені все було ТРЕБА. Себе гризла, і ще й чоловіка діставала.

І ще такий нюанс. Казав Нарушевич, що коли людина в стресі - в організмі не розщеплюються жири, а відкладаються під шкіру. І, найчастіше, чоловіки після одруження набирають вагу не через те, що їх жінки добре годують, а через те, що жінки їх добре "їдять".

Подумала що може комусь пригодиться..

Так і крутиться в думках пісенька "Relax.. Take it eaaaassyyyy"..

А ще про вміння чути ( дякую Sera :kiss: ).. Слухати то я вмію, а таки треба ще вміти чути що говорить чоловік. Він деколи мене одне і те ж багато раз попросить, а я все одно по-своєму зроблю.. Не зі зла, підсвідомо. Роблю "на автоматі" і все.

7. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

у нас, наприклад, секс - як індикатор, коли ми двоє щасливі, і в сім*ї затишок - в сексі все прекрасно, коли є проблеми - інтим теж якийсь "кульгавий"
    але саме така залежність, а не обернена (не інтим спричиняє духовні проблеми)

8. Leila

Leila Well-Known Member

оця фраза багато означає, тому що треба чути себе, прислухатися, і робити що хочеш саме ти, бо так легко розчинитися в чоловікові в дітях і забути за свої власні бажання, за те що ти любиш і хочеш. змінити себе означає слухати свої відчуття і робити як вважаєш за потрібне, а далі все зміниться відносно цього. звичайно що може змінитися в різні сторони, але переважно коли поважаєш себе і те що ти хочеш люди навколо теж це бачать і відчувають твою впевненість. так що треба дозволити собі бути собою, а чоловікові самим собою і буде легше порозумітися.

9. allja

allja Well-Known Member

Не мала навіть наміру виправдовуватися і описувати все не так, як є. Мене запитують - я відповідаю, от і все. Розумію, що важко щось радити, але ж не буду я повністю "оголювати" своє життя на форумі...Думаю, що з основних проблем та важливих деталей можна зробити якісь висновки і написати свою точку зору, як глядача зі сторони.

Не сам. Лікарка, після тривалих обстежень і різних діагнозів дійшли до того, що то тривожні стани його так турбують. Можливо, але таке було ще до таблеток.

Не зовсім інакше, але трохи краще. Думаю, що просто приходить кінець терпінню і моєму і його.

Я теж не кажу) Він сам майже кожного дня говорить, що хоче змінити роботу, а я намагаюсь його в цьому підтримати. Можливо, і не правильно це роблю, через свої незнання)
    Після всього прочитаного і обдуманого, я вирішила поїхати з малим кудись відпочити, хоча б на декілька днів. Не знаю, чи правильне рішення прийняла, але мені здається, що воно якось допоможе. Хотіла би з чоловіком, але в нього ніяк не виходить з роботою.

10. kraplynka

kraplynka реалістка

Для тривожного стану мали б бути причини - тобто щось його сильно травмувало, чи непокоїть. Наприклад він міг чимось перейнятися - глобальним (сенс життя) чи якоюсь проблемою (підвищення на роботі не дали). В такому стані люди змінюються, і те, що ви приймаєте на свій рахунок, оте його незрозуміле чого хоче, може не мати жодного прямого стосунку до вас. Вам слід було б якось обережно у влучну мить дізнатися, що ж зумовило в нього такий стан - і спершу допомогти йому вийти з нього. До речі за таких станів люди часто жаліються, що їм не вдається "взяти себе в руки", відповідно спершу людині треба набути опору та наповнити своє життя змістом, метою, відчути підтримку. До того часу на будь-які зміни годі розраховувати. Таблетки тільки гальмують реакцію, і якщо суть проблеми не вирішити - то хіба ціле життя доведеться на тих таблетках сидіти, або ситуація може погіршитися.

Вам треба теж навчитися легше ставитися до дрібних непорозумінь і швидше "відходити". Вам теж потрібно зрозуміти, чим саме він виводить вас із себе, і наступного разу спробуйте упередити такий свій стан - себто коли з'являється конфліктна ситуація - варто її перевести в конструктивну площину, а не виходити із себе. Поки ви говоритимете на емоціях і мовою образ - ви нічого не вирішите. Ну і дівчата вже писали вам, що кожному з нас різні речі мають різний ступінь важливості. Тому тільки відвертою розмовою з чоловіком ви зможете дізнатися, чи турбує його щось у ваших взаєминах і наскільки (в т.ч. в плані інтиму).

11. Chortenia

Для тривожних станів не обовязково має бути явна причина. Можуть братися нізвідки. Друг мав такі проблеми, з антидепресантів важко потім злазити самому, хоча вони добре помагають підтримувати фізичний стан. Раджу походити на психотерапію окрім таблеток (якщо ще не ходить). Помагає і позбутись тих станів, і справлятися з ними, якщо вони зявляються. Принаймні другові моєму це помогло.

Sent from my GT-S7272 using Tapatalk 2

12. allja

allja Well-Known Member

Явної причини таких станів не знайшли, дійшли до того, що це вплив дитинства + часті неприємні ситуації на роботі і в додаток ситуація в країні...не знаю чи це дійсно так, але інших варіантів поки немає.
    Щодо психотерапевта, то в нашому місті таких немає, на жаль.
    Дякую усім за поради! Спробую почерпнути з них для себе щось корисне:)Дещо в моїй голові змінилось, деякі зміни ще чекають...Зараз хочу відпочити з дитиною, а там побачимо як далі буде.

13. Chortenia

Є практика консультацій по скайпу. Дуже розповсюджена.

Sent from my GT-S7272 using Tapatalk 2

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Те саме хотіла запропонувати. Справді можна домовитись з психологом і про оплату через інтернет і про консультації онлайн.

15. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Так, я в цю тему трохи понити. Може й заодно собі розкладу по поличках і хтось якусь ідею підкине, як тут бути дружиною з "Мистецтвом" нею бути...
    Щось я розклеїлася. Енергії черпати немає звідки, тому віддавати щось позитивне близьким я не спроможна. От яким чином можна реалізовувати там всілякі поради, щоб освіжити відносини , якщо є купа але...
    наодинці побути - з області фантастики. коли діти сплять, ми теж хочемо спати, або чоловік ледь до подушки і вже засинає, бо дійсно втомлений, а я працюю... бо є час, - діти ж сплять. решту часу чоловік на роботі, після роботи часу ну дуже мало, зважаючи, що діти прагнуть уваги татка.
    спілкування шкутильгає, зрозуміло чому, бо зводиться до побутових справ, про інше реально нема часу, або діти перекрикують.
    немає нікого охочого, щоб побути з дітьми в той час, поки ми б кудись хоч на годинку пішли вдвох. варіант няні - не можемо наразі собі цього дозволити.
    про відпочинок цього року можна забути, той варіант, щоб відволіктися, побути десь в іншій обстановці - нереально.
    я часто невиспана і роздратована, бо іноді працюю, коли діти сплять, звідси випливає багато негативного, я не встигаю всього задуманого, недостатньо уваги приділяю своєму вигляду, а виглядаю коли не посплю так собі, м'яко кажучи. про настрій мовчу... це негативно впливає на мою самооцінку і ставлення до чоловіка теж.
    почуваюся з тим всім некомфортно. і розумію, що на даному етапі я далеко від ідеальної дружини. мабуть збоку то все божевільно виглядає, але наразі не знаю, з чого мені починати якісь зміни. розумію, що мушу щось міняти.

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

роботу.
    Особливо, якщо у вас ГВ.
    ГВ у маленьких діток і робота- імхо не сумісні.

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Ми теж були завжди зайняті, а як народився менший - ніяк не можу зрозуміти, що ми таке робили і куди тратили час :) От реально, прогавили купу можливостей кудись піти-поїхати... Хоча і того було немало. Пробуйте організуватися. Менше виварювати-прибирати. Почніть з спільного перегляду цікавих фільмів. Або вийдіть разом в кафе хоч на годину. Може всі разом на майданчик, і поки діти бавляться - по морозиву на лавочці.
    Мені зараз теж страшно бракує спілкування, спільних походів-поїздок. Але поки це нереально. Ми навіть фільм за один вечір не можемо подивитися, дивимося за 2-3 рази, бо малий спить зле і не дає, а потім я просто засинаю. Отаке. Так чекаю поки підросте...

18. Mammy

Mammy Well-Known Member

Я не думаю,. що все так однозначно. Залежно яка робота і скільки займає часу. Але тут справді навантаження величезне((

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я теж вважаю, що не однозначно. У мене тандем і підроблялка. І все прекрасно.
    Втома буває, і в моменти її накопичення важливо не "наламати дров" в плані якихось незворотніх речей. Старатись відділити втому від реальних речей і подій.
    goldgirl, Ви писали в темі про аутоімунний тиреоїдит. Для цього захворювання якраз і характерні стани "все дістало" і "все пропало". Я теж маю проблеми з щитоподібною залозою, і старась відстежувати, коли гормони впливають на моє світосприйняття.
    Діти ростуть, буде легше. Зараз треба просто шукати можливість трохи відпочити, щоб не загнати себе

20. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Спробуйте відчути, що дає можливість Вам відпочити за короткий час. Вам важливо хоч трошки підживлювати батарейки. Я працюю від народження дітей і розумію як це непросто. Мені помагає коротка прогулянка без дітей 10-15 хв просто вийти з хати, гаряча ванна + морська сіль + олійки ; спокійно випити каву зранку закутавшись в коцик ( але тоді треба встати скорше за всіх і є шанс трошки помріяти :girl_dance: ), файний фільм чи книжка ( навіть якщо прочитаю кілька сторінок всеодно переключаюся ).