Мистецтво бути дружиною (3)

Discussion in 'Ти + Він' started by Лідочка, Jan 15, 2008.

1. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

Если женщина включает режим экономии, значит она «выключает» женщину.
    не важно, на чем вы экономите – на косметических процедурах или на трусах.

Что такое экономия на себе:
    — Женщина приходит в магазин или на рынок покупает продукты детям, мужу, собаке, родителям, а на себя или не остается уже денег или женщина решает обойтись и без того, что ей хотелось бы купить.
    Экономия на себе – это когда вам НЕ жалко денег на детей, на мужа, но когда встает вопрос потратить деньги на себя, вы говорите себе: — «В другой раз. Сегодня я обойдусь». И обходитесь.
    — Экономия – это когда у женщины есть шампунь, пельмени, одни колготки, одна пара обуви по сезону, и две пары нижнего белья на смену. Даже если и есть что-то еще — то все невкусное, старое и вышедшее из моды. Но зато дети одеты по моде.
    — Когда вы смотрите на свою зимнюю обувь или нижнее белье и понимаете, что это нужно сменить, но внутри принимаете решение, что «сойдет и так, еще похожу» и тд.
    — Речь идет об экономии, когда колготки зашиваются, или хуже, носятся со «стрелами», когда белье нижнее долго не обновляется, когда в гардеробе джинсы и пара футболок и одна юбка на выход, когда нужно бы купить маску для волос, новую тушь, но возникают траты и поважнее.
    — Когда вы решаете купить себе что-то качественное и дорогое, но приходите в магазин, берете вещь, крутите в руках и в результате покупаете не то, что хотите, а то, что намного дешевле.
    — Когда в вас живут как будто два человека: один очень сильно хочет приобрести эту вещь, а другой нашептывает вам, что дороговато и можно взять пусть и похуже, но подешевле. И деньги останутся. Вот здесь важно задать вопрос: На что останутся деньги? На семью, на детей, на других...
    — Экономия – это когда у вас есть деньги, но вы не радуете себя ничем, не покупаете себе то, что вам понравилось, во всем себя ограничиваете, в магазине покупаете лишь минимум необходимых вещей и то, без чего нельзя обойтись.
    — Когда вы выглядите серенько, неухожено, и у вас на первом месте кто угодно, но не вы сами.

як визначається межа економії жінки? чи це для кожної жіенки своя? комусь достатньо 2 пар туфель, комусь 10 мало і він вважає, що вони йому конче необхідні:))

• Подобається Подобається x 1
  2. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

бути економною не так вже й погано. Для себе зрозуміла, що намагатись економити, це не те, що ти собі нічого не купуєш, а раціонально розподіляти гроші. Тобто, якщо мені та 10 пара туфель подобається і є гроші, то можна купити, але якщо це останні гроші - то можна і зекономити.

3. KrystynaM

тут власне написано, що типу і є гроші, але є в жінки внутрішній бар"єр і вона того не купує.
    Чому, коли той бар"єр утворюється?

4. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

в дитинстві, мабуть. Я така. Бо інколи здається, що воно не так вже і треба бо є важливіші потреби. Але я реально все дитинство і юність багато чого собі не могла дозволити.

5. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

в мене так: отримала зарплату, частину віддала батькам на комуналку-продукти і т.д., частину відклала, решта все на мене-любу)))

6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я така була до певної міри. Чоловіку давно вже нічого не купую, бо мені вистарчило одного разу. Більше не купую. А он дітям купувала ДУЖЕ багато завжди а собі як вийде. Тепер я собі забагато купую. Напевне компенсую.:girl_flag_of_truce:

7. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

мені здається, що декретна "відпустка" тому дуже сприяє.
    раніше мені було дуже просто потринькати гроші для себе, я дуже це любила, а якийсь час, відколи у декреті, було не так, хоча я навіть заробляю на свої дрібнички, проте я не відчула як сама непомітно для себе втрапила в цю пастку.
    так, починаєш дбати про дітей, а сама наче нікуди аж так не ходжу, в дворі гуляти багато чого не потрібно, кудись ще й ти - теж нечасто трапляється.
    АЛЕ ТАК В МЕНЕ ОСОБИСТО БУЛО НЕДОВГО :girl_curtsey: на щастя ))) я відносно швидко це зрозуміла, і тепер бачу, що я можу собі купити те, що хочу, і нічого не станеться, що це дійсно був внутрішній бар'єр. Тим більше, що сам чоловік мені ніколи нічого не шкодував - справді, то хіба я сама собі не дозволяла. а якщо жінка дуже довго сама собі не дозволяє, то дуже швидко вона привчить і чоловіка так до цього ставитися. І для нього може стати нормою, що економити можна хіба на дружині :girl_mad: - знаю таких людей і ситуацій немало.

Давно маю на увазі написати і ніяк не дійдуть руки )
    Моя прабабуся колись мамі часто говорила таку приказку: "В чоловіка кради, перед чоловіком клади" :girl_smile: часто я це чула, але не замислювалася, який зміст можна вкладати в це прислів'я, і як різні люди можуть цим користуватися на практиці. Мені здається, що це узагальнення щодо вміння жінки вести домашню бухгалтерію )))) а що думаєте ви? чи позитивний це підхід? (щось мені завжди не подобалося слово "кради")

8. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

можна перефразувати: "В чоловіка бери, перед чоловіком клади"))))

9. Маруся-мама

Я домашню бугалтерію не веду, і мені з цим дуже добре. У мене такі таланти, що мені легше начаклувати гроші, а чоловік у мене любить бути казначеєм.

Щодо того, що у нього вкрасти? Ну то може трохи перебільшення, адже є заповідь Не вкради!, тому я думаю, що треба просто вміти не боятись брати на себе від нього, щоб було потім ЩО перед ним покласти. Як каже моя психолог, завше пам’ятати про задоволення своїх насущних потреб, бо інакше накоплюється незадоволення собою. Воно потім вилазить боком, як жінці так і чоловіку.

10. Натуля

Натуля Well-Known Member

Це ж у ведах якраз дівчата недавно обговорювали, що обов"язково витрачати гроші на себе кохану і повідомляти суму витрат чоловіку. Щоб знав скільки жінці кишенькових виділяти :girl_cool:

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

коли грошей багато - я купую багато всього всім. Коли грошей мало - я купляю потрошку всім :) Але всім, себе не обділяю.

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

думаю, так
    мені достатньо 2-4. Зимового взуття може бути і 1 пара, літнього і 5

12. Маруся-мама

Мені МАЛО!!! Я люблю гарні мьошта, тому їх купую часто. Останньо почала колекціонувати сукні. Лазю по всіх сайтах і замовляю різні сукні.:girl_blum: Мужа вже випхала з одної шафи і помаленько випихаю з іншої.

13. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Мені 10 явно не тре.
    Зате регулярний салонний догляд- о так, так))).
    Я теж.
    Та як тільки почалися особисті гроші- все тільки на себе, кохану.

14. KrystynaM

а мені тре:))
    в кожного свої забаганки. головнее виконувати правилоло "не економти на собі".
    Не знаю чи завжди і у всіх це виходить.
    Бо в мене особисто бувають моменти, коли думаю, а воно мені тре, а краще іншим разом і т.д. Це економія? чи це просто така людська невпевненість у бажаннях?

15. Siania

Siania Love Life

Може це здоровий глузд?)))) Не завжди шопоголізм це приклад задоволеності в жінки. Я, наприклад, не люблю скуповувати одяг і складати його в шафі для колекції. Мені цікавіше тринькати гроші на свої розваги, враження. Тому, може коли ви дивитесь на річ і думаєте "А воно мені треба?"- може просто не треба?

• Подобається Подобається x 1
  16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

підтримую
    бо якщо думка "а воно мені треба?" приходить в голову - то мені, найпевніше, воно не треба
    а от на враження, відпочинок, розваги я рідко шкодую грошей

17. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

Хоч не зразу, але також тепер дійшла до такого висновку, що шафа тріщить, а вдягнути все одно нема що, і скільки ти б не купляв все одно мало... а насправді воно зовсім не потрібне....
    Відпочинок, емоції, розваги це набагато вартніше у житті тепер для мене, недавно якраз читала фразу, яка мені дуже сподобалась "яка різниця в яких ти кросівках, якщо ти гуляєш в них по Парижу"

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Я вам скажу яка- відчуття всередині.

19. Roxie

Roxie Галицька панянка

почитайте про "базовий гардероб" - це мені стиліст порадила.. мені порада була дуже і дуже корисною..

речі, які мені вже не подобаються минулого літа винесла нафік з шафи.. залишила тільки те, що люблю )) Деколи, щоб впустити нове - для нього треба звільнити місце від старого хламу..

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

Типу, о парижани, подивіться, я крутий, я хожу в справжніх кросівках Адідас, а не в якихось там абібасіках з краківського:girl_blum: