Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

1. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

Ну і є страви, які готує виключно чоловік - гриби у всіх інтерпритаціях наприклад, картоплю зі шпондером і всякі різні інші

2. lilochok

lilochok Well-Known Member

Як про нас написано) Раніше мене то дуже злило. А зараз все спокійніше сприймаю. Розумію, що якщо не попрошу то робитиму ту чи іншу справу сама. Отож, прошу багато. От, наприклад, зараз попросила чоловіка зробити какао. Пішов на кухню і робить:)

і я минулого року мала уроки. Втомлювалась (попався такииий непослух), приходила додому пізно і вже не хотілось нічого робити. Чоловік говорив щоб я сама вирішувала чи треба воно мені чи ні. Як побачила, що гроші невеликі, чоловік особливо мене не шкодує, то закинула то діло

Отож, рекомендую менше зациклюватись на хатній роботі - все і так не переробите, а ідеального порядку чоловік і не помітить. Краще займіться собою (саморозвиток, догляд за тілом, розваги)

3. Gorda

Gorda Well-Known Member

Менше зациклюватись, це так. Але це добре діє коли живете тільки ви. А от коли біля вас ще ходить мама як той жандарм, і дістає чого того не зробила, і то не так...ой як важко підтримувати позитивну атмосферу....ну це я так, про свої будні :)

4. Retaret

Retaret Well-Known Member

важко сформулювати що саме муляє. Але чоловіка треба поважати, а за таку зайнятість повага не народжується, а навпаки вивітрюється решта того, що було.... Не дуже чоловічість вчувається в таких заняттях.

та власне, що і я за невеликі гроші, але хотіла спробувати себе в тій справі. І учень в мене хороший попався, і мені та справа до душі , але виходить , що ставлення чоловіка таки має вплив навіть на те, що мені подобається ((
    розумію Вас дуже добре. Я в такому виросла і хоч зараз живемо окремо, той жандарм добряче застряг в моїй голові. А ще в перші місяці життя, мама часто заходила , просто так, і при нагоді тицяла де що не так. Та і зараз так - вже рідше заходить, але іноді зайде, побачить наприклад посуд в умивальнику і стає його мити :girl_mad:

5. lilochok

lilochok Well-Known Member

була у мене 2 роки тому дівчинка, до якої я аж бігла на уроки. Так мені з нею подобалось. Якби знову така дитина попалась, то продовжила б свою практику
    сприймайте це як своє хоббі
    налаштуйтесь на те, що чоловік Вам нічого не винен. Не чекайте від нього надто багато. Робіть чи не робіть щось в своє задоволення. Чоловіки егоїсти ще ті. Так будьте і Ви трохи егоїсткою

6. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Суджу по собі.
    Я як зайнята чимось своїм, то взагалі не бачу хто і що робить.
    Мене не рухають- і слава Богу.
    НУ чоловік тут явно не причому.
    О, у мене теж так. Зі сторони свекра.
    Та мені легше, бо я тим ділом не парюся.
    Помив посуд- посміхнуся, подякую і піду собою займатися.

7. Retaret

Retaret Well-Known Member

ну я такий приклад в родині знаю. Може вже і писала колись. Чоловік вдома бував порівняно рідко, бо робота була в поїздках суцільних, але і заробляв добре. Про жінку свою все казав, що в неї на господарстві більше півлітрового слоїчка цукру не буває, дітям купує солодку водичку, щоб кампоти не варити і т.п. А він як приїздив на пару днів додому, то варив відразу борщі, смажив рибу, всіх годував і т.п.
    І теж, виходить, що жінка свої обовязки не конче пильнувала. Звісно, воно так виглядає, що раз так живуть, то значить обох все влаштовує. Але може і не все влаштовує... Але у всякому разі то є робота на благо сім"ї, оті варіння-прибирання-... а коли людина вбиває час не на сімю, і навіть не на власний розвиток (бо який там розвиток в тих комп. іграх??), то вже зовсім інші емоції народжуються

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Дуже важко. Мене в такі моменти дуже дратує все, але реагую протилежно, тобто ще більше нічого не роблю. Пасивна агресія. Я просто закриваюсь в кімнаті і вичікую коли вона піде геть. Добре, що у нас вона собі йде на перший поверх і закриває за собою двері. Важче коли ви в квартирі. Як пригадаю то спільне життя з бабцею... абзац був, хоч ніби всі бабцю любили, але жити з нею і моєю мамою було ДУЖЕ важко.

9. Gorda

Gorda Well-Known Member

Я теж пробувала ще більше нічого не робити, але то не допомогло. Я була ще гірша у такому випадку. А зараз я стараюсь трохи абстрагуватись від неї, її коментів. Роблю те що вважаю за потрібне. Я вже не звертаю уваги на то що вона говорить. Люди і так бачать Ху із Ху.

10. Маруся-мама

Напевне збоку для когось я також ніц обов’язків не виконую, а для себе то я бачу, що ще забагато роблю.

11. Sera

Якщо ви щасливі, то яка різниця чим там чоловік бавиться?
    Ви ж не його мама чи вчителька, щоб вирішувати, чим йому займатися у вільну хвилинку?
    Якраз сама почала бачити, що часто до чоловіка ставилася з позиції вчилки.
    Виправляю то діло в швидкому темпі))).
    А до чого тут люди)))?
    Ви про моїх свекрів пишете:girl_haha:?

12. Gorda

Gorda Well-Known Member

13. Krasynja

Krasynja Щаслива мамуся!

у мене теж, аналогічно - налисники, деруни, десерти, запіканки (картопляну, рисову), відбивні робить тільки чоловік, ну і сніданки він уже 3 роки як тільки він готує., каже що готувати це для нього відпочинок ))
    також помагає прибирати у хаті, миє завжди вікна, купляє продукти, виносить сміття...
    А є до чого зовсім не пхається - це прання, миття підлоги, готування перших страв, але загалом усе робимо разом і це мене дуже тішить )))

14. Rona

Rona Мама-йожик

Це дуже важливо, я вас прошу, прочитайте тут

15. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

16. Маруся-мама

Не знаю, але мені то чудо не сподобалось. Я зрозуміла основну думку, але він її подав з упередженністю людей з надвагою. Тільки тому, що жінка злегка повна не означає, що вона пуста. То чисто руске упередження, бо не має значення як ти виглядаєш а має значення чи ти є наповнена, чому і вчить мене мій вчитель.

17. Rona

Rona Мама-йожик

Маруся-мама, ти про що? Ага, я вже зрозуміла. За одною колодою лісу не видно. То я про фразу, яка вдрух знецінила основний посил. Суть в жінці, яка приймає себе, повністю і до останку. Мож прочитати першу фразу і закрити.

18. Sera

Марусь- поки ви ото не написали, я того і не помітила. От чесно.
    Куда наша увага- туди і ми. Будьмо пильними!

19. Маруся-мама

Видно. Я ж написала, що основна думка мені зрозуміла, я її побачила і повністю підтримую.

Моя увага на все, на кожну буковку, на кожне слово. А написала своє фе, бо захотіла, щоб і на це звернули увагу.

20. Roxie

Roxie Галицька панянка

Давненько сюди не заглядала, але надибала файне відео (не суто з сімейної психології, а загальнолюдське, але для сімейних стосунків огого як підходить). Спішу поділитись.

https://www.youtube.com/watch?v=VEsQPMbqXHw

Коментувати не буду - і без того все зрозуміло...