Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

1. Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

нащо виражатись так, що ніхто не розуміє.

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

Ви дуже спрощуєте, бо в виборі партнера велику роль грає підсвідомість і наші дитячі травми, або просто травмуючі ситуації з минулого. І не правда, що вона не є така на його смак.
    Щераз напишу, що говорити можна одне, а підрозумівати інше. Рідко хто вміє просто чесно і відверто сказати, без води. Жінки дуже часто лиють воду, а чоловіки нераз вміють щось таке сказати, що зачіпає жіночу підсвідомість.

3. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

під цим розумію, що мені не все може подобатись у чоловіку, йому не все має подобатись в мені. Ми є люди, і ми не завжди ідеально один одного доповнюємо. І це нормально, що ми не завжди задоволені виглядом один одного. Головне, як ми на це реагуємо.

---------- Додано в 20:32 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

так можливо буде зрозуміліше? ;)

4. Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

або ви дуже ускладнюєте. Для мене апріорі якщо чоловік вибрав жінку по любові, а не з інших причин (меркантильність, залют, нажали батьки тощо), то вона в його смаку. Якщо ні, то чого він вирішив з нею познайомитись і зустрічатись. І тому важко знайти чоловіка, який любить жінку, але намагається підправити її зовнішність( як тут писали про колір волосся тощо). Я ще можу зрозуміти, коли він говорить це до теми, або коли жінка спитає, але так, щоб навязувати і вимагати - ні. Ще можна зрозуміти , коли жінка набрала дуже вагу, або дуже висохла, але знову ж таки, він не може вимагати, бо любить її не за вагу.
    Зараз може і будуть не згідні ті, кого чоловіки пресують на рахунок зовнішності, але я пишу це не тому, що хочу образити, просто попробуйте розібратись в стосунках глибше. Можливо чоловіка не влаштовує щось на важливішому і глибшому рівні (секс, відношення до нього, відсутність романтики, зацикленість на побуті і чистоті , а не на сімї тощо), і він таким чином, вимагаючи чи просячи підправити зовнішність чи стиль, намікає , що його щось не влаштовує, або він злиться на вас, і тим самим ніби мститься, говорячи підправити щось вам.
    Не думайте, що я знущаюсь, чи ще щось. Просто в мене крім диплому юриста, є диплом за спеціальністю психологія, психотерапія, ми проходили практику, розбирали сімейні відносини конкретних пар, тому пишу, роблячи висновки з досвіду і практики.

---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

а під чим я уже можу підписатись:girl_smile:

5. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Думала вам відповідати, але не буду. Дипломами махайте перед кимось іншим.

6. Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

я не махаю дипломами, і розбираюсь в даній темі не гірше, ніж інші. Чи може наявність диплому не позволяє мені висловити свою думку. Якщо комусь щось не подобається чи не згіден, то пишіть, на те і є форум. Як відомо, в спорі народжується істина. Тому не треба до мене відноситись упереджено через наявність диплому і практики в даній сфері, чи спеціально придиратись до слів.
    Тут пишу, бо тема знайома, і сподіваюсь мої поради і думки комусь поможуть, наведуть на відповідні думки.
    Тому , Маруся-мама, не треба так негативно до мене відноситись. І коли не хочете відповідати, то не треба. Я до вас особисто не зверталась.

7. lovikyou

lovikyou Well-Known Member

8. Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3)

дуже сумно , є люди, які навіть ставши мамами, не вміють спілкуватися з людьми, говорити про суть, а не придиратись до слів і піднімати самооцінку за рахунок паплюження інших. Просто я бажаю вам, щоб люди так само ставились до вас, як ви до них. Я щаслива, що в моєму близькому оточенні немає людей, які тішать себе тим, що когось десь кольнули, комусь нагадили, когось перебили, перекрутили, нахамили.
    Люди, які кидаються словами - "а прям так і не скажеш", "ну та зразу", "хотіла відповісти, але не буду" , просто самі не можуть нічого обгрунтовано відповісти і пояснити.
    Сумно з того, що є люди , які не розуміють , що на форумах пишуть швидко і можуть не провірити написане, тому допускаються помилки. Адже в людей є і інші справи. А сенс написаного можна зрозуміти і без якоїсь коми. Тут так багато хто пише.
    А ще сумніше те, що найбільше осуджують, хамлять, вишукують недоліки, диструктивно критикують ті, хто менше всіх знають і дальше хати нічого не бачуть.
    Сподіваюсь , дівчата, ви до таких не відноситись. Менше зла і негативу-і все у вас буде добре.

9. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

10. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а починалось про втрату себе :)
    і мені пригадалось розмова з однією викладачкою з кафедри. Вона почитала деякі мої друковані роботи і спитала, чи підпис - моє прізвище, чи чоловікове. Я кажу, що чоловікове. А вона мені сказала свою думку - що це неправильно, брати прізвище чоловіка, а тим більше - підписувати "заміжнім" прізвищем твори. "Мужиків багато, а Ви така одна на світі, і Ваш талант - один і неповторний. Не варто так втрачати себе" - сказала вона мені.
    Ось така теж є позиція ... типу не віддавати чоловікові і сім'ї свої досягнення. Щоб мати підсвідомий шлях до відступу.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

так переважно говорять ті хто мужика не має, або має такого, що краще би не мали...

Досягнення Богу треба віддавати, а не приписувати їх за прізвищем.

це Юля не до вас, це до позиції викладачки

12. Siania

Siania Love Life

Тут проблема в тому, що всі ми дуже різні. Комусь не проблема одіти таку спідничку як має дівчинка з гурту "серебро", а для когось це принизливо. Світ один, а погляди на нього різні. Тут не може бути єдиної правильної поради.
    https://www.youtube.com/watch?v=O10cXYPtVaY - покажіть це чоловіку))
    А щодо воолсся - рідко буває пружне густе гарне волосся, це дар від природи. Але якщо волосся тоненьке - це не вада. Ще розкажіть чоловіку про накладні вії, нарощене волосся і покажіть зірок в звичайному одязі і без гриму))) Та вони звичайні люди, такі як всі)))

13. Rona

Rona Мама-йожик

ото якраз позавчора, гортаючи фешионі, натрапила на статтю про стиль Маші Єфросініної, і серед знимок була її без макіяжу; чоловік якраз був поруч і неповірив, що це одна й та ж особа, довелось гуглити, і ще навести приклад Єви Лонгорії (яскраві брюнетки рідко такі ж яскраві натурально, хіба там східна кров) і комент від мужа: "Але ж ви дурите мужиків, дурите", отаке ;)

14. Siania

Siania Love Life

Щойно, випадково підслухала своїх колег)))
    Почула "серебро", Нікіта, а Даша Астафьєва! Один там сімянин, який боїться щось пікнути жінці))
    Тому, навіть якщо чоловік нічого не каже жінці про свої "смаки", не означає що він захоплюється лише дружиною.
    Взагалі, мені здається що не можливо постійно захоплюватись однією людиною. Є спад, піднесення, різні періоди в житті.

15. lorelaj

lorelaj Active Member

Я щось замислилась над прочитаним на останніх 20 сторінках. Я ніколи не ображаюсь на чоловіка, якщо він скаже, що в когось гарні ноги, обличчя чи ще щось. Чи може мені навіть сказати он дивись, яка красунечка йде. Я також буває звертаю його увагу на гарних жінок. Про нових знайомих чоловіка, коли питаю чи гарні, то завжди отримую чесну відповідь. Не ображаюсь щиро, бо колись мені один хлопчина, який до мене залицявся, а я молола всіляку юнацьку дурню про красу і тп., сказав приблизно наступне ( приблизно, бо він був з тих , які не дуже вміють гарно висловлюватись, то я трохи підредагувала):
    Завжди можна знайти гарнішу, завжди можна знайти розумнішу, стильнішу, охайнішу, веселішу, мудрішу...etc. А сненс? Тільки вічний, нікому непотрібний, пошук.
    Ті слова мені запали дуже в пам‘ять. Я знаю що є гарніші, розумніші, обізнаніші. Однозначно є стильніші і доглянутіші ( мій стайл - амерікан бомж, явно мало з ким на прю може стати). Але разом з тим я знаю, що Я, Оленка, одна така і мене є за що любити, є за що поважати і є чого боятись мене втратити. Можна знайти жінку кращу по всіх параметрах звісно, але вона не буде Оленкою.
    Як часто мені чоловік говорить компліменти - не звертала ніколи увагу і навіть мислячи над прочитаним, не змогла згадати. Якщо я хочу комплімент, то прийду і скажу- дивись яка я гарна:)

16. blakytnooka

blakytnooka Member

ну, може, і так. але то все може бути, поки чоловік не починає переносити те, що бачить на дружину, не починає порівнювати її з іншими... і потім заявляти чи не заявляти, але носити в своїй голові, напр. хочу щоб ти була худіша, або щоб ножки були повніші, чи волосся інакше. Важливо, щоб з того не породжувалось невдоволення своєю дружиною.

17. lorelaj

lorelaj Active Member

так от власне я про це і кажу, я багато кому можу програвати і не тільки по зовнішнім параметрам! в Олі ноги кращі, в отої волосся густіше, Катя розумніша, а Наталя більше грошей заробляє. Але то Оля, Катя і Наталя, а не Я:) і якщо моєму чоловіку здається, що в мене рідке волосся , то дуже може навіть бути, що йому не здається, а воно в мене спавді рідке. То що тепер? Фраза "Оленка в тебе рідке волосся" автматично не ставить знак рівності до фрази " Ти мені не подобаєшся, ти страшна, поміняй себе і взагалі моя любов вгасає" ( я гіперболізую звісно трошки).
    Я не кажу, що не треба вдосконалюватись, звичайно треба, але не для того, щоб бути як Оля. Бо Катя краща за Олю, а Наталя краща за Катю і так до безконечності, бо ж нема одної увінчаної лавровим вінком ідеально-еталонної жінки. Вдосконалюватись в погоні за кимось чи для когось, це гонка з якої не вийти переможцем, бо і фінішу ніколи не добігти.
    Мене взагалі сучасна масова фіксація на зовнішності дратує, правда я і сама є її жертвою. Мені теж хочеться бути красивою і навіть буває хочеться бути ну дууууже красивою, щоб у всіх щелепа падала:) Однак я свій целюліт не люблю, не бо в чоловіка викликає він якесь там незадоволення, а бо я і тільки я вважаю, що мені треба його позбутись для себе. Звичайно я розумію, що це звучить як перефразування вічних лозунгів, але насправді є велика різниця в самовідчутті, коли приймаєш себе такою як є і вдосконалюєш те, що самій ж не подобається і коли рівняєшся на когось і переіначуєш себе для когось. В другому випадку результат може бути навіть і кращий, але от рівень щастя і вдоволення від життя значно нижчий. А щасливих і вдоволених собою та життям людей любити впринципі значно легше і приємніше чи то чоловікам чи то жінкам.

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Звідки таке бажання все перекручувати?
    Як на мене то нічого спільного з відступом немає.
    І думаю, що дуже добре роблять творчі люди, що беруть хоча б двійне прізвище. Бо їх не чоловік такими творчими зростив, а рідні (ну принаймі творчість ту не вбили).

19. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

А я колись почула від знайомої, що не взяла прізвище чоловіка: "А нащо? Легше розводитись буде, якщо що":girl_crazy:, правда живуть нормально разом вже не один рік. Чула що деякі чоловіки ображаються як на неповагу до себе, коли дружина не бере їх прізвище. Але є і приклади коли чоловіки беруть жінчине прізвище і нічого. Я особисто перейшла на чоловікове, подвійні щось не дуже, і знайомі з тими подвійними прізвищами кажуть, що то морока (але це все особиста справа подружжя, звичайно). А слова тої викладачки не актуальні, бо здобутки все одно ваші (от скільки славних, талановитих жінок відомі нам з прізвищем чоловіка, навіть після розлучення не усі міняють прізвище назад на дівоче, особливо відомі люди, науковці).

Останнє редагування: 28 Лютий 2014
  20. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

ну, щодо прізвища від творчою роботою - то явно вирішувати окремій творчій одиниці - своє, чоловікове, подвійне чи псевдо.

а щодо вподобань чоловіка - от чесно, я намагалась вивідати який смак в мого чоловіка, але це складно. До наших стосунків йому подобались різні дівчата, зовнішньо зовсім різні, спільна риса хіба що почуття гумору. Питалась напряму - чи подобається той чи інший колір волосся, стиль одягу, комплекція - завжди відповідає що якось не задумувався над тим і я йому подобаюсь всяка. А як заглядає за кимось, що буває дуже рідко, бо зазвичай він сам в собі, нічого довкола не бачить, то може хіба сказати що йому не подобається щось в одязі, коли це вже вкрай щось жахливе і впадає в око, а що подобається - дуже рідко. Хоча згадала, останній раз він задивився на спільну знайому, сказав що в неї прикольні штани, схожі на піжамку і спитав чи я собі такі б хотіла.

і до слова, нещодавно чоловік розмовляв з сімейною парою, то в ній жінка наполягала що в сім'ї всі обов'язки треба ділити порівну, аж до підрахування відсотків хто і що зробив і хто кому винен. Чоловік проти такого, я теж для нашої сім'ї такий порядок не уявляю, бо волію робити якомога менше ))