Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

пару місяців тому звільнилась одна співробітниця, з якою ми разом були на проекті. Причина звільнення - вона заздалегідь вважала, що цілі її роботи досягти неможливо. При тому, нічого не спробувавши. Просто спрогнозувавши, що неможливо. "Тому що і так ясно, що... 1), 2), 3)..."

Для моєї мами "і так ясно, що" зі мною неможливо спілкуватись. Тому не варто навіть пробувати.

ну а ти це для кого робиш?

2. Siania

Siania Love Life

Я маю на увазі де Ви профі у Вашій сім'ї, готування їжі, діти і т.д. Не очікуйте його оцінки, ну от сприйміть його що йому важко вгодити! Готуйте для себе, діток, кайфуйте самі від того. Не подобається печево - купи собі в магазині, нам з дітьми більше буде.
    В мене був колис такий директор на роботі, жодного разу я нічого не зробила добре. Він завжди так відповідав: "Харашо, но вот тут можна било би па-другому, ну ладно, пусть будєт". Я спершу переживала, мучила себе, старалась догодити...А потім зрозуміла, що проблема то не в мені, а в ньому, і все стало на свої місця. Я йшла, знаючи, що він зараз буде крутити носом, але мені вже було начхати.
    Я розумію, що чоловік - то не начальник на роботі...але як на мене, тільки так Ви зможете щось змінити. Розмовами він Вас не почує. Наповніть себе, не будьте залежною від його думок.
    І, як варіант, можливо Вам необхідно зайнятись професійною діяльністю.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  3. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Не можу пояснити. Ніби для себею але насправді не зовсім. Як для всіх, всіх-всіх. Не можу сказати правильно.
    Якщо мене назвати непробуючою людиною, ..я просто кинулася того ровера.

4. cjomcjomka

а взагалі - зміст догоджати? для галочки? для оцінки?
    а насправді - взагалі ні. якщо ж ти робиш те, чого насправді не хочеш, і від того втомлюєшся, - то де знаходиться вогнище непорозуміння і хто компетентний з ним дати раду?

5. ГаЛоЧкА

ГаЛоЧкА Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  6. Siania

Siania Love Life

Та чому, щоб людині було приємно. Якщо чоловік оцінює - то це приємно. Але якщо чоловік не вміє приймати старання (з власної волі) - тоді це не має жодного змісту(((

7. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

8. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

ваша ситуація - то один в один ситуація в моїх свекрів, нічого втішного, то не минає, лише загострюється, і додається по дорозі купа болячок, психосоматика - вона працює.
    І, дякувати Богу, вже не моя ситуація, я її змінила - використавши багато методів, що тут вам пропонували, в загальному: я люблю і ціную себе, говорю в голос.
    ремарка така - в описаній вами ситуації, ви сказали що йдете пішки і крапка, вдруге вже гаркнули - такого типу чоловіки в подібній ситуації вибухають, і результат очікуваний,
    треба швиденько пояснювати нейтральним тоном, називаючи причини, і бажано не в останній момент, і основне, не почувати себе при цьому винною.
    Це працює,
    працює тоді - коли ви перестанете вірити в зневажливі епітети його, і напишите "чудовий список" своїх переваг і те чого прагнете.
    бажаю Вам успіху.

• Подобається Подобається x 8
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Та всі нормальні того не люблять. А більшість ненормальних пробують кричати. Просто мені здалося, що тут не "не люблю", а "боюся". В мене з мамою так. Мені 30 років, залежності від неї, її дій і поглядів нуль, а я далі трясуся, коли вона починає підвищувати тон. Бо знаю, що за цим підуть звинувачення, море її сліз, нарікань і шкодувань. Але я вже навчилася обрубувати доволі грубо ті крики. Було, що вона через це йшла з дому хз куди з погрозами "більше мене не побачиш і то ти винна". Але потім її попускає, а на мені залишається, як шрам. Тому я тепер на перші спроби почати крики кажу, що можна йти прям вже, бо слухати то я не маю наміру. Боюся, але кажу. От я собі прикинула, що в мене такі почуття щодо власного чоловіка і стало страшно. Але воно звідкись береться. Щодо мами, то я з дитинства маю страх получити по писку (і то так файно получити), а в чоловікові в мене впевненість на всі 100%, що він ні за яких обставин навіть пальцем не торкнеться. Нема страху - є багато способів припинити словесні образи.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Я буду перша)? Моя відповідь буде банальна.
    Я живу зі своїм чоловіком, бо я його люблю, у нас спільні діти, ми найкращі друзі, і у нас спільне житло).

• Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. nibysh

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Коли чоловік підвищує голос, він провокує мене робити те ж саме. Я тільки зараз, буквально місяць тому, змогла нормально пояснити йому це. До того чи слова невірно підбирала, чи що, але відповідь була одна: "Я не кричу, я так розмовляю". А мене ця надлишкова емоційність заводить з півоберта, особливо ввечері, коли я стомлена і хочу тиші.

13. nibysh

@buhgaltersha, мені певно не вдасться це ніколи. Бо 1- в нього справді такий голос.
    2- я таки перебільшую і придираюсь
    3- в його сім*ї прийнято розмовляти "дуже емоційно"
    4 в нашій сім*ї голос не підвищували майже ніколи. Інтонації були відповідні. Мене мама навіть класично не кликала з вікна додому.
    5 я сама - емоційна людина і можу собі дозволити підвищити , трошки :girl_blush2:, голос.
    Тому - ми взагалі емоційна сімейка .:girl_haha:

Останнє редагування: 3 Квітень 2018
  14. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Я правильно зрозуміла? Ви прослуховували запис з реєстратора, щоб послухати хто кому і яким тоном що сказав?
    По моєму то вже клініка :girl_sad:
    Ну то треба було сказати, що там дуже погана дорога. Але як хоче везти, ну то нехай :)
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2018 ---
    Тому, що всім би хотілось, щоб їх вдома зустрічали тепло і радісно, а не наварено, напечено, вимито, вишито і зла і недобра дружина. Бо втомилась

• Подобається Подобається x 4
  15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Це єдиний раз коли я можу точно скащати, чи я провокувала його, придиралась, верещала і воопше сама наривалася. Бо я постійно думаю, що я саме так і поводжуся, бо інакше я собі от не могла пояснити, чому так на мене треба кричати. А от цього разу , точно ні.
    І дякую за діагноз.

16. shparynka

shparynka Well-Known Member

майже неіколи не даю порад і не встрягаю в такі довгі дискусії-обговорення. Але треба щось з цим робити. Достатньо читала про Вашу ситуацію. Ваш чоловік моральний садист, не буду вдаватися в подробиці того, що написано Вами, і не лише тут. Я не знаю, які треба мати нерви, щоб з ним жити. Мені Вас шкода. Я читала, ЯК Ви стараєтеся, і які маєте нотації з будь-якого приводу. У Вас одне життя, і так його змарнити... Ви собі потім не пробачите. Вихожьте на роботу якнайскоріше, як тільки зможете.
    Дівчата, складається враження з більшості дописів, що винна жінка. А чому? ЇЇ вина в даній ситуації в чому? Бо лишній раз не прогнулася, не мурликнула? Оце і є мистецтво бути дроужиною-бути такому зручною?
    --- дописи об"єднано, 3 Квітень 2018 ---

• Зе бест! Зе бест! x 2
  17. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ви ,мабуть, жартуєте?

@НОРІС не ображайтесь на дещо різкі висловлювання але так сприймається, особливо, коли й близько такого не маєш особисто. Я можу впевнено сказати, що зі мною такого не буде, бо Я не дозволю. Люблю, ціную, поважаю але до себе хочу, як мінімум:girl_spruce_up: так само.

18. shparynka

shparynka Well-Known Member

тобто?

19. cjomcjomka

не винний, а відповідальний - кожен, хто чимось в своєму житті незадоволений.
    Визнає відповідальність - почне шукати важелі впливу. Знайде важелі і буде готовий докладати зусилля для результату, а не щоб виправдати, як все безнадійно, - зрушить обставини, потягне за собою простір.
    Суто моя думка, звісно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

"...прогнулася і мурликнула"
    Я не побачила ,щоб хтось звинувачував, чи радив такі речі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2