Мистецтво бути дружиною (3)

Discussion in 'Ти + Він' started by Лідочка, Jan 15, 2008.

1. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 4
  2. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

@Apelsynka перепрошую, я так, як правило не роблю, але тон Вашого допису не залишає мені вибору (мушу захищатися :girl_crazy: від Вашого напору).
    В мене конкретно до Вас дещо особисте питання: скількорічний у Вас досвід спільного проживання і побуту з особою протилежної статі?
    Ваш допис зацитувала, бо фраза
    прозвучала, як на мене, надто категорично.
    а ще мені просто цікаво, скільком диктаторам Ви дали
    ?
    Адже так впевнено про це пишете людині, яка прямо сьогодні живе з реальним диктатором і може з безвиході дослухатись до порад абсолютно незнайомих людей з форуму.

мала на увазі троля, яка виписувала в цій же темі з тиждень тому про те, як їй не пощастило з чоловіком, який її утримує, ні в чому не відмовляє, айфона сьомого без приводу дарує, а їй хочеться коханців і п"янок.

• Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  3. Orman

Orman Модератор-бомба

А ви ходили до священника? Кому він казав "ти тут ніпрічьом"?

4. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

@Kroshka Enot я не відповідаю на особисті питання, але щоб ви не починали писати в улюбленому тоні деяких дописувачок а-ля "якщо нема досвіду, то сиди тихенько", хоч по-суті ви в такому дусі і написали, ставлячи мені особисті запитання, але реальна ситуація була, не ідентична, але все ж, коли я помітила в людині прояви агресії, емоційної та словесної, на щастя до рукоприкладства діло не дойшло, я розірвала стосунки з такою людиною ще на етапі зустрічань.
    А щодо мого допису, то Суничка дуже влучно підмітила...Я мала на увазі те, що терпіти цього НЕ МОЖНА. І відверто кажучи, я дуже втомилась від цього форуму...Бо таке враження, що краще взагалі нічого не писати, ніж потім розжовувати і виправдовуватись. Більше коментувати не хочу.

Last edited: Feb 16, 2018
  5. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Та то не нас мали на увазі. А саме тролів, яким нема чого робити - то вони всіляку ахінею пишуть на багато сторінок. І яких вже неодноразово ловили на "гарячому" (коли спочатку людина пише одне, а потім стверджує мало не зворотнє).
    --- дописи об"єднано, Feb 16, 2018 ---
    Ага - якраз найяскравіший взірець.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. MISS SCARLET

MISS SCARLET Well-Known Member

Якщо когось образила, то прошу вибачення. Характером не хвалюсь, сама часто у різних ситуаціях поступаю не так,як наперед планую,бо виникають різні нюанси. Просто хочу,щоб форумлянка розуміла,що такі речі явно ненормальні і щось із тим робила. Якщо вона живе в такому стані вже довший час, і чоловік всяко демонструє,що так має бути і це норма,то людина звикне і повірить, що то дійсно так.

7. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Не мені. я мала мило усміхнутися і кивнути на таку фразу_жарт, що навіть священник сказав.
    Не так давно одна форумчанка писала, що дві дорослі адекватні людини завжди домовляться як жити, навіть якщо вони не в захваті один від одного. А от в нас так не виходить. Пару років тому я питала -давай хоч розумно, без крику. Ах ні, повинна бути любов, і все тут. І розшибись. А я звідки її взяти маю ?
    Не домовились, одним словом.

8. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Років 6 тому назад в мене так і було: я після операції, працювала . Але ВСЯ домашня роботу була на мої плечах. Дитина теж. Я просто замахалася фізично і морально. Був ЗРИВ! . Виписала все на папері. Дала чоловікові. Сказала, нехай робить вибір. Це була разова "акція", молю Бога, щоб такого більше не повторилося... Бо це - жахливо!!!

Зробив висновки, напевно. Почалося з збирання за собою шкарпеток і горняток зі столу. Це була така дрібниця, але мені стало легше. Морально більше, аніж фізично. Я готувала їсти, прибирала, дещо делегувала. За собою сам навчився прибирати.

Через деякий час сіли, порахували послуги нянь, прибиральниць, прально-прасувальні послуги і тд і тд. Допомоги з"явилося більше. Багато часу минуло, допоки змучений чоловік міг прийти з роботи, але, бачачи мене "вижатим лимончиком" після активного дня з малим - стати помити тарілки чи розвішати попране.

В кожної жінки є своя межа в відносинах з чоловіком. Межа терпіння. Є які можуть плакатись, але, реально хочуть, щоб їх лише пожаліли. Є такі, хто шукає вихід. Хтось просто мовчить, бо "послух подружній". Я послух подружній трактую взагалі на свій манер: "не зраджувати". В мене не такий великий сімейний стаж, всього 8 років і двоє діток, але всім, хто ще незаміжні і (чи) ще не мають діток, хотіла б просто сказати, що є життя "до" і "з" дітьми.

Та прикро, що є чоловіки, які знають своє: або по моєму - або ніяк. І це видно від початку відносин. Таке "проскакує" спочатку жартома, а після появи обручок - стає нормою.

• Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  9. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Згодна :girl_yes2:.

10. marianast

marianast Well-Known Member

Не кажіть так. Ви подавлена, вимучена, розгублена, перестрашена, розчарована, ображена. Але не зламана. Якщо я правильно зрозуміла, то ви зараз позбуваєтеся спільного життя, побуту, звичок, всього що було щоденно присутнє у вашому житті. А потім буде інакше, може легше, може важче, ніхто не знає. Але ви будете мати свою свободу, ніким не обмежену, не спаплюжену і не задушену.
    І ще я звернула увагу, що жінки, які виповзли з ситуацій як ваша, якісь по особливому сильні, загартовані і до всього готові.

• Подобається Подобається x 5
  11. Suzi

Suzi Moderator Staff Member

Досить часто, якщо отак ВСЕ порахувати, виходить, що жінка заробляє більше чоловіка.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Подобається Подобається x 1
  12. Sunichka

Sunichka Well-Known Member

Так... Так! ТАК!!! Бо якраз оце от все ніхто не рахує, вважаючи таким, що має просто валитися з неба на голову. За замовчуванням - як налаштування в комп"ютерній програмі. Та усе це має свою вартість. І прибирання, і готування, і прасування і ще багато чого. Я не кажу, що чоловік має платити жінці за це грошима. АЛЕ! Цінувати повинен. І навіть платити - ніжністю, повагою, любов"ю, турботою. Бо якщо цього нема у стосунках, а тільки "ти мені винна, бо послух обіцяла" - жінка є безкоштовною рабинею-прислугою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  13. unsure

unsure Well-Known Member

Дівчатка не сваріться. Я дуже довго читаю цей форум, але ніколи так мене теми не зачіпали за живе. Дописувач з мене поганий, хоча інколи і сказати є що, в голові ніби думку сформую а на папір перенести проблема. Ви всі в якійсь долі праві, він завжди таким був, десь краще десь гірше і так летіли роки. Фінансова залежність від чоловіка робить своє. Я привела тільки кілька прикладів свого життя і ви всі дивуєтесь як так може бути. Може, виявляється люди звикають до всього. Все що я не робила було гріхом, ноги закинула на підвіконник коли пила чай - я вульгарна, голову мию 2-3 рази на тиждень, зроблено зауваження для чого я її так часто мию, чому не одіваю спідницю і не покриваю голову коли молюсь. І я просто привикла до таких речей, спочатку сприймала в штики і з часом просто почала це в собі тримати, виявилось воно накопичувалось роками і дало вибух)). Так я на шляху розуміння себе, копання в собі, чому, для чого, для кого, як далі бути, як далі жити. Питань в голові тисячі. Але дякувати Богу я справляюсь зі всім з роботою з дітьми, побутом. І надіюсь що і надалі в мене це буде виходити, лиш би діти не хворіли.
    І так я була в священників, монахів, наставника, всі в один голос говорять, терпи це твій хрест. Ось якось так.
    І знаєте що я зрозуміла за весь цей час роздумів, і на разі до чого я зараз дійшла, чому чому я це все терпіла? Я просто хотіла щоб мене ЛЮБИЛИ.

P.S. я в такій депресії була що не тільки думки були про суїцид а і повна впевненість що це єдиний вихід.

Ой забула написати коронну фразу: кому ти будеш потрібна з двома дітками.

• Співчуваю Співчуваю x 19
    • мімімі мімімі x 2
  14. Retaret

Retaret Well-Known Member

о, те саме, що в нас. І мені зараз часто некомфортно не від того, що я не заробляю, а від того, що чоловікової допомоги мені замало. І я справді не раз думала, що якби якась робота, то лиш на пару годин або брати помічників зовні, бо з таким його ставленням нічого не вийде.

Ще про бардак в шафі. Виділила чоловікові свої полиці з речами. І так я іноді не витримую і роблю на них порядок, бо витягаючи одну річ , все з тої полиці сиплеться. Але якась така його "особливість", до якої я нарешті майже звикла :girl_dance: бо з початків то мене аж трусило від того, регулярно нагадувала йому, що пора навести лад в речах, але побачила, що він таке не вміє робити і взагалі... Словом, мені тепер з тим нормально

І ще мені тут часто останнім часом проскакує фраза, що до весілля треба було дивитися. І в мене якесь відчуття прям неповноцінності виникає - чи то я так геть в людях не розбираюся, бо я після одруження відкрила в чоловікові багато рис , яких не помітила в часі зустрічання, одночасно і негативних і позитивних (які звісно стали наче приємний сюрприз). Разом з тим бачу, що з кожним роком по трохи настаються і якісь зміни в світобаченні, поведінці - і в нього і в мене.
    Але читаючи на форумі регулярно цей закид, виникає просто питання - а що ви всі є такими добрими експертами в розпізнаванні інших людей ще до одруження? чи того десь спеціально вчать? Люди виносять різні ролі і моделі зі своїх сімей, і часто зранення одного припасовуються до зранень іншого , а всі проблеми від того вилазять пізніше.
    І взагалі просто дорослі люди це ще нічого не значить. Важливою є зрілість. І незрілі люди теж вступити в шлюб, причому обоє, і вже в шлюбі можуть тої зрілості набути. Тому не все так однозначно, принаймі я то так бачу.

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 7
  15. Zaychenya

Zaychenya Пухнастик-гризун

Знущання - це не кохання :girl_sad:.

Ой, в мене теж були "сюрпризи". Правда, трохи менше, бо ми до весілля 2 роки жили разом. То встигли трохи притертися за той час. А от якби відразу після "цукерково-квіткового періоду" - ну то я б своїм характером точно б важко вживалася. Та і в чоловіка такий зацьонтий, не подарочний...

• Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Orman

Orman Модератор-бомба

Співчуваю дуже.

Бачу вас ще з дому прокачали по системі "любов потрібно заслужити".

Не потрібно це такий предмет він або є, або нема.

Про кому будеш потрібна з двома дітьми - це класика. А зараз кому потрібна? Йому в якості служниці і дівчинки для биття?

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Rona

Rona Мама-йожик

@unsure я Вам щиро раджу звернутись до психолога, то насправді не такі страшні гроші коштує. Вам потрібно фахову підтримку, повернення самооцінки в здорове русло. Якщо потрібно, можу порадити кількох. Від Ваших особистих змін може змінитись шлюб, і то дуже сильно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  18. Orman

Orman Модератор-бомба

Про дивитись до шлюбу.

Я притримуюсь тієї думки, що таки видно що за фрукт. Якраз те чи буде він порядок в шафі тримати - не видно і не треба.

Але видно чи щедрий, чи добрий, чи нема садистичних замашок, контроль нездорового, емоційних гойдалок.

Ну і потрібен час щоб роздивитись. Тому переверти летіти заміж, бо беруть і з батьками жити набридло, то можна так влетіти, що ого-го!

А головне, як бачиш, що щось тут не те, то не переконувати себе, що от він зміниться (я його зміню) і буде чіча-ляля. Не буде. не зміниться (хіба на гірше).

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

@Orman можна Вашу думку стосовно священнослужительських "терпи/доля/хрест"?. Я знаю,в більшості(може і всі) вони так завжди кажуть, якщо в шлюбі -терпи, не в шлюбі-обов'язково пошлюбитись. От, як бути жінці, котра слухає/дослухається такої точки бачення? Так покласти себе на алтар?

Надіслано від мого GT-I9505, використовуючи Tapatalk

20. Haidee

Haidee Well-Known Member Staff Member

Знаєте, я по-філософськи до того ставлюся. Є певна кількість жінок (дуже невеличка, насправді), яка справді має гостре чуття до людей і дає відкоша всім неідеальним чоловікам. Але насправді це швидше вийняток, бо розуміння чоловіків яко трохи відмінних від нас істот відбувається вже в процесі співжиття, і то далеко не у всіх. Але є багато пар, які просто дуже гарно "склалися". Якщо говорити мовою психології - в них майже повне співпадіння цінностей і багато спільних інтересів. Тому їм легше проходитт важкі етапи. В ідеалі цінності своєї половини треба прощупати до одруження. А буває, що й знаються недовго, одружуються швидко і живуть щасливо. Для мене поняття "двох половинок одного цілого" дуже реальне, і не знаю, чим вони притягуються. Колись як було: батьки обрали чоловіка і дівчина не дуже мала як сперечатися. І теж були пари нещасні і дуже щасливі. Певно не все від ретельного підходу до вибору чи мистецтва, є ще щось нелогічне і ірраціональне в тому, що одні пари щасливі легко, а інші - через купу зусиль.

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 1