Мистецтво бути дружиною (3)

Discussion in 'Ти + Він' started by Лідочка, Jan 15, 2008.

1. Selfless

Selfless Member

Хороша робота)цікаво,а їм не нудно?)

• Подобається Подобається x 1
  2. Orman

Orman Модератор-бомба

Що ж їм так не пощастило із зовнішністю що треба полірувати по 12-18 годин в тиждень?!

Я жартую, але я б знудилась.

• Смішно Смішно x 5
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. marianast

marianast Well-Known Member

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

@MISS SCARLET а як давно ви заміжні?
    Я готую одяг, мені нескладно. Це для мене щоденна процедура, як от волосся зранку розчесати))) Коли немаю настрою чи можливості так і кажу - шафа прямо і наліво, прошу самообслужитись.

5. Arapeta

Arapeta Well-Known Member

Погоджуюсь. А про інших жінок, то я так люблю поприколюватись. Коханий, ти не уявляєш як ти "попав"... І живи тепер з тим, мучся! Чи, як добре жити трутнем! Чи, в тебе обов'язок приносити мені гроші, в мене - виносити тобі мозок, шо не понятно? Ця тема - "кладєзь" моїх прикольчиків.
    received_1516881041765557.jpeg

• Смішно Смішно x 6
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  6. svoybox

svoybox Well-Known Member

Хахахаха, записую собі фразу

7. MISS SCARLET

MISS SCARLET Well-Known Member

Одружені ми більше двох років. От тепер таке питання виникло і шукаємо на нього відповідь.

8. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Чоловіка підкололи чи жаба дусить, а вам відповідь шукати..шлях знаєте куди? Я сам не знаю що хочу, але що б ти не прочитала, зробила, знайшла, все буде не так. Я вам як спеціаліст по "не так" говорю. Предугадать, в котру сторону сьогодні завернуті мізки мого чоловіка і що йому не сподобається з того, що подобалося вчора - неможливо, тому лишньою роботою стосовно нього я стараюся не обзаводитися, хай відповідає за свої рішення. Мені дітей вистачає ☺ . Єдине що я роблю, то стараюся спакувати обід. Бо переводити всіх на 3-4 тижні на дієтичне харчування, бо він забув обід вдома і поїв в кафешці пару раз, і тепер всьо знов болить..більше роботи, а я поки не дуже лінива, але прагну бути.

Last edited: Feb 15, 2018
    • Співчуваю Співчуваю x 1
  9. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

А як в нього було до одруження? Мама одяг готувала?
    Доказування звичайно доказуваннями хто що і кому повинен, але реально треба розібратись чому це для нього має таке значення. Може він в тому бачить прояв турботи, бракує йому уваги? Чи може хтось з його оточення хизується тим, що дружина підносить все на блюдечку, от і йому так захотілось

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  10. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Я от що з цього приводу думаю: конкретно що кому в шлюбі роблять чоловік і дружина - це не так принципово, чи то "чоловіча" робота, чи "жіноча", чи так роблять інші сім'ї, чи те, що в сім'ях ваших батьків було навпаки, чи навіть те, що деякі речі виглядають як дитячість, незрілість і абсолютна безпорадність.
    Так от, головне - чи почуваються вони при цьому добре. Не перевантаженими, не приниженими, не знеціненими, не ображеними...
    Мабуть, вас зачепив не сам факт перспективи таких "обов'язків", а те, що, можливо, це було сказано, як докір, як вияв незадоволення, як негативне порівняння, як наказове розпорядження, ну, вам видніше як. Можливо, ви і без того переобтяжені хатніми справами. Бачите, є сім'ї, де це прийнято, і є, де ні (я, наприклад, навіть не знала, що таке є в порядку речей в багатьох сім'ях, просто з цим не стикалась, від свого чоловіка таке прохання було б почути дивно, але, можу припустити, що якби він мені сказав це якось в такому дусі "якби я зранку мав готовий комплект чистого одягу, це зробило б мої ранки впорядкованими і мій вигляд доглянутим щодня, самому мені не вдається за цим стежити, чи могла б ти мені з цим допомогти?" то, думаю, я би всерйоз розглянула його прохання. Тут має значення конкретно ваш розклад, а не соцопитування: чому він просить і чи це прохання в принципі (яке передбачає гідне сприйняття відмови), наскільки цінує вашу допомогу, наскільки ви маєте можливість її надати, наскільки гармонійно почуваєтесь загалом в питанні "розподілу сімейних обов'язків".

• Погоджуюся Погоджуюся x 11
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 1
  11. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А що треба?

• Тупо! Тупо! x 1
  12. HappyViki

HappyViki Well-Known Member

Особисто для мене це абсолютно нормально. У нас так є, що коли я прасую дітлахам і собі, то і його одяг напрасовую. Можу запитати, у що взатра одягатиметься, і виставити на вішачок. Чоловік дуже за це мене любить. Це не є якимось обов’язком чи даниною. Часто так є, що він собі прасує, що під руку попаде, бо усі поспішають. Але як маю час, то чому б і ні. І погоджуюсь із попереднім дописом, якби чоловік сказав, що йому приносить це радість, то могла б і на кожен день це робити. Не бачу проблеми.

13. flame

flame невгамовний експериментатор

Ой дівчата, як же ж я люблю наші посиденьки. В нас тут розгон від шлюбних обіцянок - ведів - феміністос - і ніхто нічо нікому не должон : переклацати теми одного розділу. Всім пересваритись і знов любитись. :connie_pull-pigtail
    повинна. І так, чоловікові повинна, бо обіцяє послух подружній
    ну ж обіцяли? Тепер нема чого розказувати, що
    обіцяла? Значить тре робити. А вже подобається - не подобається чоловікові, що йому дружина наготувала - не її проблема. Є час - накрохмалила- відпрасувала на "ганц" сорочку і костюм, шкарпетки під костюм, краватку, підібрала мешти-черевики, плащ, куртку і т.д.; а нема часу - шпурнула на скору руку на табуретку помняту футболку і джинси, різні шкарпетоси і ОК . І нема чого собі в голові крутити, що чоловік пішов між люди вбраний, як бомж, а вбрання чоловіка - обличчя дружини (ага, то ще та наша Галицька традиція)
    Конкретно в нас - необособлено закидується і вивішується прання. Є що прати - хто проходить повз пральку, той і затусовує. Сортувати і парувати обидвоє вміємо. Єдине - недоторкальне - моя білизна. Ну і принцип - біле-чорне - кольорове - труси мінус шкарпетки - верхній одяг - білизна : звичне діло. Випралось - знову - хто проходить повз пральку - вивісив, згріб - заніс в гардероб - вкинув в кучу - вибрали свОє.
    оооо, є таке. Мій дідо завжди знав, що вкинуте під порогом взуття на ранок має бути ганц напуцоване. А його вбрання відпрасоване і на різні вішаки вискладане. І з татом теж так було. Прецедент стався, коли мій чоловік прийшов за зятя: тато йому врочисто вручив на Паску вибране мною взуття і щітку ,ще клійонку, щоб не насмітити в коридорі. А після того стресу - я, ще й сорочку і костюм напрасовані. Його ЕГО протестувало.

• Зе бест! Зе бест! x 3
    • Смішно Смішно x 2
  14. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Просто нагадало і до дискусу(кожен сам зробить всиновки в якийсь бік). Викликала я недавно майстра меблевика, він попередив, що приїде раненько. О 8.00 дзвінок, що їде, ок. Приїхав, зайшов, роззувся. Я відразу помітила(він вже також), що шкарпетки різні(одна однотонна, інша-в полоску кольорову).

Last edited: Feb 16, 2018
    • Смішно Смішно x 3
  15. Багіра

Багіра Well-Known Member

я б не знудилася, якби мене хтось записував і возив))) особисті асистент і водій то саме те, що треба
    вже собі уявляю скільки б гір я звернула)

• Смішно Смішно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  16. marianast

marianast Well-Known Member

Ні. Категорично) Послух подружній- то не означає, що жінка має коритися проти своєї волі. Послух подружній - то ніби ієрархія на користь чоловіка. Але примусу в тому не має бути. Бо, говорячи про таїнство шлюбу, основою сім’ї є любов. Чоловік любить жінку і не намагається її скорити чи принизити. Жінка любить чоловіка, довіряється йому, вірить в нього, слухається йому. А не виконує накази чи всі захцянки.
    Еф. 5.25. Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив
    Церкву, і віддав за неї Себе,
    28.Чоловіки повинні любити дружин своїх так, як власні тіла, бо хто любить дружину свою, той любить самого себе.
    Тобто передумовою того послуху має бути любов чоловіка.

• Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  17. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Якби я разок-другий повісила чоловікові на вішачку комплект одягу на сьогодні, він би точно сприйняв це як посягання на його свободу. Безперечно, ранковий пошук шкарпеток - видовище доволі кумедне, але я не втручаюся (шкарпетки чоловікові в окремому відділі комоду, тому шукаючи їх, він мені глобальних проблем не створює). Закидаю речі у пралку я (якщо вони - у кошику для брудного), прасую чи зашиваю при потребі теж я. Останнім часом чоловік може порозвішувати білизну, що для мене дуже незвично (попередні 7 років подружнього життя я такого не бачила), тому усіляко заохочую.
    Валізи збирає сам.
    Єдине, в чому безпорадний - це скласти їжу на обід, або меню на якесь гуляння. Періодично бере цю справу в свої руки, але після того ми робимо висновок, що краще мені займатися кухнею.

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

"мені однаково" (с) в кого які уявлення про обов'язки.
    Але однозначний негатив - це порівняння з кимось іншим.
    Інші доньки, інші мами, інші дівчата... ну то - вони інші. То ж можна ще згадати, що існує предостатня кількість значно гірших "інших".

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Мені завжди цікаво було, чому жінок завжди тикають в кращих господинь, в кращих ... в ліжку, красивіших, успішніших, а чоловіків порівнююють з алкоголіками і насильниками-не п'є, не б'є і вже добре.

• Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Смішно Смішно x 2
  20. Orman

Orman Модератор-бомба

Міняйте коло спілкування.