Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) я аналогічно. одна і та сама ситуація , але розіграна під час різного настрою і стану здоровя - і різний результат.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ну, це все так. можливо в чоловіка назбиралось до мене декілька претензій і підвернувся момент їх висловити. але питання в тому, як взагалі правильно реагувати на них. я сприйняла в штики. а вас чоловіки критикують? за що? як реагуєте? бо в мене враження, шо в моїй сім'ї "пила" не я, а чоловік.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) Через посуд і непопрасовані сорочки не кидають у сварці "розлучайся". Про критику все залежить, в якому тоні, ситуації, з яким бекграундом воно все сказано. Претензії я б сприймала в штики. Здорову критику з пропозицією, як робити краще - нормально (хоча, я, блін, і обідчіва зараза) Ну і роль пилочки все ж виконую я, а не чоловік. Але якби буди претензії: погано попрасована сорочка чи зле приготований обід, отримав би в дюндель, образно кажучи. Ібо не подобається, маєш чотири руки - зроби краще. Хоча і я не позволяю висловлювати претензії таким чином. До речі, в тому плані хочу поділитись приємністю. Попросила коханого почитати "Чоловіки з Марсу, жінки з Венери". Зараз в процесі. Так от, щось кажу з серії "тобі потрібно взяти, зосередитися і зробити ту роботу, бо ми за неї відповідаєм перед іншими людьми. А ти відволікаєшся, і робиш дуже мало за той час, а потім змучуєшся і ідеш". Ну і в тому стилі. Товаріщ встає, розвертається, іде по природніх справах, вертається і каже - дякую сонечко за те, що хочеш зробити мене кращим. :eek: відать якраз читав ту главу Я оніміла. Але потім дуже втішилась.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ну, я сказала, щоб розлучався, бо дістали постійні придирки. нащо він живе з людиною, яку на стільки хоче змінити? мені достатньо виховання батьків. я не виходила заміж, шоб мене ше в такому віці виховували. я хочу жити легко, а не думати "блін, треба посуду скоро мити, бо зараз чоловік прийде і почне капати"
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) це виглядає як протест : я вже доросла, не треба мене виховувати . Насправді, у шлюбі обидвоє постійно "виховуються" один одним .Просто у цей термін уже вкладається інший зміст. А топати ніжкою і "развод і дєвічья фамілія"- ну раз скажете, другий, а на третій прийдеться або розводитися ( ну щоб відповідати за свої слова), або чоловік ваші слова не сприйматиме серйозно ( ну говорить собі і хай говорить). Насправді, якщо справа лише у немитому посуді чи непрасованих сорочках, то якщо чоловіку так важливо саме це, може і варто десь поступитися і попрасувати ту саму сорочку чи помиту ту тарель? Але, думаю, тут справа не у посуді і сорочках.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ха, якби все було так просто)) зазвичай не в посуді справа, треба копати глибше. Ну і, не всім є де посудомийку поставити, наприклад, в нас дуже специфічне планування квартири, бо будинок більш ніж сторічний. Тому, хоч і я, і чоловік не проти мати посудомийку, але не ставимо, бо тоді треба буде відмовитись або від пральки, або від холодильника, бо банально немає місця))
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) сніжна, я просто втомилась від постійних придирок, тому і "топаю ніжкою", бо часто задумуюсь над тим чи не комфортніше бути самій. а на рахунок того, що варто поступитись, то тим і закінчується завжди, шо вкінці-кінців я приймаю "нове правило" і живу за ним. і це все односторонньо, бо я таких мух не маю. отаких правил за 5 років назбиралась ціла купа. і я вже себе відчуваю якоюсь служанкою, яка знає всі прихоті свого господаря і має страх, шоб не потрапити в немилість. думаю, шо то не є нормально.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) наші супутники нам посилаються не просто так . І їх вчинки в певний момент часто є нашим дзеркалом, хочеться нам це визнавати перед собою чи ні. ( але то таке...). Інколи власне "Я" дуже протестує проти іншого "Я". Звісно, що є здоровий егоїзм, а є нездоровий. Якщо у жінки в сімейному житті уже доходить до тої останної краплі, тоді вже йдуть вчинки, а не погрози. Якщо спільне життя продовжується- значить ще не дійшло до тієї крайної межі і ще є шанс все змінити .
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) от тому і пишу саме в цю тему, бо хочу "вирулити" з цієї ситуації і якось донести чоловіку, що я не намагаюсь його змінити і хай мене сприймає такою, на якій женився, а не ліпить мене під себе. якшо вже стільки років прожили разом і дитинку народили, то чогось ті відносини варті. а я хочу бути щасливою в шлюбі, але якось не навчилася у всьому бачити позитив.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) а у вашого чоловіка такі придирки постійно чи час від часу? бо може то зараз такий період що йому все не так, так званий чоловічий пмс. уявила на нашій кухні таку триметрову конструкцію))
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) Менше, набагато менше)))). Холодильник маленький. Та і ПМ настільна). Вихід- він завжди є))).
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ну знаєте, у нас цим доліплюванням грішу я, і чоловік часто теж бунтує. Єдине, що я зараз починаю розуміти, що все залежить від подачі - коли я його просто лагідно прошу шось мені подати, принести,купити, зробити ,то він мені все це робить, навіть із задоволенням. Може проблема в тому, що вашому чоловіку справді бракує по дому виконання якихось речей, але він не вміє то првильно припіднести, попросити відповідним чином. Або ще є варіант, що всі установки, які прижилися в його голові з його дому, він просто хоче бачити і надалі. Може інтуїтивно він навіть не розуміє, що він постійно прискіпується (бо я наприклад в собі таке помічаю, саме зараз намагаюся в собі то лікувати). А як ви йому доносите, що це вже занадто для вас, що вам є складно і зрештою навіть образливо?
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) я знаю що мій чоловік не любить і як хоче, щоб було. і я це не роблю не принципово, а тому що так виходить. не мию зразу посуду, бо малий не дає. от, наприклад, готую малому обід. відварюю мясо, мелю в комбайні. вже є 2 посуди для миття: чаша для комайну, горнятко, в якому варилось м'ясо і яке одразу важко помити, бо треба замочити. а син кричить, бо вже хоче їсти. а) слухаю крик голодної дитини і мию посуду одразу б) годую дитину і мию все пізніше, може і не зразу після годування, бо ще щось появляється і не до посуди. чоловік того не розуміє. ше йому не подобається, шо сорочку на завтра я прасую аж ввечері, коли вже треба лягати спати і дитина плаче. я це роблю, бо знаю, шо вже часу нема, а зробити треба. якби чоловік раніше сказав: давай я посиджу з малим, а ти попрасуй, то нема питань, але він хоче нічого для цього не робити і шоб все було. ---------- Додано в 11:14 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ---------- ну, це все дрібні побутові проблеми, які заважають нормально жити і напрягають нас обидвох. почала читати "Чоловіки з Марсу, жінки з Венери", вже для себе багато відкрила. Надіюсь, шо чоловік теж прочитає і почне мене розуміти, а не буде казати: "якшо ти не маєш з малим часу, то давай наймем няньку". я не хочу няньки, я хочу співчуття!
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) щось ви його розбалували. я б сорочку в руки - на!прасуй сам, або бав дитину.
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) дитина плаче ввечері. А зранку? Просто в мене теж чоловік ходить на роботу в сорочках, і прасує зранку. бо звідки ж він знає, якого кольору йому захочеться і яка буде погода і що пасуватиме і т.д. Або я прасую зранку, якщо маю час. Ввечері і так багато всякої роботи. щось типу "ти не справляєшся". Ви СПРАВЛЯЄТЕСЬ, просто інакше. Життя з народженням дітей = в принципі стає інакшим, і це нормально. З приводу того, що Ваш чоловік миє посуд за собою - це похвально, але чи не міг би він тоді мити весь посуд, який на даний момент є у мийці? Насправді, якщо вже став до умивальника і намилив губку, то воно не набагато довше виходить - помити все. Зрештою, вас всього троє у сім'ї наразі, і посуду явно не гора. Про посудомийку - пам'ятаю день, коли чоловік вирішив відкласти перший шмат грошей на неї. це був день, коли ми з новонародженим Сергійком прийшли Додому, мали невеличке святкування виписки з батьками, і після обіду помити посуд вирішив мій коханий. За 3 місяці в нас були гроші на посудомийку, і, власне, посудомийка. Теж довелось добряче почіхати ріпку, де її поставити, але я рада, що місце знайшлось Так само як життя до і після купівлі пральної машинки - дві різні якості життя
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ага, час від часу (а кому і постійно) треба ставити умови. Ви озвучували чоловіку Бо як мені чоловік робить якісь зауваження, на які я не можу вплинути, то я йому висуваю певні умови за яких я можу виправити те зауваження, або роби сам. Часто робить сам Є тільки одне зауваження, яке я не можу і не хочу виправити - це зупа без м'яса) Бо я теж хочу їсти зупу, але не хочу того жирного навару, тому м'ясо для чоловіка варю окремо, а йому це страшно не подобається. ---------- Додано в 11:48 ---------- Попередній допис був написаний в 11:45 ---------- кожного разу після того як чоловік миє посуд чую, що нам треба посудомийку, але не може придумати де її поставити Ну і гроші поки не збирає, але може колись)))
Відповідь: Мистецтво бути дружиною (3) ви йому запропонуйте тоді не няньку до дитини, а ту ж домогосподарку кілька разів на тиждень. Вийде на ті ж гроші, що і нянька. Якщо він згоден виділити певну суму на няню, то можна їх перетрансформувати на допомогу по господарству. І ваше бажання теж буде виконано- ніякої няні. Основне, що готовий виділити певну суму коштів на сторонню допомогу