Мистецтво бути дружиною (3)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я би сказала, ГІГА і ТЕРА. Дуже пам'ятаю той день, коли це зрозуміла.
    Але знаєте що? Діти ростуть. Сучасні люди не стають старцями в 45. А в 45, повірте, можливостей нагулятись більше, ніж в 16 :) навіть фінансових. От я - ніколи не нагуляюсь. І якби мені хтось колись сказав, що в мене ніколи більше не буде вихідних з дискотеками, корпоратива з фраґоліно, секс-вікенда, в якому крім означення хіба що пару телефонних дзвінків, піца і лінивий фільм, - я би засумувала, і сказала, що я не готова. Як у 19, так і в 30. Але одруження і народження дітей не означає табу на це все. Хіба що відтермінування на немовлячий вік дітей, але ж не на все життя. А в немовлячому віці інші радощі.

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • мімімі мімімі x 2
  2. Gudzyk

Gudzyk Well-Known Member

Коли з'являється дитина, особливо перша (планово чи не планово) це завжди змінює життя з ніг на голову, якби ти до цього не готувався. Важко в один день змінити всі свої звички, ритм. Але коли дивишся на це солодке сонечко, яке так ніжно сопе в тебе на руках, розумієш, що нічого прекраснішого і дорожчого в світі просто нема. Так можна багато чого не встигнути за молоду, але ж скільки ще всього попереду.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Retaret

Retaret Well-Known Member

хех... поки читала, така мені на думку прийшла порада, шо аж писати не хочеться...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

5. nibysh

nibysh оптимістка з сумнівами

• Інформативно Інформативно x 1
  6. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Хм... багато можна писати, коментувати, критикувати. Багато дівчата Вам мудрого сказали. А мені он стало цікаво: а навіщо Ви кохаєтесь з чоловіком, якого не любите і вагітнієте від нього?

Надіслано від мого MX5, використовуючи Tapatalk

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  7. iragonzales

iragonzales В декреті

@Karinos ви мабуть підтримки шукаєте. На жаль,тут чужі люди. І ці чужі люди поводять себе як чужі люди. Шукайте підтримку в рідних. Ви пережили дуже важкий період в свому житті і десь може тому пишете доволі подразливі і часом страшні речі для людського вуха. Зараз Вам треба зібратися,зібрати думки і поскладати іх по поличках. Перше, що я Вам пораджу почніть дуже сильно хотіти ту дитинку. Полюбіть іі. Друге не бійтеся,цього разу все буде добре. Насолодіться моментом,бо вагітність то прекрасно. Усвідомте себе жінкою. Бути жінкою - то народжувати,страждати,мати місячні...Але повірте жінки щасливі бути власне жінкою. Чоловіки ніколи не відчують того стану ,коли в тебе живе мала людина. Це прекрасно! Чомусь ви ще не доросли до тих премудростей,які є очевидні для жінок тут на форумі.
    Ще бачу проблему в дитинстві. Я може і помиляюся,але батьки дуже багато хотіли і вимагали від вас в кар'єрі і навчанні. І сестрі вийшло,а вам ні і тепер вам всі вуха прожужали про сестру. І ви десь ревнуєте. І то нормально,нормальна конкуренція дітей одних батьків. Така природа. Підіть і попросіть іх менше транслювати успіхи сестри,в цей особливий період для Вас.
    І ще одна істина,яку ви не осягнули...доля існує. І з нами трапляються якісь речі,які ми не планували і не хотіли того. Але повірте,там на горі видніше. Вам Бог непросто саме зараз дав цю дитину. Та історія має зробити Вас кращою. Не ображайтеся на чоловіка, не терпить болю ну і нехай така іхня чоловіча доля чи навіть фарт. Попросіть чоловіка про солідарність з Вами. Нехай зі срлідарності зробить те що Вам хочеться. Потім діти виростуть надолужете,у бути подвійно насолоджуватися життям після спільноі праці...

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Karinos

Karinos New Member

Так от не знаю, ми кохаємося рідео, бо одне до одного бажання любитися не так сильно маємо) Якийсь тваринний інстинкт чи що

• Інформативно Інформативно x 1
  9. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Ти вселяєш в мене надію. А то вже було прям хоч продавай мотоцикл, особливо, як порадників наслухаєшся.))

• Смішно Смішно x 2
  10. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, суть не в "нагулятися", а суть у відчутті свободи. Батьки несуть відповідальність за дитину до 18 років як мінімум.

11. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

Ця вся історія нагадале мені мене 2 р тому, коли я тут канючиа поради як вагітній дружині випросити в чоловіка морозилку....як згадаю...ліпше б купив ту морозилку, бо ображалася аж до цього літа...
    @Almariel власне свобода розпоряджатися своїм тілом, своїми думками і своїм часом , це така крута річ.

12. Altera

Altera зачарована птуха

я вам більше скажу:) - та свобода дуже потрібна саме у свій час. От в мене зараз тої свободи - завалися!
    А куди її приткнути і навіщо вона мені - ще не придумала:girl_in_dreams:

• Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Подобається Подобається x 2
  13. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Це, та суть, що Ви вкладаєте в поняття(?) "нагулятись", а в автора "кіпішу" суть трохи далека від подібного... коханці/дикотеки і т.п. Ні, ну в тому,мабуть, є також своє відчуття свободи але :wacko:

14. Orman

Orman Модератор-бомба

Задумалась. Я не відчуваю якогось екзистенційного обмеження свободи через дітей.
    В деяких місцях навіть більше відчуваю свободи. Це явно з віком прийшло.
    Відповідальність це жодним чином не відміняє.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  15. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Як на мене, суть у можливості відключатися від "буття мамою" - можна ж навіть в поїздках, на роботі чи на гулянках (коли діти в безпеці з нянею-татом-бабусею) увесь час подумки до них вертатися, а можна на тих кілька днів чи годин повністю відключитися і пожити лише для себе і робити те що хочеться . Я то дуже яскраво відчула цього літа коли на 2 дні "втекла" на вікенд. Аж коли повернулася, то зрозуміла, що за увесь час я НІ РАЗУ не летіла думками "а як там мої?", хоч і лишила їх з порожнім холодильником і не в дуже доброму настрої :girl_haha:Але зате добряче наситилася отим відчуттям свободи -на місяць як мінімум вистачило :)
    Тому "гулять так гулять стрелять так стрелять" - прилаштували дітей надійно і можна трошки ковтнути свободи, навіть не чекаючи поки їм виповниться 18:girl_smile:

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Зрештою, автору ніхто не забороняє і нічого не обмежує. Чоловік винен(? )хіба в тому, що є діти і так, вони таки обмежують в певній мірі але тут, дуже і дуже надумано все і проблема десь там, де має бути те, що назив. голова.

17. cjomcjomka

ой, ну в тебе ж мікробочка зовсім, рік і 10... все так не буде :)
    за логікою, найбільше свободи було в шкільні роки. Універ - відповідальність за майбутнє. Робота - відповідальність за справу, в якій береш участь і за те, що будеш їсти щомісяця. І кожен крок догори додає відповідальності. Навіть в тих же гульках. Робота і гульки. Завтра на 10 зустріч з партнерами, то нині я можу чи не можу відірватись так, щоб гай шумів?

Тому я би з досвіду не сказала, що відповідальність зворотньо пропорційна до свободи.

• Подобається Подобається x 2
  18. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, то в мене криза якась, скоріше за все.
    У мене і думок про обмеження свободи через дітей не виникало раніше. А то заспокоїлися усі гормони, і десь у віці 2,5- 3 роки молодшої дитина мене почало рвати.
    Відповідальність за своє життя і за чиєсь - трохи різні речі. @cjomcjomka
    так і є. я вмію відключатися. але іноді вже не хочеться включатися назад.

@Orman післяпологової депресії у мене не було. Мені було важко зладнати зі старшою дитиною, коли з’явилася молодша. Але я кайфувала від молодшої. У мене були ідеальні пологи і післяпологовий час, ідеальне ГВ.

вибачте, що оце геть тему звертаю кудись. куди це нам з цими дописами, в яку тему?

19. cjomcjomka

в мене теж :)
    "Чи має мама право на "час для себе"?"
    тут важливо розуміти, що саме зі свободи батьків якось "зачіпає" ту відповідальність, а що - ні.
    Думаю, ми по-різному якось ту відповідальність розуміємо. Мені здається, якби я постійно думала про відповідальність за життя, то за ці 10 років здуріла б не раз. А так - забезпечити, доглянути, зробити можливе. Щодня, щодня, потихеньку...
    Хоча, цілком можливо, що я просто безвідповідальна. Важко сказати :)

20. Orman

Orman Модератор-бомба

Післяпологова депресія багатогранна і хитра. Я не стільки для Вас писала, а щоб підвищити загальну свідомість.