Мистецтво бути дружиною (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Roxie

Roxie Галицька панянка

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (2)

Чекайте, НІДЕ не написано, що жінка/дружина не повинна бути рішучою.

Читала недавно легенду про одного царя. Пішов він в похід, залишивши дружину вдома. І щось похід йому не вдавався, перевага була не на його боці, то він і вирішив втекти з поля бою. Прибіг під ворота свого міста, а дружина наказала зачинити ворота і сказала йому "Ти мій цар, ти воїн, ти сильний і мужній, я не зможу жити з тобою, якщо ти отак ганебно втечеш з поля бою." (дослівно не памятаю, але суть така). І царю залишилось повернутись на поле бою і перемогти ворога. Хіба жінка в цьому випадку перестала бути жіночною? Вона перестала бути рожевою і пухнастою, але жіночною бути не перестала.. Бо жінка не лише рожева і пухнаста. І закривши ворота - вона (хто би що не говорив) нагадала чоловіку про його обовязок - захищати.

2. analastanka

analastanka тень на стене

Правильно. А ще - там написано, що при потребі жінка може виконувати чоловічу роботу (і це навіть схвалюється).

3. Roxie

Roxie Галицька панянка

ключове слово - при потребі! тоді згідна.. як мій чоловік поїде у відрядження, а в мене в хаті вибє пробки і не буде електрики, я ж не буду 4 дні сидіти без світла чи робити з того кіпіш.. попрошу сусіда хай мені включить.. ну вже як справді поруч не буде жодного хлопа - ввімкну сама.. оце для мене при потребі.. є різні ситуації, але вийняток - то вийняток, а правило - то правило...

4. analastanka

Справа у тому, що поняття "потреби" у кожного своє и ситуації з "потребами" бувають різні. Буває так, що хлоп поряд є, тільки руки в нього не з того місця, чи ліньки йому. А потреба у тому, щоб певна робота була виконана, існує. І кожна жінка у цій ситуації знаходить для себе своє рішення - тут готових рецептів існувати не може.

5. Roxie

Roxie Галицька панянка

якщо для жінки це допустимо - то в нього і руки будуть не з того місця, і лінь буде і ще купу всього.. не впустила цариця свого царя і живе з переможцем (могла б бути вдовою, але хороброго воїна, захисника), а впустила б - жила б з боягузом і невдахою.. Вона вирішила, що їй краще - вдовою сміливця, ніж життя з невдахою (і вона розуміла, що і йому самому для його ж блага ліпше вмерти на полі бою, ніж жити з клеймом "боягуз").. то все образно.. але часто ми жалієм чоловіка, і виправдовуєм у зовсім незначних проблемах (а не питаннях його життя і смерті).. "Ох ти мій бідненький, голівонька болить, бо вчора перепив.. На, я тобі бульйончику зварила, кефірчику купила. Ну для чого ж ти стільки пив вчора?" А він бачить, що жінка скаче і наступного разу знов буде лежати пляцком з похміллям.. Йому ж так приємно, коли його жаліють, бульйончик в ліжко носять.. Ну покричить троха жінка - фігня, зато бульйончик! Хоча може й обіцяв, що алкоголю в рот не візьме..

То я так собі за бульйончик згадала, бо моя одна знайома так робить..

"Не вмієш лампочку вкрутити, як ж ми без світла будем.. Ну добре, вкручу.."
    "Не хочеться тобі цвях забити, ну добре.. Треба ж полагодити дверку - сама, прибю.."
    "Не можеш гроші заробити.. Бідненький.. Нічо, піду на роботу (хоч вона мені в печінках сидить і хатньої роботи завались), теж буду заробляти, щоб тобі було легше."

І відкриваєм ворота, нашим "бідненьким" чоловікам..

Останнє редагування: 4 Серпень 2013
  6. analastanka

Я все це розумію і погоджуюсь, але розмова почалась з двох прикладів з Біблії

І тут погоджуюсь, что чоловіків жаліти не можна, бо то вже будуть не чоловіки, а "істоти чоловічої статі"

7. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Імхо, але ініціатором одруження майже завжди виступає жінка і рішення що вона хоче з цим чоловіком бути завжди є тією відправною точкою, коли вона застосовує природні жіночі засоби для досягнення цього а чоловік приймає тоді вже своє рішення. Це нормально, звісно, коли без фанатизму і незабороненими прийомами:).

8. Rona

Rona Мама-йожик

до теми: дуже рекомендую прослухати мп3-записи тренінгів Наталії Шафранової під назвою "Общение" :girl_yes2:

9. Dominika

Dominika Well-Known Member

10. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

ФБ стрічка принесла статтю :girl_impossible:
    https://www.facebook.com/photo.php?....222044331196789.50790.192235204177702&type=1 Судячи по переліку жінці не завадить мати принаймні дві освіти:сімейна психологія і менеджмент організації:girl_smile:

11. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Або природнє чуття - слухати своє серце і совість:)

12. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

та у всьому має бути золота середина. Бо з іншої сторони, жінка зараз теж має часто споживацький підхід. І вже виходячи заміж, молода дівчина має чітку установку , що "чоловік повинен..." ( а перелік додається), бо я цього варта. І я роблю, те що мені хочеться, а чоловік далі повинен. На тій підставі, що він чоловік. А з якої радості чоловік повинен?. Так само з "рожевими" прикладами інтернет-ресурсів, що завдання жінки- сидіти вдома, виховувати діток і цим надихати чоловіка ( коли їй цього захочеться).Бо це передбачено природою. Якщо вже відштовхуватися від тої ж "природності", то наші прабабусі народжували не по 1-3 дитині і не сиділи далі вдома за вишивкою чи іншими розвиваючими заняттями. У наших прабабусь було більше 3 дітей і незкінченна робота на полі. Думаю, тоді ніхто не думав. що чоловік щось повинен. Бо при такому розкладі та ж прабабуся все-рівно могла залишитися без чоловіка.

Так само і з життям "напоказ". Ну от якось модно це зараз. І якщо Галя написала, що вона в хаті робить те то і те, а її чоловік робить ( чи не робить) те то і те- це вже чудовий привід обмусолити, чому життя Галі є абсолютно невірним . Щастя у сімейному житті залежить виключно від внутрішнього відчуття душевного спокою жінки та чоловіка. А як вони цього внутрішнього спокою та рівноваги досягають- це суто індивідуальна справа.

п.с. це не у захист чоловічої статі, просто якийсь перегин то в одну. то в другу строну виходить.

14. Roxie

Roxie Галицька панянка

бо ми тут розповідаємо фрагментами.. кусками.. одне написали, інше не написали то й виходять крайнощі..

кожна розповідає про якийсь один пазл.. а в житті воно все складається в одну картину і виходить гармонійно.. але описати всю картину декількома дописами все одно не виходить.. нема єдиного правила для сімї і кожної ситуації.. Тобто воно є, але словами його важко описати.. то внутрішнє відчуття коли, чого і скільки можна..

так і зараз.. то виходить що позиція занадто "рожева", то споживацька, то жінка себе не цінує, то чоловіка забагато розуміє, і т.д..

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Нащо думати. Бабуся і її чоловік прекрасно знали, що це їх обов’язок і ніде від нього дітись. Хотіла тут багато писати, але передумала. Просто так як я обзервую своїх предків і їх відносини, то зразу видно де рана поколінь переходить з роду в рід, а де є теплі і прості відносини, де кожен знає своє місце. Я впевнена, що досягли вони того напевне так званними нашіптуваннями в ліжку, бо всім відомо, що у чоловіка можна випросити що хош у той момент. І більше уваги також.

Тому я вважаю, що виставляти претензії, типу ти повинен, то дурного робота. Якщо мама того не пояснила, то жінці треба пояснити. І немає нічого поганого в тому, що вона скаже йому свої думки і не треба то називати маніпуляціями. Просто здорове спілкування.

Он я недавно зробила помилку. Подзвонила до чоловіка і говорю з ним, а він якось відволікається. Каже, що сусід прийшов. А я дай з дуру і кажу, ну то сусід важливіший ніж поговорити зі мною? Я не з обвинуваченнями, а просто так, як я нераз можу... просто нила. Бо мені тут скучно. Але ж сусід не щодня буде, то саме в той момент сусід був важливіший ніж я. Чоловік догодив мені, але мені від того тепліше не стало. Картаю себе за той егоїзм який я проявила. Тому я бачу мистецтво саме в тому, щоб розрізняти коли я важливіша і про це сказати, а коли важливіший він і його сусід, з яким він хотів поговорити.

Так, що мистецтво, дівчєтка, в тому, щоб не зупинятись в свому рості!!!

16. Orman

Orman Модератор-бомба

17. Roxie

Roxie Галицька панянка

ніде не пише про таке завдання жінки.. одним сидінням вдома чоловіка не надихнеш.. основне завдання полягає в іншому (не буду вдаватись в подробиці, бо хто хоче то ітак знає, а хто не хоче той знову почне перекручувати і робити висновки тільки з одного допису).. а сидіння вдома і доглядання дітей, то вже похідне.. просто погодьтесь, що коли жінка ходить на роботу умовно з 9 до 6, то встигнути і хатню роботу зробити, і за дітьми доглянути, і при цьому бути в хорошому настрої не те слово як важко (зважаючи на те, що чоловік теж ходить на роботу і працює або до 6, або й довше)..

18. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ділюсь свіжопрослуханим.
    Слухати і читати тут.
    Тема лекції "Каким должен быть идеальный мужчина?" :)

19. StarRace

StarRace миється в бані

Дуже багато про пошук ідеального чоловіка)) А чи не пізно його шукати після заміжжя? Створюючи сім'ю обидвоє мають свої погляди на розподіл обов'язків в ній. І мистецтво в тому, щоб бути дружиною, а не шукати ідеального чоловіка чи ставити таких в приклад своєму обранцю. Можливо нам потрібно самим створити із свого чоловіка ідеал, який підходить нам.

20. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Ви хоч трохи читали тему перед тим, як таке написати?)))

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:08 ----------

Роксі, тому я за те і ДУЖЕ ЗА ТЕ, щоб хатню роботу не ділити на жіночу і чоловічу, а просто ділити на обох. І догляд за дітьми так само.

Статус теми:
Закрита.