Мистецтво бути дружиною (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Margarett

Margarett Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (2)

Це дійсно правда у цьому житті ні у чому впевненому бити не можна. Проте я переконана у більшості випадках усе видно. Справа у тому чи хочу я бачити ? Спочатку спокійно - та здолаю, а що такого ? Перероблю. А трохи часу мине наживешся, нахлябаєшся та й роги ростуть у коханого. Потім усього стає багато складніше життя вже далеко не для двох - треба ділити себе, от і ділиш, а він цього зробити не може. Конфлікт. У моєму випадку теж десь так. Часом примиряюсь з тим, а часом такі нерви роблю, що як Херосіма і Нагасакі. Знаю, то не добре. Хтось з дівчат вище писав, що треба трохи пропускати повз. Не можу дратують дуже. А як подумаю, що люди мають по-проє дітей і господарка. Що тут казати. Яке там вечірнє кіно? Чи кава до ліжка? Рідко яка таке має.

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Маю і кіно, і каву, і сплю зранку до 10....Але повірте, це дрібниці все. Це комфорт, маленьки знаки уваги, але "погоду в доме" вони не зроблять.

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

Класно. А я не маю стільки бебі, а сплю до 7. І все так думаю, коли то буде той час, що я буду так довго спусяти? Але знаєте, я пізно заміж вийшла і до того трохи наспалась і т.і. А тепер Бог балансує. То напевно вона і є рівновага.

4. Svitlanka

Cпробуйте поговорити "по-душам" , але не під час чи вдразу після такого випаду-нападу, а в мирний час:) Щиро і відверто скажіть, що вам це неприємно, неприпустимо, попросіть контролювати свій гнів.
    Або як варіант на наступний його випад введіть його в ступор -посміхніться на 32 і скажіть : "Коханий?!?! Як? Наші друз подумають, що ми з тобою так спілкуємось!" Чмокніть його, чи щось таке))) Тобто, "приготуйте" таку реакцію, яку він не очікує. Може, подіє...

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

От чогось мені якраз видається, що мужики такого не люблять.
    Особливо оця "прелюдія" типу, давай поговорим.))))
    Принаймі мій відразу або закривається, або що найгірше приймає бойову позицію і вся розмова іде в штики..

6. Маріка

Маріка Well-Known Member

Якось зовсім випадково натрапила на відео Марка Гангора. Я, чесно, була здивована як точно він описав чого жінкам часто бракує в шлюбі.
    Бути ідеальним чоловіком просто, тільки на жаль, чоловіки того не сприймають, а завжди чекають поступок зі сторони жінки.
    Я показала це відео чоловікові і він сказав, що то "фігня" :sad:
    http://www.youtube.com/watch?v=RyRYrtdhqGQ

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

може. Бо чим довше живе пара, тим більше подій у її житті трапляється. Тим більше різних обставин виникає, які теж впливають на психологічний стан кожного,які здатні змінювати і характер в певній мірі. Зрештою, чим довше живе пара, тим більше впливають і вікові особливості ( та ж банальна криза середнього віку у чоловіків, яка інколи дуже змінює чоловічу стать не в кращу сторону- загострюються усі негативні сторони, які зумовлені психологічною та фізіологічною перебудовою. А якщо у цей період накладаються ще і додаткові життєві обставини- зміни можуть бути дуже відчутними). Тому я не погоджуюся з існуючим твердженням, що "бачили очі, що купували". Ситуації трапляються різні. І людина з віком та під впливом різних обставин теж змінюється. Чим більший часовий проміжок спільного життя, тим більша ймовірність різних нюансів.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

Средства от Бабьей Дури: пишем инструкцию
    нащо?

Хо-хо для феєричного підняття настрою :)

9. Svitlanka

Та для чого "давай поговоримо"?)) Ясно, що без прелюдій. А "по-душам" чоловіки як раз люблять говорити, тільки інша річ, що для них значить "по-душам" ;)
    Я не те мала на увазі. Говорити треба не тоді, коли накипіло, чи час настав розібратись, а коли чоловік з жінкою мирно спілкуються, всіх гарний настрій... Спробувати можна. Тим більше, коли інші методи вже були і результату не дали.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

та навіть якщо і не замилюються очі. Банальний приклад: сім я живе довго і щасливо лише вдвох. Розмірений уклад, порядки- здається, що так буде завжди. І ось через 6-10 років такого ідеального життя у сім ї з являються діти. А дітки- це як лакмусовий папірець: усі латентні нюанси виводять назовні. Думаю, що жінки погодяться,що з появою діток життя все-рівно змінюється. І не кожен чоловік адекватно справляється з тим, що і його укладений стиль життя змінюється, особливо, якщо чоловік " у віці" ( навіть якщо дітки і дуже довгоочікувані і бажані): змінюється щоденний стиль його життя, змінюються плани, змінюється фінансовий стан сім ї. Як каже один мій знайомий : " я собі все чітко уявляв, як воно має бути. Але я зрозумів, що я нічого не знав ". Та і взагалі, напротязі подружнього життя трапляється стільки речей, які прорахувати наперед не можна. А вони впливають на людину: це і стан здоров я, і втрата чи розвиток бізнесу, фінанси, робота, старенькі батьки, які потребують допомоги, а ніколи і цілодобового фізичного догляду, діти.... На етапі початку подружнього життя, та навіть у перші роки цього всього не прорахуєш і не передбачиш. А на характер людини обставини впливають.

11. Люша

Люша Well-Known Member

така сама історія, мені просто шкода його буде - він цілий день скаче голодний, а я йому макарони (бо гречку він навіть нюхати не буде). Я не роблю "марципанів" щовечора, але чоловіку приємно їсти щось смачненьке на вечерю, для нього це важливо - чому мені б не робити таким чином йому приємно? Але в свою чергу - я ніколи не мию посуд після вечері та у вихідні, я не готую сніданки ніколи - це теж на його відповідальності. Я не роблю сама нічого з тіста - вареники-пєльмєні, піца це у нас чоловіча робота. Ну і звичайно я ж дома - тому готую в основному я. Коли я працювала, то готували разом - такого щоб він лежить на дивані, а я, прибігши з роботи, загинаюсь на кухні не було.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

дівчата, вам не здається, що тут говориться про різні речі? От ви і каті пишете так, але ж ви не нарікаєте, що вам важко? Вам приємно робити чоловіку приємно-то головне. А коли жінка каже-я схарена, на себе часу нема, а йому лиш подавай невідомо що, а як раптом скажу-макарони лиш є, то ще дістану від нього. То ні про кого, просто такий приклад перший, що впав в голову. І в такому випадку треба якось обом в подружжі навчитися йти на поступки одне одному, щоби таки обоє були задоволені.

13. Люша

Люша Well-Known Member

це для мене не припустима ситуація. Зрозуміло, якщо реально нема часу, хвора, напрацювалась, діти плакали на кухню не пускали - то нема навіть мови, я б і макарони не варила. І якщо чоловік не в стані зрозуміти, що так буває - то це важкий клінічний якійсь випадок, це дитина балувана якась.
    Приклад з тим годуванням гречкою)) він загальний - він є зображенням стосунків в цілому, вмінням поважати та розуміти потреби один одного. Просто саме на таких побутових питаннях і вилазять характерні проблеми кожного. Бо просто піти на гульки, а ти там чим хочеш тим і вечеряй - це не повага, не по людськи. Це мені схоже на помсту за пиво з друзями, чи ще щось таке подібне))))

14. AilataN

AilataN жива

самоповагою не можна назвати примітивний скандал в магазині/на вулиці/при дітях.
    Тому краще в момент бєшенства не чути.
    Строгий голос може спровокувати на нову хвилю.
    Потім- розбиратися, капати, ставити приклади.

Теж працює. Але то краще вдома, не на людях /дітях.
    Підвищити градус скандалу ( неочікувано), нехай думає що жінка псішка і хора, але на слідуючий раз подумає перед тим як м"явкнути матом.

Залежить від психотипу мужа.
    точно
    мій чоловік мені нічого не скаже за пустий холодильник, і старший малий нічого не скаже:)
    Але вони ж десь наїдяться. І не обов"язково нагодувавша буде симпатичною сусідкою , скорше це буде бабка з сосисками в тісті. Або мівіни собі куплять.
    Можуть і приготувати повноцінний обід, от тільки часу немають.
    Краще приготувати і мати ніж потім шлунки лікувати. До порєдного ресторану точно не дійдуть.
    На замовлення не беру бо у мене смачніше :) і дешевше:girl_dance:
    І як жити?
    Пи.си. А що всі з голубцями паряться як невідомо з чим? Годинапівтори роботи і хлопи мають три дні що їсти. І , до речі, досить корисна їжа- голубці.

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

фу ти, написала я тут в пятницю, розворушила неприємне минуле... а нащо, питається? не буду більше :)
    Він щойно сказав - просто так, без причини - що не знає, як жив без мене. Який же він у мене чудовий і яка я щаслива дружина!

16. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я голубці не помню коли варила вже, чесно. Пельмені-вареники останній раз кликала жінку, мені вдома ліпила, плюс чебуреків напекла, дерунів з мясом і без - я заплатила і мала спокій у морозілці. Але то я була на взводі, і мені не шкода було нікопійки. Планую так робити неодноразово, жінка своя, перевірена роками. А щодо ..."треба поговорити"..то я так ніколи майже не кажу..то мені так часто говорить мужж..і ой як я того не люблю, ті разборкі що і як і що не то. (так само напевно, як і мужики))..Неправильна я чи що.

17. Ya Nata

Ya Nata Well-Known Member

саме закінчила їх робити :girl_cool:
    зараз сиджу біля віконечка і виглядаю своїх хлопців. Сьогодні зранку запланувала багато роботи... а часу на прогулянку з дітками точно б не хватило. Ось і вирішила відправити тата з дітками на рибалку :girl_wink: а я їм купу всякої смакоти наготувала і чекаю - вже скучилась ))))

згідна на 100 %. сама такої думки . я з задоволенням готую, бо приємно потім дивитися як вони з апетитом то все вимітають з тарілок :girl_haha:

18. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

ага, і взагалі сперечатись як треба готувати і що готувати (гречку, макарони чи 5 різних страв, то глупство. В кожної сім'ї свої звички. Кому як добре, хай так і робить, головне аби нікому в сім'ї від того зле не було. Оце напевно, і є мистецтво. А то ми все звели до гречки і шкарпеток.
    Пам'ятає може хто, на форумі радили книжку "Пізнай свого чоловіка", ще раз нагадую - там багато корисної інфи про те, як зробити так аби чоловік не критикував, розумів дружину та багато іншого і цікавого.

---------- Додано в 23:03 ---------- Попередній допис був написаний в 22:56 ----------

ага і спровокувати чоловіка на ще більше агресію. То неповага до людини найріднішої (принаймні я вважаю, що чоловік мав би таким бути).

19. AilataN

AilataN жива

не завжди."боягузи" які полюбляють безнаказано чмирити жінку, як слабшу, можуть і сховатися від зворотнього поштовху агресії.
    А можна і в лоб дістати :girl_crazy:
    Треба по індивідууму дивитися /поступати.

20. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

о, це правильно.

ми ж говоримо про нормальних чоловіків. Мій, наприклад, нормальний, але були випадки жи просив мене закрити рот. І я можу чесно признатись - я сама винна, я звикла чуть шо відразу в крик. Я вчусь так не робити, але буває, що проскакує. Ті слова для мене були як крижана вода. Нема крику - немає образливих слів з боку чоловіка. В кожного свої ситуації на які чоловік зривається. Треба то розуміти і намагатись більше до такого не призводити.

Статус теми:
Закрита.