Мистецтво бути дружиною (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (2)

Аналогічно :)
    Мій муж вже признається, що то не просто хобі, а справжня хвороба, але вона приємна, тому лікуватися наразі не планує :girl_crazy:
    Дівчата, то не просто рибалка кілька разів на місяць, це постійні перегляди відео про риболовлю, це крутіння всяких прибамбасів вдома та в гаражі, це варіння бойлів вдома (хтось казав, що 12 жовтків на паску то багато, а 10 домашніх яєць на купку бойлів ? )
    Та то таке, але, що найголовніше, що йому катастрофічно не вистачає часу на мене та дитину, на нашу сім"ю.

2. DarkNess

DarkNess New Member

Наслідки! Ще й які! Отак і передається з покоління в покоління

далеко не всі мають бажання над тим працювати

або навіть в підсвідомість, часто ці дії неусвідомлені, нам завжди хочеться (неусвідомлено) повертатись до дитячих моделей поведінки (своєї або батьків), але то вже інша тема

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

а зря!

Blondo4ka, Darkness, і ті всі хто боїться залишати на тата дитину, як на мене - ви робите дуже велику помилку! Я теж колись така була, я тряслась над дитиною аж за дуже. основна проблема - ви не даєте татові відчути себе "татом"!!

Зараз дітки вже в тому віці, що можуть з будь ким спілкуватись на рівні, а особливо з рідним татом, а особливо сини. і нічого з ними не станеться. дозвольте собі трошки відійти від дитини, відпустити її до тата. спочатку на невеликий проміжок часу, потім їх поступово збільшувати. і навіть ті ж мультики, які вони дивляться разом, то вже є їх спілкування. на прогулянку також їх корисно відпускати, там мультиків точно нема:). і бажано не на дитячий майданчик, а десь в парк/ліс де вони будуть зайняті один одним, і татові вже хоч-не-хоч прийдеться розмовляти з дитиною.
    але то все треба не навязливо починати робити - і тоді за кілька разів татові теж таке сподобається.
    а стосовно "дитина буде бита", то теж я не думаю що щось таке страшне станеться, як навіть раз по попі дістане. чоловіки поводять себе з дітьми коли жінки поруч зовсім по іншому, аніж коли вони сам на сам.

4. Blondo4ka

Необов"язково. Татові - телефон, дитині палочку і погуляли-поспілкувалися...

5. Rona

Rona Мама-йожик

6. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Мирося, я б хотіла кілька питань задати, якщо можна:):
    скільки років ви вже живете разом?
    і чи живете самі чи з чиїмось батьками?

---------- Додано в 19:06 ---------- Попередній допис був написаний в 19:03 ----------

ну по-перше, звідки ти знаєш як вони гуляють, сидиш за кущем з біноклем?:girl_crazy:
    а по-друге, нехай навіть перші рази і так! треба з чогось починати. треба давати людині шанс.

7. DarkNess

DarkNess New Member

справа в тому, що ніхто і не тримає :girl_crazy:,
    а навпаки мені треба просити провести час з дитиною, бо ніколи в тата не має часу/бажання

А тато може годину-півтори підряд включати мультики чи будь-яке інше відео, яке попадеться на ютубі (заставала навіть на анонсі Декстера), то не думаю, що це позитивний вплив на психіку дитини. ну і спілкування тата з дитиною тут ніякого нема.

8. Blondo4ka

Живемо/одружені 5 років, і таки живемо з моїми батьками :) Сподіваюсь вже не дуже довго так буде.

9. olerusya

olerusya sweet candy ;)

як вже колись писала, раз не піддається на прохання, треба ставити перед фактом типу "ну хлопці, я пішла до ванни, а ви тут порозважайтеся", ну і помокнути собі з годинку. або коли хворієте чи зле почуваєтесь, відправляйте гуляти швиденько. я взагалі не розумію як з такою погодою як зараз ви ще мультики встигаєте дивитись, я тепер навіть прибрати немаю коли, майже весь час проводимо на вулиці.

10. Roxie

Roxie Галицька панянка

та власне що я не встигла його поінформувати!.. Бо наперед мене завжди вискакують інші люди, які вже мають готові плани на мого чоловіка і він скаже їм "Добре", і в той момент не порадиться зі мною.. Моїми планами можуть бути навіть сходити ЙОМУ купити одяг.. Або щоб ВІН приніс продукти, а я щось смачненьке зготувала.. (Про продукти я вже вирішила, що будем частіше користуватись доставкою їх додому)..

Але.. що я хочу сказати.. що мене таке його ставлення зачіпало і я не хотіла з тим миритись.. Я не згідна, щоб мої інтереси (як дружини), були для нього після інтересів усіх інших.. І я стала про це говорити.. говорила "Коли погоджуєшся провести вільний день з кимось поза сімєю - не погоджуйся ОДРАЗУ тій людині допомогти, а скажи "Побачим чи зможу", і подзвони мені чи часом я нічого не запланувала, бо я стараюсь завжди з тобою радитись, і ти зі мною радься. Ти для мене - на першому місці, і я хочу теж бути для тебе на першому місці" Ну може я говорила не точнісінько таку фразу, а іншими словами.. І мені тепер дуже приємно, що в нас таких ситуацій значно менше ніж на початках.. В мене файний чоловік, і він вартує того, щоб я змінила до нього ставлення. Хоч і багато хто збоку, дивується, що в ньому АЖ ТАКОГО, щоб я до нього так добре ставилась.. Але я то ЗНАЮ, що він найкращий. І оте моє знання є вирішальним.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та він і не має. Я не даю розслабитися. ))) Ну, і приклад друзів роль грає. Його друзі багато часу дітям присвячують, і взагалі для них сім'я - то святе.

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

все як в мене:), і в тому вся причина такого його ставлення до своєї сімї.
    пишу з власного досвіду.
    елементарно навіть та ситуація з рибалкою - він все ж таки поїхав бо знав, що ви не самі, і так постійно. він не відчуває себе господарем в хаті, відповідальним за вас, ви завжди під крильцем своєї мами.
    ми живемо окремо кілька місяців, і мій чоловік просто змінився на очах. так, він як і раніше працює зранку до ночі крім неділі, так само рідко бачить його дитина, але ствалення в нього до сімї дуже змінилось, і ми стараємось всю неділю провести разом щоб всім сподобалось, хоч його найбільше бажання в світі проспати в ліжку хоча б дві сутки підряд.
    і я завжди знала що так буде, я знала що нам сильно заважає ото спільне життя з батьками. я розумію що не у всіх є можливість і т.д., але якщо є хоч найменша, треба нею скористатись, а поки буде все як є - не буде змін на краще. тому якщо можете пришвидшити цей процес - не вагайтесь!

Останнє редагування: 29 Квітень 2013
  13. Liliyah Romanova

14. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

То 100%. Поки мами не було вдома, то ми хоч і сварились, але допомагав більш охоче. А від коли мама повернулась - все! Вже все маєш робити сама, або проси маму.

---------- Додано в 19:10 ---------- Попередній допис був написаний в 19:08 ----------

І у мене. Нераз мушу на вихідних наздоганяти. Але у мене в неділю ані суботу чоловіка вдома нема, тому нема у нас такого, що вихідні проводимо разом.

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:10 ----------

Як про мене написано, тільки з точністю до навпаки. Єдині вихідні, що має мій чоловік це понеділок і вівторок, а у мене саме в ці дні забиті від 7-ї ранку до 10-ї вечора, і змінити цього не можу також.

І воно все так є не один рік. Я не вмію бавитись з дітьми і не вмію проводити з ними час, але я вчусь. Він вміє з ними бавитись, а я ні. Я для них особа на яку вони розраховують коли треба щось зробити в духовному плані, а тато в нас для них аби з ними бавитись. Він проводить з дітьми набагато більше часу ніж я. Можливо я погана мама. Треба буде сказати чоловіку ней тут пожаліється на мене трохи. :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:

15. Neverland

Neverland Well-Known Member

Прям як про мене писано:girl_crazy: Тіко в мене ще гірше в дечому. Я теж не вмію бавитися з дитиною, я більше на екстренні ситуації: там впав-не получається щось. А в тата бавитися кльово виходить, і гуляють вони веселіше... Я теж маю хоббі і заняття одне, які є дуже важливі і пріоритетні для мене. Вже мрію про той час, коли дитина відлучиться від ГВ і собі зможу сама чухнути в гори з наметом чи навіть здійснити заповітну мрію - в Тібет поїхати на місяць хоч:girl_crazy: Во в мене таракани?:girl_crazy: Але я розумію, що я є така, я не можу себе переламати, я буду тоді нещасна і від того нікому в родині краще не стане. Я намагаюсь робити щось краще, але це нонсенс щоб я отак взяла і стала раптом не собою. І я он, навпаки намагаюсь чоловка віма силами кудись теж "пристроїти", щоб не нудився, там чи з друзями піти десь, чи в гори поїхати, щоб не було нудно. Сім"я це добре, але от я собі як уявляю, що чоловік би мені казав, що весь мій вільний час (а в мене його мало зараз) я маю проводити з ним і дитиною, то я би збунтувала і не знамо чи така родина б довго проіснувала. Якісь в мене чоловічі замашки в тому.

16. KrystynaM

KrystynaM Well-Known Member

не знаю, мабуть тре подумати над тим.я вже зауважила, що в нього загострене відчуття справедливості, в них з молодшою сестрою різниця 11 місяців, він певнро "недолюблений",та і зараз,мама робить різницю між ними, видно, що дочку більше любить і її дітей. А тато не знаю , певно дійсно не дуже напрягався спілкуванням з дітьми))

---------- Додано в 21:19 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

ну але тоді він би мав сам знати як дитина хоче спілкування саме з татом.

17. Liliyah Romanova

Чому, як на мене цілком природнє бажання кожної людини.
    Знання і дії не завжди йдуть разом. У тому й вся проблема власне.

18. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

А мій чоловік не розуміє і не сприймає того, що жінка має особисте життя. Для мене особисте життя- це не стосунки з чоловіком, це те, чим я люблю і хочу займатись без будь-якого його втручання чим займалась до нього. Це нормально, чи такого нема у заміжніх жінок?

19. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

А що в тому поганого???Найбільш щасливою себе відчуваю з того часу, коли почала йти шляхом самореалізації. Чоловік бачить -і нормально до цього ставиться.Хоча тут важливо не перегнути палку, бо мужчини ой як не люблять, коли жінки гордяться своїми досягненнями....

20. Ya Nata

Ya Nata Well-Known Member

100%
    я так і роблю)))Оскільки чоловік постійно занятий, то часу немає поспілкуватися з синочками. Ось коли тільки з’являється вільна в нього хвилинка відправляю їх на прогулянку до лісу. І є результат - чоловік каже : а ти знаєш, вони такі питання задають цікаві )))) або вони так багато хочуть знати)))) .

Статус теми:
Закрита.