Мистецтво бути дружиною (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 15 Січень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Мистецтво бути дружиною (2)

Доречі останній допис чудово говорить про те, що для нас важливіше не справді зрозуміти і перемінити себе, а часто підходимо до зміни з маніпуляцією - що зробити щоб люди довкола мене поступали так як я хочу.
    Я завжди думала, що я хальося а он муж мінє попалсі нітакой. Я можу казати що попалсі бо ми не зустрічались, тай тепер знаю що і не мали, не могло у мене статись інакше. Можна це назвати доля, можна карма, то як хто розуміє. Так он я тепер дуже добре бачу і розумію, що золото не блищить якщо його не полірувати. Людину можна полірувати любовью, але щирою і безкорисною. Тоді і служіння в радість.
    Я ще маю один великий недолік не усунувши який мені нічого не вдасться. Мені здається, що я його пробую усунути сама а не вмію, бо дістаю по шапці. Буду просити Бога щоб мені допоміг розуміти де я помиляюсь. Хочу відповіді зараз і вже, але бачу над тим треба буде попахати.

Останнє редагування: 17 Лютий 2014
  2. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Ооо.
    Є на що відповідальність за свої невдачі і т.д. спихнути. То є дуже вигідна позиція. Можна нічого не робити(то я не до тебе конкретно), а тільки мати причину пояснювати собі ж самій свої невдачі і проблеми.
    Наполегливий однако:connie_pull-pigtail. Тре ту його наполегливість в корисне русло направити і буде всім щастя:girl_tender:.

3. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

чому ти вирішила, що невдачі?
    Я своє життя лузерським ніколи не вважала. Моя вага мені не заважала жити повноцінним життям. Але мені здається, що захищала мене від багатьох необдуманих вчинків.

4. Sera

Я то не про тебе писала)).
    З чого ти вирішила, що якби була худішою- ти то вчинила б?
    Нащо?
    Ну і з досвіду- вага захищає не від необдуманих вчинків, а від потаємний і дуже ніжних бажань.
    Хоча як завжди всюди бувають висновки.
    Про вагу і такі штуки можу багато писати, бо росла з найкращою подругою, у якої були всі оці трабли.

---------- Додано в 21:42 ---------- Попередній допис був написаний в 21:35 ----------

Можна це назвати- нереалізованими бажаннями і мріями.

5. Virchuk

може. Але чи треба було б мені аби вони зреалізувались? Маю глибоке переконання, що все стається в моєму житті вчасно і тоді коли треба.

6. Sera

Файне переконання.
    Тільки я ним не все обгрунтовую. Бо так можна взагалі нічого не робити\лежати на дивані і казати, що мені все зле і т.д. саме з вище переліченої причини.
    Упс, шото я знову лізу в тонкі матерії)).

7. Маруся-мама

Щодо посварились-помирились. Якщо так, як тут описано, тоді нічого поганого в посварились нема.:girl_wink:

8. Sera

Саме так)).

9. Dolche

Dolche Well-Known Member

Довго думала чи писати сюди, бо не люблю виставляти своє життя на публіку, але зараз потребую поради, бо щось не можу розрулити, я в якомусь замкненому колі чи що... зараз якась темна смуга сварок пішла, дорікань, доходить до явних образ (( Обоє маємо дуже запальний характер, спалахуємо по будь-якій причині(((

10. Sera

Я сьогодні зла.
    Та купіть вже собі нарешті посудомийку!
    Тільки не кажіть, що місця\грошей нема.
    В мене дешева і маленька.
    Якщо інші пункти теж схожі на рутину- з неї легко викарабкатися.
    А якщо там щось серйозне і ви дійсно хочете отримати пораду- то описуйте вже ситуацію, як є. Інакше толк який?

11. Маруся-мама

Погоджуюсь, що тут напевне щось більше ніж банальний таріль.

12. zetta

zetta Well-Known Member

недавно розмовляла з колiжанкою, родила 6 дитину. так от каже кожен раз як дiтям минало 2 роки, наставала така смуга i думки чи то розвестись чи на роботу пiти. Мабуть треба вам переключитись i трохи забити на посуду тобто мити але не загострювати i не слiдкувати - помив не помив... минеться.

13. Dolche

Dolche Well-Known Member

так треба, згідна. Дуже хочу на роботу вже вийти, але на разі не вирішилося питання із садочоком. Від постійної одноманітності мені вже кришу рве, якась зла ходжу чи що.
    ой, чоловік вважає, що це річ, яка не конче необхідна в побуті.
    Але я вже собі задумала, що першими покупками з моїх зарплат буде посудомийка (знайду навіть місце, бо ще була відмазка, що нема де ставити) і мультиварка, аби трохи полегшити собі життя.

побут завжди стає причиною сварки, але у різних проявах і я постійно на тому акцентую увагу (можливо через те, що знаходжуся у постійному процесі прибирання/варіння та догляді за дітьми, що за чоловіком ще прибирати не має сил і бажання. Хоча до народження дітей (а це +6 років) він таким самим був, але я не акцентувала на тому увагу так гостро, бо було менше клопотів і цілими днями були на роботі, лише вечорами і вихідними вдома).

сварки розпочинаються через побут,

14. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

посудомийка - мегаріч ще і тому, що в неї треба правильно все поскладати. А оскільки поскладати найкраще може лише коханий, то він і складає :) і навіть розкладає, якщо на момент закінчення роботи ПМ він удома.
    посудомийка - це чоловічий варіант миття посуду.
    А взагалі, чоловіки зараз злі, бо час такий.

15. Virchuk

Я в якійсь статті прочитала чи почула десь, що мити посуд - то тільки жіноча справа і тепер як миє чоловік мені постійно ті слова згадуються:)

то точно, в нас постраждав нетбук - хана йому, обоє не розуміємо як так сталось.

16. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я вас дуже добре розумію. З появою другої дитини побут для мене став як каторга. І нерідко через нього сваримось з чоловіком. Так, я втомилась і останнім часом все частіше думаю про вихід на роботу. Але це не вирішення проблеми, це втеча від неї. Чоловік мій раніше приймав активну участь в прибиранні, щось по кухні міг зробити, а тепер хіба створює бардак і щоразу обіцяє, що буде підтримувати порядок і нічого не робить для цього. Надоїло весь час сваритись через це. Мені дуже допомогла система флай-леді, я читаю жж-спільноту. Я розібралась, що саме мене нервує, що і як я можу змінити щоб максимально полегшити собі побут. Щоб поставити посудомийку, мені потрібно пів кухні переробити і я вже продумала, що і як зміню. Я продумала як перероблю шафи, щоб максимально зручно був складений одяг, іграшки і т.д. Мене нервує, що чоловік, наприклад, завжди вішає свій пуховик на кімнатні двері і я його постійно зачіпаю. А до вішака куртка не доходить. Значить, я продумала який має бути вішак і де саме він має стояти.... Щоб змінити все і зразу фінансів немає, але зато є план змін :girl_blum:. І мене навіть попустило, я перестала чіплятись до чоловіка за бардак.

17. Sera

Мій так двічі казав:girl_crazy:. Свекор ще досі каже, що вона зайва))).
    Банальна втеча від проблем. Спробуйте вирішити їх іншим способом. Особливо, поки ви ще вдома.
    О. Значить тут однозначно треба починати вам з себе, зі свого сприйняття.
    Може ви підсвідомо їх порівнюєте? Такі речі дуже відчуваються.
    Та)?
    Мій зразу сказав, що це буде моя робота. Хватить, що він до неї посуд мив:girl_crazy:.

18. Маруся-мама

І мій казав, що з посудомийною машиною жінка лінива стане. Я десь піддалась на таку його думку, тільки добре що не на довго.

19. Dolche

Dolche Well-Known Member

ну яким?
    змиритись і все робити за ним? Розлінився зовсім, "не хочу і не буду" і все, ніц ти йому не зробиш.

та може, але вони зовсім різні, характери і взагалі відношення до дружини. Можливо я на підвідомості просто хотіла б щоб він був схожим чимось на тата .
    Але мій чоловік інший, чимось кращий, чимось гірший.

20. Sera

Чули би ви комменти мого улюбленого свекра на ту тему:girl_crazy:.
    Я їх так обожнюю)).
    Треба усувати те, що злить, а не втікати від нього.
    Ну напишіть собі список хоча б тих речей, які вас нервують. Потім почніть думати, як їх змінімізувати\перекласти на когось і т.д.

Якщо він не виконує "жіночу" роботу, то так.
    Якщо взагалі ніяку- думайте, що можете змінити. Впала поличка- не хоче прибити. На дверку холодильника номер майстра та й звоните, як треба.
    Ну бо втечете ви на роботу і ЩО? Прибирання так і залишиться\посуд теж. Після роботи двійко діток, які ДУЖЕ скучили за мамою за весь день. Ви думаєте, то буде легше? Вам не буде 100%.
    Ще раз пишу- розберіться ЩО саме вас злить. А там вже шукайте виходи. Не узагальнюйте, що все зле. Конкретика має бути.
    Думаю, так воно і є. То природне бажання та воно часто шкодить.

Статус теми:
Закрита.