Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. senka

senka New Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

А от мені ніхто нічого не сказав і я навіть і не знала про той імуноглобулін. Тільки тепер взнала... + до того всього чоловік як здавав на группу крові йому спочатку поставили 3- а потім знайшли в мене антитіла і при перездачі вияснилося що має 2+. От так і бігаю тепер мало не щотижня аналіз на титр антитіл здавати

2. Plenilunio

Plenilunio Well-Known Member

Знаючі дівчатка, підскажіть, будь-ласка, чи варто резус-мінусовій вагітній ставати швидше на облік? Мене то схвилювало дуже...

3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ні, нічим ви не особливі через це..головне-спокій і спокій:girl_bye:

---------- Додано в 19:22 ---------- Попередній допис був написаний в 19:20 ----------

ні, нічим ви не особливі через це..головне-спокій і спокій:girl_bye:

4. Plenilunio

Я розумію ;-) Проте в минулому є підстави трохи хвилюватись чи не має в організмі вже резус-антитіл. От тепер задумалась чи не вартує тоді здати в СПК аналіз на виявлення антитіл? Це так, що би не бігти до лікаря (не маю особливо в кого консультуватись і до кого ставати на облік). Але ж той аналіз тепер коштує, здається, 50-60 грн... :-(

5. Уляночка

дивіться таке, в мене 1"-", старший малий - теж 1 "-", потім я мала 2 рази завмерлі вагітності...після 1 разу антирезусний не вкололи після чистки, 2 раз вкололи..коли завагітніла вчетверте, то контролвала і гемолізини,і антитіла, бо в нас з чоловіком найгірше поєдання- 1 "-" і 2 "+"..наростали тільки гемолізини, антитіл не було, тому я припускала, що малий матиме 2 "-" кров..так і сталося...Ви не хвилюйтесь ставайте на облік, коли Вам видається доречним,але антитіла, їх наростання/ненаростання лікар змінити не може...якщо будуть рости в критичних межах, то аж тоді проводиться інтенсивна терапія чи навіть внутрішньоутробне переливання крові, але то буває дуже і дуже рідко..у Вас ього не буде...насолоджуйтесь:girl_bye:

6. Plenilunio

Дякую!

В мене 4-. Яка группа и резус у чоловіка ми не знали, тож вчора повела його в СПК щоб здав трохи крові для визначення. До останього сподівалась що буде резус-негативний. Еххххх.... даремно - 2+ :-(

Та все буде ок! ;-)

7. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

А чому це найгірше? :sad: В нас таке саме...... Здавала на антитіла, а на ті гемолізини - ніхто не казав. Чому це небезпечно?

8. Asal

Asal New Member

скажіть, а потрібно колоти, якщо в жінки +, а в чоловіка -?
    і чи потрібно здавати на антитіла?
    дуже переживаю за сестричку, сама з таким не стикалась, тому хочу більше про це дізнатись

9. Osya

Osya Active Member

В мене 1 -, в чоловіка 3 +. Нічого не здавала, в малої 3 +, після народження мені вколоои якийсь укол(чоловік за ним їздив на личачівську) , щоб при наступних вагітностях не було конфлікту, мені так пояснили.

10. Oriana

Oriana Well-Known Member

Ні, не потрібно.

Як і в мене з чоловіком. Всю вагітність здавала на антитіла, та їх не виявляли, а малеча родилась 3+:) На другу добу після пологів кололи імуноглобулін.

11. Burberry

Burberry Well-Known Member

У мене 3-, в чоловіка 2+. Вагітність перша. Коли я ставала на облік, то одразу сказала про це лікарці і здавала прямо в ЖК аналіз на антитіла. Вони посилають його на Пекарську. Антитіла не виявлені. Зараз моя лікарка з ЖК щось призабула про ті антитіла - у мене вже 23 тиждень. Та, коли я сьогодні повторно здавала всі аналізи, то медсестра взяла і на антитіла. До речі, в нас в ЖК за них беруть 60 грн, цікаво, а скільки на Пекарській?
    І ще в мене таке питання, лікарка якось сказала, що колоти імуноглобулін пропонуватимуть на 30 тижні, або вже після пологів. Але вона радить на 30 тижні. Щось я не розумію, в чому різниця? З однієї сторони, не доведеться потім щотижня здавати ті аналізи на антитіла, з іншої сторони- навіщо зайвий раз вагітній щось колоти, тим паче, коли невідомо ще який резус буде у дитини?

12. Андріана

Андріана Well-Known Member

А відколи то в жк на антитіла платно? Я ні разу не платила за першу вагітність, цього разу взагалі тільки раз призначали після 20го тижня. Хоч лікарка, в котрої збиралася народжувати казала ще раз здати на Пекарській, бо недовіряє жк, але я шось не пішла. Аналіз крові синочка зробили за 2 години і відразу вкололи імуногобулін, це в роддомі треба пильнувати і їх підганяти, щоб не пропустити.

13. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

ага, дуже треба. мої перші слова після того як відійшла від наркозу були про імуноглобулін. але нам не треба було, Сашко має 2-, а от сусідці по палаті забули вколоти, а вона і не знала, то вже в мене питала що то за укол. я їй пояснила і вона почала питати чому їй не кололи, то лікарі аж через добу сказали що вколять і щоб чоловік пішов здати кров. так що за тим мус пильнувати. такі прєлєсті нашої медицини

14. Plenilunio

До речі, в нас в ЖК за них беруть 60 грн, цікаво, а скільки на Пекарській?

Чоловік нагадав що на Пекарській по прейскуранту аналіз на наявність резус-антитіл коштує 56грн. Але там, кажуть, аналізи точніші. А Ви впевнені що з жк кров відправляють на Пекарську, а не роблять на місці, беручи з Вас гроші?

15. Made in USSR

а не зажирно по 60 грн за аналіз? я коли була вагітна то здавала кров на антитіла кожні 2 тижні, то ж банкрутом стати можна з такими цінами...

16. Уляночка

ні, актуально тільки, коли в жінки від"ємний резус

17. Burberry

Ну на 100% ні в чому не слід бути впевненою. Але при мені ці лаборантки дзвонять до завідуючої лабораторії і її ще перепитують,чи вона йде сьогодні на Пекарську і несе аналізи. В принципі, мені вигідно, щоб усі аналізи брали за один раз і на місці, а не мотатися туди-сюди.
    Питання ще, чи варто колоти імуноглобулін на 30 тижні, комусь таке пропонували?

---------- Додано в 15:43 ---------- Попередній допис був написаний в 15:38 ----------

І де ви здавали їх безкоштовно? Я наразі здавала всього лиш двічі, але вже задумуюся над тим, що кожні два тижні,то занадто, точно збанкрутуєш)Тим більше з оперативністю їх аналізів, пригадую, що першого разу вони тільки результати десь за два тижні й сказали:girl_emo:

18. Made in USSR

в своїй ЖК де стояла на обліку. направлення мені моя лікарка виписувала.

19. Burberry

20. Made in USSR

я думаю то не може бути аж така велика різниця. Ви мусите ще раз перепитати. як то так що такі аналізи платні??? я навіть на Короленка здавала на торчі безкоштовно, бо там з для вагітних оплати нема.