Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. Linet

Linet Well-Known Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Я робила у центрі переливання крові у жовтні минулого року. Точно незнаю вулиць я у вас гостя але це біля медінституту,якщо непомиляюсь.

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Так, значить ви робили на Пекарській, на станції переливання крові. Вони аналізи добре роблять. Якщо не знайшли антитіл - супер, вітаю вас :girl_claping:

• Подобається Подобається x 1
  3. Linet

Linet Well-Known Member

Якщо у когось ті антитіла є, то існує лікування просто під час вагітності обовязково робити аналіз на резус-антитіла, коли їх багато лікарі вирішують проводити лікування.Воно полягає в тому, що пацієнці роблять спускання крові притому насичують її через капельницю спеціальним фізрощином.Коли втрачаеться кров з нею виходять антитіла,тоді вашому малятку нічого незагрожує.Може бути 2-3 процедури,залежить від стану.

Останнє редагування: 20 Червень 2009
  4. Анютка

Анютка Well-Known Member

Дівчатка, чи комусь із негативним резус фактором кололи антирезусний імуноглобулін на 28 тижні??? Бо я не знаю, що робити, чи варто колоти чи ні. Лікарка у якої я стою на обліку буде аж 30 червня, а це вже 28 тиждень. Минулого тижня консультувалась у лікарки з Джамбула, точніше розмовляла з нею моя сестра, яка народжувала. У мене антитіл не виявлено, але є гемолізини, я так зрозуміла, що це конфлікт не резуса, а крові, тобто так нам пояснили (в чоловіка 2+, в мене 1-). лікар з Джамбула каже, що для страховки треба вколоти на 28 тижні. Інша лікар каже, що це перша вагітність і такої потреби немає. А що я маю робити - просто не знаю. Може звернутись у генетичний центр на Лисенка????

5. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Імуноглобулін при гемолізинах не допоможе.
    А на 28 тижні його колять тим в кого це вже не перша вагітність при умові що антитіл до уколу немає. Його колять тому що при другій вагітнгості збільшується ризик виникнення антитіл, тому або попередити їх виникнення роблять укол. Якщо це перша вагітність і до того не було виявлено антитіл і
    То іммуноглобулін не колять.
    І ще, на 28 тижні колять антирезусний іммуноглобулін фірми Бей-Роу-Ді, він в Україні не сертифікований, а якщо і пройшов сертифіккацію то навряд чи його у львові знайти. Всім колять то що виробляє наша станція переливання крові. А його колять лише після пологів.

І дівчатка, в неті по цьому питанню є купа інформаціїї, треба тільки поцікавитись і вивчити це питання докладно. Це ж життя вашої дитинки....
    Коли я була вагітною, мені ЖОДЕН лікар , включаючи і мою лікарку з ЖК внятно нічого сказати не міг, бо самі не знали і не цікавились. Всім раджу з перкарської, зі станції переливання крові, зав.лабораторією, Світлану Львівну. Супер жінка, насправді розуміється на цьому питанні.... і може дати толкову відповідь. Кому треба дам іі координати.
    Я коли до неї прийшла, то вже мала сама відповіді на свої питання і вона мені всі їх підтвердила, і ще дуже дивувалась що я не лікар, казала що я грунтовно підійшла до вивчення питання.
    Так що було б бажання :girl_smile:

• Подобається Подобається x 4
  6. Matiola

Matiola Well-Known Member

В мене 3-,в чоловіка 2+.Під час вагітності антитіл не виявили.Народила лялю,в неї 2+.Вкололи мені імуноглобулін.Доречі,він зараз коштує 250 грн.
    Ніколь,а можна запитати,цей препарат змінює резус -на +?Чи тут якась інша хитрість?

7. Matiola

Matiola Well-Known Member

В мене 3-,в чоловіка 2+.Під час вагітності антитіл не виявили.Народила лялю,в неї 2+.Вкололи мені імуноглобулін.Доречі,він зараз коштує 250 грн.
    Ніколь,а можна запитати,цей препарат змінює резус -на +?Чи тут якась інша хитрість?

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Ні укол резус ваш не змінить.... тут інша хитрість :)
    Коли ви народжували то велика імовірність того що ваша кров контактувала з кровью малої.... ну плацента відходить наприклад, антитіла починають вироблятись саме від моменту контакту, ну не в ту саму секунду але механізм виробництва вже запускається. А антирезусний імуноглобулін колять якнайшвидше, аби зупинити цей процес продукування антитіл. Тож якщо укол зробили вчасно ... на даний момент у вас в крові антитіл не повинно бути.

• Подобається Подобається x 3
  9. Мар"яночка

Мар"яночка Well-Known Member

я тут вже запитувала в іншій гілочці, ще запитаю тут. Знайомій з першою + кровю, в чоловіка 2 плюс сказали здавати кров з вени кожен місяць, бо там утворюються якісь антитіла, які шкодять плоду, це таке є? чи така проблема тільки у мамів з мінусовою групою

10. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

така проблема може бути у мамів з першою групою крові.
    при першій (+) може виникнути конфлікт по групі крові, якщо в дитинки інша група, здають аналіз на гемолізини.
    при першій (-) може крім конфлікту по групі крові виникнути ще резус конфлікт якщо в дитинки ще й резус інший. Здають аналіз на гемолізини і на резусні антитіла.

11. тигрица

тигрица Well-Known Member

В мене 2-, в чоловіка 1+. Під час вагітності антитіла не були виявленні, малятко народилося з 2-.Так що жодних проблем. А скільки лікарка з ЖК мене лякала всю вагітнісь, скільки нервів пішло.

• Інформативно Інформативно x 1
  12. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

В мене 1-, а в чоловіка 1+. Перша дитинка народилася з "+", то імуноглобулін кололи. друга дитинка теж народилася з групою "+" і імуноглобулін теж кололи, хоча деякі лікарі казали, що колоти непотрібно.

• Подобається Подобається x 2
  13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

можна сказати що вам повезло :girl_spruce_up:
    При таких розкладах резусів як в вас з чоловіком, імовірність народження дитини з резусом "-" є дуже невисокою.

14. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Я теж в ряді щасливчиків. В мене 2-, в чоловіка 3+, а в Сашулі 2-:girl_smile:

Мене відверто здивувала ситуція, яку я бачила в пологовому. Зі мною лежала дівчинка, і в неї з малятком якраз були різні резус фактори, в неї -, а дитинки +. Їй зразу лікарі сказали, що потрібно вколоти імуноглобулін, вона з тим тянула , думала що то якась дурня...Вкололи аж на 3 день, коли її вже добре налякали. Так от що, мене найбільше дивує, як можна не цікавитись цим питанням коли ходиш постійно здавати кров на антитіла??? Причому вона здавла на антитіла не в поліклініці, а на станції переливання крові.:girl_mad:

• Подобається Подобається x 4
  15. Drimka

Drimka Well-Known Member

В мене 2- і в чоловіка також 2-. В нашого Данилка також 2-. Так що проблем не було, але аналізи на антитіла здавала двічі - на початку і вкінці вагітності. Подивимось, як буде з другим малятком.

16. Лянка

Лянка Well-Known Member

А скажіть будь-ласка, чи можливо, щоб в двох людей з ІІІ групою резусом+, народилась дитина з ІІгрупою резус-?

17. Drimka

Drimka Well-Known Member

Трошки пошукала в гуглі, знайшла таку статтю http://www.evialworld.com/forum/showthread.php?t=691 Почитайте.

А там ще про резус так написано:"Резус-фактор бывает положительный или отрицательный. В медкартах его обозначают соответственно плюсом или минусом.
    У отца и матери, каждый из которых с «отрицательной» кровью, ребенка с положительным резусом быть не может.
    А вот если у обоих родителей кровь по этому параметру разная или положительная — у ребенка возможен и тот, и другой вариант резуса"

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене приблизно те ж саме- в мене 2-, в чоловіка 2+, в старшого малого 1+(імуноглобулін вкололи зразу), а з другим масіком просто повезло...в нього теж 2-:girl_curtsey:

• Подобається Подобається x 2
  19. Morada

Morada Well-Known Member

Мені страшно!....я ще звичайно зустрічаюсь зі свої хлопцем але плануємо весілля!...потім діти, а в мене 2 "-", в нього 1 "+",....незнаю як то бути!....сьогодні іду здавати кров щоб дізнатись який в мене резус!...бо ще при народженні мені в картку написали "-"....в моїх батьків "+".....незнаю я ....:girl_sad:

20. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

в моїх бабці з дідусем в обох 1+. А мама народилася з 1-.
    А в мене 2+ і в чоловіка також 2+. Тепер цікаво, яка група вийде в малятка.