Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. Kleo

Kleo New Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

може це" перша -" себе так проявляє, тому що до вагітності я все життя теж жила з "3(+)", а коли в поліклініці стала на огляд то виявилося що в мене 1(-).

У моєї мами теж така і вона народила 3 здорових дітей, так що не переживайте, всі ви народити здорових маляток

• Подобається Подобається x 2
  2. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Дівчата, я зараз на 23 тижні. У мене з чловіком різні резуси, моя 4-, його 1+. Наразі лікар мене на антитіла не направляла. Коли потрібно починати здавати ці аналізи?

3. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівонька Зіронька
    Аналіз на антитіла беруть відразу, коли Ви вперше здаєте всі аналізи. Можливо Ви просто не помітили, що Ви його здали, адже там можуть тільки один раз взяти кров з вени на всі потрібні аналізи.

• Подобається Подобається x 1
  4. Matiola

Matiola Well-Known Member

Аналіз крові на антитіла беруть щомісяця.Принаймі в мене брали.

5. я_тут

я_тут Well-Known Member

Мені моя лікарка сказала, що оскільки в мене першого разу конфлікту не виявили, то більше брати не будуть, так і не брали, хоча в мене теж "-", але і в чоловіка також. Наскільки я зрозуміла, кожних два тижні беруть, якщо все-таки виявили антитіла.

6. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Хм... у мене вже 5 місяць завершується а лікар на аналізи не направляє... Перші здавала ніби на 11 тижні коли ставала на облік і усе.

7. katrinka

katrinka Well-Known Member

в мене брали аналіз на антитіла щомісяця, хоча антитіл не виявляли (в мене "-", чоловіка "+", малого "+"). після пологів до двох годин(спочатку в екстренному порядку визначили кров малого, +) мені вкололи антирезусний імуноглобулін. його бажано колоти до 48 годин, якщо не помиляюсь.

8. Анютка

Анютка Well-Known Member

Катрінка, а яка група крові у Вас, чололвіка і у малечі??? Бо у мене 1-, в чоловіка 2+, лікар каже, що антитіла не виробляються - тобто резус конфлікту немає, але ростуть гемолізини - що означає, що малеча взяла не мою кров, і може бути несумісність крові матері і дитини

9. katrinka

katrinka Well-Known Member

про резуси написала, у мене -, чоловіка +. про гемолізини не знаю, конфлікту не було. навіть якщо під час вагітності не було антитіл при пологах є велика ймовірність, що кров з пуповини (та яка у дитини, при умові різних резусів) попаде в організм матері, це не обов"язково має статись, і вже після пологів в матері з "-" резусом можуть вироблятися антитіла на кров "+" резус-фактора. для народженої дитини ніякого дискомфорту і загрози нема. якщо відбулося таке попадання крові, це може призвести до ускладнень наступних "+" резусних вагітностей, спричинити викидень або інші серйозні проблеми. тому для перестраховки колять антирезусний імуноглобулін.

10. Gaichka

Gaichka Well-Known Member

Аналіз на антитіла зається щомісячно до 6 місяця, а далі кожних 2 тижні, незалежно чи виявили антитіла. Це робиться для того щоб якнайшвидше почати боротися з резус конфліктом, якщо він себе проявив. В мене поки що не виявили антитіл, але я здаю кров кожних 2 тижні, хоча зараз об"явила забостовку:girl_cray:,то один раз мені позволили пропустити (на 38 тижні:girl_crazy: коли багато вагітних дорогу в поліклініку забули:girl_crazy:)
    Взагалі антитіла досить серйозна штука, і я б не радила з цим жартувати, адже йдеться насамперед про здоров"я Вашої дитини. Якщо лікарі забувають, то нагадайте їм про це! :girl_mad:

• Подобається Подобається x 3
  11. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

час від часу не легше з моєї лікаркою..
    Піду вже до неї після узі. на наступній неділі.
    Я б ту Безпалову в бублик скрутила..так мені радили її, і настільки я не задоволена нею..

12. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

прийшла з прогулянки і назріло питання у мене.
    Не перевіряди мене на сьонішній день на ті антитіла.. чим на сьогоднішній день зе загрожує моїй дитинці?
    П.С, до лікаря піду на наступній неділі, але питання мене так озадачило ..

13. Matiola

Чому?Поділіться враженнями.

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Спробую пояснити...
    У вас 4 група крові з резусом "-" тож антитіл до групи крові ( гемолізинів) в вас не може бути. Проте ви повинні були вже давно, а ближче до кінця вагітності досить часто здавати аналіз на резусні антитіла.
    то що ви ще не здавали той аналіз, нічим не загрожує вашій дитині у випадку, якщо вам:
    - не робили переливання крові коли небудь в житті
    - у вас не було попередніх вагітностей
    - у вас не було викиднів, абортів и т.п.
    тобто ваша кров ніколи напряму не контактувала з якоюсь іншою кровью з позитивним резусом.
    Якщо щось з вищеперечисленого було у вашому житті - то є імовірність що антитіла до позитивного резусу в вашій крові вже є. Якщо вони вже є, то їх вже ніколи нічим не забрати.... тільки треба слідкувати чи їх титр не збільшується.
    Але щоб казати щось з впевненістю, мусите здати аналіз... а я б ще допитала вашу лікарку чому вона промовчала про таку важливу річ як аналіз на антитіла.

• Подобається Подобається x 6
  15. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Ну перше - я вже писала про головні болі. За всі 5 місяців я подзвонила 1 єдиний раз на мобільний. Голова так боліла з 17-00 до самого вечора.Я не втерпіла...повзонила їй в 20-00, представилася, назвала термін. Вона сказала перезвоніть пізніше, через годину.Звню їй в 21-00 не бере трубки, звоню в 22-00 не бере трубки, в 22-30 не бере... я була в шоці. Голова боліла до наступного дня...

По друге - у неї СТІЛЬКИ на прийоми сидять... то просто капець, черги кілометром.
    Замість того щоб приймати дівчат - Безпалова все кудась вибігає, все суєтиться. Останній раз мене вивело з себе . Вона приймає з 14-00 в п"ятницю. Я прийшла на 13-25 год. Вона так бігала туда сюда, що мене 4-ту прийняла в 16-25.... Я думала зі злості яйце знесу. А за мною ще чоловік 10 сиділо.
    Одна мамочка казала що у неї все так.

Коли заходиш до неї на прийом в кабінет - то таке враження що вона тебе не слухає. Пані сидять і заповнюють карту попередньої пацієнтки. Вона зараз працює без акушерки.
    Ну на аналізи не напрвляє мене з моїм резусом.

Коли я на 15 тижні принесла їй аналізи з з Євролабу на ПАПП і ХГЛ... то вона не вибираючи тон і не пояснюючи що це всього навсього ймовірність каже - у вас папп сильно занижений, скорше всього у дитинки вади, нажаль це трапляється, йдіть до лотоцької, до Заганяч, але розумієте до них запис за 2 неділі. я попросила телефон лотоцької , а та каже не маю я з нею контакту.
    Ну та як не має, якщо вона на відкаті сидить.

Ну і ще купа чого мені не сподобалося.
    Я не раджу Безпалову .

16. Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Ніколь, дякую за інформацію!!!!!!!!!! я трошки заспокоїлась.
    Ну що ті лікарі роблять на своїх робочих місцях...
    З перелічених пунктів у мене нічого не було. То я можу не переживати до наступної неділі за маля?:girl_cray:...

я як ставала на обілк до 12 тижнів, отримала скерування на аналізи, здала. Лікар казала що будем здавати аналізи на антитіла, але пізніше..з 6 чи 7 місяця часто. Я вирішила раз лікар сказала - значить так правильно. А тепер я читаю що дівчата до цього терміну щомісяця здавали а після 7 через 2 тижні.

Останнє редагування: 17 Червень 2009
  17. Matiola

Шкода.Чула про неї лише хороші відгуки,але пішла таки до Вандьо.

18. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Якщо це ваша перша вагітність і нічого з переліченого не було, то можете заспокоїтись, антитіл не повинно бути аж до самого кінця вагітності. Але перевірити треба для самозаспокоєння

19. Linet

Linet Well-Known Member

У мене 3-,а у чоловіка 3+, Дізнавшись про резус-фактор була шокована багато раз перечитувала статтю. У 8 років мені влили 3+ відлежала в ранімації і я зрозуміла що вмене ті антитіла уже є але при здачі аналізів незнайшли то що це означає що мені кололи цей резус-імуноглобулін,чи ні. А тепер друга делема був викидиш на 5 тижні то антитіла появилися чи це ранній срок, підскажіть будьласочка.

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Раніше, колись давно, антирезусний імуноглобулін наскільки я знаю не кололи, тому дуже поширеним було те що резус негативні жінки мали переважно одну дитину, а другу якщо виношували, то на свій страх і ризик. В поліклініках вони не завжди правильно роблять ті аналізі , зїздіть на Пекарську, на станціє перпеливання крові і зробіть аналіз там, в них всі реактиви завжди свіжі і аналізи нормальні. Сподіваюсь у вас таки їх не виявлять.

Коли я читала про кровотворенні і резусо утворення, то дочиталась що резус в крові починає формуватись десь на 7-8 тижні вагітності. Тому мабуть в вашому випадку вони не появилися ( це при умові що до того в крові їх не було, бо якщо в крові вони виявляться то їх вже нічим ніколи не забрати)