Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

під час вагітності точно не вводити, а вже потім, якщо дитинка буде з резусом +, то введете.
    Мені теж в ЖК діставали під час вагітності вводити, але мій Г з ПБ казав лише після пологів і то при резусі дитинки +.
    Зараз теж допитувались в ЖК чи буду вводити під час В, то однозначно казала, що ні. А на запитання чи після пологів буду вводити, то казала, що подумаю, але мабуть швидше вже ні, бо 4-те дитятко точно не плануємо ;)

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. olgas

olgas New Member

Спілкувалась з Г знайомим, вона в декреті з другою дитинкою. В неї теж 4-, перша дитинка 4-, на протязі другої вагітності антитіл не виявляли( нічого не вводила ні після перших пологів, ні під час другої вагітності) . Друга дитинка народилась з резус+, на третій день пожовтіла, білірубін різко почав зростати до 320, вже йшла мова про переливання крові, але ввели якийсь лік антирезусний, пішло на спад. Тобто антитіла утворились під час пологів!!! Хоча так сталось можливо тому, що дитинка якісь ше мала проблеми з печінкою . Вона каже, на моєму місці вколола б після 28 тижня профілактично швейцарську (резонатив здається). Ризик є, це білок, чужорідний, але якщо не алергетик, мало б бути все добре

3. Rostuslavchuk

тому і не кололи і не потрібно було колоти.

швидше всього в тому і була причина.
    А підставляти лишньому ризику себе і дитину під час вагітності, бо
    я б особисто не стала.

Просто потрібно слідкувати за антитілами. Звісно, якщо вони підвищуються під час вагітності, то треба колоти, а як ні, то навіщо?

про таке:
    я вперше чую.

Запитайте ще в подруги чи вона без стимуляції народжувала, чи з. Бо підняття білірубіну від цього теж дуже залежить, особливо в такому випадку. Знаю з власного випадку. Перший малий у мене стимульований; я -, малий +; антитіл під час вагітності не було, це була перша вагітність, після пологів білірубін в малого піднявся, але не катастрофічно, щоб аж до переливання крові - вичухались так, щось правда йому вкололи, але я вже не пам"ятаю. Другий малий теж +, антитіл під час вагітності не було, НЕ стимульований - білірубін в нормі, мав трішки фізіологічну жовтушку, але хватило однієї процедури під лампами і все пройшло.
    Кололи імуноглобулін після пологів в обох випадках, під час жодної вагітності не кололи.
    Коли я потім взнавала від чого піднявся у старшого так білірубін і він пожовтів, сказав мені лікар від окситоцину.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. channel

channel New Member

Скажіть будь-ласка якої фірми Вам вводили імуноглобулін?В нас можна придбати тільки української фірми Біофарма. Імпортних в продажі немає((

5. Rostuslavchuk

не скажу, бо не знаю. Чоловік купував на Пекарській. Думаю, що то наш.
    А навіщо Вам імпортний, він в купу раз дорожчий і судячи з "відповідальністю" перевізників/доставки і т.д. не факт, що він кращий. Ну але це моя особиста думка. Кожному своє ;)

6. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Я щось заплуталась... Завтра йду здавати антирезусні антитіла. Якщо їх знайдуть, то є сенс вводити імуноглобулін? Чи вже пізно ?

7. Britney

Britney Домашня посиденька :)

Залежить який титр антитіл і який у вас термін. Його вводять здається на 28 -30 тижні, якщо є покази для введення.

8. Rostuslavchuk

немає.
    Я "-", всі дітки +. Антитіл при жодній вагітності не було, під час вагітності жодного разу не вводили, але всі три рази після пологів протягом 72 годин вводили антирезусний імуноглобулін.
    Для інформації купували, як завжди його на Пекарській в центрі переливання крові за 640 чи 650 грн (24 березня цього року). При тому як приватні лабораторії його привозять в пологовий за 1500 грн.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Nyashka

На пекарській наш, Український чи іноземний?

10. Rostuslavchuk

наш український.
    Скажу Вам чесно (це правда кожного особиста справа), але я і мій лікар більше довіряємо саме нашій вакцині, одна з причин, що я точно знаю, що її тут правильно зберігають, а не транспортують не відомо при яких умовах. Але це може лише наша бздура, тому кожен вирішує так як вважає за потрібне ;)
    З власного перевіреного на собі досвіді скажу, що всі 3 рази кололи саме її, в наступних вагітностях антитіл не виявлено, дітки здорові (тьху-тьху)
    Також 2 рази купували її братовій, в неї ситуція аналогічна.
    Знаю випадок (ле нічого не хочу стверджувати, може просто співпадіння), коли знайома після першої дитинки колола наш ( в пологовому безкоштовно їй кололи), з другою вагітністю все добре, а після другої вагітності колола французьку (купувала приватно, бо на Пекарській не було), під час третьої вагітності антитіла зашкалювали і на 37-му чи 36-му тижні все таки її кесерили. Я не хочу нікого ні на що агітувати, бо розумію, що не лише вакцина може тому послугувати. І будь тут мудрий.
    Просто ділюсь на своєму випадку. Бо знаю ще один випадок (коли народжувала першого синочка), жінка мінусова народжувала вже третє здорове плюсове дитятко і взагалі без жодної вакцини, за нею весь пологовий ходив, щоб нарешті вколола ( їй безкоштовно навіть його давали), бо реально планувала ще 4-ту вагітність, бо хотіла доцю, а мала 3 козаків. І вона відмовилась. Далі, як склались чи не склались її вагітності я не знаю. Тому припускаю, що все, мабуть, залежить від організму.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. Britney

Britney Домашня посиденька :)

@Nyashka
    В мене 2 група "-", в чоловіка 1 "+" , старший малий 1 "+". Молодший 2 "-" . Антитіл при жодній вагітності не було, під час вагітності жодного разу не вводили, але після пологів протягом 72 годин вводили антирезусний імуноглобулін. Аналогічно як у @Rostuslavchuk )
    Але я при вагітності постійно контролювала ті антитіла, ходила на Пекарську до Світлани Львівни. Вона сильний спеціаліст у цій галузі.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Кожен звичайно сам вирішує, але я також за те, щоб просто кожного місяця контролювати антитіла, а не вливати вакцину ще вагітній. Так, якщо дитина народиться з плюсовим резус-фактором, то протягом 72 годин буду вводитин імуноглобулін, як робила це при першій вагітності. Мені лікар після перших пологів також радив брати нашу на Пекарській.
    Тьфу-тьфу, зараз антитіл не виявлено жодного разу.

13. Nyashka

Просто а сенс тільки контролювати? Як я зрозуміла, то тоді як тільки ростуть (чи виросли, а потім стрімко падають), то екстренно родорозрішують. Тобто це лотерея і ризик. Ну і для наступної вагітності то точно вже не добре, як буде дитина з +.

14. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А чому для другої не добре? Для того і вводиться після пологів, якщо дитинка з мінусом, щоб не було конфлікту під час другої вагітності.
    Мені під час першої вагітності мій гінеколог з ЖК пояснював, що під час першої вагітності це рідкість коли бувають антитіла (але відстежувати звісно потрібно, бо всяке буває), а вводять антирезусний імуноглобулін якраз для того, щоб другу вагітність організм сприймав як першу.

15. Nyashka

Не добре, бо антитіла можуть з"явитися. Так, ризик під час першої вагітності тільки 10% (якщо вірити Інтернету), але є (не дарма ж все одно продовжують моніторити антитіла). І якщо вони вже є, то нікуди не діваються. І введення імуноглобуліну після пологів їх не обнуляє.

Ну то я так на свій розум розібралась. Може, все зовсім не так.

Останнє редагування: 10 Травень 2016
  16. Nyashka

і знову я про антирезусні антитіла. Кому кололи під час вагітності, то кололи українську Біофарму чи закордонну Октафарму?

17. Bize

Bize Well-Known Member

Привіт усім! В мене перша вагітність, термін 10 тижнів. Група крові в мене 1-, в чоловіка 4+. Наскільки я зрозуміла, то тут може бути конфлікт і по резусу, і по групі (називається "повезло"). Підкажіть, як "по науковому" називаються ті аналізи, які потрібно здати, бо хочу здати в Синево, але не знаю, як саме ті аналізи називаються, щоб подивитись чи там такі роблять.

18. Nyashka

Антирезусні антитіла. В Синево роблять. Вам ще рано здавати

19. Bize

Bize Well-Known Member

Просто хочу перестрахуватись і трохи заспокоїтись, бо постійно про то думаю (краще вже викину гроші і зроблю ті аналізи, але перестану хвилюватись, бо це до доброго все одно не приведе). А антирезусні антитіла - визначає тільки коли конфлікт резусів, так? Читала ще десь тут на форумі що може ще бути конфлікт по групах крові, але не знаю як називається аналіз, який це виявляє. В Синево знайшла такі:
    1. Визначення антитіл до еритроцитів за системою АВ0
    2. Пакет №50 (Визначення антитіл до еритроцитів за системою АВ0) (Визначення антитіл до еритроцитів за системою АВ0; Кров для дослідження)

Це один з цих аналізів?

20. Nyashka

Так і називається в Синево - антирезусні антитіла. Конфлікт по крові не такий страшний. І від нього точно нічого не колють

А сенс робити аналіз зараз? Колють імуноглобулін не раніше 28 тиждня