Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

Судячи з того, наскільки піднялися ціни в аптеках, така ціна не є дивною...Це ж також фарм. препарат.

• Подобається Подобається x 1
  2. Matiola

Matiola Well-Known Member

А якщо в моєї дитинки буде резус мінус,то треба мені колоти імуноглобулін?і де знаходяться ті станції переливання крові,де можна купити імуноглобулін?

3. tslezinska

По ідеї, треба колоти. Станція переливання крові знаходиться на Пекарській-63 (чи 67, але ви там не заблукаєте).

• Подобається Подобається x 2
  4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

кололи 6 лютого..коштував 159 грн

5. Galyna555

Galyna555 Well-Known Member

В мене дитинка народилася з "+" групою крові, то мені сказали, що колоти сироватку обовязково, якщо я планую в майбутньому знову народжувати. Якщо мінус, то лікар казала, що нетреба, бо в організмі не вироблялися антитіла (але, чула такі випадки, що колять навіть при мінусі). Можливо, в тому випадку, ще щось має значення, а можливо і лікарі страхуються.:confused:

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Якщо у вас резус "-" і у дитинки також буде резус "-" то колоти антирезусний імуноглобулін не потрібно, бо в вас в організмі не буде резус конфлікту.
    Станці.пер.крові на Пекарській, зліва від зооветеринарного інст. Купити можна там і напевно більше ніде. Коли я 3 міс. тому народжувала то він продавався лише там а по аптеках такого взагалі не було. Хоча є імпортний аналог( в Россіі) судячи з відгуків лікарів кращій, фірми Бей Роуді

І взагалі, дівчата, не знаю чи маю право, але раджу здавати аналіз на наявність антитіл саме на ст. пер.крові, бо в поліклініках не завжди свіжі реактиви а там завжди, бо вони їх продукють. Так там той аналіз 20 грн коштіє, але зато знаєш напевно що там правильно зроблять. Бо може в когось в поліклініках нормально аналізі роблять. але на Симоненка ті лабораторії не знаю що роблять але аналізи в них з неба пишуться. Що вже казати якщо в мене там через раз антитіла знаходили а потім вони магічно зникали, а таке неможливе, якщо вони вже є то є. До речі потім здавала аналізи на перкарській.... то за весь час все було добре.

• Подобається Подобається x 5
  7. Galyna555

Повністю згідна, що на Пекарській аналіз роблять добре. Теж туди їду здавати його кожного місяця, через те, що в поліклініці роблять не добре (і в нашій теж). На 12 тижні в поліклініці виявили антитіла, яких по суті не було. Самі розумієте, лишні нерви... А коштує аналіз вже не 20 грн., а 34грн. на СПК.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

СПК це що таке?

9. я_тут

я_тут Well-Known Member

Дівчата, а якщо і в мене і в тата "4-" група, зараз антитіл не виявили, то є ймовірність, що в дитини все-таки буде + резус чи ні?

10. Galyna555

Станція переливання крові, вибачте, що незрозуміло написала.

11. halusia

halusia Well-Known Member

Мені теж цікаво. Бо і в мене і в чоловіка резус "-". Лікар сказав, що діти будуть лише з "-" резусом. Але знайома казала, що в неї обоє батьки "-", а в неї резус "+".

12. tslezinska

В мене і в чоловіка 3+ група, а малий народився з 3-. Резус-фактор не залежить від спадковості, він свідчить про наявність/відсутність в людини антигену на поверхні еритроцитів, тобто певного білка. Тому все може бути.

13. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

мені кололи 18-го лютого, коштував 159 грн.
    :xaxa: то як з цінами на кесарський чи пологи:xaxa: тут такі суми можна вичитати, а насправді все не так;)

14. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

О! стосовно вашого випадку, ви звичайно ще перепитайте. але мені в свій час завідувачка резусною лабораторією на Пекарській, Світлана Львівна казала то є один окремий випадок, це саме ваш випадок. Навіть якщо в вас народиться дитинка з резусом "+" ........але в вашого тата!!! ( не чоловіка) резус "-", а в вашої мами кров "+" то ваша кров вже ніби адаптована до плюсового резусу і антитіл в ній вже не може виникнути ніколи.
    Сподіваюсь що не заплутала сильно...:confused:

П.С. вона також казала що навіть не всі лікарі знають про цю властивість крові... якщо маєте бажання то можу вам в ПП скинути її коордимнати, і ви в неї проконсультуєтесь.

• Подобається Подобається x 4
  15. я_тут

я_тут Well-Known Member

Скиньте будь ласка координати :)

16. Matiola

Мої батьки обоє мають+,а я -.Лікар казала,що це синдром бабусі.

17. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Так... гени вони штука така. Вилазять в третьому поколінні.
    Я колись в університеті брала курс по генетичних проявах і так цікаво було. Ми сиділи і вираховували де і у кого можуть які гени повторитись а чи проявитись. Ото цікаво!!!

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Перепрошую що так пізно відповідаю. Думаю, що так, бо аби припинити це відшарування мені знову ввели антитіла. На початку вагітності у мене були погані аналізи і була загроза викидня, але я відмовилась від гормональних таблеток і сказала, що якщо Бог мені ту дитину подарував, то він її і збереже.

19. dollichka

dollichka Well-Known Member

У нас з чоловіком "+" резуси, а донечка нородилася з "-" (це якщо не помилились). От цікаво, якщо у нас перша дитина з мінусовим резусом, то значить, що і друга може мати такий? В такому випадку друга вагітність може мати проблеми? Мені ж ніяких антитіл не кололи.....

20. Matiola

Я думаю,що друга дитина навряд чи успадкує -групу,а тому загрози і не становитиме.Про всяк випадок можете запитати про це лікаря.А 1-ша дитина родилась з жовтухою?