Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. katysik

katysik Well-Known Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

В мене в обмінці за 29.05.13 пише, що А - 1/16; B - 1/8. Вишукала в неті, що це ніби небагато, хто його зна....раз в ЖК на це не звернули уваги, значить норма. Треба заспокоїтись і настроїти себе тільки на позитив, Бог добрий :girl_yes2:

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

нормою. при якій узагалі на це не звертають увагу - це 1:4. Якщо титри вищі- це не є приводом до занепокоєння, просто за місяць мали би ще раз здати аналіз. Якщо нічого при цьому вам не казали- значить титри не наростали і приводів до занепокоєння немає. Ну і в 37 тижнів уже точно немає чого панікувати і шукати собі додаткових аналізів.

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:15 ----------

ні, існує лише антирезусний імуноглобулін. До групи крові він не підходить
    так 100% гарантії ні один засіб дати не може. Це лише можливість знизити потенційний ризик при наступній вагітності. Але не гарантія.

---------- Додано в 18:20 ---------- Попередній допис був написаний в 18:17 ----------

не обов язково материнська група. Просто при першій вагітності материнський організм ще немає "пам яті" і антитіла не встигають виробитися.

Ну і ще таке: у мене в родині теж були такі вагітності з конфліктиними групами. В жодному випадку при першій вагітності гемолізини у мам не знаходилися.

3. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

не забувати, що то лише у випадку + дитинки. Коли в неї мінус - не треба вводити.

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

Ситуація: Жінка вігітна 5-6 тижнів.В неї резус "-", а в її чоловіка резус "+".
    Жінці небезпечно летіти літаком в такому стані?

5. truskaffka

Думаю, що до резусів то взагалі не має стосунку. А щодо 1 триместру і літака: мені колись у такій ситуації лікар сказав, що ніхто нічого не може гарантувати, то все "50 на 50".....я не летіла.

6. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Моя перша вагітність закінчилась викиднем через кілька днів після перельоту, хоча звичайно ніхто однозначно не сказав, що саме переліт був тому причиною.
    Зараз так склалось, що про вагітність я дізналась вже будучи у Львові і варіанту бути у Львовві аж до народження дитини не було, то довелось летіти назад. Вже більше місяця як повернулись, вагітність розвивається нормально, що підтвердило узд кілька днів тому.
    Але якщо чесно, якщо є варіант не летіти, то краще не ризикувати. Ціна надто велика.

7. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

Маю таке питання - чи антирезусний імуноглобулін треба колоти якщо у негативної жінки (чоловік позитивний) стався викидень або зробила аборт і в неї вже є дитина, тобто вагітність друга і при перших пологах їй його вкололи?... В моєї сестри вже є старша дитина, після неї був викидень, а потім ще три вагітності які закінчувались пізніми викиднями або ранніми пологами (26тижнів), вона проходила всі аналізи і обстеження і ніяких відхилень невиявили. Чи може бути причиною тих викиднів те що їй не вкололи імоноглобулін після першого викидня.... Я просто теж з мінусовим фактором, а чоловік плюсовий і щось страшно стає що в майбутньому мене теж може таке чекати.

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

суттєвим нюансом тут є резуси дітей, і тої старшої дитини і тих які не вижили...
    теоретично якщо у старшої дитини резус "-" то після тих пологів іммуноглобулін колоти було не потрібно, якщо "+" то було бажано вколоти ще тоді, а зараз після стількох невдалих вагітностей та передчасних пологів вже точно ніхто вам не скаже...

п.с. Вообщє, вона зараз може здати аналіз крові на наявність резусних антитіл, якщо вони будуть виявлені, то тоді так, це може суттєво впливати на виношування вагітностей. Якщо не виявлено, то мабуть не в тому причина.
    Якщо ви підійтеде до того питання розумно, і на самотьок все не пустите, то все буде нормально ( в переважній більшості випадків)

9. truskaffka

Повністю підтримую, якщо ті антитіла вже колись почали вироблятись - то будуть вже все життя. Якщо аналіз буде негативним, то причина 100% буде не в резусі, якщо ж позитивним - то можна розглянути цей варіант.

Взагалі бажано робити укол при викиднях, абортах, будь-який трафунках при вагітності (травми, кровотечі і т.д.). Я от теж зглупила цього разу....мені вчора чистку зробили і вкололи імуноглобулін, але от кровило то вже тижні 2-3. Треба було відразу вколоти....А я про це додумалась вже вчора в лікарні. Тішу себе тим, що ймовірність сенсибілізації була мінімальна, бо ембріон перестав розвиватись на тижні 5-6, коли ще й під питанням, чи почали взагалі клітини крові вироблятись.

10. Lemeshchuk

Lemeshchuk Well-Known Member

У старшої дитини позитивний резус і тоді їй імуноглобулін вкололи, а при наступному викидню ні, але цей викидень стався до 12 тижнів і чи можливо так рано було знати групу крові дитинки? Значить його мали вколоти все одно?
    можна тут детальніше як саме?

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

було бажано вколоти в профілактичних цілях, правда про то мала наголосити сестра, бо лікарям до того діла впринципі байдуже...

12. truskaffka

Точно ніхто не знає, коли формується кров...Тому так, варто убезпечуватись.

Ну в сенсі мати на увазі наступного разу - контроль титра антитіл (наскільки я читала, то в основному слідкувати треба після 28 тижня, бо доти плацента є достатньо товстою, щоб не пропускати антитіла) і відповідні заходи (там і внутріутробне переливання і плазмофрез мамі....але я не дуже детально знаю. В найгіршому випадку - родорозрішення.

А перевірити, чи резус-конфлікт був причиною викиднів ...Певно вже не вдасться. Хіба що може є якісь записи із розтину (якщо то вже 26 тиждень, то мали б робити)...але думаю, по них все одно не буде це відомо.

13. Яруська

Яруська Well-Known Member

Треба. Після кожних пологів, викидня чи аборту треба вводити.

14. Зіра

Зіра Well-Known Member

а якщо не ввели і ви завагітніли то можна вколоти на 28 тижні..

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

почитайте уважно в інструкціях, на 28 тижні вводять виключно якщо до цього часу антитіл не було, якщо ж вони є, то на 28 тижні не вводять...

16. Dream-baby

Dream-baby Member

Дівчатка підскажіть будь ласка з якого тижня вже потрібно кнтролювати антирезусні антитіла, бо я ще на облік не стала і хочу самостійно здавати)

17. бетменша

бетменша Well-Known Member

А у вас це перша вагітність?

18. Dream-baby

Dream-baby Member

так перша :girl_wink:

19. бетменша

бетменша Well-Known Member

При першій вагітності дуже низький ризик конфлікту по резусах, так що можете не спішити. Але якщо дуже хочеться, то між 8 і 12 можете здатись, тоді вроді у дитини формується резус

20. oksumoron

oksumoron Active Member

я звичайно чула про конфлікт резусів в мами і дитини, але я особисто ніяких контролів не проходила!
    може треба звернутись з цим запитанням до моєї акушерки!