Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

ну вот також з дівчат дивуюсь, для чого наперід купувати, а як діти будуть "-" то куди потім той антирезусний дівати?
    Я 2-, чоловік 2+, старша 2+, меньший 1+, обидва рази чоловік протягом години-двох їздив на пекарську і брав іммуноглобулін. Завжди доступний, їхнього власного виробництва. Крім того його варто тримати в холодильнику, і витримувати певний температурний режим, тому як на мене кращє щоб ця ампулка як можно меньше їздила без охолодження.

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

десь так..мені після 2 чистки кололи..коштував 270 грн (лютий 2009 року)

3. Sudha

Sudha New Member

Дівчата, дуже дякую за поради!

4. Женічка

Женічка Well-Known Member

Як тепер все легко :) в моеі мами 1+, у тата 4-, у мене 2+ . У мами виявили антитіла, кров мені перелили, в молоці теж антитіла, родити ще діток заборонили, сказали подякувати, що я не інвалід :) а тепер збігав, щось там вколов і красота :)

5. maty

maty Well-Known Member

Женічка Вашій мамі можна тільки поспівчувати

6. kristas

kristas Well-Known Member

В мене братової "-", у брата "+". Першого синочка виносила і родила нормально. Але чомусь в роддомі не наголосили на важливості уколу імуноглобуліну (родила на Батальній, у 2005 році.). Можливо це і наше опущення, якось напевно малопроінформовані були. Тепер хочуть ще донечку...і страшно, шо б все було добре. От і тягнуть так, не знають чи наважуватись. А як просто можна було уникнути отих переживань - вколоти укол.

7. Irusya

Irusya Well-Known Member

Цей укол не є 100% захистом. Мені після перших пологів також кололи, але це не захистило мене в другій вагітності від вироблення антитіл...
    Тепер взагалі не знаю, що мене чекає.

Дівчата. а в якому пологовому у Львові займаються резус-конфліктними вагітними?

8. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

обласний пологовий будинок( медінститут)

9. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Дівчата, якщо хтось має скиньте будь ласка в пп телефони спеціалістів, які займаються вагітними з мінусовим резус фактором. Дякую

10. nflozynska

nflozynska New Member

в мене резус -, в чоловіка +. Після 1 вагітності яка нажаль закінчилась викидн
    ем я не колола іммуноглобулін.Після 2 вагітності мені кололи іммуноглобулін оскільки донечка має резус + (антитіла протягом цієї вагітності не наростали). Після 3 вагітності я не колола іммуноглобулін тому що синочок має резус - (антитіла наростали до 32 тижня найвищий був 1:16 а потім вони просто зникли).Спостерігалась протягом ост вагітності в обласному пологовому в Ісаєвої К.Ю.

11. maty

maty Well-Known Member

а Вам лікар не говорив-ті антитіла з"явилися через введення імуноглобуліну?

12. nflozynska

nflozynska New Member

лікар такого не говорив. казав що це повязано із терміном протягом якого вводили іммуноглобулін (його потрібно було ввести якнайшвидше після 2 пологів)

13. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене теж (-), а у чоловіка (+), перший малий (+), то імуноглобулін ввели відразу, хоч то був 1993 рік і ми про такі препарати ще й не чули. Так що це в першу чергу має лікар знати і робити, а не вагітна вишуковувати інфу.
    Друга вагітність і пологи теж без жодних проблем і без антитіл минула, правда не знаю чи це заслуга імуноглобуліну чи природи, бо в меншого резус(-):girl_claping:

14. maty

maty Well-Known Member

знати то знають,але часто не вважають за потрібне повідомляти

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Значить поганий лікар...імхо

16. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Підкажіть, може хто стикався.... Якщо є мінусовий резус крові в матері і плюс в батька, і вагітність завмирає (ще точно не відомо на якому тижні, але вроді раніше 8-го). Прочитала, що на 7-8 тижні вагітності тільки формуються ті клітини, що відповідають за резус у крові плода (не знаю, як то правильно написати), але чи можна бути впевненим, що цього вже не відбулося.... Плюс часто пише, що навіть при позаматковій вагітності кров плода може потрапити в русло крові матері і викликати потім конфлікт: як це, якщо позаматкові, як правило, до 6 тижні вже даються взнаки?

Питання: чи треба вводити імуноглобулін при "виведенні" ? Чи треба наголосити про це лікарю? Чи може на антитіла здати?

Дуже дякую.

От пише:
    Але ще знайшла:
    То до якого терміну це важливо. Хтось знає?

17. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

об"ясняв мені лікар, що у будь-якому випадку потрібно вводити, чи то викидень чи аборт, тобто при будь-якому перериванні і на будь-якому терміні (за умови що ви "-", а чоловік "+"). Тобто радить перестраховуватись.

18. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

Купила вчора імуноглобулін в нас у Львові, на Пекарській. Хоча проконсультуватись з спеціалістом по тому не дуже вдалось, але моя лікар-гінеколог казала: малоймовірно, щоб стався контакт, але на всяк випадок треба ввести.

19. Irusya

Irusya Well-Known Member

Дівчата, хто в кого народжував з резус-конфліктом? Мені радять Нечай Оксану Сергіївну з обласного пологового. Чи народжував хтось у неї?

20. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

я консультувалась в нечай. мені несподобався її підхід до ситуації . ось , я писала

---------- Додано в 10:43 ---------- Попередній допис був написаний в 10:40 ----------

мені фрайфельд(зі станції переливання крові) казала, що не так страшне підвищення титру антитіл, як їх зникнення чи зниження. тобто, вони з крові матері ,через плаценту потрапляють в кров дитини і починають руйнувати еритроцити