Мінусовий резус-фактор

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Matiola, 27 Березень 2009.

1. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Відповідь: Мінусовий резус-фактор

І я аналогічно такий аналіз робила завжди безкоштовно в своїй жк в поліклініц іна Симоненка. За платний лікар навіть на заїкався.

2. Galysik

Galysik Well-Known Member

пропонували, але я не колола. Радилась на рахунок цього із завідучою з центру переливання крові, вона казала що не радить робити і своїй доньці не робила.
    Якщо вагітність перша і не було викиднів/абортів, операцій з переливанням крові і перші кілька аналізів на антитіла відємні, то вони і будуть відємними до кінця вагітності, звідки тим антитілам узятися? Уже після пологів дитині визначають групу крові і колять імуноглобулін при потребі. А без потреби навіщо колоти? Я не колола, і виявилось, що і не треба було колоти.
    Я також почала здавати на антитіла безплатно, прямо в ЖК, коли перевелась на облік на Хімічну. Брали тільки 4 грн на дорогу для лаборанта і шприц мав бути свій. Але спершу стояла на Руській, то там здавала в центрі переливання крові на Пекарській і там платила в касу. Уточніть у свого лікаря чому у них це платно, коли в інших ЖК безкоштовно? Можливо кошти з бюджету якось по іншому розприділяють? а може і на кишеню кладуть.

3. Burberry

Burberry Well-Known Member

На дорогу для лаборанта, то лаборант звідки приїжджав з Пекарської?

Вони аргументують тим, що везуть на Пекарську, а там, як відомо, цей аналіз платний. Ну пояснять мені, наприклад, в ЖК на Руській, що в них немає реактивів і тд, хочете аналіз, то їдьте самі на Пекарську. Як тоді з ними говорити, які я їм можу навести ще аргументи, крім тих, що в інших ЖК безкоштовно?

4. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

з першою вагітністю спочатку також там робила той аналіз, але після того як результаті аналізу кілька раз писались пальцем в небо, почала їх здавати приватно і платно.
    і я так само, і відповідь була аналогічна. Я слідкувала за антитілами протягом усієї другої вагітності ще більше ніж при першій, але до 30 тижня все було добре, то вирішила не колоти собі нічого зайвий раз.

Кстаті в межах 28-30 тижня радять колоти іммуноглобулін у випадку якщо це друга вагітність або наступні. При першій вагітності цього загалом робити і не потрібно.

Я взагалі колола обидва рази після пологів, бо діти обидвоє резус позитивні.

5. Burberry

Burberry Well-Known Member

Чи правильно я зрозуміла, що імунуглобулін колять лише, якщо в дитини резус плюс?Тобто наперед його приносити в пологовий не варто, а вже потім, якщо що, то посилати за ним чоловіка? А якщо дитинка теж має мінус, тоді друга вагітність буде розцінюватися як перша?

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

так
    вірно

7. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мені теж кололи піля перших пологів, бо малий резус позитивний, а другий раз не кололи, бо має малий від2ємний резус.

8. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Нажаль це трапляється набагато рідше, ніж те, що дитина має резус +.

---------- Додано в 17:01 ---------- Попередній допис був написаний в 16:58 ----------

А я колола всі 4 рази, і не жалію. Колола на 28-му тижні вагітності і після народження діток. А з останньою вагітністю колола і на 28-му і на 34-му тижні.

9. Galysik

Galysik Well-Known Member

думаю, цього аргументу достатньо. Натякніть, що особисто для Вас це досить велика сума виходить і в разі потреби, якщо почне крутити, Ви не полінуєтеся розібратися чому інші не платять а Ви повинні. Я, коли перейшла на Хімічну, для мене це було приємною несподіванкою, що все на місці, ще й майже безплатно. В разі чого Ви теж можете перевестися в іншу ЖК, не знаю який у Вас термін, але влітку бігати на Пекарську це одне, а буде осінь, зима. Я перейшла в 25 тижнів і ДУЖЕ задоволена.
    Імуноглобулін за правилами можна колоти до 2 чи 3 діб, точно не згадаю, тому наперед точно не варто купувати, але лікаря, в якого будете народжувати обовязково попередьте про резус і рідних попередьте, щоб нагадали/проконтролювали, бо я після пологів від щастя про все забула, добре шо лікар памятав.

10. truskaffka

truskaffka Well-Known Member

мені пропонували і вколола - так як до кінця не розбиралася в механізмі і так склалось, що довелось вирішувати швидко, то я спитала, чи буде шкода від того. Так як шкоди не має бути, то вколола - дорого трохи, але мені здавалось, що важливіше мій спокій.

11. Marmariska

Marmariska New Member

прочитала усю тему - і ось що зрозуміла - суцільна плутанина!!!! вирішила пошукати на медичних сайтах інфу:
    Отже є конфлікт за групою крові та за резусом фактором. Далі говоримо про резус-конфлікт: він можливий лише при мінусовій крові матері та якщо батько має плюс. Усе... всі інші варіанти безконфліктні. якщо жінка з плюсом то конфлікта не буде. та якщо жінка мінус та чоловік мінус конфлікта також не буде.
    Отже якщо ж(-) ч(+) а перша дитина успадковує +, то кожна наступна вагітність під загрозою якщо плід має +.
    Колоти імуноглобулін потрібно протягом 1-3 діб після пологів лише якщо дитина +. Чим швидше вколять тим більше антитіл знищиться.
    Також при мінусі жінки не бажані аборти та викидні.

12. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

чуть доповню :)
    антитіла не знищуються і ніяким чином з організма не виводяться ніколи, але укол попереджує і зупиняє їх вироблення

13. malicious

malicious Member

А якщо імуноглобулін не вкололи (спочатку неправильно визначили резус фактор дитини), то як це може вплинути на наступні вагітності?

14. Яруська

Яруська Well-Known Member

Ризик що при наступній вагітності будуть вироблятися антитіла..

15. malicious

malicious Member

Тобто антитіла можуть і не вироблятися?

16. Natalysa

Natalysa Well-Known Member

можуть, якщо у дитини буде "-" резус фактор. Але я знаю випадок, що жінка з "-", а чоловік з "+" мали 5 дітей. Всі діти здорові, правда при коджній вагітності лікарі "гробили". В той час нічого не кололи. (це були 80-90 роки)

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Читаю таке і дрож по тілу - знаючи, що можлива така ситуація з резус конфліктом так халатно віднестись до справи.

17. malicious

malicious Member

Читаю таке і дрож по тілу - знаючи, що можлива така ситуація з резус конфліктом так халатно віднестись до справи.

Пояснення було :вона вночі народжувала (всі змучені були).Це при тому що тричі перепитувала групу крові і резус фактор перед тим як давати згоду на щеплення.Після щеплення від гепатиту Б ми 3 місяці мали жовтяницю.

18. zeza

zeza New Member

У мого старшого теж неправильно визначили резус, бо - неділя, ніч, Зелені свята. Написали мінус, а потім виявилося, що плюс. То всю другу вагітність відходила як на голках. Те здавання крові на антитіла мені вже снилося. І теж ходила на Пекарську, бо на Симоненка писали повну дурню. Менший народився з мінусом. Сказали що імоноглобулін колоти не треба.
    І ще, там хтось писав(не можу знайти), що якщо антитіл не було до якогось ... там тижня, то вже і не буде - це неправда. У моєї мами так пропала третя дитина (ледве сама залишилась живою) - антитіла набрали критичну концентрацію за два тижні (стрибком), а до того не було. Це була третя вагітність, а дві перші діти з мінусом і відразу така реакція..... Все індивідуально...Треба берегтися.

19. sribljanka

sribljanka миється в бані

А чи можно зробити щось до вагітності щоб уникнути резус. конфлікту. У мене резус "-", в чоловіка і дітей "+". Після пологів імуноглобулін невкололи, от тепер хвилююсь щоб не було нічого поганого

20. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

Сьогодні від ранку сиджу в цій темі.... трохи себе заспокоюю, але всерівно спокою нема. Це ж треба було прожити на світі 31 рік і тільки вчора дізнатися що моя група крові 2-. В чоловіка 1+. А пів року назад був викидень, на дуже ранньому терміні, але був. На що дивилась моя Г., я взагалі не розумію. Зараз вже пішов 19 тиждень вагітності, на слідуючий вівторок йду здавати розгорнутий аналіз крові. Прошу в Бога спокою і терпіння, щоб дочекатися результатів. Так надіюся що все буде гаразд. Напишіть, хто що думає з цього приводу. Моя мама в шоці від такої новини, в сім*ї і мама (2+) і тато (1+) і всі решта діти плюсові. Одна я отака цікава.