Міняємо країну з себе чи українська сотня жінок!

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Sera, 24 Лютий 2014.

1. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Відповідь: Підтримуємо дух позитивними змінами Майдану!

2. Ная

Ная Well-Known Member

Відповідь: Міняємо країну з себе чи українська сотня жінок!

3. Bonita

Bonita Member

Стерла, щоб не засмічувати ну і трошки не в тому дусі написано.
    З позитивних змін - на дорогах поменшало ДАІшників і відповідно хабарів, ну і водії якісь культурніші стали.

Останнє редагування: 23 Червень 2014
  4. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

5. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Просто ця тема згодом переросте в "нічого не змінилося". Певно, то вже в іншу тему допис.

6. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Пікет під лікарнями пора робити))).

7. Lemontina

Lemontina Member

Дівчатка, привіт)
    Мене, може, пам'ятаєте, я у квітні тут писала про організацію мого під'їзду)
    Не мала змоги сюди заходити, на жаль. Хоча й тут нещодавно, але згадувала вас, сумувала :)

Тож розповідаю - що в мене за прогрес))

На мій опрос відреагувало близько 10-15 чоловік, але то не суть. Все вийшло так, як я і очікувала: головні проблеми - занедбаний під'їзд і пустий двір, які не подає жодних ознак життя.

Все обдумав, я організувала збори знову ж таки нашого під'їзду. Явилося на них приблизно 10 бабусьок і 2 молоді мами з дітками. Там, поговоривши, виявилось, що всі вони готові здати гроші (і неабиякі!), але дієздатними виявилось 2 бабуськи з 10 і 2 мами з їх чоловіками (як я зрозуміла).
    Отже, ми, подумавши, вирішили робити ремонт. Почали рахувати гроші, необхідні на це благе діло. Але...

Виявилось, що треба терміново ремонтувати сантехніку в підвалі, в якому мешкають бомжі. Також трохи тече криша (з однієї сторони, бо на другій того року ми власним коштом робили ремонт). Також ми подумали, що варто утеплити зсередини під'їзд. Але перед цим варто поміняти вікна (по 2 вікна на кожному поверсі, всього 9 поверхів). Коротше, виходить ледь не капітальний ремонт. Звісно, що якщо ми все це зробимо, ЖЕК всі заслуги припише собі. Коли я відправилася на зустріч із начальницею ЖЕКу, я зрозуміла, що це ****ець. Вони абсолютно не будуть допомогати нам. Вони навіть не позичать ПИЛУ, щоб спиляти дерево, об яке ми всі б'ємося головою біля під'їзду.

Коротше, я розстроїлася настільки, що забросила все це. Це було майже 2 місяці тому (трохи менше). А тепер мучає совість. Кортить щось зробить, бо...соромно. Якщо люди не можуть ніфіга організуватись, то чого ми очікуємо від тих дармоїдів-депутатів?

Тепер мене гризуть думки - а, може, ОСББ? Будинок, здається, 1991 року (хоча можу помилятись на кілька років). Проблем як такових, нема (окрім вищенаписаних). Може, спробувати справді ОСББ? Бо бігати до ЖЕКа як дурко не хочу. Мені не важко - я трохи скандальна, але наполеглива - аби тільки недарма.

Хочу почути думки тих, хто організував/живе у ОСББ. А також будь-які пропозиції, що б Ви зробили на моєму місці.

Чекаю на відповіді і люблю вас за те, що ви є :girl_tender:

8. Clementina

Clementina Well-Known Member

Дівчата, у військову госпіталі на Личаківській лежить 56 важкопоранених військових. Там в операційних немає кондиціонерів і сьогодні чи вчора зламався кондиціонер в кімнаті з томографом. А томограф без кондиціонера працювати не може. В палатах теж жара. Можете собі уявити, що робиться з ранами.

Можливо, хтось з вас зможе зайти туди і попитати пораниних, що конкретно їм потрібно і як ще можна допомогти. Сама не можу, починаю ревіти, не доходячи до шпиталю.

9. Orman

Orman Модератор-бомба

а є якісь контакти - з ким говорити, кому давати гроші чи розетки?

10. Clementina

Вчора зібрали гроші, також відгукнулися інші компанії, і купили все що було потрібно. Навіть зголосилася одна фірма безкоштовно встановити кондиціонери в операційних і кімнаті з томографом, кондиіонери для палат встановлять вже з понеділка. Самі поранені також поки що всім необхідним (медикаменти, кров, тощо) забезпечені.

11. Clementina

Хто може, прошу помогти поранени, які перебувають у Львові на лікуванні

12. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Щось давно в цій темі ніхто не писав... Напишу я. Пару днів тому в нашому дворі ЖЕК повісив оголошення, що тоді і тоді буде толока, запрошуються мешканці для сумісного прибирання прибудинкової території... Здогадайтесь, скільки вийшло людей! Аж 3!!!

Поясню, що в нашому дворі 5 будинків, умовно кажучи. Із них три мають по 9 поверхів. В кожному з яких по 72 квартири. Тобто на загал більше 200 квартир... Ок, робимо поправку на те, що це був четвер, робочий день. Але всього 3 людини!!! Прибрати в своєму дворі, де щодня проходиш, гуляєш, сидиш на лавочці. Отак більшість готові міняти країну... :sad:

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

@jassystay,
    На запросини жеку я би не пішла. --- Чому ?. Бо я чудово знаю чому такі ініціативи вони проводять. Я з ними не хочу мати нічого спільного, окрім вимушеного їхнього сервісу. На організоване мешканцями прибирання-- з радістю.

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Але ж ви платите за прибирання прибудинковоі територіі. І не мало. Яка толока? Можна організуватися поставити лавочки, посадити квіти, ще там щось собі організувати, але йти прибирати, то це просто смішно. Треба було не на прибирання виходити, а влаштувати розбор польотів нормальний, щоб таких оголошень більше не вішали, а робили свою роботу самі.

15. Kandya

Kandya Well-Known Member

Як би це не дивно звуало, але наші люди -- сором"язливі. Не ліниві, ні. Просто не вміють спілкуватись. От, наприклад, у нас в дворі купка чоловіків вирішили футбольне поле зробити. Ну для того треба викопати яму, зробити опалубку вставити стовпи, залити бетон. Ніби робота не складна, спеціально навчених людей не треба, тож розвішали оголошення по під"їздам, що в суботу збираємось облаштовувати майданчик. Прийшло 5 чоловіків ( а квартир у нас у кварталі, певно, з тисяча....) Ну але вони не розстроїлись: взяли лапати і пішли копати. Аж тут один із дітьми вийшов на прогулянку, дітей в пісочницю посадив -- сам за лопату взявся, інший з вікна виглянув -- і вийшов. Потім хлопці перекур зробили, скинулись на пиво і бусом пару ящиків привезли. Копали -- пили, пили -- копали. Ще дощ такий почався.... Але працювали. Загалом чоловік 50 прийшло, підтягнулось, так сказать. Бо кожен бачив, що сусід йде -- то й я прийду. А от прийти першим, і вчасно, і відразу у спецовці, і ще й з лопатою -- то важко. І якби ті п"ять перших плюнули на те все, типу ми шо самі ккрайні, то ніхто б і не долучився і не було б ніякого майданчиа

• Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  16. jassystay

Насправді, та прибудинкова територія не відноситься до ЖЕКу. То є така смуга зелених насаджень, типу лісопосадки. Через неї проходять стежки і сходинки, якими щодня користуються мешканці і кидають там сміття. Ми дізнавались, то не є їхня парафія.

І оскільки Жеківці зовсім не зобов'язані там прибирати, то як на мене, цілком логічно було хоча б взяти участь в толоці, на яку "пригнали" прибиральників з ЖЕКу і самим мешканцям... Я от як раз про це і хотіла написати. Більшість міркує так, як Ви: ми платимо гроші, хай "вони" прибирають. Але темка-то називається "Міняємо країну з себе..." Навіть якщо б та територія і належала ЖЕКу, то не бачу нічого страшного, щоб самим хоч щось зробити для того, щоб стало чистіше навкруги. Плюс, Ви часом не знаєте, скільки отримують самі працівники ЖЕКу за свою марудну роботу? Якщо комусь і робити рознос, то треба починати з вищих щаблів, які розкрадають гроші тих же ЛКП... А ті, хто прийшов тоді за вказівкою керівництва розгрібати завали сміття на території, яка до ЖЕКу не належить, заслуговують на подяку, імхо.

17. jassystay

Ну то розкажіть, будь ласка, чому вони проводять такі ініціативи.

ПС. Може то я така одна наївна, що вважаю ті ініціативи корисними? А інших, до речі, поки що не спостерігала... Тому вважаю, що треба підтримувати хоч те, що є.

18. jassystay

Погоджуюсь. Деякі дійсно стидаються. Але є і ліниві. :) А деякі вважають, що це не їхня справа, що вони і так це все мають мати, без додаткових зусиль. Ну бо ж вони платять податки. ;)

В тому прикладі, що Ви розказали, ще додався, на мою думку, ефект натовпу. Є таке явище, що коли ми бачимо багато людей, які займаються якоюсь справою, то в нашому уявленні ця справа набуває більшої ваги і значення.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1