Міняємо країну з себе чи українська сотня жінок!

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Sera, 24 Лютий 2014.

1. irushka

irushka Well-Known Member

Відповідь: Міняємо країну з себе чи львівська сотня жінок!

Розумієте, то ніби в Чишках, але зі сторони Винник, тобто до Кільцевої. Це такий шмат, що і Винники і Чишки, але ні тим ні тим нема дуже діла до цієї території (ото пояснила:girl_crazy:, але воно реально так і є). До дільничого дзвонили і чекали його, а потім нам передзвонив хтось і сказав те, що сказав. Сільський голова теж дуже обіцяв, що якби ми когось впіймали, то він прийме міри, тож навідаємось до нього з номером машини і фотографіями, подивимось що він зробить, але щось мені підказує, що нічого...

2. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я мала на увазі, може, особисто знаєте і можете домовитись. Це дієвіше...
    Як машина з причепом заїхала? Є дорога?- треба шлагбаум з колодкою аб іншу перешкоду якусь для в'їзду.

Sent from my iPhone using Tapatalk

3. Lemontina

Lemontina Member

А у Вас не практикують роздільне викидання сміття? Ну там алюміній - окремо, пластик - окремо і так далі. У нас все смітті вивозіть за місто. Ми іноді коли їдемо на машині до торгівельного центру з будівельними товарами (нещодавно закінчили ремонт) - бачимо таааааку купу, що це словами не передати. Таке відчуття, що ЦЕ з космосу видно! Я розумію, що це спочатку буде дорого - сортування сміття - але це ж просто необхідно. Аж серце болить за таке((( Невже ніяк не можна уникнути такого забруднення території(((

Ой, чую про пеньочки - згадую нашого "легітимного" стрибуна)) І сміх, і гріх)

Ем... А може якось спробувати оформити щось на кшталт невеличкого парку-заповідника? Таке можливо? Навести доскональну чистоту, посадити квіточки-деревця й вкопати таку собі велику табличку "Не викидати сміття. За недотримання правил штраф (згідно зі статтею №...)". Чи таке неможливо? Це, думаю, потрібно дізнаватися в місцевої влади, як Ви вважаєте? А аби дотримувалися правил - думаю, не буде важко місцевим жителям, помічаючи викидання сміття, фотографувати номер машини/обличчя людини-порушника, вмикати диктофон/камеру і, не соромлячись, питати - що вона, власно кажучи, робить.

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

А ще можна ЗМІ залучити - може ЗІК чи щось подібне. Щоб розголосу справа набула, щоб сільс. голова був на видноті.

---------- Додано в 07:51 ---------- Попередній допис був написаний в 07:20 ----------

Ще подумала: може, є у вас студенти ініціативні?- хай намовлять своїх одногрупників на виїзний пікнік до вашого парку - заодне і поможуть. А якби студенти-столярі чи з лісотеху або ще якісь робітничі професії, то б щось цікаве зробили...

5. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Відповідь: Нова Україна? Ми готові?!

Не знаю, хто відає прибудинковою дорогою, а стосовно майданчика - 100% ЖЕК. Звертатися можна і до інженера, тільки ЖЕКи різні бувають. До нашого звертайся - не звертайся, все як горохом об стінку. Що у Львові дійсно добре - це те, що є гаряча лінія мера міста, куди можна поскаржитися. Особисто була свідком того, як начальниця ЖЕКу волосся на собі рвала, що не встигає щось там зробити, бо з міськради спокою не дають. До речі, може статися, що на вас ніхто реагувати не буде - у такому випадку добре би було серед однодумців знайти якогось авторитетного дядька, бо були випадки, коли нас з сусідками тижнями футболили - ніяк якийсь папірчик не давали, доки не втрутився мій чоловік: гавкнув раз на начальницю ЖЕКу, і за хвилинку мали ту довідку на руках. До жінок у наших чиновників взагалі таке ставлення, як до неповноцінних.
    Якщо у вас з ЖЕКами така сама ситуація, пишіть офіційні скарги чи заяви, спочатку можна і на ім"я начальника ЖЕКу, якщо не допоможе, як у нашому випадку, - на ім"я мера чи начальника департаменту містобудування (то нічого, що мер дворами не відає - листа скерують куди треба, відповідь вони зобов"язані дати, хіба що чекати доведеться трохи довше). Лист має бути коротким, без ліричних відступів. У правому верхньому куточку вказуєте адресата, під ним - ПіБ контактної особи, адресу, контактний телефон, далі - в стовпчик ПіБ/адреси мешканців. Ваш будинок великий, сусідів багато, тому на першій сторінці можете вказати тільки свої координати
    (наприклад: "Меру ____
    мешканців будинку за адресою_____
    (свої дані)).
    Починаєте з "У відповідності з Законом України "Про звернення громадян" просимо_____ (в нашому випадку проходило вказувати тільки одну проблему, в іншому випадку реагували не на все, тому краще написати декілька листів, кожен з яких буде з окремим питанням, так надійніше, можна навіть різних контактних осіб вказувати). Закінчуєте чим-небудь на кшталт "Просимо надати відповідь у відповідності із Вашими повноваженнями у встановлений чинним законодавством термін", далі - ПіБ сусідів з підписами (Петренко А.П. (вул. _____ буд.___ кв. ___) _підпис). Можна відразу зробити шаблон, щоб люди вписували тільки прізвища і номери квартири, якщо залишиться декілька незаповнених рядків - нічого страшного, це краще, ніж різні помилки.
    А взагалі-то захоплююсь Вами, коли читала перший допис, сиділа і плакала. Нехай Вам все вдається.

6. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Харків - місто студентів. Думаю, саме з них і варто почати. Ще можна якісь ГО підтягнути..

Останнє редагування: 14 Квітень 2014
  7. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Від себе подякую за ще одне укріплення віри в українцях зі Сходу.
    Успіху вам!!!

8. Lemontina

Lemontina Member

Дуже дякую за допомогу! Я як раз перш за все планувала влаштувати зустріч сусідів... Заодно як раз і підписи позбираю з них. Тільки мабуть напишу спочатку саму заяву, збігаю до ЖЕКу (він, благо, в 10 хвилинах від мого будинку) - якщо скажуть, що це не даремно і є шанси на якусь допомогу - тоді вже піду збирати підписи всіх однодумців. Дуже дякую за таку детальну відповідь і поради! Як тільки щось зроблю - поділюся своїми успіхами :girl_tender:

Дуже дякую за пітримку! Побажання удачі зайвими не будуть :girl_yes:

9. irushka

Відповідь: Міняємо країну з себе чи українська сотня жінок!

Заїхала з дороги, але перегородити не можна, бо там само і заїзд до магазину, куди привозять товар, а власник того магазину якраз найбільше мене підтримав і робить насправді все, що може.

Це було б добре, нам навіть сільський голова спочатку щось заїкнувся про смітник для пластику, але потім передумав, бо то ж вкрадуть, і взагалі як не сумно ми справді мало що можемо там поставити, бо.. вкрадуть, кущі, ялинки - викорчують.
    Ну і в нас нема однієї людини, що могла би відповідати за викидання сміття і його сортування, мені чесно кажучи, теж не дуже хочеться порпатись в тому смітті, тому ми вважаємо перемогою вже те, що в нас є просто смітники і сміття кидають в них, а не під ноги.

Так-так, ми теж згадували про це, ставлячи пеньочки, але потім вирішили бути оригінальнішими і намутили дещо інше, коли пофарбуємо - покажу фото.

Про все це ми думали. Але все впирається в кошти і в недовіру до певних мешканців, які це все понищать. Ми дізнавались про ялинки, щоб ними відгородити майданчик, але 1 ялинка щонайменше - 120 грн, а їх треба багато, та і не відомо чи приживуться. Ми таких коштів не зберемо.
    Стосовно таблички, хто знає де можна замовити таку велику металеву з чітким написом? Я думаю може запитати в тих, хто робить пам`ятники на цвинтар, може там таке зроблять, чи є інші місця?

---------- Додано в 16:28 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

Lemontina, обіцяла вам щось порадити. Не знаю чи дуже вам допоможу, бо ви все одно краще знаєте людей, що живуть поруч і як їх організувати до роботи, та поділюсь трохи як все було в нас.
    1. Насамперед варто знайти 2-3 людей, які готові не просто похвалити вашу ідею, а взятися за організацію разом з вами, з якими ви можете все обговорювати, радитись і які зможуть вас підмінити коли ви будете зайняті чимось іншим. Одним словом - довірені особи або заступники організатора :)
    2. Будьте готові, що не всі будуть вас підтримувати, деякі будуть шукати яка ж вигода для вас в тому всьому, будуть придумувати всяке і ви будете винними в тому, що лавочки не в той колір пофарбовані, а бордюри можна було й кращими зробити. І в якийсь час прийде втома і вам здастся, що з вас вже досить, але ви відпочиньте і продовжуйте, бо собаки гавкають, а караван іде...
    3. Кошти. Будь-які зміни потребують матеріальних вкладень, і ви як організатор будьте готові, що ваших коштів піде найбільше, навіть якщо ви організуєте збір між усіма сусідами. . Тож на найперших зборах оголосіть мешканцям які приблизно товари треба буде придбати і почніть збирати на це гроші, але потім зберігайте всі чеки і ведіть чітку звітність скільки зібрано і на що пішли кошти, щоб всі бажаючі могли це перевірити.
    4. Місцевих алкашів ви не виправите як би цього не прагнули, тому - залучайте їх до роботи. От просто підійдіть до них поки вони в тверезому стані і запропонуйте їм зробити місце свого "відпочинку" більш приємним і нехай приберуть і поставте їм смітник, щоб вони сміття туди кидали. Повірте, навіть алкоголіки не відмовляться посидіти в чистоті "культурно", а якщо вкладуть свою працю, то і шанувати більше будуть.
    Як ще щось надумаю - напишу, або питайте.

10. MaryF

MaryF Well-Known Member

А номери машини маєш?

11. fiesta

fiesta Well-Known Member

Алкаші за трансформаторною будкою хай лишаються, але посадіть там великий кущ або туї, або парканчик, щоб їх не було видно. Дайте смітник.
    Ну, і правильно каже irushka: залучіть їх до роботи (за пляшку вони огого зроблять скільки), а потім ще й сторожами вашими будуть.

12. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

Ірино! Ви молодець!!! Вже стільки роботи зроблено. Не опускайте руки будь ласка. Ваш приклад надихає інших.

Я подумала що можна зробити в Вашій ситуації...

1. Подзвонити в Самопоміч і попросити юр. Консультації. Там безкоштовну надають. Телефон є на їх сайті.

2. Поскаржитися на дії мєнтів начальнику відділку. Вимагати пояснення в письмовому вигляді. Бо приїхати через 2 год це вже бездіяльність.

3. Щоб не викидали сміття люди мають боятися відповідальності. Мені здається що просто табличками і проханнями цьому не зарадиш. На жаль. Тому мають бути звісно якись таблички але і покарання (штрафи ?) теж мають бути.

Успіху Вам!

13. Sera

14. jassystay

jassystay Well-Known Sceptic :p

http://noviylviv.blogspot.com/ сайт який ми розробили з метою покращення свого двору і сусідніх територій. Розіслали його в Міськраду і Самопоміч. Як результат чоловіка запросили на зустріч з відповідальною особою.

До речі фото з розділу Сходинки на вул. Ярославенка вже не всі актуальні. Бо чоловік за пару вихідних трохи підремонтував їх власноруч. Переклав плити які косо криво лежали. Зробив невеличкий стік для води. Поклав плиту там де завжди була величезна калюжа.

15. irushka

Яка чудова робота, ну ви молодці!
    Вітаю з початком, таких людей хочеться обійняти і дякувати, що вони є!

У нас теж останніми днями таких людей з`явилось більше і подивіться що маємо на тепер:
    1. привезли пісок, наповнили пісочницю і посипали доріжки
    2. встановили гойдалку-балансир
    3. вже забетонували подвійну гойдалку
    4. хоч заважав дощ, але пофарбували все це.
    До речі, всі ті качельки не придбані, а зроблені руками чоловіків району і воно все добротне і міцне. Трохи ті пеньки хіба смішні, але мій малий тільки по них і лазить, значить дітям має бути цікаво :)
    І це ще не все, маємо ще багато планів, але до роботи вже після свят.

16. Sera

У нас в дворі хтось посадив ялиночки. Певне з метою, щоб не паркувалися на газонах.
    Я би обняла, та поки не виявила кого саме треба))).

17. Tatiana Lev

Tatiana Lev Active Member

:girl_wink:

18. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Ваш Андон?

---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:03 ----------

Може хтось впізнав гівнюка, то передавайте привіт:girl_emo::girl_devil:

19. irushka

Так, наш :girl_mad:

---------- Додано в 17:13 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

Маємо ще одну дилему. Зараз дуже активізувались кілька хлопів, під керівництвом одного, які дуже хочуть щось робити, вирішили вони що там конче треба дітям будиночок зробити, мені ця ідея не дуже була від початку, але шкода було нехтувати ентузіазмом людей, але просили їх зробити десь скраєчку той будиночок і невеличкий. Та вчора вони понавипрошували якоїсь деревини, закупили цвяхів з паркової каси і давай ліпити ту хату, кажуть що вони до 2-ої ночі вчора там сиділи і під чарку клепали. Я сьогодні як то побачила - мало не впала. Хата на півмайданчика і ще й посередині якраз біля гойдалок, тобто діти які виходитимуть з тої хатки мають всі шанси дістати по голові ногами того, хто гойдається.

Крім того, воно зроблено тільки на третину, всі ті планки і дошки там валяються під ногами, бляха звисає з даху. Туди вже приходять діти і лізуть на ді дошки, тому це не тільки негарно, а ще й небезпечно і воно тепер так буде на свята, то чого ж було спішити з тим.
    Ну і що з тим робити? Це добре, що є люди які хочуть допомогти, але ж так нагло знехтувати всіма проханнями і просто ліпити все що збреде в голову. Тепер той будиночок прийдеться якось витягувати і кудись переносити і взагалі переробляти. Ой, не знаю як то поговорити з тими активістами...

20. irushka

Знайомтесь - наш герой: http://www.ntu.edu.ua/ukraine/region/lviv_college.htm