Ми та екологія

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем dieSonne, 4 Червень 2009.

?

яке ваше ставлення до майбутнього нашої планети?

1. головне,що зараз все в порядку,а "после нас хоть потоп"

2,0%
  2. не задумувалася над цим питанням,наразі манікюр буду робити

3,9%
  3. дійсно сумно,що ми засмічуємо своє середовище.але най про те турбується влада

2,9%
  4. свідома,що все починається з малого і буду намагатися зробити планету чистішою.

91,2%
  1. Левицька

Левицька New Member

Відповідь: Ми та екологія

ех, погода внесла свої корективи(( На вулицю вчора не вибрались, не те, що до лісу... Ну, нічого, якщо тут ніхто не прибирав, то маю ще місяць перед виходом на роботу, щоб по-маленьку прибрати основні завали. Нехай мамочки з мене не приколюються) Мені все-одно)

2. Левицька

Левицька New Member

Завтра акція "Зробимо Україну чистою! Прибираємо міські парки!
    Зокрема, хто хоче долучитися на Сихові - збір волонтерів біля Арсену о 10-30!

3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Колись купляла на Дорошенка в Сніжані.Також часто бачила в еко-магазинах цих http://eco-lviv.razom.eu/ecotovaru/ecomag.html

5. Tsypulka

Tsypulka Member

у "Срібних джерелах" на Бандери http://silver-springs.com.ua/index.php?id=201

6. Orman

Orman Модератор-бомба

гарно
    http://www.youtube.com/watch?v=-xy-shFd2QE
    а краще, звичайно, пластик взагалі не використовувати, ну або сииильно скоротити використання

7. wenecja

wenecja New Member

Дуже добре написано було, що починати потрібно з себе. Я розповім, що я роблю для того щоб зберегти екологію.По перше- не використовую порошки,мийні засоби, все для прибирання вдома, з фосфатами, купую все екологічне, або те, що розкладається на 100%. Не володію безмежними фінансами тому підшукала для себе продукцію, яка мені підходить за ціною і не шкодить середовищу (принаймні так запевняє напис на упаковці).Купую пакети які розкладаються 5 років, а не 100!!!Намагаюся брати з собою на закупи еко-сумку, щоб не купувати ті пластикові пакетики.Намагаюсь не користуватись спреями, тільки рідко лаком для волосся, вони руйнують озоновий шар Землі.На роботі усіх працівників примушувала економно використовувати папір. Завжди коли приїжджаємо з друзями на природу на відпочинок, вивозимо своє сміття і гору того, що залишили наші попередники.Можливо це і крапля в морі проте таких як я є не мало, і сподіваюсь їх число буде рости і це хоч трохи допоможе у збереженні нашої екології

8. Hermi

Hermi Well-Known Member

сьогодні був семінар на тему парниковому ефекту, забруденні атмосфери і т.п. Дослідження вчених досить печальні...Самі бачите що вже зараз робиться! Це яскравий приклад наслідків парнкиового ефекту, зміна клімату, зміна природніх умов...
    І одним із вирішенням даної проблеми є заліснення території. Поглинання вуглекислого газу деревами є досить значне! Євросоюз запропонував Україні і Польщі заліснити вільну територію...Але дій з сторони України...Як завжди! Всі хочуть прибуток багато і відразу! Зараз спостерігаю в своєму районі масову вирубку лісу - треба гроші, треба деревину!а про те що посадити нове думають в останю чергу!
    Чому люди не думають про те що їм ще жити, а жити на цій планеті?!Нема покищо іншої, на яку можна "зїхати" як засмітимо цю!

9. wenecja

wenecja New Member

Нещодавно також дивилась про вирубку лісів Амазонки, які вважаються легенями планети. Це все дуже сумно, коли люди нарешті схаменуться і подумають не тільки про гроші але й про те, що усьому колись приходить кінець.

10. Katrine

Katrine Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

скажіть, чи існують сміттєві пакети, що швидко розкладаються, і де їх можна купити?

11. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Відповідь: Питання, на які давно хочеться знайти відповідь-2

Екопакети від ТМ ФрекенБок, зелені такі, написано,що період їх розпаду 3 роки, продаються в багатьох маркетах

12. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Перечитала цю тему, і не можу не відмітити очевидні зміни, що стались за час, відколи вона тут обговорюється: вже і екоторбинки стали звичним аксесуаром, і в паперових багато продають, і пластик збирають при кожному будинку, і безпечні миючі засоби продаються у Watsons, і на велосипедах все більше їздять, і про багаторазові підгузники чути на дитячих майданчиках, і Тесла Моторс планує дві заправки для електрокарів в Україні, і ще багато прикладів добрих....наше суспільство стало більш "eco-friendly" за ці 5 років, це показник прогресу - і доказ того, що кожен маленький вклад окремої людини справді важливий, і не варто занепадати духом, буцімто таких мало,і я не спасу планету, якщо відмовлюсь від пластику в супермаркеті. А таки спасемо, якщо продовжуватимемо так робити!

Тільки в цьому ділі потрібен розвиток і динаміка: мабуть кожен потрохи міняє свій звичний уклад до тої міри, доки йому це комфортно. Це ніби логічно для більшості. А тут у мене виникло питання: чи робимо ми (і чи повинні) щось для збереження довкілля ціною власних незручностей? Думаю, повинні, бо інакше темпи руйнації не співпадатимуть з темпами відновлення. Чи відмовляєтесь ви, до прикладу, від нової надцятої сукні при наявності грошей, бажання оновити гардероб, лише через те, що це є "споживацький" підхід? Чи витрачаєте ви значні кошти на безпечний забіб для чищення унітазу, а не лише на порошок чи крем, бо то контактує з вашою шкірою? Чи не купуєте ви назагал зайвих речей не лише з думкою: "щоб не витрачати гроші", "щоб не захламляти хату", а "щоб стали менше того непотребу виробляти з нафти, води, дерева..."? Чи миєте ви посуд у мисці з водою замість проточної, хоч вам це дискомфортно? Чи відмовитесь ви від улюбленої ванни на користь душу? Таких питань виникає море, якщо поставити в пріорітеті здоров'я нашої планети.
    Мені ще є над чим працювати.....

13. Sluhachka

Sluhachka Well-Known Member

Ми також стараємося викидати сміття роздільно:папір і картон спалюємо,фляшки пласмасові в спеціальні урни викидаємо)))

Sent from my ST27i using Tapatalk 2