Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

1. tasha

tasha New Member

Відповідь: Ми і наші мами

А може спробувати іншу відповідь: не вчіть жити, а допоможіть матеріально.

Тільки не кидайте тапками, грошей в батьків ніколи не просимо, а ще самі помагаєм, але може це трохи остудить.

Ну і як вже казали, не виправдовуйтесь. Уникайте відповідей, а натомість задавайте своє питання на іншу тему.
    Але то всеодно прикро, що до приїзду мами не тішишся, а чекаєш негатив.

2. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Знайома ситуація :)

3. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

От, я теж хотіла написати про такий собі легкий ігнор але не знала , чи правильно зрозуміють) І, як вже писали, намагайтесь не ставитись до випадів мами всерйоз. Принаймі, як не вплине на маму, то Вам буде легше сприйматись

4. Jane

Jane вєчно в бєгах...

Мені теж дуже знайома ситуація з тим всім. В мене мама все як не приїде: в тебе так незатишно в хаті, десь або пилюку знайде, або просто підкреслить, що десь там брудно, чи посуд недомитий. "Ось в мене, як ви були малі, все було завжди в хаті чистенько, наготовано, ви ходили чистенькі та напрасовані, нагодовані і чемні, а в тебе бардак, дитині навіть одяг не попрасуєш (а толку, що через півгодини то все піде знову пратись), і носиться як торпєда, не слухається"... І шо ж я за мама така...

5. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

нові побрехеньки від моєї мами. Смотрітє і учітєсь:
    1) приносить мені шматок мясної запіканки Коробка пластикова величезна. Кажу: "Мам, дякую, але не варто було напрягатись" А вона вмить: та то в мене лишався шматочок, шкода, що пропаде, то я і принесла. Відкриваю коробку. І неозброєним оком видно, що запіканка - ціла, кусочки як пазли можна скласти до форми. Ну і тепла. А мама мікрохвильовки не має. Зміст брехати?
    Ну і ще - при мені дзвонить телефон, мама каже "Таню, перетелефонуй пізніше", а коли я питаю, хто дзвонив, - "та то помилились"
    І при мені не розмовляє по телефону з моєю рідною сестрою "Ти що, не розумієш, я зараз в Юлі, я не можу говорити"
    Лижі не їдуть. Просто мовчу, офігіваю, особливі перли записую, бо то аж цікаво.

6. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Раз чоловік так сказав - Мамо, ми не маємо грошей на ремонт в коридорі. може нам дасьте, якщо наш коридор так вам не подобається.
    З того часу чоловік мій - заборонена тема. Моя мама його любить, але ніколи не питає як в нього справи, тільки про мене і дітей питає.
    Я дякую всім за поради, спробую обидва варіанти. Якщо жартома мама не сприйметься, тоді вже буде ігнор. Бо інакше певне ніяк.

7. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Отут би я пожартувала, що молоде тіло і в мішку файне. А старе і в шовках молодшим не стане. Але то треба мати сміливість таке видати....
    А за бардак - "не подобається - приберіть, а мене все влаштовує"

8. Nitriotka

Не зможу так сказати. Мама ціле життя для мене була як Богом. Я сліпо не бачила її помилок, її характеру і її дорікань. Коли вийшла заміж, то стала трошки сміливішою, а раніше навіть відмовити ні в чому не могла. Навіть коли мама сказала половину грошей за плаття весільне віддати, якщо я його продам, то я сказала - добре мамо, я віддам.
    То тільки після 6 років життя окремо від мами, почала помічати отакі "дефекти" характеру.

9. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Моя мама живе зі мною, але всеодно нераз заглядає мені в кожну шпаринку і говорить своє фе. Неприємно, але тепер вже просто смішно. Просто я тепер навчилась, що то її мухи, і на мої ґудзики, аля я недостатньо добра мама чи господиня, то не впливає.
    Отакі речі мене дуже болять. Дуже зачіпають. Тільки моя мама говорить моїй найменьшенькій - "то не твоя мама. Твоя мама груба і негарна, а та пані худенька і гарна." Щось на кшталт зворотньої психології? На мене діє незрозуміло-шокуючи.
    Сонечко, як би ви не відповіли, коментарі не припиняться. Вона інакше не вміє. Якщо нагаркаєте, то щей образиться і буде дутись. Бо знає, що вас то зачіпає.
    Спробуйте з нею зі всім погоджуватись, але в голові тільки собі не кажіть, що вона права. Просто як починає шквал своїх в тебе це не так, скажіть, "ой мамцю! твоя правда! Де ж то коли встигнути. Бач, яку ти дочку виховала, ген ніц не вміє." :girl_haha: Тут головне голосно розсміятись, і вже. Якщо її наїзди будуть продовжуватись, то сказати, мама, "я тебе люблю! Біжу складати свій балаган!" Розвертаєтесь і йдете в іншу кімнату. Головне показати ось цей рух - вона на вас нападає, а ви виходите з кімнати. Навіть у вашій хаті. До неї дійде.

---------- Додано в 15:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:00 ----------

Юлінька, ну з запіканкою то зрозуміло, вона хоче якось прислужитись. Он тільки не розумію чому таке бажання щось приховати від вас. Онто справді цікаво. Це явно якісь її мухи, але дуже цікаво, чому у неї таке сильне бажання від вас ховатись.

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:02 ----------

Я також так вважаю, але хто ж винен, що моя доня не знає як поєднати кольори чи вибрати собі гарний одяг? Тільки я. Але он говорити про такі речі треба з любов’ю, а не мол глянь яка я крута, а ти обідранка. Кожен виходить із своєї фінансової ситуації. Ви живете окремо і не можете собі позволити екстравагантні речі. І нічого в тому поганого нема. Якщо мамі й справді не подобаються ваші речі, нехай візьме вас під руку і в магазин. Купить вам гарне платтячко.

10. cjomcjomka

Ого, нічого собі... співчуваю. Я не маю зайвої ваги, але мені теж неприємно, коли мама принесе мені щось 52 розміру і каже: носи на здоровя, якщо влізеш :)

---------- Додано в 16:09 ---------- Попередній допис був написаний в 16:08 ----------

так то ясно навіть мені :) а от над
    скільки не ламаю голову, нічого логічного придумати не можу

11. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

12. Nitriotka

Таки правда. А от так щоб пожартувати і забути - не вмію. Всеодно пожартую, а потім аналізую її відповіді, її поведінку, ну і її тиск відчуваю, її погляди незадоволені.
    Ще один випадок такий цікавий стався. Минулого тижня я подзвонила братові (8 клас), щоб він приїхав до мене, трохи би собі побув в селі, може допоміг би щось. Він згодився, втішився, пішов речі пакувати, а через 10 хвилин дзвонить і каже - "Мені мама сказала, щоб я до тебе не їхав. Нащо тебе буду нервувати, будеш ображатись потім на мене". Я кажу, що все гаразд, чому маю ображатись чи нервуватись, я навпаки прошу, щоб ти приїхав, бо мені скучно самій. Ну але він не приїхав, бо мама все-таки не дозволила.
    На диво я то спокійно сприйняла. Однозначно не буду піднімати завтра тої теми, не хочу ще більше розчаровуватись і настрій собі псувати.

13. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

Почитайте Генри Клауд, Джон Таунсенд "Барьеры"
    Не шукайте якою б то грою замінити вже існуючу гру. Будуйте стосунки. Здорові нормальні стосунки.
    То єдиний спосіб спілкування з будь-ким. Є справжнє спілкування, а є все решта: ігри, політика і т. д.
    Зі свого досвіду скажу, що страшно відмовитися від звичних сценаріїв спілкування. Від оцього такого звичного:

Страшно, бо в реальності може виявитися, що мама не хоче мати з вами ніяких стосунків окрім дурнуватих.
    В більшості випадків мами, слава Богу, вибирають таки перейти на новий рівень спілкування. Як і моя вибрала, після довгого періоду "ти мені не донька", "невдячне сотворіння, тобі не треба мами!"
    А буває що мами вирішують неспілкуватися зі своїми дітьми, після того як ті діти доростають до поняття "здорові стосунки", і хочуть щось змінити. І таке буває.. Мають на то право.. Трба їх відпустити.
    Як на мене, все одно краще гірка правда, ніж солодка брехня. (особливо якщо брехня як полин)

14. Nitriotka

Страшно сісти і почати розмову. Не прийшов ще той час, ще не готова мабуть. Ми зідзвонюємось дуже рідко. А бачились востаннє мабуть пів року тому, причому розділяє нас всього лиш 45 хв їзди на маршрутці. Дуже різко мама почала мене відокремлювати від своєї сім*ї. Чому кажу від своєї, бо мама розлучилась з моїм татом, коли мені було три роки. Потім відразу вийшла заміж за вітчима , ну і згодом народила йому двох дітей -двох моїх братів. В принципі я ніколи різниці не відчувала. Татко (вітчим ) ніколи різниці між дітьми не робив, хіба хлопців бив, а мене ні, зато мене мама тлумила за двох. От ну і тепер чужих (мене) в сім*ї нема, чужою стала я. В татка відношення до мене не змінилось абсолютно, а в мами дуже. Я вже і забула як то говорити з мамою. Говорити з мамою такою, якою я її знаю, ане такою, якою вона себе показує на людях, і тепер при мні.

15. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

І не треба. Як на мене, то такий потужний удар нижче пояса, і навіть дуже-страшно-сильно-сильно вредна і несправедлива мама його не заслуговує.

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Не знаю, як в твоєї мами, а в моєї просто якийсь розміровий кретинізм і вона геть не може зрозуміти, які речі є мені великі. От дзвонить і питає, що тобі купити. Кажу, що нічого не треба, я собі сама куплю (бо з досвіду, воно не підійде), але мама наполягає. Ну сходимося на якійсь речі і я кажу брати мені 34, ну максимум 36 розмір. Добре. Привозить мені мама костюм 40 розміру. Чого 40? Та бо я так подивилася, той 36 зовсім малий, а в тебе вже дитина, ти в нього не влізеш:) Вдягаю 40 і всі розуміють, що туди дві мене можна запхати, але повторюється таке знову і знову. Проте мене не зачіпає, я віддаровую комусь чи просто лежить десь збоку.
    З прибиранням в нас ще веселіше. Мені вже навіть зауважень не роблять, а з порогу шмату в руки і давай драяти плитку на кухні і складати речі в шафі:8: Йой, як мене то трафляє. Але от правильно Соломія пише, що то треба зважитися і переходити на інший рівень стосунків. Я певно ще не готова, бо знаю, якою буде зворотня реакція. Наразі відбиваю тільки найзлосніші спроби займати мій особистий простір. На шафу вже ніби набігів не робить.

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

А чого неприємно? Смішно-може, може в мами проблеми з визначенням розміру, теж буває. Але то її проблема, для чого на себе брати негативні емоції гарній стрункій дівчині?

18. SoloZiLvova

SoloZiLvova Well-Known Member

О! Це - чудовий приклад того, що буває як невідомо-що поступово перетворюяться на здорові стосунки. Дякую))
    На жаль такого в що в неті що в реалі і вдень зі свічкою найти важко.

Полюбопитствуєм, щось я такого ніби не читала...

19. cjomcjomka

зараз я відчуваю, що мені ледь вистачає сил на свою власну сім'ю. Тому і не рвусь перекопувати поле стосунків з мамою. Нажаль, у неї викривлене сприйняття мене, і це виявляється як у сприйнятті моєї зовнішності (розмір, вона зовсім не плутає, на жаль), так і в усьому решта. І мені нема часу/сил/бажання/потреби щось доводити. Тому все сприймаю спокійно, окрім брехні, яка на кожному куті навалом.

Зараз нема щоденних дзвінків, і те, що ми цього позбулись без скандалів, вважаю досягненням. Звісно, коли народиться Ляля, може знов початись... але до того часу ще місяці, і в ці місяці мені є чим зайнятись... :)

20. zetta

zetta Well-Known Member

вичитала в одному інтерв"ю, людина займалась якимись психологічними дослідж еннями то статистика що 60 % батьків ненавидять своїх дітей. Власне не недолюблюють чи ставляться прохолодно а власне ненавидять. Хоч я не люблю слово статистика і не дуже їй вірю проте цифра вражаюча.