Ми і наші мами

Discussion in 'Ти + Він' started by Хомуся, Oct 31, 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Staff Member

Відповідь: Ми і наші мами

Особливо, якщо "дитині" вже за 30 і вона має своїх дітей.
    Порада - це коли дають простір для вибору, аби зробити так, як радять, або не зробити. Якщо простору для вибору нема, то це вже не порада.

2. Stanislava

Stanislava Well-Known Member

Дівчата, а мені так повезло з МАМОЮ, ми як подруги, інколи вона в мене порад питає, чи одяг як купує, чи до хати щось, завжди мене кличе:girl_in_love: Хочу щоб і моя Стася колись так була зі мною як я з своєю мамою.

3. perekotypole

perekotypole New Member

так, треба любити і шанувати своїх батьків, але часто батьки так звикають до думки, що дитина - то їхня власність, що забувають її цінувати як окрему особу.

Зараз читаю книжку, у якій ідеться про виховання дітей. У ній автор цитує Біблію. Там сказано:

“Діти, слухайтеся в Господі батьків ваших, бо це справедливо. Шануй батька свого і матір – це перша заповідь з обітницею: щоб тобі добре було і щоб ти на землі був довголітнім” (Еф. 6, 1-3).

але вже наступним реченням є таке:

“А й ви, батьки, не дратуйте дітей ваших, виховуйте їх у послусі й напоумленні Господньому” (Еф. 6, 4).

думаю, це золоті слова, і якби батьки зважали на них і виховували в дитині послух Господній, а не послух СОБІ, у цій темі було б набагато менше скарг

4. Lamurchyk

Lamurchyk New Member

Сьгодні таке мама (правда чужа) видала в сварці - Ти слухай мене! Та ти того і знати ніколи не будеш, що я вже забула!
    Ото вислів! :girl_crazy:
    Крилатий!

5. preciosa

preciosa Well-Known Member

Ооооой, наші мами схожі:girl_impossible: Завжди любить мене повчати... Найбільше мені не подобається, що вона більше думає, що люди подумають, а не те як мені добре...

6. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Яка ж мама не любить повчати??? Це суть наших мам:girl_crazy:.
    От вчора запланува з чоловіком собі поїздку і малого звичайно з собою. Зранку встаю-записка типу"Не йдіть БУДЬЛАСКА З МАЛИМ, бо то всякі зарази по маршрутках!!!". Дзвоню, кажу що ти хотіла цим сказати??? Я ж всеодно піду. Відповідь мене вбила "Ну але я ж сказала будь-ласка:girl_crazy:". І що це означає??? Після кожно будь-ласка я маю забувати про власні бажання і прислухатись лише до маминої думки, бо вона попросила??? Нє, ну капець:girl_mad:!. Ми всеодно пішли вигулялись. Мама надулась аж до вечора, бо я не зробила так як вона казала. Головне мені нічого не сказала, просто надута ходила. Робити, думати інакше ніж вона то однозначно зле!!!

7. Freetany

Freetany Member

Ви знаєте, от читаю це все і думаю - чому так? чому ми НЕ найкращі діти в своєї мами? Особисто я завжди була гірша, за інших дітей, а будь-яка розмова лише про одне - яка я нехороша, думаю лише про себе. і т.д., і т.п. Але я бачила інших мамів! Які люблять своїх дочок, підтримують їх, і взагалі є найкращими для своїх дітей. Але це скоріше рідкісні випадки :sad:.
    Тут всі говорять про якісь конкретні випадки - але це не випадки - це загальна лінія поведінки, стиль життя і т.д. Чому вони ведуть себе так по житті? Невже досі не зрозуміли що головне? Це постійне вишукування на що можна було б вказати, чим попрекнути (не можу перекласти)... Інколи виникає питання - для чого мені цей стрес? Кожне побачення з мамою - це як маленька війна. Це просто якийсь жах. І страшніше всього що 90% мамів віку моєї мами - приблизної такої ж поведінки. Наскільки могло б бути щасливішим наше життя без цих маленьких битв майже щодня?

8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

я чогось думала,що з народженням синочка ми станемо ближчі... А сталося навпаки...:sad:
    дуже важко:sad: мама чогось впевнена,що ми абсолютно все робимо неправильно і вважає своїм обов"язком постійно говорити,що і як робити(це стосовно дитини). кожна фраза починається з "не мучте дитини!" ну,і далі залежно від ситуації. і вдягаємо погано,і годую я неправильно(будь-які мої слова про те,що плаче,чи спав погано,зустрічаються так:"ну так,бо він голодний!",або"в тебе,певно,молока нема...". кажу:"мам,Ви ще як повторите то пару раз,то його точно не стане з нервів!"),і на руках неправильно тримаємо... ну все-все! тУмани ми такі і не слухаємо досвідчених! таке враження,що ми заповзялися нашу дитину якнайбільше мордувати,а всі оточуючі мусять його рятувати від нас!
    причому ніколи не визнає,що я хоч щось роблю добре... н-д,висаджування. те,що ми подуріли і зіпсуємо дитині хребет,ну і,звичайно,мучимо дитину,то ясно як день! коли декілька раз мама побачила,що я висаджую мацьопу і він пісяє,то перше помовчала,а потім:"все одно то не є добре для дитини!". ну,і що тут скажеш!
    ще любить казати,що я,немудра,поначитуюся в "тому інтернеті" і вірю всьому,а там сидять такі самі,як я,і пишуть... а рідну маму ігнорую...
    ну,а вже з ромашкою,то просто сили нема... синок плаче,бо животик болить,ну,а найкращим ліком від коліків,зригування і взагалі всього-всього є чай з ромашки! кажу:"не бажано нічого давати до півроку",
    відповідь:"та ті,що то понаписували,після півроку хай самі той чай п"ють! дитина мучиться,а вона не буде давати! всім дітям давали,і НІЧОГО,а вона не буде!"
    - Якби ви мені дали гарантію,що йому стане легше,я би дала,а так,на "авось",не хочу... Скільки мам мучаться з тими коліками і не знають про такий диво-засіб!
    - Все давали,і помагало!
    і так без кінця!!!
    позавчора знову,сотий раз те саме... так мене рознервувало,кажу:"мам,малий плаче,потім передзвоню"(справді плакав) і відключила... НІКОЛИ такого не робила,але просто вже сил нема...
    І от,сьогодні вже третій день,а я не дзвоню... бо не хочу:sad: і так мені важко від того,що не можу передати! чому дитятко,яке мало би приносити радість і об"єднувати сім"ю,спричинює отаке...
    так собі якось подумала: була б я невісткою,то мене би певно з"їли! хоча,з іншого боку,свекруха якщо і наважиться щось порадити,то дуууже обережно! (ну,але то вже чоловік попрацював:))

---------- Додано в 13:41 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

мені здається,що то якийсь таки метод,критикою спонукати дитину старатися бути кращою.
    особисто мене батьки дуже любили в дитинстві,та і тепер,думаю... але хвалив тато,а мамина виховна фраза була: "а людські діти....!", ну,і далі по ситуації :)
    зараз вже так не каже, але все одно якийсь "жаль" з дитинства залишився....
    і я так іноді з жахом помічаю,що,замість похвалити чоловіка,то кажу:"дуже добре,але..."
    робиться страшно...

9. hrystusja

hrystusja Well-Known Member

Наших батьків так вчили, наші батьки нас... Народ в нас такий.
    Легше насварити, типу "ти матолок, хворий на голову.....от в інших батьків діти як діти, а в мене......". Неправельно це однозначно. Діти ростуть з комплексом неповноцінності. Однозначно потрібно міняти ці методи і починати варто з нас.

10. Rosynka

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

В мене на цю тему є тільки одне пояснення- український менталітет. Крапка.

12. Натуля

Натуля Well-Known Member

І нас з братом мама все життя порівнювала із сусідською сім"єю. Нас відповідно це тільки дратувало. Але все змінилося коли ті діти повиростали і виїхали в ін. місто і за кордон. А коли їх мамі потрібна була в певній ситуації моральна підтримка то її надавала моя мама, а діти повели себе не найкращим чином. Але ну такі файні вони вже були і розумні, і вчились гарно, і малювали і всі їх прям навколо страшенно любили. Я на це все своїй мамі раз звернула увагу то вона зробила певні висновки. А потім я почала в дрослому віці займатись музикою. Від мами похвали неможливо було дочекатись. Типу "ну так, гарно, але ти ше тренуйся". Блін, вчитель хвалить, а мама критикує. Розрулила це все моя вчителька. Запросила маму якось на наш урок і провела їй лікбез на тему похвали. Подіяло. А тепер як рукоділлям займатись почала то вже мама нахвалитись мною не може. І за пиріжки сьогодні я деферамби від неї вислухала. Страшенно тішусь, що мама знайшла і сили і бажання змінити наші стосунки на краще.

13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

та ні, це проектуються власні дитячі травми. Пригадуєте, я колись давала посилання на статті психолога про це - всі ситуації прочитуються наскрізь. Я після того зовсім інакше почала реагувати на свою ммаму. Навіть не ображаюся на її бідкання з приводу "багатодітності"

14. Vika

Vika Well-Known Member

я свої стосунки з мамою можу назвати якщо не ідеальними то дуже наближеними до цього. мене з 6 класу виховувала сама (бувало і їсти не було що), але вона витягала все на своїх плечах. і підлоги з вищою освітою мила як треба було.
    а тепер я я без неї вже давно здуріла б. з 1 дитиною приходила допомагала і лишалася коли треба. тепер з малим допомагає: погуляє з ним а я тим часом в місто сходжу. або поприбирати раз в тиждень допоможе. хоча сама дуже зайнята людина ( 2 роботи, новий чоловік), тай часом грошенят підкине на всякі мої витребеньки.
    дуже сподіваюся що і я в свій час (коли діти будуть дорослі) буду не гіршою мамою.

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та власне, а поведінка таких людей спроектована їхніми травмами
    Уко, а можете тицьнути в те посилання?

16. Galya

Galya Well-Known Member

Я не Ука, але ось

17. Rosynka

прочитала...
    ТАК якось депресивно і сіро зробилося...

18. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я так і не зрозуміла з якого я покоління: "дядя Федор" чи "пофігістичне"?

19. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я ті статті також читала, і у мене багато проблем бо мій чоловік це друге покоління а я третє. Він так само поводиться як моя мама, хоча лишень на два роки старший від мене. Правда виховання у нього не було таке авторитарне як у моєї мами.

Last edited: May 16, 2011
  20. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

ой, вміла б без сумніву, але не хоче хотіти. тут десь 10 сторінок про мою маму і моє дитинство... це синдром: "я вже доросла/старша/стара тощо, мені можна, а тобі зась".

і виховання у моєї мами було зовсім не строге - її мама була дуже потульна, поблажлива і замучена побутом у селі, тато помер у дуже ранньому дитинстві... то чому до нас з сестрою як до найгірших? на людях ім'я пестливе, а наодинці в очі звертання взагалі без імені...
    та в один і той самий час важко всім ровесникам у чомусь - а не всі ж такими стають? отак ховають ніжне й чутливе за навмисною грубістю, а потім те ніжне-чутливе помре або закам'яніє... то нащо ж ховати було, коли все одно знищили? може, ніжне й чутливе для того й є, щоб його використовувати???
    згадала анекдот. Йде в суботу єврей зі сином до синагоги, на дорозі калюжа. син трась ногою! в батька святочні штани в болоті. Батько: ти ж такий мудрий хлопчик, а робиш такі дурниці! наступного дня тією самою дорогою йде українець до церкви, стається та сама ситуація. Батько: Ти, дурню барануватий! тобі вочі повилазили чи шо?

---------- Додано в 15:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

сила! це така правда - гола і нещадна!
    це все треба просто перетравити, настільки чітко написано...