Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

1. Havronia

Havronia Well-Known Member

Може то й мудрість, але якщо народжувати дітей з такої позиції, то потім претензії і торг щодо віддавання "боргу" закономірні
    Маніпулюєте почуттям вини?:)

• Подобається Подобається x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 3
  2. marianast

marianast Well-Known Member

Кому більше треба. Кому достатньо свідомого і розуміння. Мій дідо казав по простому- мусе хтось бути мудрішим)
    Наші мами теж помиляються багато в чому, не розуміють деяких простих речей, не завжди вік і досвід вирішує.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

І тут же
    --- дописи об"єднано, 8 Січень 2017 ---
    Насмішили Ви мене :) взагалі то правильно, коли батьки дорослі, зрілі, відповідають за своїх дітей і вчать їх тої відповідальності, щоб вони могли відповідати за своїх. А коли хтось з батьків змінює ролі і дитина повинна ставати дорослою і брати відповідальність сама за себе передчасно і ще й за батьків - це вже не правильно. І добре, якщо з часом батьки розуміють свої помилки і намагаються вчитись і знаходити порозуміння, а не ведуть себе далі як малі капризні діти
    --- дописи об"єднано, 8 Січень 2017 ---
    І ще стосовно
    А батькам може бути не треба? Тоді не потрібно ображатись на дітей, коли їм стає теж "не треба"

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

а як я відношусь? Я люблю маму. Просто я зовсім інакша ніж вона, що не означає, що я конфронтую. Стараюсь поводитись так, якого поводження хочу до себе. Моя інакшість - це результат мого життєвого досвіду, який у мене вже майже півжиття окремий від сім'ї батьків. Я нічого не вимагаю від мами, навпаки, ми вже на тому етапі життя, коли матеріальна і фізична допомога має іти від нас (молодих дорослих) до батьків. І ми так і робимо.

Класне місце - форум. І дуже корисно формулювати свої думки в письмовому вигляді. От зараз, після того, як я стільки тут написала, мені вдалось трошки інакше висловитись у розмові з мамою, - і, здається, вона мене почула. Про дідамороза :)
    Так що дякую вам всім за тренувальний дискусійний майданчик!

• Подобається Подобається x 5
  5. ruda kishka

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  6. Я не маніпулюю.Я висказую свою думку.Мені би кусок в горло не поліз при таких обставинах.

7. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Та і взагалі: до якого віку "будувати стосунки" повинна мама, а дитина - лише дякувати, або звинувачувати? До пубертатного періоду? До одруження?... До смерті?
    Якщо дитина вже достатньо доросла, щоби приймати власні рішення, нести за них відповідальність, бути відповідальною за інших людей (власних дітей) - то, може, вже час і у стосунках із батьками займати активну позицію? (це якщо ті стосунки чогось варті для неї, бо якщо ніякої цінності вони не мають, то і напрягатися нема чого).
    Та навряд Цьомцьомка аж "так відноситься". Це ж форум...
    Ніхто й не сумнівався!

8. ruda kishka

Ну для дитини мама теж завжди залишається мамою. Але я не про те писала

9. ruda kishka

10. marianast

marianast Well-Known Member

Нема ідеальних відносин. В дорослих людей трапляються камені спотикання, якось треба вирішувати щоб не накопичувати образи і щоб спілкування було комфортним. Даремно в даному випадку шукати дорослішого.
    Батьки можуть не розуміти також. Батьки звикли повчати. Особливо як їх повчали батьки.
    Я веду до того, що при бажанні це все можна внормувати. І байдуже з чиєї ініціативи

• Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Havronia

А ви впевнені, що батькам чи дітям потрібні такі жертви?

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. ruda kishka

Звичайно, що даремно. Дорослими мають бути батьки. Це я маю на увазі вік, коли діти ще повинні бути дітьми
    Важливо, щоб бажання внормувати (читай порозумітись) було з обох сторін. При тому це повинно бути з взаємоповагою

13. cjomcjomka

особисто я вважаю, що жертви не потрібні майже ніколи і майже нікому

14. Які жертви?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  15. cjomcjomka

а я от тепер сиджу і думаю: як це - дитина для мами завжди лишається дитиною?
    я дуже багато разів це чула і ніколи не розуміла...

... лишається близькою людиною, до якої завжди можна звернутись і якої ніколи не можна зрікатись - так
    ... лишається найближчим кровним родичем - так
    ... ніколи не змінить свого статусу "сина" на статус, приміром "брата" чи "друга" - теж ОК

але як це - лишається дитиною?

16. Apelsynka

Apelsynka Well-Known Member

Або проговорювати вголос, можна наодинці, або з тими з ким це комфортно. В мене так нещодавно кілька питань вирішилось, коли я проговорила різні рішення. Найправильніше відкинуло всі сумніви. Еврика:)

17. Будете мати дорослі діти -зрозумієте)

18. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Свята правда, тільки коли безпосередньо стикаєшся з певними обставинами в своєму житті, то тоді розумієш- як це.., а так це все десь збоку, не з нами, роздуми, обговорення і т.д.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  19. ruda kishka

Мені здається такі загальні фрази таки потрібно пояснювати, що саме маєте на увазі. Бо кожен вкладає своє розуміння
    Чи дитиною в розумінні "та що ти там можеш знати/розуміти! Я старша, я твоя мама, слухай мене. Я твоя мама, ти мусиш! мене поважати. А ти моя дитина. Я тебе поважати не повинна"

20. Havronia

" Болить душа" і " кусок в горло не лізе" - це жертви, які з вашої точки зору повинна принести " справжня" донька матері в описаній вище ситуації
    @Валентина Соболь це посил більшості ваших повідомлень.
    І мені теж цікаво, що я повинна зрозуміти, коли діти будуть дорослі. Бо раніше чула - " зрозумієш, коли будеш мати своїх дітей". Але поки що ця фраза для мене загадка. Пізнання себе і світу відбувається і далі, незалежно від того, чи є діти, в якому віці і скільки. І втрата недавно вагітності на 21 тижні для мене тільки доводить, що діти не можуть бути сенсом життя, а щастя - це внутрішній стан, незалежний від зовнішніх обставин.

• Зе бест! Зе бест! x 2