Під словом "близькі" маю на увазі таких людей, які не видадуть потім сказане. Чи всім родичам і коліжанкам мами можна таке довірити?
таким я її періодично підгружаю. Документи якісь для мене на Санті забрати, якусь дрібноть на базарі купити, як туди піде. І вона вдома не сидить, нею носить, як фанерою в бурю - з села - в село, до когось з коліжанок щось принести - занести, рахунки поплатити і т.д. там така сама є, тільки на 11 років молодша. Вони щодня одна одній на нас жаліються. розпатякають відразу, я ще не встигну трубку покласти. Вчора зранку в 9 годині дзвоню, мама стогне, жаліється, що їй погано (тиск, серце), бо подзвонила сестра троюрідна в 7 ранку, що померла її рідна сестра. Все, мама розхвилювалася і відповідно їй погано - це зрозуміло, заспокоїла її, казала полежати, випити ліки - на парастас аж на 19, час є. В 10-30 дзвонить мені мамин двоюрідний брат і просить передати їй (не може до неї додзвонитися), що в Солонці видають гроші за паї, хай бере паспорт і тусує туда. З 10 разу я додзвонилася (знервувалася, бо людині ж погано було), вже подумала, що може на Шувар пішла за квітами чи вінком. Нєєєєє, нічо подібного, вона вже в селі, таблеток напилася і поперла. В селі холодно, хата не опалюється. От чого туда пертися? Сказала про паї. Вона відразу сіла за годину на автобус, приїхала додому, взяла паспорт, погнала в Солонку, а тої жінки вже нема, буде на наст. тиждень. Дівчата, що я вислухала ввечері - що я цілий день їй пере..рала, вона гонила туда сюда, ноги болять, серце вискакує, нічого не хоче, а ще треба на парастас їхати і т.д. Вона мала свої плани, а через мене все пішло не так. Десь хвилин 15 істерику влаштовувала, поки я не нагаркала і не кинула трубки. Сьогодні говорить через зуби. От як стримуватися?
@flame моя цьоця цього року бабу просто поставила перед фактом, що є квитки на таке то число і то є від нас подарунок на день народження ( їй 75) і баба сіла і поїхала аж в Італію, а потім ще на курорт в Німеччину і до дітей в Чехію, більше місяця тусувалась! А скільки вражень, десь годину мені по телефону розказувала, тепер жаліє, що Папи не було в той час в Ватикані. А якби наперед сказали, то би ніколи не погодилась.
@svoybox щоб купити квитки треба спочатку зробити паспорт і візу. Візу я без неї зробити можу, паспорт не можу. То є раз. І два-с, вона має таку саму коліжанку, їй дочка купила квитки до себе, а тамта сказала, що не поїде, бо їй важко і дата не підходить (треба комунальні було платити) і не поїхала. Хоч дочка підігнала дати так, щоб я їй маму привезла. Через 2 місяці полетіла сама, бо у внучки було весілля.
А в мене от постійні проблеми з мамою. Ну і з татом іноді. Живемо разом, я батьки, чоловік, мій синок 1,8 і моя рідна старша сетра. Квартира велика, три кімнати. Сетра окремо у своїй, ми з чоловіком і сином у своїй, батьки у своїй. Як одружувались, то планували жити з моїм свекором, бо він сам живе (він розведений), але не вийшло, тут вже інша історія, одним словом свекор не передумав. Проблема в тому, що мама дуже часто робить мені зауваження, буквально на кожному кроці. От зараз вона у відпустці, то взагалі проблемно. Наприклад вночі синок почав погано спав через сухість, встаю серед ночі і беру зволожувач, а він забруднивмя всередині від вологи. Ну і мама збудилась і починає, чого я раніше то не зробила, не помила, не підготувала, то тепер не вийде поставити, бо нашумлю і т.д. Чи сварить, чого біля Лева куски бульби (я годувала), а я в цей час якраз почала прибирати. . Я ж кажу, що зараз приберу, а мама далі що краще це уникнути ніж потім прибирати, і що зараз тато прийде, а тут так валяється. Ну не виходить мені так нагодувати дитину, без такого, а коли Лев ще сам починає їсти, то то ще гірше, але я не хочу це забороняти дитині. Чи незадоволена мама, чому беспорядок, я і кажу що прибираю, як Лев засне, але це маму не влаштовує. При чому у сетри у кімнаті також беспорядок. Сетра не працює, шукає роботу, ходила на курси, але поки зараз вдома. Готує завжди мама. А мама на це закриває очі, каже, що у неї нема чоловіка, а у мене сім'я і мені треба мати порядок. І сетра також проти мене, підслухала як вони з мамою розмовляли, яка я неакуратна, сетра казала що я замість того, щоб коляску привести в порядок (я її рідко мию), займаюсь млм (це я додатково в інтернеті займаюсь мережевим маркетингом, вже навіть на перший дохід вийшла). АЛЕ ЧОГО ВОНА ТОДІ НЕ ПРИБЕРЕ В КІМНАТІ, має купу вільного часу. І так на кожному кроці, десь впала ягідка (не у мене), я не нароком встала і знов мама сварить, чого я не дивлюсь і т.д. Чи чого Лев дзеркало пальцами порухав, чого я воду так наливала, що збоку трошки розлилось, чого молоко лишилося і стоїть довго, воно скисне (я забагато загріла і пару ложок молока лишилось у мисочці). Я кажу зараз в холодильник поставлю, а мама, ні воно там запах буде вбирати, щоб більше такого не було і так дуже багато прикладів. Попробую щось пояснювати, мама каже чого ти виправдовуєшся, свариться, якщо то далі заходе, то ще більше сварится, чого я так доказую, що вона не права і яка я погана, мама мені помагає, а я отак до неї. Но я нічого такого не кажу, не кричу. Наприклад була ситуація, в Лев поносив вже не перший день. Лікарку нам прописала лікарство. Він його пив спочатку а потім не хотів, і моя мама дала йому так насилу, що він чуть не збулював, я кажу що так не треба, що таке лікування користі не дасть, значить треба щось міняти. А мама каже, що лікарку треба слухатись, для чого ми тоді до неї йшли, якщо ми такі мудрі. Я кажу що щоб вислухати, все зважити і зробити свій вибір. Мама далі каже, що треба все робити як лікарка каже, хоч я кажу, що це батьки все вирішують. Я і згадую випадки коли ми робили (за ініціативи мами) по іншому ніж лікарка каже. І після цього мама почала кричати, що це я так доказую її неправоту, щоб я дала їй спокій і що я її рознервувала. І сетра потім йде до мами, пітримує її, жаліє. А в їх очах така погана нерви їв. Як розкажу сестрі в чому справа, вона каже, що я не в тому світлі все оціню (а вона значит знає в якому), притому, що вона нічого не чула). Чоловікові так багато не розказую, не хочу його настоювати проти своїх батьків, бо в них відносини добрі.При чому коли є чоловік, мама зі мною не свариться. Мама загалом каже, що вона нічого не перечить, що ми все самі вирішуємо (з ліками то для неї виняток). Впринципі так і є. Але ті постійні зауваження. З татом так само, просто тато рідко вдома. Хто з таким стикався? Раніше я не сприймала оці виговорювання проблем на форумі, думалось що людина сама краще знає ситуацію. Але бачу що мені потрібний погляд зі сторони. Скажу ще що в мене з дитинства такі проблеми з батьками. Мрію жити окремо, але нема такої можливості. Як одружувались то інше планували, так свекор потім не погодився. Sent from my SAMSUNG-SGH-I537 using Tapatalk
maavka, у вас ангельське терпіння. Я б не мовчала на всі ті висловлювання з причини, що вони не припиняться, а навпаки - претензій буде все більше і більше. Говоріть рідним так, як є. Ображатися будуть, звичайно. Але мовчати і терпіти - ви так довго не витримаєте.
імхо, зі свого досвіду з свекрухою і мамою, я рекомендую на такі зауваження придумати щось в стилі - запацяне дзеркало - о мамо, ви теж не встигли витерти? молоко - о, мамо, і що то робити? помічайте такі штуки першими в її присутності. їм так важливо бути важливими, що аж ну. вона ж краще знає. їй на голові не скаче дитина. вона не думає, де то би ще часу урвати щоб щось для себе зробити. хоче давати вам рішення - вперед, вашим мозгам менше паритися в пошуках розвязання. при тому, що мене не перепреш в категоричних питаннях. якщо не доходить ласкаво, може бути по-всякому, хто не сховався, я не винна.
@maavka, у Вас таки золоте терпіння... Забагато потураєте їм в докорах, претензіях якихось. Я б таки не мовчала. Вони навіть з дрібниці умудряються зробити біду цілу. Спитайте маму напряму, чи може вона вашу сім"ю з хати хоче вижити таким докорянням, догризанням? Я свої часом кажу, мене так влаштовує, а не подобається перероби по своєму, а мене не руш. Або можете сказати, мамо, он ще сестра незаміжня, її виховуйте, а ми вже якось з чоловіком розберемося самі. Сестрі, як лізе повчати - будеш мати свою сім"ю, дітей, отоді я подивлюсь та тебе, яка ти будеш справна господиня.
@maavka може жорстко прозвучить, але нічого не зміниться, бо Ви живете на території мами, мама себе чує господинею в своїй хаті, а Ви для неї мала дитина, з якою можна не рахуватися. Наявність власної дитини аж ніяк не зробила Вас дорослою в її очах і вона щиро не розуміє, як то можна не потикати "малою", бо, напевно, все життя так робила. Можна пробувати ставити межі, але то буде довгий і болючий процес, кожне "ні" приведе до сварок і нарікання на невдячну дитину. Зрештою, спочатку треба полюбити себе і щиро повірити, що Ви не заслуговуєте на придирки і тикання носом в г...но. Але, якщо з мамою все складно і надовго, то з сестрою мусите розставити крапки. Вона вже точно не має жодного права лізти на Вашу частину території і щось вказувати. Ви здаєтеся дуже м’якою людиною. Це добре, поки не йде Вам на шкоду. Часом таки треба випускати пазурі. Тоді стане тільки гірше. Люди такого типу дуже вміло маніпулюють близькими, але як тільки помічають маніпуляцію в свій бік (а то маніпуляція, бо Мавка не піде, бо не має куди), включають "вона невдячна, я їй все життя, я все заради неї, а вона мене до інфаркту доводить". Я знаю, про що пишу, бо маю таку ж маму. То все дуже тяжко і всі старання мають ефект до наступного поганого настрою в мами.
деколи батькам не завадить нагадати що та хата і дітей теж... я не маю на увазі щоб ділили майно, але і гостем в себе вдома бути не можна. моя мама теж любить почитати мені моралі що в хаті срач чи ще щось того плану... я спочатку дуже переживала, але от чесно, якщо мене не напрягає те непомите горнятко, то чого переживати? Навіть раз дійшло до того що я прямим текстом заявила що мені подобається такий бардак в нашій кімнаті. То, звичайно ж, було сказано зопалу, але реально стало легше. І маму попустило)))
Та, отаке щось буду пробувати. Дякую З того виходять тільки сварки. І закінчується що мама каже, що якщо я зараз не замовчу то вона піде з хати ( в смислі тимчасово) чи вона вже сил зі мною не має. І тут сетра виходять з кімнати, здивована, що це я за скандал влаштувала влаштувала 100% що є для мами малою дитиною. По правді в мене ще така зовнішність, що я виглядаю ще молодшою, (ніж на мої в січні будуть 22 роки) і голос тихий і сама Не випромінюю впевненість. Моя сетра старша, їй 26 років, то вони з мамою як подруги. З сестрою так само дуже складно, з нею як почнеш говорити, то і часу багато витратиш (якого в мене і так мало) і настрій спортиш, бо вона завжди на своєму стоїть Я думаю, що себе полюбила, я подобаюсь собі, вважаю себе красивою. Просто я не маю тої харизми впевненої, і я інтроверт Коли випускаю пазурі, то, то що тут написала "З того виходять тільки сварки. І закінчується що мама каже, що якщо я зараз не замовчу то вона піде з хати ( в смислі тимчасово) чи вона вже сил зі мною не має. І тут сетра виходять з кімнати, здивована, що це я за скандал влаштувала влаштувала" і виходить, що я То впринципі в мами в вправду то хвилями йде і ще від настрою. Находить щось на маму, і вона починає придиратись. А потім вже все їй добре і все хоче помогти і ніби людина вже золота, так загалом мама є наспавді хороша людина. В неї зарах клімакс, можливо це воно ще впливає. Але коли отак на всіх і зразу щось находить, то здуріти можна. Це якраз було перед тим як я написала тут перший пост. Мені від того трохи полегшало. Бо з мамою не поговориш на пряму, спокійно, що і як у наших відносинах, вона зразу втікає від розмов, буквально або каже, щоб я не говорила. Ще думаю, буду старатись робити все сама, можливо тоді мама буде сприймати мене серйозніше Дякую всім за поради
Сиджу і плачу. Знову посварилались з мамою. Знову я найгірша дитина на цій планеті, знову я істеричка, яка не може стримати свої емоції (і за словами мами мені варто звернутися до лікаря). Дівчата, пишу це і сама не вірю, що це все моя мама. Скільки болю вона мені наговорила знову. І дитина моя буде така ж як я. Ой-йой-йой. Як хочеться ревіти, але малий на грудях висить, так ще й сьогодні корпоратив, мій перший великий вихід в люди за рік декрету. Ну що це таке? Перед минулим новим роком теж був скандал, тоді моїй дитині і 2 тижнів ще не було. Чого воно все так?
Я ніколи не можу бути з мамою 24 години на добу більше ніж чотири дні, далі починає зносити дах. Знаю що в моєї мами характер не подарок, але за ці новорічні свята мама мені вже виїла мозок. Останньою каплею була тумбочка, ще куплена за маминою молодості і я успішно її розвалила і відповідно я стала не доброю дитиною, яка ніколи нічого не думає і не цінує, тільки все нищить. І то якби я тою тумбочкою кидалась чи сувала, та воно від старості розсипається, поставила на ту тумбочку телефон - відпали дверцята, а прикол в тому що там був якийсь папірчик, який підтримував ті дверцята (бо то вони ще відпадали за мого дитинства), папірчика нестало, і хто винен, звісно що я і година скандалу! Сказала що викину ту тумбочку і зараз іду в магазин куплю другу, всьо, я невдячна дитина, все б повикидала, і то все на мамині плечі і пішло поїхало. Поставила сковорідку не там - все скандал, не в тому горнятку каву зробила - та то взагалі кінець світу. Сьогодні мамі помагала в літній кухні піч розпалити, знову не вгодила, бо не те поліно принесла та бляха муха, а звідки я маю знати є поліно брати? Я ту піч ще як в дитистві бачила як палять, +як я маю знати теплотворну здатність кожного куска дерева?. Почала в ванній все мити, далі крик - не чіпай, не ліз, там зимно, ти мені зараз все поховаєш\поломиш, вигнала, через півгодини знову скандал - що я їй нічого не помагаю. Поїли, я збираю зі столу, мама йде на двір і знову притензії, я тебе довго чекати маю? Ну пішла з мамою, вроді спокійно, вертаємось на кухню - знову крик, бо я нічого не прибрала! Та як я можу за 5 хв помити посуд, позамітати і ще всі покривала поправити? В мене повний винос мозку! Мамі оті бзіки швидко проходять (раніше вона могла зі мною тижнями не говорити) і ніби як нічого не було, пробую спокійніше до того ставитись, але всеодно неприємний осадок залишається. А з тою тумбочкою взагалі до сліз довела і ні через що!
До заміжжя вмене з мамою були дууууже напружені стосунки..постійні сварки.вічна недогода. У всьому винувата була я. Після весілля стало менше.а після народження Роми.вірніш після його трьох місяців.ми бачимось раз в тиждень.раз в два тижні і маю чистий спокій.. чоловік дивується з таких стосунків. Я і сама не розуміла ніколи причин конфлікту.але по дописах.бачу.що я не одна така... Цікаво в чому причина?. І чи в старості я буду така ж?...
Якщо не брати до уваги клінічно прикрі характери, думаю, в більшості, від власної незадоволеності життям: втоми, образ, "все сама" ціле життя, браку розуміння, спілкування, підтримки, грошей, здоров'я, уваги, відпочинку, допомоги, ну, в кого що і різній мірі...
Це мій великий страх, не бути такою, як моя мама. В тому числі і в поведінці з своєю дитиною. А ще @Mansikat права, вони незадоволені собою і своїм життям, але ніяк цього не визнають
в моєї мами в більшій мірі такий характер, який передався від дідуся (з дідусем така сама історія була). А найгірше, за собою замічаю що можу зриватись на близьких людей, коли ті роблять щось не так ідеально, якби мало бути. Ще не доходило до того щоб я бісилась що не з того горнятка каву п'ють, але мене аж трясе коли щось роблять не раціонально і потім то треба переробляти.
Для мене також це ще не докінця зрозуміле, осмислене питання.Ну, чому так?????... На певному етапі , мої стосунки з мамою зіпсувалися до грані....Але з тим, що я вийшла заміж і пішла, якось все поступово налагодилося.Багато з того,що мені говорила мама тоді я не розуміла і не освідомлювала, а з народженням дитина, поступово почала розуміти всю глибину складності і труднощів, і логіку вчинків...Я також як дівчата не хочу повторювати помилок, але щоб сказати, що впевнена на 100 %, що зі мною такого не буде - не можу..... Так аналізуючи, всю ситуація по собі зрозуміла і так собі втукмачую в голову, що ті складнощі, які я долаю з дитиною, то я роблю виключно для себе і самопожертви нема.....
Я колись вела міні нотатник де писала всі наші з мамою конфлікти.Пробувала розібратись і пробачити.. писала по 115 разів ті історії.які мене муляли.пробачала.. я ні в якому разі не засуджую її.бо розумію.що вона теж росла в таких сварках.. Досі пам'ятаю.як мама в сльозах їхала з відвідин своїх батьків.Вона просто не бачила іншої моделі поведінки...Раніш не було інтернету.форумів. психологічних тренінгів.літератури.. Складно то все.але думаю тре старатись міняти свій світогляд.щоб не повторювати помилок батьків..
@ГаЛоЧкА ,не хочете дати мамі прочитати?Раптом диво станеться і вона переосмислить?Бо ж вона й не розуміє,що робить/робила боляче своїй дитині..