Ми і наші мами

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Хомуся, 31 Жовтень 2008.

1. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Відповідь: Ми і наші мами

Співчуваю вам і розумію...моєї мами немає уже 16 років...
    Мені здається, що дівчині, жінці завжди важче пережити саме втрату матері, бо вона для неї та рідна душа, яка може зрозуміти з півслова. А ще не вірю в те, що з часом біль проходить, ні, він лише притупляється, але при кожному спогаді болить однаково.

2. kraplynka

kraplynka реалістка

Неймовірно боляче втрачати близьких. І боляче, коли не можеш порозумітися ще за життя. Треба тішитися з того, що вони поруч. Але просто ігнорити непорозумніння, догоджати проти власної волі чи носити образи в собі тільки аби не зробити близьким прикро то не є добре. Треба шукати шляхів для комфортного спілкування і поваги до думки іншого, і то є найкраще, що можемо зробити одні для одних (окрім належної уваги та фізичної допомоги).

3. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

3 тижні мама була тут,сьогодні знову повертаються в Чехію. Сумно і страшно.Страшно що 3 тижні пролетіли 1 днем(мама завжди була до 10-12 днів які інколи тягнулись вічністю). Кайфанула маминим борщем.......І стільки всього планувала зробити коли буде мама, а по факту лише відгуляли хрестини. І куди той час летить(

4. Freedom UK

Freedom UK Well-Known Member

Проблема починається тоді, коли порада від мами перетворюється в навязливу думку "треба робити так і без обговорень - тоді я буду задоволена і назву це "порадою", таким чином виконаю свою материнську славетну місію, бо я ж свою дитину люблю-люблю".
    Мама чоловіка сама по собі нормальна проста жінка, але в силу оцього браку уваги та інформації про дітей, що вище вже писалось - не увідомлюючи лізе зі своєю цікавістю куди треба і куди не треба.
    Звичайно, за роки виховання звикаєш, що ти знаєш про дитину практично все: що їла, коли їла. з ким гуляла, де зараз, де буде завтра, скільки раз в туалет сходила..
    У нас навіть до такого доходило, що я по справах спілкуюсь по телефону, а вона у мене (ну вона вважає, що я як невістка - практично її донька, до того ж її реальна донька - вже близько 10 років за кордоном) - випитує, встріваючи в мою телефонну розмову. Бо їй цікаво. А мені заважає, бо перенесення дат, уточнення кількості та інші технічні характеристики до мами взагалі ніякого відношення не мають. Так що терпіння я собі натренувала, поки батьки чоловіка не переїхали. :)
    А зі своєю мамою теж різне буває, але в основному ми домовляємось. У моєї мами і характер мякіше, ніж в мене... :)
    Тим паче, живемо в різних містах, останні роки взагалі при зустрічі нема конфліктів. Навчились спілкуватись, щоб порада не виглядала навязливо та безапеляційно.
    Ніхто ж не заперечує, що мами рядать хороше (за виключенням деяких порад, повязаних з обізнанністю новітніх технологій тощо). Але коли порада виглядає командою чи наказом, чи як ота палка в колесі - треба пояснити, що ми не хочемо мам обіжати, але й хай вони усвідомлюють що вони кажуть і з якою метою.

5. maryshunka

maryshunka Well-Known Member

На днях зловила себе на думці, що мама мене соромиться. Точніше, не мене, а професії, яку я зараз освоюю. І злюся не стільки на неї, скільки на себе-бо мені й досі її думка дуже важлива і не можу ті слова з голови викинути...

6. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Так якось негарно вийшло... Вчора в телефонній розмові з мамою питаюсь, які в неї плани на вихідні! А вона каже: "Ну як, я ж до вас збираюсь уже їхати". А до нас збираються приїжджати батьки чоловіка. Та й кажу мамусьці, що дуже рада її бачити, але батьки чоловіка їдуть, і що я казала про це на тижні, а мама чи то не зрозуміла, чи то не почула. Та й відміняється її приїзд. І так мені сумно якось, так шкода стало. Вона так хотіла до внука приїхати.:girl_sad:
    Люблю свою мамуську!
    Ну нічого, на наступний тиждень приїде!

7. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Не розумію, якщо будуть батьки чоловіка, то не можна мамі ще до внука прийти? Тим більше вона
    Для чого аж "скасовувати" візит, не гарно якось, імхо. Це ж бабуся, чим їй батьки чоловіка заважатимуть?

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

наскільки я зрозуміла, то і мама , і чоловіка батьки мають приїхати, а одже певно з ночівкою, то тут ясно, що можуть всі не поміститися.

9. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

Ото ж то, якби то прийти. Що ті, що моя мама з іншого міста. Як приїжджають, то з ночівлею!

10. Megan

Megan Well-Known Member

Я теж з червоним дипломом закінчила ін'яз, ну і 2 роки після закінчення не могла знайти роботи (щоб в школу вчителькою пристроїтись тре було 500 баксів на лапу дати, але то таке), ну і підвернулась мені можливість побути офіціанткою в львівському ресторані. Люди, я спочатку вислухала мораль, що мене вчили не для того, аби на мене "п'яні мужики вилуплялись", я все ж таки пішла, то отримала просто 3 місяці ігнору. Поосто так, батьки до мене не говорили. От пишу, і відчуваю біль і образу... І таких ситуацій тисячі...
    Чесно, заздрю тим людям, що мають теплі взаємини з мамою…

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Мої відносини з мамою іноді важкі...
    ось наприклад зараз... не говорили вже дуже довго так, щоб дійсно про щось поговорити і розповісти, лише по декілька слів, і то я сама телефоную, мені ніхто не відповідає і не передзвонює... при тому, що діти хворі, і я хвора... вдень до обіду мама на роботі і має час посидіти в соцмережах, після обіду працює, в обідню перерву займається іншими внуками, зрідка задзвонить мені в дорозі, коли біжить там звідкись їх забирати. увечері дивиться новини. ось зараз я телефонувала, то так, 2 слова і ой, там вже новини... ну нехай... але мені прикро... мабуть не буду вже сама дзвонити, може колись таки про мене згадають...

терплю-терплю, а тут трохи мені накипіло...
    щодо новин - коли ми дітьми приходили до батьків тата і вони дивилися новини, замість спілкуватися з нами - було багато обурення, як вони так можуть... а тепер і мої батьки теж так можуть і навіть не вважають, що роблять так само, як ті, кого вони критикували у свій час...

12. Vladada

Vladada New Member

Дуже сумно. в мене дуже добра мама, пощастило!

13. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Завжди завідувала тим дітям які мають батьків які їх підтримують добрим словом,допомагають з проблемами(не економічними) та не критикують безпідставно. Нажаль мої батьки не такі. Толком не розібравшись у проблемі завжди верещання. От і зараз:я закінчила навчання і безробітна. Живу я в Італії і випадково знайшла роботу в Україні! Так як я завжди хотіла повернутися додому зраділа цій можливості! Сказала мамі а вона в верескс! Робота в Ужгороді, добре оплачувана бо роботодавець італійська фірма. Як поступити щоб скандалу уникнути?

14. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Мабуть, скандалу не уникнути. Але ви зобов'язані пояснити їй, що це ваше життя, ви самі заробляєте на себе і вона повинна поважати ваш вибір.
    В іншому випадку вона і надалі буде керувати вами.
    А чим вона аргументує свою відмову?

15. olenjatko

olenjatko Well-Known Member

А мама Ваша де живе? Якщо з Вами в Італії, то її можна зрозуміти. А якщо в Україні, то мені дивно, чому вона не хоче, щоб Ви були поближче до неї...

---------- Додано в 20:59 ---------- Попередній допис був написаний в 20:50 ----------

Мені дуже повезло з батьками. Мама моя найкраща подруга. Не раз ловила себе на думці, що найцікавіше поспілкуватися по тел. мені з мамою, в першу чергу ділюся новинами з нею (чоловік на другому місці;-)) раджуся теж з нею. І головне, що мене завжди у всьому підтримують, майже ніколи не критикують і тим більше ні в чому не винять:)

16. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

Прочитала... і так файно на душі стало. Ви щаслива людина. В мене дуже добра мама, але наші стосунки складні, і як я не намагалась, нічого змінити не можу. Тому так як Ви написати,на жаль, не можу, але працюю над тим, щоб колись так само як Ви написала моя донечка.

17. olenjatko

Теж дуже хочу, щоб з моїми дітьми у нас склалися такі ж відносини. Маю не дуже хороший приклад відносин чоловіка з батьками. Хоч і його батьки нам допомагають матеріально і фізично більше ніж мої, бо живуть недалеко, але духовно вони дуже чужі. В них в сім'ї купа комплексів, батьки дуже переймаються думкою людей, тому не рахуються з думкою сина, постійно його критикують, не підтримують, замість того, щоб стати на його бік, вони стають на бік зовсім чужих людей, навіть, якщо син правий. :-(

18. Kuma Zybulya

Мама теж в Італії. Вона добре знає,що в Італії я себе не бачу. Тут я 10 років. Від вересня складаю гроші щоб повернутися в Україну. І вже давненько говорила їй про цю роботу. Вона завжди мовчала коли я з нею говорила а позаочі до мого брата(14 років) виговорювалася:І,що я в подолі принесу і ще повно всього не дуже приємного. Те,що вона позаочі говорить доказує її слабкість. Нам з братом всі рідні і близькі друзі кажуть,що фактично ми з братом фактично сироти. Заробляю я на себе та брата. Дуже мене болить,що так в нас вийшло все

---------- Додано в 23:24 ---------- Попередній допис був написаний в 23:23 ----------

Мої теж більше людьми переймаються. Це велика біда

19. olenjatko

дуже шкода(((

20. Kuma Zybulya

Виїзджати я маю цими вихідними. Проблема в тому як поїхати і ворогами не залижитися? Бо мама проти мене настроїть всю сім'ю..