Механіка чи АКП?

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Sonne, 24 Квітень 2009.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Механіка чи АКП?

А хто сказав, що якщо на автоматі, то не відчувається авта? На автоматі також треба вміти їздити і треба відчувати коли треба відпустити педаль акселератора і коли її знову натиснути. Тупо тиснути на педаль і мавпеня вміє.

2. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

А люблю автомат і нізащо б не поміняла його на механіку. Тут десь писали, що на автоматі заносить взимку і різні мінуси. Ну, скажу я вам, якщо ти впевнений і досвідчений водій, то не заносить. Просто є різниця на якому автомобілі той автомат стоїть- на літровій чері ку ку чи на трьохлітровій тойоті кемрі.
    Для мене це насолода, коли сідаєш за кермо, ледь торкаєшся педалі і за кілька секунд ти вже на нормальній швидкості рухаєшся трасою. А от на механіці стільки дій для того тре" виконати (щеплення -1а, щеплення-2а, щеплення-3я... , і то між тим має по кілька секунд-метрів часу пройти). Для мене це не просто легше, а й комфортніше.

3. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ще б в нас та траса була:girl_wink:

4. Туфелька

я часто виїжджаю з міста, і не повірите, там є траса !:girl_wink:
    Та навіть по місту- всеодно є різниця- коли їдеш вночі і немає машин, то звісно що швидкість руху інакша, а тобі для цього треба лише ледь витиснути педаль, а не інтенсивно працювати всіма кінцівками.

5. Gajka

Gajka Well-Known Member

Ви думаєте лише Ви? В нас немає траси, де можна їхати більше 90.
    А тут взагалі 60.

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:48 ----------

Ви жартуєте? Механіка це не тренажерний зал, ех..., що я пояснюю? Це треба любити.

6. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Погоджуюсь на 100%. Не можливо комусь пояснити, що механіка-це класно. Якщо людина не любить їздити на механіці, то навряд чи колись полюбить... І тут ніякі аргументи не допоможуть :girl_nea:

7. Gajka

Gajka Well-Known Member

Я ще раз питаю, до чого тут параметри? Я куплю собі машину за 800 000$ на механіці і вона буде гірша Вашої на автоматі?
    Ви як хамите на дорозі, порушуючи правила, так і на форумі. Дуже приємно.

8. Туфелька

ви дійсно не розумієте? якщо ви маєте авто , то мали б знати елементарні речі. Є різниця, бо на мотор 0.8 і вагу авта до 800 кг. автомат не потрібен, бо добре розігнатися, а потім втриматися на дорозі воно не зможе,ба, навіть під гору добре не виїде, тому для такого засобу пересування краще механічна КП; а мотор 3 л. і вага під 2 тонни і обтікаємість авто гарно розганяє і впевнено тримає його на дорозі.
    ви журнали про автомобілі хоч колись в руках тримали? Дорогі авта на механіці не випускають. Феррарі хіба вам механіку поставить як опцію, бо всі авто на АКПП. Механіка- це вчорашній день. Навіть гоночні авта зараз випускають на автоматі, от на Формулі-1 ставлять автомати. Наприклад всі престижні авто, типу бугатті вейрон і астон мартін йдуть тільки на автоматі, механіка- на спец. заказ. Якщо б автомат був такий поганий то на жодну машину представницького класу його б не поставили. Автомат почали ставити ще в 60 роках на авта ген.секретарів СССР. Як думаєте- дурні були?
    То що вам добре механіка то є люкс, але кожен обирає те, що йому найкраще. Я нікого не переконую міняти КП, просто маю свою думку щодо того, от і все.

9. Gajka

Gajka Well-Known Member

Та хто про це взагалі говорив. Тема і є для того, щоб писати, що кому підходить. Лекцію читатимете комусь іншому.
    За такі гроші, мені і коней замість мотору запряжуть, не те що механіку поставлять.
    Аналогічно!

10. Lyudvig

Останнє редагування: 14 Травень 2012
  11. sani

sani New Member

знаєте чому? бо ТАЗи в автоматі не випускають ;)
    так само і наші в лАнус тільки минулого року автомат засунули :)

а статистика штука відносна вірити їй не можна

12. Lyudvig

Якось дискусія перейшла в таке русло, що поціновувачі механіки чомусь мають захищатися! Чому?! Я вважаю, що на " вкус и цвет - фломастеры разные" :connie_pull-pigtail Ще ніхто в даній темі не поставив крапку, тому що її нема. Автомат-це однозначно комфорт і вільні руки, це однозначно зручно в пробках, це прогрес, але не можна говорити, що ті, що люблять механіку відсталі чи бідні.
    Повторююсь: попередні дві машини були на механіці, зараз автомат, нормальний, потужний, але... сумую за механікою і вже підбираю собі механіку. Так почуваюсь, ніби маю оправдовуватись, перед кимось :girl_feminist:
    Пи.Си. Доречі, два тижні назад в мене машина стала посеред дороги, треба на сервіс, бо поломка була серйозна, благо, що тягнути треба було метрів 500, а якщо би більше, то однозначно треба би було евакуатор. А два дні перед тим я об"їздила на Паску всіх родичів по селах, цікаво де би я шукала той евакуатор в св"ято , а навіть, якби і знайшла, то скільки його мусіла би чекати. Ну от, виговорилась...:connie_pull-pigtail

13. Маруся-мама

А для чого оправдовуватись за свій вибір?

Чому дописувачки цієї теми вважають, що повинні оправдовуватись за свій вибір, або принижувати інших бо їм не подобається механіка/автомат. В Україні вибудувався такий стереотип, що ті хто їздить на автоматі бездумні "кури", які лишень знають одну педаль і на неї постійно тиснуть. Хоча можна сказати, що й інші які мають три педалі для натискання ні чуть не розумніші чи кращі. Люди є люди. Кожна людина має свої уподобання, і так само з тим автоматом.

Мій двойорідний брат також купив собі авто з механічною коробкою передач, і був дуже задоволений поки їздить поза містом. Їздити в місті де постійні корки дуже незручно і багато спалюється бендзину. А поза містом все супер.

14. Gajka

Gajka Well-Known Member

Мені дуже навіть зручно. Люблю це діло:connie_pull-pigtail

15. Маруся-мама

Можливо тому, що я була у Львові зимою, то можу сказати що таких корків як в Нью Йорку у вас нема. :girl_wink: Ну і таких вар’ятів як у нас, у вас також немає, бо вузькі вулички. Маєте щастя :girl_haha:

Мені здається, що то просто справа звички. Всі старі авта робились лишень з механічною коробкою, і люди вже просто звикли до того. Така вже закономірність, що люди бояться змін. Проте, це правда, що на великі авта типу вантажівок автомат ставити не можна, бо просто не потягне, а на певні манюні авта ставити механіку також не економно. Незважаючи на це, ніхто не стверджує, що водій який їде за керівницею того чи іншого авта кращий від сусіда або гірший, лишень тому, що у нього авто інакше.

16. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Поклало. Так сміялась, аж кицька втікла.
    Знак 110 був в напрямку Стрий-Львів відразу за Миколаєвом, нема його там давненько - років з два. Знаю точно.

Ну і по темі. Я любитель механіки. Без виправдовувань. )

17. DesperateHousewife

DesperateHousewife Well-Known Member

Почала їздити на автоматі, в принципі, тільки тому, що перемикати коробку лівою рукою "не йшло", а потому просто закохалась в автомат. Зараз вже не дуже уявляю кермування механікою.

18. Маруся-мама

Я б хотіла поїздити, бо я авто дуже люблю. Просто в нас тут механіки майже нема, а на грузовик лізти не дуже хочеться :)

19. Gajka

Gajka Well-Known Member

Може у нас і менші корки, але в моєму випадку це б не було причиною.
    Я правда не знаю, які вар'яти у Вас, але Ви ще не бачили, які є у нас.
    Та ні, це свого роду фанатизм.:connie_pull-pigtail
    Звісно, що ні. Для ярого прихильника водіння саме авто не дуже і має значення, лиш до руля дорватися б, я себе як риба у воді почуваю. Я щодень машиною, правда бувають такі моменти, що друзі кудись запрошують і вмовляють свою залишити, а їхати їхньою, я себе не комфортно почуваю на задніх сидіннях та й на передньому теж. Моє місце там де руль і педалі, в мене ноги самі педалі шукають, коли ззаду сиджу.

20. Маруся-мама

Ви описуєте явне хамство і безкарність на дорозі, у нас такого нема, бо завше можна натиснути 911 і поліція приїде через 2 хвилини. А там вона вже буде вислуховувати дві сторони і запише те, що побаче.

Я не настільки "перевернута", що шукаю педалі :girl_wink:, але збоку їхати ДУЖЕ важко. Нарешті привчилась їхати поруч з чоловіком, а он поруч з татом їхати не можу. Але це вже розмова іншої теми.