Методики вивчення іноземних мов

Тема у розділі 'Мовні посиденьки', створена користувачем Harmony, 10 Квітень 2010.

1. Golgy

Golgy Member

Відповідь: Методики вивчення іноземних мов

найдієвіший метод, це сісти і вчитися, а не займатись пошуком різних методок. тільки наше бажання і відсутність ліні є ідеальною методикою для всіх. звичайно в когось краща зорова пам"ять, в когось слухова. ми ж себе знаємо, от і використовуємо свої ресурси правильно.
    я теж довго шукала усіляки методики, пробувала багато з вищеперелічених, але нічого не виявилось так ефективним як сидіти хоча б по годині в день і вчитись: читати книжки, зубрити правила, переказувати тексти, писати по сто разів одне і теж слово

2. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

Згідна на всі 100%, але завжди під боком мусить бути людина, яка пояснить незрозумілі правила, і перевірить якість засвоєного матеріалу.
    Мені довподоби сукупність різних методик (і носії мови, і аудіо-відео навчання, і письмові тести ну і все інше, що може принести користь)

3. loreniya

loreniya Well-Known Member

мені б ще всі решта були відсутні ту годину... малий, чоловік, свекор...

4. mermaid

mermaid Member

мені дуже подобається програма для вивчення англійської Reward intern@tive, є різні рівні для вивчення від початківця до високого рівня. Це є програма по одноіменних підручниках, але набагато зручніше користуватись, бо інтерактивна, є правила, приклади, завдання, тести, в будь-який момент можна послухати, як звучить слово яке не знаєш, глянути переклад, записати і прослухати свою вимову..
    Пробувала різні, але ця найзручніша, і дуже доступно викладена.
    Якщо комусь треба пишіть в приват, з радістю поділюсь, бо дуже великий обєм, щоб просто скачувати.

Вивчити чи повторити нові слова мені допомагає також прослуховування в МП3 , в даний момент книги Сутінки 3 частина... Дуже гарні голоси, чудова дикція, і взагалі книжка цікава:girl_claping:

• Подобається Подобається x 1
  5. mermaid

mermaid Member

Хочу пояснити ще раз, ця програма дуже обємна близько 5 гб, скачувати і відсилати по інтернету дуже довго...Тому на електронку скинути таке не можу ( це відповідь дівчаткам, які просили в пп і які ще захочуть попросити в майбутньому)
    Можу скинути на флешку або ДВД, "безвоздмедно, то есть даром" -цитата з мультика:girl_crazy:

6. terezka

terezka котяка-вишивака

в цьому методі є й текстові матеріали, можна не лише слухати, а й сприймати візуально
    щоправда паралельно рекомендується ще дивитись фільми в оригіналі, слухати музику - просто вчитись чути мову, з часом починаєш розуміти зміст

• Подобається Подобається x 1
  7. Aurora

Aurora New Member

Мабуть найкращим методом є спілкування з носіями мови, але не кожен має можливість поїхати за кордон та пожити в мовному середовищі. Чула, що є такий сайт (чи сайти) де можна попереписуватись чи навіть поспілкуватись через скайп з носіями мов, які самі раді вам допомогти. Та наразі такого чуда не знайшла, може хтось знає?
    Звісно ж можна пробувати навмання когось шукати через фейсбук, але це трохи не те.

Доречі про сайт BBC - там є дуже непогані програми з вивчення мов, що включають відео з життєвими ситуаціями, лексику яку можна сприймати як візуально так і аудіально, різноманітні вправи. Пробувала вчити так іспанську, поки був час, - дієво і головне не нудно :girl_wink:

8. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

зараз в багатьох мовних школах то практикують, сама була на такому уроці- досить помагає. точно така система є в Грін Форест

9. padesnig

padesnig Well-Known Member

Ніколай Замяткін пропонує досить цікавий метод тут http://гуугля.ком.уа/ можна скачати книжку де він детально описує цей метод.
    Мені сподобалась ідея, де не треба щось зубрити на память, а вчиться методом повторянь , читання і ще там чогось вже не памятаю. Я прочитала цю книжку, як тільки народився мій малий, до самого навчання так і не дійшло.
    Ну але може комусь сподобається.

Останнє редагування модератором: 9 Листопад 2010
  10. kristas

kristas Well-Known Member

дякую padesnig за дану пораду...читаю книжку, вже більша половина позаду..так цікаво читати, такий автор оригінальний, дотепно написанр...дуже хочу (і хочу вірити в успіх), НАВЧИТИ СЕБЕ :) метод здається логічним, все обгрунтованим, доступний, простий у використанні. ну але звичайно потрудитись прийдеться..так що, як тільки дочитаю, приступаю до науки :)

11. padesnig

padesnig Well-Known Member

Яку мову будете вчити?

---------- Додано в 16:44 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

Яку мову будете вчити?

12. kristas

kristas Well-Known Member

ой, та всьо туж "мозолю" - англійську :)

13. Nevermind

Nevermind New Member

Я вчу зазвичай іноземні мови за допомогою аудіокурсів. Для мене - це найоптимальніший варіант. Слухаю аудіокурси в практично будь-який можливий час: коли їду в машині або в транспорті, коли їду в інше місто, коли купую щось у супермаркеті, тощо...
    Якщо яку-небудь мову не підтримувати на певному рівні, воно поступово забувається, на жаль.

14. mermaid

mermaid Member

Для тих хто хоче покращити англійську вимову
    :girl_crazy::khomyak::rofl::biggrin::girl_haha:
    http://www.youtube.com/watch?v=Nx5k7jKGQyU

15. PrincessRapunzel

PrincessRapunzel New Member

Я жахливо не любила англійської десь в класі сьомому, бо не розуміла тих дурних часів, але прийшлося прохворіти цілі літні канікули, тож просиділа всі три місяці перед телевізором дивлячись фільми з паралельним перекладом. До школи я повернулася з найкращим знанням англійської з цілого класу))))
    Проте тепер мушу дивитись фільми або в оригіналі, або повністю дубльовані, бо як тільки чую якусь помилку в перекладі, то страшно нервуюся=))))

16. Gerbera

Gerbera Member

Дівчата, а хто що чув про 25 кадр? Я вперше довідалася про це, коли записалася на курси англійської. Одногрупниця казала, що її знайомий так вивчив мову - ніби не знав нічого, а коли поїхав за кордон, все розумів і говорив!
    Я пробувала поки що раз подивитися - дуже голова розболілася, букви мигають перед очима. Не знаю, чи воно мені піде.

17. mashynka

mashynka Well-Known Member

По скільки маленьких діток зараз не можу залишати, щоб займатись на курсах чи з репетитором - хочу підівчати англійську дивлячись фільми. Їду на 2 міcяці в Карпати. Думаю, що б скачати. Підкажіть, будь - ласочка! Якісь легкі і цікаві серіали, фільми. Рівень - Intermediate :)

18. Dzvinkalviv

Dzvinkalviv New Member

ну найлегше для мене сприймається серіал "Друзі"

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

або "Секс і місто"
    тільки я щось з тих серіалів більше ненормативної лексики вивчила, ніж нормальних слів...якось вона краще запам"ятовується..:girl_crazy:

• Смішно Смішно x 1
  20. Lacy

Lacy New Member

Як викладач іноземної мови хочу сказати, що самостійно вивчати іноземний-дуже важко. Якщо займатися самостійно, то можна опанувати мову хіба що на рівні "читаю-розумію-переводжу із словником". Але розмовній мові навряд чи навчишся! До того ж, займатися потрібно ЩОДНЯ!
    А в 25 кадр я не вірю і вважаю, що вивчення іноземній мові має бути свідомим.
    Є так зване інтенсивне(прискорене) навчання іноземним мовам(автор цього метода- болгарський педагог та психолог Георгій Лозанов), але це лише з викладачем,і цей метод вимагає щоденної старанної роботи з боку учня.