Відповідь: Методика виховання дитини А що робити, коли дитина сама навчилася читати і рахувати без участі батьків, у мене так було зі старшою сестрою, вона в 5 читала і рахувала, один день мама приходить з роботи, а Марійка читає казку, мама була в шоці. Тому коли я росла в хаті не було жодного кубика з буквами, доки мені не виповнилося 6 За своєю Христиною помічаю, що вона має дуже добру пам"ять, до прикладу, після 4 днів в садочку знає імена всіх діток в групі. Одним словом тре ховати букви
Відповідь: Методика виховання дитини В 5 років, сама (тобто ніхто не показував) взяла книжку і почала читати?
Відповідь: Методика виховання дитини ніхто не вчив, не показував букв, в хаті було багато кубиків, любила гортати буквар, моя мама не прихильник того щоб вчити читати, перед першим класом, сестра напевно по-тихенько з тим розбиралася, і в один прекрасний день продемонструвала свої вміння.
Відповідь: Методика виховання дитини В будь-якому випадку хтось їй таки мав назвати ті звуки, бо Здогадатись сама вона не могла, погодься Але якщо вся подальша ініціатива була її, ну то значить такі її темпи розвитку. Я писала більше як інформацію до роздумів для тих батьків, які хочуть чим більше навчити дитину в ранньому віці.
Відповідь: Методика виховання дитини а якби їй підсунули китайський буквар??? вона і китайську вивчила??? дуже люблю такі вислови - от мене/сестру/брата/цьоцю ніхто не вчив, не показував - і в один прекрасний день я/вона/він/цьоця почали читати мав хтось показувати, читати з нею -а потім вже настирність + інтерес + здібність = дали оте *чудесне* вміння
Відповідь: Методика виховання дитини особисто мене не вчили (хоч і часто читали мені вголос), але дійсно просто я уважно спостерігала за тим, як вчили читати мого старшого брата (як менша сестра, я його наслідувала). коли ж дійшла черга до мене, виявилось, що мене і вчити не треба: я вже перечитала весь букварик і взялась за "чарівника смарагдового міста" (якого встигла 3-чі прочитати ще до 1 класу). навчилась я так: запам'ятала принцип "як букви звучать в алфавіті, так вони і читаються" і, знаючи звучання алфавіту, зрозуміла як складати букви в слова отак я "помстилась" батькам за те, що шкодували моє дитинство і не хотіли мене вчити читанню до 5 років
Відповідь: Методика виховання дитини так ти спостерігала, тобто якась дія відбувалась - хтось комусь читав. це не означає - ніхто нікому нічого. розумієш?? спостережливість і логіка - твої коники, які допомогли.
Відповідь: Методика виховання дитини я це і мала на увазі: ніби і сама, але не зовсім сама нізвідки вміння не береться, якесь джерело мусить бути
Відповідь: Методика виховання дитини Я в 3 чи 4 роки вивчила "муху-цокотуху" на пам*ять. То була улюблена казка, яку мені часто читали. Я запам*ятала не лише текст, а й момент, коли гортати сторінки треба. Мама розповідала, що часто шокувала тим гостей, бо вони думали, що я дійсно читаю книжку. :xaxa: Правда, в першому класі я читати дуже швидко навчилася й була серед тих, котрі читали найшвидше та найкраще. Мій Дарко теж має чудову пам*ять. Якщо вчителька якусь казку читає вдруге й пропусить одну-дві сторінки, він їй того ніколи не пробачить і завжди скаже, що вона пропустила й про що там ідеться. Зараз йому 7, то він уже читає книжки на розділи (англійською). Обожнює комікси. Читає з 4-ох. Ми не вчили, думаю, тут вивчення алфавіту й звуків із 3-ох років допомогло (рік у Монтессорі дався взнаки та перегляд мультика Leap Frog про літери та звуки). До речі, помітила, що читає ціле слово. Читання по складах не розуміє.
Відповідь: Методика виховання дитини Перечитала статтю Сюзі. Як на мене, чергова категорична теорія. Сказати, що дитину не можна вчити лічби до 5 років - така ж категорична крайність, як і небезизвестное "после 3-ох уже поздно". Маю звичку рахувати з малою сходинки, коли піднімаємось або спускаємся по сходах. Не з ціллю навчити лічби, а тому, що так малій цікавіше по тих сходах іти, це свого роду гра. В результаті - Тоня запам`ятала ту гру і вміє порахувати від одного до дванадцяти. Не вважаю це великим досягненням і тим більше не вважаю, що це зашкодило її мозку. У всьому має бути присутній здоровий глузд і інтуїтивне відчуття батьків. От можна сказати, що я прихильник такої собі "інтуїтивної" методики виховання дитини. Це коли на всі методики дивишся через призму свого відчуття: прийнятне це для моєї дитині чи ні; цього хочу я через свій егоїзм чи це цікаво і потрібно дитині. До слова, мене навчила читати бабуся в 4 роки, не по складах, а частим читанням. Розказувала, що навчилась дуже легко, коли йшла в перший клас, читала вільно і багато (в 5 років просила в листі до Миколая книжки), навряд чи це було без розуміння прочитаного. В майбутньому мені було дуже легко - і в школі, і в інституті. Коли однокласницям чи однокурсницям треба було зубрити годинами певний матеріал, мені достатньо було раз перечитати. В результаті, я мала відмінні оцінки і купу часу на інші захоплення. Хотіла б, щоб так легко йшло і моїй дитині. І оскільки, мої батьки, дідусі і бабусі - не педагоги і ніколи особливо ніякими методиками не цікавились, можу припустити, що і мене вони виховували інтуїтивно
Відповідь: Методика виховання дитини якраз ніхто особливо не розказував на кубику намальований трактор, значить буква Т, і так далі, так сестра пояснила мамі. але в мене нема бажання щось комусь доводити. з сестрою сиділа бабуся. яка не читала, а розказувала, ну звісно сестра бачила як читають інші, але її тоді не залучали ще до читання. А з китайським, у них своя специфіка, у них один символ означає ціле слово, або й словосполучення. та й китайською можна навчитися читати без допомоги, але для цього тре вирости в Китаї. А я люблю твердження типу: "Я не бачила Евересту, значить його нема"
Відповідь: Методика виховання дитини Спочатку хотіла створювати тему про ранній розвиток, але напишу сюди, а вже якщо більшості буде цікаво обговорювати саме РАННІЙ розвиток і різні методики, то попросимо зробити нову тему. З 7 по 15 серпня ми були в Карпатах на відпочинку для ДІТЕЙ. Організовувала його Вікторія, яка багатьом знайома з басейну. І там діти плавали і займались за різними методиками. Там же розповідали і показували про таблицю множення за системою Олени Сомиш ( вона, до речі, львівянка). Діти настільки швидко то все запам"ятовують, що я в шоці. Після приїзду купила собі книжку цього педагога. І просто прозріла ...Наскільки все легко можна пояснити дитині ( навіть алгебру і геометрію). Звичайно всі методики не випробуєш, але от цікаво чи займаєтесь ви за якимись методиками? якщо так, то де берете інфу про цю чи іншу???
Відповідь: Методика виховання дитини Купувала в тієї ж Вікторії До речі, пані Олена займається з дітками по своїй методиці. Цікаво чи хтось з наших форумлян ще ходить до неї??? я б з Ярком походила...він все впитує, і все розуміє, але от ще погано говорить, то напевно як взнаю її координати , то буду питати, чи вже час чи ні. До речі, в комплекті до книжки є ще цілий комплект карток. Єдиний мінус книижки, що вона російськомовна, але читати її вам, а дитинці вже можна українською пояснювати
Відповідь: Методика виховання дитини Всем, кто интересуется развитием своих деток очень рекомендую прочитать книгу "Детская йога" Бокатов. К йоге она имеет несколько отдалённое отношение, а вот про воспитание и развитие, включая разные методики их плюсы и минусы есть почти всё! Даже у кого ещё нет деток, тоже будет очень полезна и интересна эта книга - для взрослых там очень много необычного и интересного! Кому будет интересно - напишите в ПП и я перешлю в ел.варианте книгу.
Відповідь: Методика виховання дитини Забавно. З тих самих причин зайшла в цю тему. :xaxa: Правда, не думала, що вони лежить лігма. Я наразі тільки цікавлюся. Поштовхом стала розмова із батьками про різниці шкільного виховання. Тут дітей не вчать малювати каракулі, не вчать писати курсивом аж до 5-го класу. У перших класах діти пишуть друкованими літерами. Я пробувала з Дарком українські зошити використовувати, але йому дуже важко даються писані літери. Друковані йдуть легше. А що говорять про це спеціялісти з раннього розвитку? Каліграфія у ранньому віці це добре? Мене тато намагався переконати, що те, що саме каліграфію як окремий предмет викинули зі шкільної програми, дуже погано, бо то було корисно для дитячого розвитку. А я щось не знаю, чи згідна з тим.
Відповідь: Методика виховання дитини ну розвиток дрібної моторики вважаєтся дуже добре для розвитку мозку. Але то не конче саме букви виписувати. Можна дрібні конструктори складати, а ще краще давати дитині побільше тактильних вражень (дрібних) - рис,гречку пребирати...
Відповідь: Методика виховання дитини Ну, Дарко без леґо жити не може. І відколи ним захопився, писати почав краще та впевненіше. Мене саме каліграфія в ранньому віці цікавила. Мені виглядає, що друковані легше даються. Він писаних як вогню сахається. Хіба дуже просити, то трохи попише.