Відповідь: Методика виховання дитини і у нас з буквами не складається поки.......... ну ніяк, зате співати - улюблена справа ,співаєм всі пісні, що чуємо. та й Настуня моя проктично не говорить, тобто говорить вона дуууууууууже багато, тільки на своїй мові.
Відповідь: Методика виховання дитини Підскажіть, будь ласка, де можна скачати інформацію про методики виховання дитини.
Відповідь: Методика виховання дитини І в нас те саме:confused: Ну і плюс ще пару слів на нашій мові:no:
Відповідь: Методика виховання дитини Дозвольте знову з вами не погодитись: Кожна дитина, незалежно від віку, проходить етап, коли вже починає читати, але не встигає осмислювати текст через дуже повільне читання. Але маленька дитина, що читає з мамою, починає читати давно знайомі їй книжки, тому із змістом більш-менш проблем немає. Інша справа, коли дитина в школі починає читати текст, який ще в очі не бачила й не знає, про що він. Маргаритка розповідала, що деякі її однокласники і в другому класі ще не дуже читали й до пуття не розуміли самі, що прочитали. Уявіть, як такій дитинці, почувати себе "тормозом" й соромитись перед однолітками. Але не дитина в цьому винна, а батьки, що не змогли/не схотіли вчасно приділити цьому увагу. Ще такий момент: дитина до певного віку обожествляє своїх батьків, дуже до них прив"язана та сприймає усе, що вони їй кажуть. Саме тому, при правильному підході, так легко її навчити читати, рахувати та все інше. Потім у дитинки з"являється багато інших інтересів, вона стає самостійнішою (а ми цьому радіємо, бо маємо більше часу для себе та своїх справ) і стає набагато складніше захопити її "нецікавими" буквами та цифрами. Це всього лише моя думка та мої роздуми.
Відповідь: Методика виховання дитини Я сама пам'ятаю як я та iншi дiти що вмiли читати в першому класi смiялись з однокласникiв якi читали по складам. Правда коли, наприклад, я не вмiла так гарно писати як нашi вiдмiнницi, то менi вже не було смiшно, але всi вiдмiнниками бути не можуть правда? Наша мала знає букви i сказати, i показати, i до п'яти рахувати вмiє просто так сказати 1,2,3,4,5 (але по англ.) Але ми їй букви i цифри показували, i повторяли. Вона з часом це засвоїла. Я навiть нiколи не задумувалась чи це правильно чи не правильно. Ми просто захотiли вчити її букви i цифри - от i вчили. З другої сторони, я не хочу нагружати її українським алфавiтом в такому вiцi, тому обмежуюсь усним спiлкуванням на українськiй мовi. А про говорiння, я помiтила що вже пiзнаю деякi слова з "її" мови, при певних ситуацiях. Тобто звук той же самий, коли вона може має вираз запитання на обличчi. Тобто дитина не просто лепече i белькоче, а цiльово звертається. До речень нам ще далеко, але я вдячна що вона хоч знає деякi кодовi слова такi як "пий пий" чи "ам" чи "кака" щоб пояснити менi свої самi необхiднi нужди. Решту слiв по англiйськи чи українськи вживає по потребi. I лише в нас є ОДНЕ ОДНIСIНЬКЕ просте речення. Вона дуже любить одного монстрiка Елмо, i має книжку про нього. На однiй сторiнцi Елмо не намальований то вона коли ту сторiнку вiдкриває то каже "Ма Елмо" (нема Елмо). А менi так приємно що вона кумекає
Відповідь: Методика виховання дитини Спробуйте "Килимкову абетку" від в-ва "Ранок". Але вчіть не окрему букву, а візуально слова. Це єресь із погляду класичної початкової школи (в мене сестра - такий консерватор-педагог), але діє стовідсотково. Мій знайомий зі своїм чотирирічним синочком їхав у маршрутці, коли дитина видиє: "Тату, диви, там на рекламці написано: .... " Татко мало не зімлів :y: Це так старшу донечку до школи "по-буквах" готували, а малий "читав" відразу слова Моя доня вже у 2 рочки літери всі знала, навіть ті, які почала вимовляти в 3,5 А тепер на цьому килимочку (ми його вчепили на стіну як класну дошку :8 "виписуємо" всі імена, назви тощо.
Відповідь: Методика виховання дитини в нас є і плакат-абетка,і магнітофон-абетка з мікрофоном.....і є дитина яка любить тільки скакати і танцювати під музику цих абеток....щоб щось повторити нема й мови....
Відповідь: Методика виховання дитини А де продається килимкова абетка? Я чула про неї, бачила російськомовну, а україномовну не зустрічала. А я комплексно вчу: і букви показую, і склади в фотошопі понаписувала - вчу, і презентації Домана поперекладала з російської, тож показую, виходить, цілі слова з картинками. Проте наше навчання не носить систематичний характер, так, коли вийде, тоді й щось дивимось.
Відповідь: Методика виховання дитини Нам купили килимок в "Барвінку" на Миколайчука, були вони в книжкових магазинах. А щодо "дитини-стрибунця":8:, то моя одногрупниця, яка зараз - успішний маркетолог в Лондоні:y:, також скакала і тішилася з маминих "намагань"... Ми іноді занадто багато вимагаємо від своїх дітей, а самі не можемо елементарно організуватися до ... вивчення німецької (це я про себе :8
Відповідь: Методика виховання дитини Всі діти різні. Мому легко запамятовуються букви, цифри, назви тварин, міст, континентів (на карті), вірші. Це все для нього гра - він починає вірш, я подовжую, я називаю предмет - він знаходить (на малюнку, карті); ми йдемо по сходах і рахуємо їх по черзі. Дуже любить питати: "це шо?". Я коли втомлююсь відповідати, то повторюю за ним питання і він сам тоді відповідає (як не знає точної відповіді, то підбирає щось схоже). Але, синулька ще ніяк не навчиться підстрибувати відриваючи ноги від землі :confused: І творчість - не його "коньок". З року регулярно намагаюсь його долучити до малювання, ліплення. Маємо купу всіляких фарб, олівців, маркерів. Купила недавно ще й плаваючий пластилін :8: (у ванні ліпити), але він більше ним бавиться ніж щось ліпить. Ну то я й не наполягаю. Все лежить на видному місці, захоче - просить. Тому й розвиваємо те, що подобається дитині. Але хочу сказати, що уява в нього не страждає. Бо, наприклад, знаючи різні предмети, він може побачити їх схожість в чомусь іншому. Наприклад, у зігнутій трубочці від соку він бачив лелеку і штатив. Але кожній дитині своє. Головне, що батьки цікавляться своїм чадом, і їм цікаво разом.
Відповідь: Методика виховання дитини Я так розумію, що "килимкова абетка" - це килимок з буквами на липучці. Мені вона не сподобалась, бо там букви дуже тоненькі. А загалом, якщо не знайти, але дуже хотіти, то можна самому таку зробити. За основу взяти килимок до ванни (до нього добре липучка чіпляється) і робити букви, фігури тощо з того матеріалу, який маєш чи задумав. До них теж липучку або приклеїти або степлером приєднати. . Якщо вчити читати словами, то дитина запамятає лише вивчені слова, але не вмітиме читати невідомі.
Відповідь: Методика виховання дитини :confused: Це нам так здається :xaxa: Цей чотирирічний хлопчик ніколи раніше не читав реклам, які вивішують у маршрутках :umbrage:, однак йому ЯКОСЬ це вдалося... Думаю, що не всі слова він бачив раніше, тим більше, що наша мова передбачає відмінки, роди, дієслівні форми тощо. Дитяча логіка незбагненна:8: Моя донечка в чотири роки зацікавилася географією. Ми обвішали кімнату картами, і тепер вона більше знає, аніж батьки з вищими освітами і тітка-геграф :no: включно з прапорами і столицями країн Африки :8: про Європу я вже і не кажу. А ви знаєте назву столиці Мадагаскару? А прапор Сомалі? :confused: У дітей хороша зорова пам"ять, тому читання "по-словах" для них простіше і зрозуміліше.
Відповідь: Методика виховання дитини Стосовно того, про що ми говоримо. Це з Масару Ибука "После трех уже поздно".
Відповідь: Методика виховання дитини я думаю, що якщо почати вчити читати з 5-ти років, то дитина всеодно навчиться до першого класу достатньо :confused: ні, я не кажу що треба ховати від неї книжки - мій малий вже охоче розглядає картинки, можна як Ната малювати з дитиною букви тощо але знання окремих букви це одне, а читання то інше це як окремі дерева і ліс. до певного віку дитині не варто забивати тим голову, імхо є ще от цікава статейка про ейдетику і в ній пояснюють фізіологічні особливості розвитку мозку в різному віці і т.п. "...том, что маленькие дети воспринимают мир преимущественно образами, т.к. правое полушарие мозга, отвечающее за интуицию, пространственную ориентацию, у детей от рождения развито сильнее. Левое полушарие мозга, отвечающее за обработку речевой информации, логику, созревает у большинства к 12-13 годам. Период наиболее интенсивной работы воображения человека - возраст до пяти лет. Поэтому именно это время наиболее благоприятно для развития его личности. Только нужно делать это правильно, используя методики обучения, соответствующие природным физиологическим процессам. В большинстве же детских дошкольных учреждений методики занятий с детьми в основном опираются на логическое мышление и механическую память. То же происходит и в младших классах школы: таблица умножения, правила и пр. В средних и старших классах к этому добавляются даты, формулы, схемы, слова и фразы иностранного языка и большой объем информации, которую нужно запоминать и пересказывать..."[/I] "Методы обучения, которые предлагает эйдетика, опираются на образное мышление ребенка, они соответствуют законам природы. Эйдетика, способствуя гармоничному развитию обоих полушарий, делает более гармоничным и самого ребенка. Он становится более работоспособным, лучше учится, его память и способность концентрировать внимание возрастают. Восприятие мира и окружающих у ребенка становится более позитивным, а психика устойчивее. Улучшаются взаимоотношения ребенка с окружающими."
Відповідь: Методика виховання дитини Натрапила на рекламу комплекту, щоб навчити дитину мови жестів (поки дитина не говорить ще, для повнішого спілкування з батьками і одночасно пальчикова гімнастика). Шукаю в неті про такі методики. Поки нічого цікавого не знайшла. Може хтось вже цим цікавився, дайте лінка, будь ласка.
Відповідь: Методика виховання дитини Я особисто скептично ставлюсь до цього. Нiкого не знаю з свого оточення хто цим займався. Знаю двох людей якi хотiли цим зайнятись, але так i не почали. Проте, спiвробiтник розказував що жiнчина сестра свого середульщого хлопчика вчила тим знакам. I... чи це спiвпадiння, чи це наслiдок, у дитини кiлька рокiв була вада мовлення. Вiн не мiг нормально говорити. Все добре чув, все розумiв, тiльки вимовити слова правильно не мiг. Але, знов таки, не знають чи це наслiдок, чи спiвпадiння. :confused:
Відповідь: Методика виховання дитини Наталю, а воно Вам треба? Дитина й так спілкується жестами, поки не вміє говорити. Придивіться просто до дитини. Я, наприклад, Дмитра дуже добре розумію. Хоч говорити він вміє ще мало, зате все вміє показати. Пальчиком, ручкою, нозями . А спеціально займатися - яка ціль таких занять?
Відповідь: Методика виховання дитини До сьогодні я про цей метод не чула. А нині - "купилася" на рекламу. І вирішила трохи погуглити. На жаль пошук не дав результатів.:confused: До суті недокопалася, є лише кілька загальних фраз. Хоча дуже цікаво стало чи багацько таких розвиваючих комлектів ( по 200 грн. (!)) вони продають? За малими я спостерігаю. А так пальчикову гімнастику ми робимо. Просто був політ фантазії - ото би дитя вже говорило :xaxa: :xaxa: :xaxa: Але гугл + форум кажуть ні, то й ні.
Відповідь: Методика виховання дитини Може кому буде цікаво почитати, може, навіть, більше зрозуміти дитину. Хоча, звичайно, все умовно. якщо зацікавить, то http://www.sunhome.ru/psychology/1200/p1