Методика виховання дитини

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Olenka, 29 Листопад 2007.

1. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Відповідь: Методика виховання дитини

Neverland, розділяйте те, що кажуть батьки. Якщо ви в квартирі батьків, то вони вирішують що саме можна, а що не можна дати дитині. Бо то їх речі. Ви можете або погодитись, або жити окремо і самі розпоряджатись своїми речима. Але як виховувати дитину вирішують батьки - мама і тато. Ваші батьки вже своїх дітей виховали.
    І навряд вийде переконати отак за раз. Тому дешевше буде знайти компроміс і не брати близько до серця зараз, по можливості щось пояснювати, але дозовано і спокійно :). Цілком можливо, з часом вони зрозуміють.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Я "не бачила" як малий падав. І до сьогодні так. Як боляче вдариться і плаче - то розтираю вдарене місце і цьомаю. З самого початку навчилась не звертати на це увагу. Так швидше вчиться тримати рівновагу і не падати. В них природою голова пристосована до ударів при падіннях (так сказав лікар моїй знайомій коли в неї 6-ти міс. доця впала зі столу). Я розумію ваші переживання бо теж дозволяю майже все, а свекруха накручувала чоловіка і в нас періодично були скандали на цю тему. То вдариться і дибілом стане, то босяком по холодній підлозі пройшовся і зразу захворіє, то карніз може на голову впасти. А все чому, бо в далекій родині свекрухи був випадок коли батько підкидав доню на руках і вона вдарилася головою об стелю, а потім в нею дорослої там пухлина була і вона померла:shutup:.

3. irushka

irushka Well-Known Member

Катя теж повзала по всій хаті, але дрібні предмети і хімія були поза зоною досяжності. Спочатку дитина пробує всі речі на смак, але по-трохи можна пояснювати дитині справжнє призначення предмета, залишивши, звичайно, трохи простору для творчості (типу ложкою можна не тільки їсти, але і робити музику і т.д.). Але були в нас речі які не можна було: вилазити на стіл ногами, малювати по стінах в кімнатах батьків (в нашій можна було) і не рухати пульти дідові :). Найдовше Катя перевіряла чи дійсно не можна на стіл,часом весь день знімала її звідти. Батьків речі досі оберігаються від дітей ретельно, коли вони йдуть на роботу, то всі кімнати закривають на ключ.
    Мені в дитинстві не можна було нічого чіпати руками: посуд - розіб`єш, телевізор - поламаєш, на сітку не спирайся - погнеш, на бордюр не ставай - розсипеться і т.д. і то тривало в шкільному віці. Коли ж я щось брала в руки, то воно від хвилювання дійсно мені як не падало, то ламалось, тож я тільки підтверджувала теорію про те, що дітям нічого рухати не можна...
    Катя вміє користуватись ножем, нарізає овочі на салат, знає які предмети для чого призначені і як ними користуватись, щоб не нашкодити собі і не зіпсути предмет. Тобто я за те, щоб дитині показувати все і вчити тим користуватись за призначенням.

• Подобається Подобається x 1
  4. ortynska

ortynska New Member

Тема розвиткових занять зараз дуже популярна. А для мене ще особливо цікава з професійної позиції. І знаєте, що на днях вичитала в науковій розсилці? Згідно найновіших досліджень -- з розвитковими заняттями з маленькими дітками треба бути дуже обережними. Акцент робити не на сферу інтелекту, а на розвиток емоційної сфери та соціального стосунку. Психологи та психотерапевти про це давно говорили, а ось тепер воно ще й експериментально доведено. Якщо ж надміру задіювати інтелектуальну сферу, то ми позбавляємо дитину дитинства. Звісно, що вундеркінди і геніальні люди дуже цікаві та творчі, але, думаю, що кожен з батьків хоче, щоб його дитина була, в першу чергу щаслива.
    кода тільки, що статтю не зберегла.

5. Michelin

Michelin New Member

Я, наприклад, вважаю, що все добре в міру: бігати за дитиною і страхувати від її падінь чи дозволяти обсмоктувати все підряд - це крайнощі. Просто задача мами - заглянути трошки наперед і передбачити, до чого може призвести певна поведінка дитини. Не хочу виставляти з себе супер-бупер маму, бо також маю на своєму рахунку певні промахи, але я стараюсь багато розмовляти зі своєю дитиною на рівні дорослої людини, тобто пояснюю всі нюанси спокійним тоном і зазвичай реакція мене тішить ))) Чого і ВАМ бажаю!

6. Girljanda

Girljanda New Member

тут я б посперечалася. Вундеркінди завжди здаються мені зовсім не цікавими і ну дуууууууже нудними. Не хочу, щоб моя дитина такою була.

7. kolobok

kolobok Member

Бачили фільм Babies? Як там діти в Монголії і Намібії ростуть )).

8. Іруня

Іруня Well-Known Member

Вчити падати від опори на дупцю, а не на потилицю. Сідати/ставати ззаді дитини, яка стоїть, тримаючись дивану, наприклад, і легенько потягнути за бедра на себе, щоб сів. Декілька репетицій і Ви свобідні :). А дитина має роботу: вставати - сідати:girl_haha:.

9. Іриска

Іриска Well-Known Member

дочитала цікаву книгу про розвиток дітей, що можна,а що ні і дуже рекомендую "Масару Ибука. После трех уже поздно" http://www.koob.ru/masaru_ibuka/posle_treh_uzhe_pozdno

10. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

мені він не подобається, і його ця ідея не має багатьох прихильників. Вчити всьому аби не пропустити щось, це маячня. Дитина від народження має певні схильності, але вони сензитивно розвиваються впродовж усього дитинства (0-7 років) а не лише до трьох років. Є багато речей, які дитина фізіологічно не може освоїти в такому ранньому віці, а все що діє проти фізіології впливає в майбутньому на психіку. Я також колись думала, що щось пропущу, бо "После трех уже поздно", але працюючи з дітьми зрозуміла, що пізно не буває, буває правильно і неправильно.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Іриска

Іриска Well-Known Member

слухайте: ще як була вагітна, дала собі обіцянку, що не буду трястись на дитиною в жодному разі, бо це лише їй нашкодить.... майже стримала її: малий у мене всюди повзав, якщо щось на підлозі знаходив - одразу до рота, думаю, що каки якоїсь з"їв свого часу багато.... і нічого йому не сталось, "животної" інфекції не мали жодного разу ;) лише хвилювалась на морі, йому якраз виповнився рік, він облизував усі камінці, бо були вони солоні, йому смакувало... пильнувала перші 2 дні, а потім вирішила, що не вийде з того відпочинку.... і збилась)))) всі 16 днів він облизував усі підряд камінці і т-т-т все чудово))) все має бути в міру!!! звичайно, якщо дитина росте в ідеально чистому середовищі, то його потрібно буде весь час в такому стані підтримувати))) а щодо небезпечних предметів: то ховати те, що є потенційно небезпечно, кип"яток на краю не ставити, ножі я теж довший час відставляла подальше, зараз спокійно реагую, бо малий бачив, що ним треба різати хліб і овочі, тому й собі щось хоче врізати, чи хліба, чи яблука, але це звичайно під наглядом. Хімія вся схована, бо їм все цікаво, а щось і гарно пахне - смачно, от можуть і язиком лизнути))) тому тут я тверду позицію маю, таки може нашкодити... посуди побито багато, ніц з тим не зроблю.... але собі він тою посудою нічого не наробив)))

12. DimaS

DimaS New Member

Здравствуйте, пришлите, пожалуйста, книгу Бокатов, Детская йога (dimasidko#собака#gmail.com), огромное спасибо!

13. Kuma Zybulya

Kuma Zybulya Well-Known Member

Напишу і я тут. Зараз підробляю нянею у сім'ї з двома дітками: 3.5 та 1.6 років. Батьки віддають дітей дідови та бабі на весь тиждень майже,а вони не справляються і тут допомагаю їм я. Справа ось у чому:у дітей немає жодного виховання:дідо каже одне,баба інше і діти роблять,що хочуть-моє слово мало важить. Як поводитися у такій ситуації? Як достукатися до цих дітей?

14. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

думала куди писати, спершу хотыла сюди...Вырастет из сына свин...?, але вирішила новую песню о старом повторити тут...
    Якою методикою навчити сина поважати матір і розмовляти з нею так, як Бог вчить??? Методика "Навчить батько" відпадає назавжди. З кого брати хороший приклад має, не хоче. На всі зауваження відповідь одна: ну і шо??? А шо??? Сім років вроді вже багато для ремня кажуть, по-доброму, по-поганому не помагає. Наказово-поощрітєльний варіант закінчується: Піду жити до тата....Одне бажання спакувати речі і сказати Йди! Але не дай Бог! Може хто підкаже щось

П.С. сподіваюсь все написане лишиться в межах форуму...а не як було колись

15. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

про сина я не підкажу, можу тільки зі своєї дзвіниці.
    коли мама сказала все - більше не можу - і частина обов"язків лягла на мене. - там, жек, ощадкаса, прибирання, і тд і тп. трудотерапія лікує все, просто не мала часу думати про дурниці.

16. ckorpionsha

Робити робить, не жаліюсь, але пискувати теж не забуває((( Навіть підходить питає, що тобі мама помогти?
    На День Матері мені ванну набрав, каже знімай фартух лягай відпочинь у ванні, свічку намагався сам запалити у ванні, шампуню налив для піни. Бувають приступи доброти, але більше отого поганого

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

робити більше "відповідальної" роботи, а вам багато ображатися і "дути губки", бо я не знала, як маму ображають мої слова, поки вона не пожалілася подружці, а я підслухала.

18. ckorpionsha

то як? і яку відповідальну? макарони сам варив навіть...

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

для мене в 10 - оплатити комунальні - мегавідповідально було.

20. ckorpionsha

ну проситься сам в магазин через дві дороги, пускала. Але суть в тому, щоб виховати в ньому цю повагу до матері, жінок, жінки і дасть Бог дочок..