меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ну тут хіба справді підібрати такі продукти для перекусів, щоб Вас не хвилювала їх корисність. Я в тому сенсі не переймаюсь, мене більше турбує культура харчування, бо ж виходить, що цей процес в нас дуже хаотичний. Навіть не знаю, як так вийшло, бо з самого початку догодовування в нас було за спільними сімейними трапезами, в нас нема такого, щоб кожен собі тягав якісь канапки-печеньки замість обіду, на прогулянках, в візочку я не заохочувала постійного жування, але...в рік все було чудово, і апетит, і сам, до речі, їв, зараз сам не їсть, дуже рідко. Їсть сам лише те, що сам бере))) ну і в "не їсть сам" в нас входить і те, що за столом він тоді теж переважно не сидить. Я переважно за ним не бігаю, ні то й ні, але коли не їсть сніданку, потім не їсть обіду, то ввечері вже трохи починаєш смикатись.

Отправлено с моего X9180 через Tapatalk

• Подобається Подобається x 2
  2. Dominika

Dominika Well-Known Member

Дріжджова випічка сприяє вздуттю, а малюк мій дуже до того схильний. Хоч звісно зовсім ми йому хліб не забороняємо. Їсть зрідка.

• Подобається Подобається x 1
  3. marianast

marianast Well-Known Member

@Dominika мій, нe ів сам в два роки. То була вистава, бавився, шпортався, в рот мало доходило. Знаю, що дитині так трeба дозволяти, алe нe маю до того нeрвів.
    Спeчіть йому нe хімозного пeчива, кeкса з бананом, яблуком, щe щось придумайтe. Дитина ість пeріодами, нe знаю від чого то залeжить. Нe лишe від пори року, точно. Алe діти, яких змушують істи, пхають, напихають ідять погано і бeз охоти завжди. Нe робіть собі проблeми і нe створюйтe малому поганих асоціацій.

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

Та я не пхаю і не змушую))) Часом переймаюсь, так. Але ні то ні, просто написала тут, щоб послухати досвід інших.
    Мій зараз теж не хоче в кріслі сидіти, дві ложки вхопив і злазить, втікає, на тому й вся трапеза.

5. svoybox

svoybox Well-Known Member

@Dominika, в нас теж так, найкраще їсть до обіду, каша на сніданок, через 2 год знов щось їсть і між тим ще можуть бути перекуси. Після сну нічого не хоче, інколи йогурт, а вже ввечері знов може добре поїсти, а може і відмовитись)))

І моя мала їсть сама ложкою і то вже давно. Ми були на педприкормі, спочатку вона порпалась в моїй тарілці, а десь з року я їй давала окремо. Зараз деколи просить, щоб її погодували, але то для уваги швидше, якщо хтось ще крім мене є на кухні.

Останнє редагування: 17 Листопад 2016
  6. Lasti

Lasti Well-Known Member

Є така фігня - ГОЛОДНІ ДІТИ ЇДЯТЬ!!!!
    В мене сховані всі перекуси подалі від дитини. Не хочеш зупи/каші/іт.д. - не хочеш їсти. Якщо дитині пропонується те, що і всім - їмо всі разом. Якщо шось інше - всі чекають, коли дитина наїсться, щоб вона не клянчила в інших і не перебивала собі апетиту. До їди в присутності дитині ніхто нічого не кусає. Солодке взагалі їмо, коли дитина спить або хтось відволікає її в іншій кімнаті. На перекус лише фрукти (окрім банану) і солена соломка. Намагаюся витримати 3-4 год. між основними прийомами їжі.
    Навіть не парюся тим. Більше прибирання тільки. Максимум даю ложку в кінці годування, коли в тарілці лише на дні. Мені не важко годувати.
    --- дописи об"єднано, 17 Листопад 2016 ---
    Картинка в тему))))

Вкладення:

7. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

А чому банан не даєте?

8. Lasti

Lasti Well-Known Member

Банан занадто калорійний для перекусу і дитина може не встигнути проголодатися до наступного годування. Банан даю до основного прийому їжі, як десерт.

9. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

От і мій півторарічний малюк майже нічого не їсть (зате ГВ повним ходом, особливо вночі). Причому він завжди їв поганенько, більше надавав перевагу циці. Десь в 1,3 роки в нас з'явилися справжні прийоми їжі, невеликими порціями, але часто. От тоді я побачила, що таке "голодна дитина", яка їсть і суп, і кашу (мова йде про кілька чайних ложок, та й смакувало йому не все, але це було схоже на нормальне харчування).
    Та цей період тривав недовго. І зараз синочок знову майже не їсть. Я вже думала, що йому проїлася їжа, яку я готую, чи вона для нього недостатньо смачна. Пробувала придумувати щось нове, готувала, старалася - але малюк все одно з'їдав не більше 2 чайних ложок на пробу. Тому тепер я не готую нічого особливого, пропоную те, що є: не хоче - не треба. Хоча й трохи напрягає така велика кількість ГВ, особливо вночі.
    Ну і перекуси хлібом - як без них? От це мене і змушувало сумніватися в смачності моїх страв :) Бо думала, якщо дитина випрошує хліб - значить голодна. От чому діти так люблять той хлібчик?

10. Lasti

Lasti Well-Known Member

Моя так їла в півроку :girl_wink:
    На мою думку, ваша дитина просто вчасно не навчена на дорослу їжу. Зараз мене знову закидають тапками... ГМ це прекрасно, але якщо вчасно не привчити дитину до різноманітних смаків, то потім починається - те не їсть і тамте теж не хоче. Моя дитина їсть майже все і ГВ наразі присутнє, на нічний сон і зранку. В вашому віці було 4 прикладання - на сни, раз в ночі, раз зранку. Я таким розкладом була і є дуууже задоволена.
    Не знаю, але моя теж його любить. Сьогодні поснідала молочною кашкою, за хвильку приходить і каже "мама дам цімцім(хлібчик)". Я дала тонесеньку скибочку - з"їла і до обіда не згадувала про їжу.

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Гигиги, да канєшн. А може просоо діти різні, га? Я маю племінницю на рік старшу і я дуже добре бачу відмінність в харчуванні між нею і Мелаською моєю. Ну просто вони різні, Юстина буде їсти все, що їй дадутб, то було так від початку. В нас же відд початку було дуже перебірливо в їжі. Мелася має добре бачити, що їй дають. Любить окремі складники. Треба просто пристосовуватись до власної дитини, а не видумувати теорії про вчасність

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Багіра

Багіра Well-Known Member

Ну є той фактор, що дитині треба 5-10 разів побачити що інші їдять, дати спробувати і може після того почне їсти, якщо буде потреба в організмі і посмакує
    Діти направду дуже різні
    Мому всерівно чи він голодний чи ні, він їсть тільки те любить незалежно чи постійно щось топтав перед прицомом їжі чи було взагалі без перекусів. Як не даю те, що просить то буде істерика, це стосується будь-якої їжі... якщо подруги мала на шоколад каже, що їй скоро буде вже його можна, то в мого - або дають, або істерика, його аргументи не хвилюють.. і бачу, що навіть ображається що не все йому дають, треба бачити його очі, ніби голодом морять
    Ну але в нас своя специфіка і строга дієта з народження, тому може так

Надіслано від мого SM-J700H, використовуючи Tapatalk

13. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ну от моя дитина, наприклад, чудово була навчена в рік, а потім розівчилась в 1,5)))
    P.S.: мене всі теорії зі словом "навчена-не навчена" в стосунку до малюків і всього, що в їх поведінці не вкладається в ідеальну картинку, дуже піднапрягають. Але то я з тих мам-нездар, в яких дитина не навчена нормально спати, спати в шумі, завжди відпускати маму, коли треба, залишатися з родичами, не ходити ногами, а проситися на ручки, не їсти добре дорослу їжу, може якби була з табору тих, що ідеальні, сприймала б нормально)))
    P.P.S: не сприймайте за тапки, то я так "о своем":girl_wink:

• Подобається Подобається x 6
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

@Багіра не знаю, моїй всерівно на хто що їсть, якщо це не те, що їй до смаку.... В рік обожнювала йогурт, кефір , сир.. Зараз в рот не візьме, навіть краплі. Я щовечора п'ю кефір..

15. Inglor

Inglor Well-Known Member

В моїх дітей ще досі є багато продуктів яких вони не їдять. Причому досить їстівних продуктів, таких як м'ясо (тільки один недавно почав їсти), другий і далі вперто говорить кака, хоча ще жодного разу не попробував), огірок, помідор (овочі), риба, апельсин (з фруктами взагалі в нас біда, їдять тільки яблуко, банан і клубніку). Вони ще нічого з того до рота навіть не взяли, але їм чимось на вигляд не подобається, і вони вперто говорять "фе, кака". Як казала вихователька: є діти, яких можна заставити, є яких можна вмовити/заговорити, з вашими не зробиш нічого. В фаворі в нас картопля (в будь-якому виді), бульйон, борщ, трошки зупка (з якої вибирається картопля і юшка), гречка, плов і трошки макарон. Все, так і живем. А, ну і хліб то святе.

16. fantazerka

fantazerka Well-Known Member

Ну і по темі. Дівчата, а як ви даєте дітям кефір? В чашці як напій чи додаєте до каш? І якщо купувати - то кисломолочні продукти якого виробника найкращі? Яготинське?

17. happy story

happy story Well-Known Member

В раціоні Ані кефіру взагалі немає. Пробували їй не дуже сподобався. Треба спробувати знову. Купляла дитячий Агуша. Чи можна дорослий ,чим вони взагалі відрізняються бо на смак ідентичні? Яка марка хороша?

18. Retaret

Retaret Well-Known Member

з усього написаного вище випливає, що нормальні діти, то якраз ті, які не їдять )))
    я часом теж дуже переймаюся тим харчуванням. Наприклад нині в другій половині дня майже нічого толкового не їла. Але я мушу часом вгадувати що їй дати. От приміром даю йогурт - нє, кашу - нє, а дам сиру - їсть. Іншим разом даю той самий сир - навіть не подивиться. Тому в мене стандартного меню для малої навіть нема. Іноді їсть вранці вівсянку з бананом, але то лиш раз-два на тиждень. Так само сир. Зате риба-мясо в нас іде і без гарніру. От зупки перестала їсти останньо - трохи повибирає мяско, бульбочку, а рідкого практично й не бере.

Кефір - теж якось не даю, коли собі купую, то часом пробую дати, але в нас зовнішнього так би мовити молочного дуже мало, молока от самого просто вона теж не п'є. То не страшно коли ще є ГВ? чи то таки треба з тим молоком шось робити?

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

і кожен раз пропонуєш? додаєш у випічку, інші страви? мій теж отак дивиться десятки разів як я щось їм і йому нецікаво, дещо буде їсти в прихованому вигляді, а дещо, як от банан, чує за кілометр, термічна обробка і змішування з іншими продуктами не допоможе
    --- дописи об"єднано, 19 Листопад 2016 ---
    не страшно

20. Багіра

Багіра Well-Known Member

йому вистачає ГВ, розслабтесь, тим більше воно повним ходом
    я читала статтю, і згадувала про неї на посиденьках, але не процитую, бо сайт захищений
    суть така, що консистенція ГМ значно краще насичує дитину, ніж здорова їжа, принаймі це актуально на другому році життя
    саме тому діти досить часто після відлучення або коли годування суттєво зменшені, мають добрий апетит