меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Sonechcko

Sonechcko Well-Known Member

а ви хх розморожуєте? я заморожені варю, так можна.

2. marianast

marianast Well-Known Member

Дівчата, рлзкажіть як малій дати молочні продукти ? Нам 1.1р,щe нe пробували. Що спочатку-йогурт,сир? Самі робитe? Молоко якоі ТМ обираєтe?
    Хто відразу давав магазинні?

3. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Я малому молока ще не давала ( рік і десять міс) сирочок купувала яготинський, кефірчик яготинський і білакт агуша. Йогуртів ще не давала. С аиаюся нічого ре давати з тими наповнювачами. Можна самому робити, але мені руки не доходять. Якщо хочете самі, то попитайте в Артеміди, які вона має закваски для діток.
    --- дописи об"єднано, 14 Листопад 2016 ---
    Кисломолочне почала швидше року давати. Напевно в міс десять-одинадцять

• Подобається Подобається x 1
  4. marianast

Справа в тому, що я щe нічого нe давала і нe знаю з чого почати. А на днях мала взяла кришeчку з-під моєі Активіі і так вилизувала, так пищала і прицмокувала, що я думаю,що пора)

5. Dominika

Dominika Well-Known Member

Ох, а мій козявчик не хоче нічого кисломол. їсти. Раніше і кефір пив, і білакт. Йогурт їв пару раз всього...А зараз категорично не хоче нічого. Тільки сир в запіканці. То ж недобре, що немає в раціоні кисломолочки? А я вже не знаю як то його вмовити. Молоко їмо десь з року, іноді варю каші на молоці. Зараз дуже рідко, може два-три рази на тиждень, магазинного куштував лиш раз, а так то купує бабуся в перевіреної господині. Сметану теж домашню беремо, збиваємо її в масло, до макаронів чи картоплі.

6. KAPUCHINKA

Я з яготинського сирочка починала
    --- дописи об"єднано, 14 Листопад 2016 ---
    Мій теж не ість, хіба макарони з сиром.

7. aknytsU

aknytsU волошкова...)

Дівчата, я малому варю каші (гречку, кукурудзяну, пшоняну, рисову і т.д.) на воді. Інколи додаю ягоди або підсолюю. Але каша все одно пісна, то останнім часом почала давати кусочок масла. Норм? Чи краще капгути оливкової олії?

8. marianast

Норм)Чeргую, іноді трохи масла, іноді олійки.

9. Sandoryk

Sandoryk Well-Known Member

Моїй 1,3, їсть йогурт і домашню сметану обожнює може ложкою їсти без нічого, незнаю чи це добре чи ні, але їй так смакує. Сир до року їла, зараз вже нехоче, молоко пробувала то несподобалось їй.

Надіслано від мого LG-H734, використовуючи Tapatalk

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Моя теж раніше їла , зараз випльовує і ні за що не хоче..

11. happy story

happy story Well-Known Member

Ми їмо сирочки Агуша з 9 місяців. З півроку їли каші молочні мілупа в рік і місяць перейшли на каші з домашнього молока. Саме молоко не п'є , кефір теж не хоче.

12. Dominika

Скільки разів на день їдять ваші дворічки? Я маю на увазі повноцінні прийоми їжі, не перекуси. Мій малий їв 4 рази, але от останніх тижні два відмовляється від прийому їжі після денного сну, десь біля 16 - 16,30. До того їв або картопельку з маслом, або макарони. Зараз категорично не хоче. Може ще біля 18-00 трошки картоплі вхопити, зовсім трохи, але попри то отако щось дрібне то собі гризе. Переважно хлібці дієтичні(ті що без дріжджів і цукру). Крім того зараз їсть майже наполовину меншу дозу, ніж колись. Я читала, що то через те, що взимку дитина не так багато рухається, відповідно менше потребує "пального". Але все рівно, виходить, що малюк їсть десь пів першої дня і потім вже аж вечеря в дев'ятій. Щось то аж закрутий проміжок. Ану розкажіть мені щось...

13. marianast

Ви пишeтe про повноцінні прийоми іжі, а пeрeкуси між тим є? ГВ, хлібчик, пeчиво, фрукт, яблучко?

14. Dominika

Першим пару днів не давала нічого дрібного, дивилась на поведінку. Ну він ходив канючив біля тумби з хлібом-печивом, я не давала, але він все одно не хотів нічого серйозного їсти. Потім давала хлібці дієтичні, бо стало шкода, що отако ходить голодний. ГВ, фрукти, яблуко - немає...

15. KAPUCHINKA

Я в кашу даю печене яблучко і гарбуз, тоді ість добре, а якщо просто каша, навіть з салатом, то в основному не хоче.

16. marianast

Я б нe парилась, пeрeкушує трошки, вeчeряє пізно. Так йому зараз добрe. Ви ж проти його волі нe запхаєтe. Запрпонуйтe йогурт, яблучко, щось улюблeнe такe.

17. Vittoriya

@Dominika йой, повноцінні прийоми їжі. Що це? У мене скоро нерви не витримають з тим їдженням. І ніби мозгами розумію, що є ГВ, що все ок, але коли читаю як їдять діти в 2 роки, мені стає зле..

18. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

В нас щось подібне, фактично є сніданок, їсть як коли, як пощастить, але це найкращий прийом їжі, далі перед сном може з'їсти йогурт, чи канапку, фрукт, а може і не з'їсти, після сну або відмовляється зовсім, або зо дві чайні ложки, навіть від фруктів теж переважно в той час відмовляється, і вечеря як коли - також може бути кілька чайних ложок. Але сам на протязі дня тягне чи випрошує собі хліб, молоко, випічку, якщо є, сметану...отак і їмо. Теж мені то не подобається і дуже втомлюють ті наші прийоми їжі, але що робити не знаю, хіба зовсім пустий холодильник і буфет тримати...

Отправлено с моего X9180 через Tapatalk

19. Dominika

В моєму оточенні всі дворічки з ГВ їдять не дуже активно.
    Ну от власне мене ото випрошування дуже турбує. Ну не може ж дитина постійно товкти хліб і хімозне печиво. А фрукти не хоче. Хіба банан і то якщо я йому поріжу і виделкою буду припрошувати, пан великий))) І молочне не хоче нічого. Я вже перейшла на бездріжджові хлібці, замість хліба, щоб не так шкодило. Я ніби не панікую, але як згадаю як він їв ще місяці 4 тому, то якось трохи напрягаюсь))
    Раз я вже тут то спитаю ще таке...А чи у всіх 2-річні малюки вже їли самостійно, отако щоб поставив тарілку і дитина сама шпорталась? Бо мій ну ніяк не хоче ложкою їсти, вже скільки над тим стараюсь. Виделкою їсть більш-менш, а ложкою ніяк. Возюкає по тарілці, а до рота не тягне.

20. Vittoriya

А хліб то так шкідливо? Може як хоче , то хай їсть