меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Мій недавно також запробував маринований огірок мацьопусінький, аж пищить коли хтось їсть, можливо через те, що раціон ще у нас кашки-зупки...а тут щось зовсім нове з сильно вираженим смаком.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

2. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Моя мама також говорила, що баба та й всі старі люди колись казали 'треба дитині глисти поганяти' *)

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

• Подобається Подобається x 1
  3. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

Дівчата, а чи травляться у Ваших малюків овочі/фрукти? У нашого - яблуко, морква виходять у незміненому вигляді. Тобто, якщо дати зупку в якій є терта морква чи кашу з тертим яблуком, то так ті терті овочі/фрукти і зустрінемо у гощику. Я читала, що у дітей в рік ще є не досконала ферментативна система і що це може бути варіантом норми, а згодом почне травитись. Але все рівно щось воно мене муляє. А Ви з таким не зустрічались? Як думаєте, вартує звернутись до лікаря чи поспостерігати? Додам, що синок почувається добре, вагу також набирає добре.

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

@Fiancee буває теж таке...Правда ми не тремо, а ріжемо дрібно. Дуже часто морква неперетравлена виходить, гречка часто, зернята рису чи вівсяної крупи. Я щось навіть не звертала на то увагу. Дитина добре почувається,вагу набирає, думаю перейматись не треба.

• Подобається Подобається x 2
  5. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це не "може бути", це норма. Не хвилюйтесь.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. invisible

invisible Well-Known Member

А до речі, до якого віку це норма? Бо в моєї в 3 роки це часткове неперетравлення далі спостерігається.

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

До трьох років клітковина не перетравлюється. Інша справа, що діти не якісно жують і виходять непережовані шматки.

Надіслано від мого HTC Desire C, використовуючи Tapatalk

• Інформативно Інформативно x 2
  8. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

А вартує обмежувати ті продукти, які не травляться чи не має в тому сенсу?
    І ще запитаюсь, квашену капусту нам, у рік, можна спробувати чи ще зарано?

9. Dominika

Ось що пише про це Наталія Без,язикова, дитячий дієтолог
    Я ще не даю і думаю скоро давати ще не буду.

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ні, це хороша мітла для шкт.

11. Багіра

Багіра Well-Known Member

ми теж озвучували за неперетравлені рештки в гастроентеролога, казала шо норма

12. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Дівчата, а які оліі в кашки чи до овочів ви діткам даєте?

13. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Я оливкову даю, бо маю домашню

14. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

А наприклад гарбузову, лляну, кунжутову? Щось толком не можу знайти відповіді можна чи ні.

15. Yulia

Yulia New Member

Дівчатка, в кого дітки 1.6-2 роки, яке меню у ваших чад? Ми вже начебто все їмо, але хочеться весь час чогось новенького...

Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk

16. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я дитині десь з року окремо не готую, хіба гречку, бо чоловік не їсть. Ну і суші їй робимо без сирої риби. А так, то їсть те ж саме, що і ми

17. Багіра

Багіра Well-Known Member

яку рибку берете дітям і де?

18. Dominika

Як ви збільшували дози їжи дитинці і як часто? Я от зловила себе на думці, що в нас доза як була в рік так і залишилась. Може то треба давати більше...Щось навіть не знаю з якого боку до того питання підійти.

19. EineGuteFrau

EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

Нашим малятам скоро рік. І я знаю, що багато хто після року переходить із сумішей на молоко звичайне. Чи добре це? Мої мусять хоч трішки суміші перед сном випити. А на ніч то й інколи більше пляшки. Чи не буде забагато стільки молока? І як перейти із сумішей на молоко? Я знаю, що поступово збїльшувати кількість. Планую вдень давати спочатку один раз, це приблизно 100 мл, а якщо піде добре, без алергій, то збільшувати. Чи все ж таки залишити суміш на довше?
    Знаю, що більшість діток у форумлянок, на щастя, на ГВ, але може хто має досвід і з ШГ.

Надіслано від мого Redmi Note 3, використовуючи Tapatalk

20. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Давала скумбрію, тушку хек, лосось -все запечене, як для нас. Брала тут на дп в крошка єнот. Судак давала, але ій не пішов.
    --- дописи об"єднано, 12 Травень 2016 ---
    Я доці почала давати каші на молоці десь з 8 міс, притому, що в нас дерматит був від молочного. Пробувала поступово, дивилась на реакцію. В нас ГВ, часто, але каша на молоці зранку і деколи ввечері. Купованих каш чи сумішей не купувала.