меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я даю бульйон курячий з 10 місяців. В мене просто всі супи на бульйонах (курячий чи говяжий), але більше ніякого жиру/зажарки в супи не додаю. Роблю котлети, замість хліба додаю потертий цукіні. Виходить дуже соковито. Готую їх в пароварці. Соуси до гречки/макаронів не роблю, бо в сім'ї такого ніхто не їсть, додаю лише масло

• Подобається Подобається x 1
  2. model fantazii

model fantazii Well-Known Member

В мене чергова криза жанру. Що готуєте малючкам на вечерю?

3. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Ми їмо десь з 10,5міс. бульйони, малий дуже любить.

Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk

4. Mansikat

Mansikat Well-Known Member

Ту ж кашку чи інший гарнір, що й для дорослих, переважно з молоком.

5. raspberry

raspberry Well-Known Member

Десь до 1,5 роки малий гарно їв все. А потім почав сильно перебирати. Він з охотою їсть їжу для малюків (каші, крем-супи, пюре), а звичайну, кусочками, млинці, оладки, котлетки, м'ясо кусочками не хоче. Але паралельно без проблем гризе яблука, моркву, їсть хліб, печиво. От вчора дала йому сирників зі сметаною, навіть не попробував. За 5 хв. налила йому суп-пюре з броколі - з'їв 2 черпаки. Як його знову на звичайне меню перевести? Чи не заморочуватись і давати те, що хоче?

6. loveterapy

loveterapy Матуся-Анюсі

О, а в нас навпаки, кашки на молоці нє і все, сир зі сметаною тоже. А таке кусочками, то їй подобається, бо я часом наколюю на її маленьку пластмасову вилочку іі вона сама то до рота кладе. Або мадам часом балувана, даю щось, а вона рукою по столі стукає, то означає, що треба їй покласти шматочок в мисочку її і вона сама візьме.
    Ще мушу похвалитися, що вже місяць пємо з горнятка, непроливаючи.))

7. Kshusia

Kshusia Well-Known Member

Мій малий зараз не хоче їсти супи-пюре, та й взагалі будь-яке пюре. Зупки скоріше збивала в блендері, а тепер душу просто вилкою, так щоб кусочки маленькі були і плавали в юшці.

8. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

Постою послухаю

9. Naama

Naama Добре, коли реальність краща за мрію

Бульйон почала давати після року. Тефтельки роблю в мультиварці, мелю мясо, даю трохи цибульки. З підливок може бути тушена у свому соці цибуля з морквою, заправлена сметаною, літом - це був свій домашній базилік, терті помідори. Пармезан даю з року тертий до макаронів. Омлетики роблю на водянійі бані ,але з 1,3 роки. Це наш сніданок, раз омлет, раз каша молочна. Недавно почала давати мюслі, то по трошки вже розпробувала, варю каші і мюслі на дитячому молоці. А так вівсянка запрвлена оливковою олією з рибою, гречка з маслом та котлетками, борщик, суп з фрикадельками, уха .Якось так у нас виходить))) Але всеодно у нас 2 повноцінних дорослих прийоми їжі. Решта перекуси, гв,фрукти, сир, кефір, йогурт.

10. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

А в нас Діанка (1,3) не дає себе годувати ість сама і мало що до неї попадає а що не доїла то зразу до грудей. Якщо годую її то падає на підлогу і плаче

11. ruda kishka

ruda kishka Well-Known Member

То пройде. Треба дати їй насолодитись процесом :)

12. Smurfyk

Smurfyk Well-Known Member

То вона вже десь місяць так їсть

13. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я б не заморочувалась і давала, що дитині смакує.

14. basia

basia Well-Known Member

Не знайшла теми,можливо,спитаю тут. Пиття - скільки і яке? Дано: дитині 2 роки, не п"є. ( ГВ нема). В день випиває 50-100 мл. Війна за кожен ковток. Чай,вода,компот - без різниці. Може хотіти купований сочок. В горщику 20 мл насичено забарвленої концентрованої рідини. Ну не крапельниці ставити ?
    Цей хлопець їв би тільки каші і сир з кефіром ( мрія тих,хто не любить готувати)

15. Dominika

Dominika Well-Known Member

Питання...
    Коли кажуть давати дитині вівсяну кашу, то маються на увазі пластівці типу Геркулес? Чи вівсяна каша є ще в якомусь виді?

16. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Взагалі є, моя сестра купує крупу вівсяну, яку треба варити, досить довго, ну тобто не 2-3 хвилини. Але що там хто має на увазі то невідомо, бо можуть і пластівці мати на увазі

• Інформативно Інформативно x 1
  17. Dominika

Dominika Well-Known Member

ото мене власне і цікавить. Якщо є - будемо шукати. Бо я чогось навіть і не знала того, думала є пластівці і усьо...Давати дитині ті пластівці мені якось не дуже хочеться, навіть не знаю чого, інтуїтивно чисто.

18. Mansikat

--- дописи об"єднано, 23 Листопад 2015 ---
    Чому, то ж просто розплющене зернятко. Є пластівці з цільного зерна.

• Інформативно Інформативно x 1
  19. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

А можна дітям, таким як мій, 2,6 р. домашній майонез? Наприклад олів'є з м'яском замість ковбаси і з таким майонезом?

20. Mansikat

якщо не боїтесь, є небезпека сальмонельозу з сирих яєць, хоча колись мені зустрічались рецепти майонезу з вареного жовтка.