меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

роблю своїм сиркову масу ( з фруктами з морозилки+ банан, якщо творог суховатий, додаю трішки домашнього йогурту) уплітає за обидві щоки, мушу іноді чимось відволікати, бо важко їй спинитись))) як у вас приблизно
    деколи роблю творог з цибулькою і зеленню, підсолюю, також подобається.

• Інформативно Інформативно x 1
    • мімімі мімімі x 1
  2. hitrynja

hitrynja New Member

ми на спільний стіл перейшли десь з року, але звісно наш стіл став "здоровіший")))) малий голубці, борщ, розсільник за обидві щоки...а як квашену капусту любить....салати заправляю або магазинною або збираною сметанкою - ніц не є. молоко і молочні каші правда ми не їмо. а от кисломолочку - залюбки
    але у мене якась криза жанру - хочеться чогось цікавенького для малечі - порадьте будь ласка! всякі там омлети з перепилиних яєць, мясне суфле чи рибка якось смачно зготовлена...надихніть)

• Подобається Подобається x 1
    • Креативно Креативно x 1
  3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Я надихаюсь у фейсбучній групі cooking for kiddos. Але думаю, там таких груп море. Пошукайте.

• Інформативно Інформативно x 4
  4. Mari

Mari New Member

Сьогодні спробували форель ), сподобалось ))) Дуже сподіваюсь все буде ОК, без алергічних реакцій.

5. Mari

Mari New Member

Все ОК, без червоних щічок ))))

6. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Дівчата, коли ви почали давати дітям сало (солене)? Влад сьогодні вкрав собі шматочок, але посмоктав і ковтнув цілим . Ходив потім у мене ще випрошував "саво,саво" :girl_smile:, то я видала йому ще 2 малесеньких шматочки .
    А тепер думаю може не треба було давати - все одно не може його з"їсти нормально - ковтає як гусак. .

7. invisible

invisible Well-Known Member

Ого, я щось своїй не думала навіть таке давати. А можна хіба? Воно не зажирне, не заважке для травлення? Бо чесно кажучи я і сама сала ніколи не їм :)

8. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Та я наче теж не думала. Робила чоловіку канапку, а Влад собі потягнув...
    Ми свинину тушковану чи печену(правда без сала) їли вже багато разів, а от стосовно сала я теж сумніваюся. Ну але ж масло теж жирне але корисне :dntknw:

9. zolotusyk

zolotusyk New Member

Підкажіть чи в меню дитини двох років має бути мяско кожного дня і в яких кількостях? А то я щось розгубилася...

10. Raven

Raven Мама малятка

Даю хоч трошки до зупки нарізане, ну і красти в когось з тарілки -святе. М"ясна в мене дитина.

11. raspberry

raspberry Well-Known Member

Мені здається, що м'ясо має бути щодня і в менших, плюс 1-2 рази на тиждень - риба, 2-3 рази на тиждень - яйця. Чи я помиляюсь? Своєму щодня в суп даю трішки телятини, десь жменьку, дрібно порізано шматочками. З рибою важче - він не любить і випльовує, яйця - перепелині в вигляді омлетів йдуть на ура.

12. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

В нас м"яско щодні в зупці, риба 1-2 рази на тиждень, а от яєць малий не хоче і все..
    В мене так мала як з ранього віку рибу не любила, так і зараз у 8 років далі її їсти не хоче, вже не знаю як з нею боротись:sad:.

13. raspberry

raspberry Well-Known Member

Я не борюсь, просто пропоную періодично, авось засмакує? Але поки безрезультатно, значить не потребує його організм того чи що? А дочка один час теж не їла, а зараз навпаки якийсь рибний період в неї почався, вчора цілу рибину форелі з'їла!

14. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

Дівчата, потребую поради..
    Соромно признатись, але не можу ніяк свого майже 2-річного синулю навчити нормально пережовувати їжу:sad:. Ситуація така:
    з самого початку прикорму не блендерила нічого, лише вилкою розминала, в руку давала бублики, печенька, морквинку, яблучко і т.п., зараз малий прекрасно вміє пережовувати їжу, яка йому цікава і смачна, а от те, що не дуже до вподоби йому, пережовувати не хоче((. До прикладу, даю зупку з дрібно нарізаними овочами, пережовує перших 3 ложки, поки трохи не втамує почуття голоді, потім йому стає вже не цікаво, виривається кудись, спішить, біжить і їсти не буде, поки я то все не помну і не догодую його.. Мій тато каже - не хоче, нехай не їсть, проголодається, то сам попросить, але в нас таке не проходить, бо є циця, якою він доганяється постійно, якщо добре не наїсться. Що скажете на таку мою проблемку?

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

в такому віці, як ваш малий, Аня страх як любила сальну мазанку (перемелене сало з часником і сіллю)
    мені в тому всьому лише часник видавався сумнівним
    це лише моя думка, нікого не агітую, але якщо нормально злопати півпачки масла (як в темці про педприкорм написано), то чому ненормально з*їсти столову ложку сальної мазанки (чи тих же 3 шматочка сала)?
    я сама сала не їм (фігуру бережу), але чоловік їсть - дитина в нього випрошує
    сама їй сала ніколи не даю спеціально, але якщо хтось їсть і вона випрошує - то нехай
    загалом, я би тривогу не била, якщо минулось без наслідків

• Подобається Подобається x 2
  16. Mazerati

Сьогодні варитиму солянку. Як думаєте, варто дитині давати їсти?

17. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

Якщо не дуже гостру і наваристу то небагато можна. Я варю солянку таку, як зупку то їмо без проблем.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Pomadka

Pomadka New Member

Дівчатка підкажіть будь ласка! Синочку 1,8, а він не хоче нічого з нашого столу їсти - це нормально? Їсть кашку молочну, але тільки вівсянку, супчик з м'яском і овочами, омлет, рибку іноді, банани, печенька, макарони іна цьому його меню закінчується, але я йому давно вже потрошки солю і цукрую. Пробували давати нашу їжу, то раніше навіть якось краще їв міг і дерунчика з'їсти і котлетку, шашлик, відбивну... а десь місяць тому взагалі не хоче нічого пробувати... раніше їв картоплю, сир і кефір, зараз взагалі не хоче. так само з нашою їжею: попробував щавлевий борщ, солянку по ложці і більше не підходив(( Мама каже, що то я його так навчила свою їжу їсти, що він тепер нормальної не захоче... Вони колись відразу давали зі столу і діти їли. А зараз я робила так як подруги-мамочки підказували і педіатри. Може в когось було таке, бо я тепер переживаю, може він дійсно так звик до своєї їжі, що ми його ніколи не переведемо за дорослий стіл:girl_cray: І що робити може хтось порадить... P.S. Ми ще на ГВ.

19. Mazerati

В мене донечка завжди погано їла в період росту зубів. Зуби виросли і все ок.

20. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

переведете
    може, дитину щось мучить (зуби, стрибок розвитку, зміна сезону...)
    може, даєте забагато спецій (як правило, діти надають перевагу їжі з неяскравим смаком спецій)
    а син їсть одночасно з вами?

• Корисно Корисно x 1