меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. raspberry

raspberry Well-Known Member

Відповідь: меню для малечі після року

Мій Влад ще не має року, але він не алергік і я йому іноді роблю компот з обліпіхи з медом.
    Я змішую сир з кефіром і тру туди якийсь фрукт солодкий, годую з ложки і він так ість. Пити сам кефір відмовляється.
    То ті, що всюди в нас продають? Кажіть хай не купує, поляки самі іх не ідять, це г... рідкісне.
    Можна і самі сосиски зварити, чи ковбасу молочну. В неті є рецептів повно і воно ж вариться, а не коптиться, то ж кожен може зробити домашні.

---------- Додано в 15:39 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Найкращі завжди були тернопільські з зайчиками в жовтій картонній пачці. Я сама іх обожнюю, за раз можу цілу пачку з'істи.

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

А мій гурман якраз навпаки - кефір в чистому вигляді ще сьорбне ковточок в мене і ковток в чоловіка з чашки, а от такий домашній варіант дитячого сирочка взагалі не признає, магазинний ("Тьома" здається) теж пробував - лизнув разок і відвернувся :)

3. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

мій малий теж сирки-кефіри хіба по ложечці пробує, коли бачить, що хтось їсть.
    зате кашку на молоці їсть будь-яку.
    сьогодні з апетитом їв яйце, досі не дуже хотів, тому бачу, що дієво якийсь час дитині не давати продукт, що не сподобався, а потім почати знову.

як ви готуєте гарбузову кашку, щоб смакувало дитині? є якийсь особливий рецепт? бо я сама не готую гарбуза, - не дуже люблю, то й не вмію.

4. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

оооо, мій малий за дирунами зі сметанкою так кричить, що страшне)), і не даш багато, бо все таки це ж смажена страва, хіба окремо парові робити для нього.
    А молочного мій малий теж не любить: сир йому мушу маскувати, щоб хоч трохи їв, а йогурт, кефір зараз ні в яку..Кашу на молоці зі своєї тарілки даю трохи пробувати - йому не подобається, їсть свою - на воді)).
    в нас частенько закрепи бували і теж не могла зрозуміти від чого, а зараз все гуд стало. Не знаю чи само собою пройшло, чи допомогла каша з висівками, бо саме після того, як почала варити нордік з висівками, то малий почав нормально какати (може просто співпадіння, не знаю..)

5. glasses

glasses Member

А мені навпаки вони якісь ніякі були, купляємо завжди з сюрпризами, то якісь смачні. Раз купили ті, то якісь вони дрібні були і зовсім резинові.Може такі попались.

6. raspberry

Мабуть не свіжі попались. Ми от зараз пачку відкрили - хрусткі, смакота.

7. glasses

glasses Member

Та от справа в тому, що я спершу теж так подумала і глянула на дати і принаймні писало там дату нормально. То я сама з'їла.
    Дівчата, як ви з приправами?Ну, тим кому +1.6рік, ви варите окремо чи зі спільної каструлі?

8. Hexe

Hexe Well-Known Member

можна в духовці запекти:)
    я робила з пшоном:) нам смакувало усім - найкраще з медом, але то вже чи можна малюкові мед.
    рецепт на кашку:

---------- Додано в 20:30 ---------- Попередній допис був написаний в 20:29 ----------

я готувала нейтральне, а потім кожен собі в тарілці доправляв сіллю-перцем і т.д.

9. raspberry

От єдиний іх мінус, що вони не закриваються герметично як ті, що в кульках. Тому якщо вони лежали десь, де висока вологість - відвогають. Але іх можна підсушити, наприклад в мікрохвильовці.
    Ми зі спільноі каструлі, але в нас в тій каструлі максимум сіль-перець-трави. Приправи типу Вегета, Торчин не використовуєм взагалі.

10. glasses

glasses Member

А які саме трави?

11. raspberry

Кріп, петрушка, базилік, ну і не трави - лавровий листок, перець духмяний.

12. Kassandra

я до страв з м"яса даю суміш італійських трав, до рибки можу орегано підсипати (самі трави, без добавок), а супчику варю одну каструлю на всіх: без зажарок і духмяних приправ, просто підсолюю, лавровий листочок в кінці даю, перчик тільки горошком кидаю..Окремо варю хіба на вихідних, коли до батьків на обід ходимо, бо там вже вважаю страви трохи заважкі для шлунка півторарічного малюка, та й поперчити добряче все моя свекруха дуже любить:).

13. Kassandra

дівчата, чи даєте ви свіжовичавлені соки своїм малюкам? бо я малому нічого такого не даю, лише свіжі фрукти у вигляді пюре чи кусочками, а мені педіатр радить соки щодня давати через трохи понижений гемоглобін малого..

14. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

1:1 розводжу водою, а так даю, але не алергенні (для нас)..морквяний, гарбузовий, влітку давала абрикосовий

15. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

раз на 100 років, розведені добряче водою

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та просто кидаю рис на воду, потім, коли напівготовий ріжу гарбуз кубиками і туди, як гарбуз розвариться, виключаю і додаю молодшому масла, а старшому молока. Та й по всьому)). Андрійчик молочки ще майже не їсть, ну, бо не бачу потреби, циця форевер.:girl_flag_of_truce:

Мені власне поєднання рису з гарбузом в такій каші підходить найбільше, бо рис скріплює, гарбуз послаблює... тому якихось особливих проблем після неї у нас немає.

---------- Додано в 09:30 ---------- Попередній допис був написаний в 09:22 ----------

Святику попсувала яблучним ШКТ, потім мали проблеми. Педіатр нарадила з 6-и місяців, я дурна її слухала... Тепер молодшому ніяких соків не даю, компот з сушки, яблук, ягід (зараз морожених), маю смородину з цукром в холодильнику, то коли компот не встигаю, чи не хочу)) варити, на водичку розбовтав і всьо.
    Але Андрій в мене взагалі дуууже мало п"є. Як ото мамочки на двір не вийдуть без тих пляшок, термосів і т.п., то у нас такого нема.

• Смішно Смішно x 1
  17. Kassandra

в нас аналогічно, а найкраще пиття - це попросити в мами цицю))

18. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дівчата, а з якого віку можна хурму дитині давати? І печінку телячу. Не зарано, якщо тільки ото рік минув в жовтні?

19. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Ми печінку десь якраз в рік почали їсти, мала індичу. Додавала в картопляне пюре. А на хурму зараз сезон, то будемо їсти. Думаю в рік можна теж давати пробувати.

20. Moonlight

Moonlight Well-Known Member

Дівчата, а ви даєте дітям лосось їсти? Бо серед знайомих всі вихваляють дану рибу, типу корисна і т.п., а в інеті дуже спірна інфо, чоловік каже, що виробники хімією годують тих лососів, коли вирощують і там ніц доброго немає.