меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: меню для малечі після року

Десь з 10 місяців даєм тушену з картоплею і бататом.

2. fiesta

fiesta Well-Known Member

А в холодну пору берете дітямна прогулянку якесь тепле пиття? Типу чай чи компот... Куди наливаєте, щоб тримало тепло кілька годин?
    (Ми ходим в басейн, на гурток - в поїлці компот вистигає за той час. А на вулиці тим більше. )

3. raspberry

raspberry Well-Known Member

В термос звичайний, потім переливала в поілку, а коли мала навчилась пити з горнятка, то наливала в те, що при термосі, окремого вже не брала з собою.

4. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

Маю питання - чи даєте дітям варення?
    У мене Влад зараз більш-менш їсть тільки обід (найчастіше то супи-борщі) і вечерю (картопля, макарони чи каша з м"ясом або рибою).
    Іноді на сніданок даю вчорашню вечерю, а якщо ні - то їсть розчинну кашу (Мілупа мультизлакова). Так от ту кашу він згоден їсти тільки якщо крапнути туди ложечку варення (полуничне, смородинове) - чи можна так робити?
    І ще мій ведмідь практично не їсть молочних продуктів (окрім циці) - кефір може сьорбнути один раз, сир - одну ложечку, твердий сир теж не любить. Єдине якось спробував хліб з маслом - сподобалося. То нормально, чи пробувати якось "замаскувати" сир і кефір?:girl_smile:

5. Khrystik

Khrystik Хороша дівчинка :)

моя їсть картопельку чи овочеве пюре з кефіром, сир з гречкою. все-інакше ніяк:)
    твердий сир не даю-не довіряю нашим виробникам.

а як щодо молока коров*Ячого? коли то вже пора чогось типу молочної каші?

6. Oliusia

Oliusia Well-Known Member

в нас зараз те саме (ми однакові по віку). я не заморочуюсь тим, бо в них є теж періоди улюблених страв, і + організм росте і міняються потреби.

7. Khaleesi

Khaleesi Well-Known Member

Я перший раз зварила вівсянку на молоці десь в 1,2. Але спочатку варю кашу на воді, а потім доливаю трохи молока. Зараз малий такі кашки дуже любить. Їмо вівсяну, пшеничну, гарбузову, рисову. Переважно на сніданок.

8. Gavil

Gavil Member

Часто читаю, що діти люблять сосиски їсти (старші року). А які сосиски ви даєте? Бо я не признаю цей продукт взагалі, чоловік любить польські собі купити. Може хто скаже, де є хороші, щоб дитині не страшно було дати?

9. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я не даю, я і старшому даю такий продукт раз в кілька місяців, що йому вже п"ятий рік пішов. І то ті типу дитячі і то коли буває таке, що от абсолютно нема коли зробити котлетку, чи тефтельку, чи шось в тому роді.
    Я взагалі вважаю сосиски- то на вітер викинути гроші, бо коштують зараз майже на рівні м"яса. Точно краще дитині щось з м"яса зліпити.:)

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

я теж даю рідко, але даю, бо деколи в магазині просто не може вийти, бо хоче ковбасу)))) я купляю або дитячі або телячі у Ятрань, досить нічо, але ціна 85грн було міс. назад

11. invisible

invisible Well-Known Member

А як ви ставитеся до такого продукту перекусу як кукурудзяні палички?

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Так як і до "Марії":)
    Не зовсім гуд, але приходиться, їмо...

Нам складніше, бо старший то їсть, а молодший верещить, то мушу ділити. Святикові я того до двох рокі не давала.

13. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

В мене Аня молочне оце тільки почала їсти, і то - трішечки
    кефіру може 50-80 мл з*їдає, йогурту так само
    молоко коров*яче (коли сама п*ю, даю їй розведене десь 50:50) раніше випльовувала зразу, зараз кілька ковточків може зробити
    я не набридаю їй з тим, але спостерігаю, що вже більш охоче їсть таке
    о, ще картоплю або дерунчик зі сметаною може з*їсти
    молочні каші - складно, бо вже період нелюбові до каш
    єдине зараз охоче їсть - рис, але він її дуже кріпить, тому даю нечасто і небагато
    про сосиски теж хотіла поцікавитись, у нас часом татко їсть, але ще не давала дитині пробувати
    бачу, ніхто особливо не дає:girl_wink:

14. invisible

invisible Well-Known Member

Я чого питаю, бо по складу там все супер виглядає - кукурудзяні палички, олія, цукор, сухе молоко. Тобто ніяких е-шок, на відміну від тої ж Марії. Але от наскільки то правда? Я беру від "Рукавички", дуже хрусткі і смачні, то мала часом під настрій їх з задоволенням хрумає. Печива особливо не любить, максимум половинку з'їсть. Чи одну соломку.

Молочне моя теж не їсть. Каш на молоці взагалі не признає. Хіба кукурудзяну з сіллю. Сир домашній маскую туди ж в кукурудзяну кашу, в картоплю або в "палюшки". Кефір теж хіба з картоплею. Ніяк не вломаю її на домашні йогурти - вже пробувала і солодкі і несолодкі, і з ягодами, і з бананами - ніяк! Зате як побачить в чоловіка сардельку, то верещить. Часом даю кусочок, то кричить "ще!". Але в нас такий продукт в хаті буває не частіше, ніж раз на місяць

15. Luiziana

Luiziana Well-Known Member

Ох, моя старша уплітала ці розчинні кашки-малашки в дитинстві, теж з варенням або просила їй влити соку:girl_crazy: і з нордіком і далі з звичайними кашами такі ж уподобання...Чесно, переживала чи не забагато солодкого і т.д. Лікар-дієтолог нас заспокоював , що без різниці у якому вигляді і з чим в переміiшку:girl_crazy: вона їсть каші, головне, що вони присутні в дитячому харчуванні.

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

маю питання: це правда, що гарбуз трохи послаблює?
    і з якою крупою ви варите гарбузову кашу?
    бо щось Аня останній тиждень так тяжко какає (і по консистенції бачу, чого їй так тяжко воно дається), аж з плачами, то, думаю, рисову кашу не варто
    може, пшоно?
    порадьте хтось
    до слова, в меню присутні і яблучко, і морква (часом і сира на перекус), і огірок, і суп, і компот/узвар п*є.... поняття не маю, чому її кріпить (вже на зуби грішу)

17. Vesnyanka

Vesnyanka Well-Known Member

Правда, послаблює трохи. Я з пшоном варю.
    До речі, старшу сира ціла морква теж трохи слабить (терта так не впливає). А варена теж кріпить.

18. Barbie

Barbie Well-Known Member

Я варю малому і нам крем-суп з гарбуза. Їмо з задоволенням, бо каші з нього ми з чоловіком не їмо.
    Синочок тепер сам просить молоко, чк бачить коли хтось його п'є, то даємо, ага і манкц сам просить, побачив як ми їли. То дуже зле то давати?

19. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

індивідуально, вочевидь. Вчора пили гарбузово-морквяний фреш з мякоттю, Віруся кілька файних ложок того спожила. я була готова нині зранку до всього :) а їй нічого не є.
    Гарбузову кашу варю з кукурудзяною крупою або з пшоном. Щоб була жовта - хлопцям важливо :)

20. Redvisitor

Redvisitor Active Member

Мій чоловік колись працював на виробництві кукурудзяних паличок, то каже, що там хімічити нема чого: крупа, вода, олія, в пудрі виваляли і все. Ну то про ті, що без всяких смакових добавок, типу "молочні", "полуничні", ітп. Я малому купую інколи, і сама не проти разом з ним поласувати :)
    А щодо гарбуза, то з пшоном варю, і так, таки послаблює він (принаймні на мене так діє :)).