меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Amarillis

Amarillis New Member

Відповідь: меню для малечі після року

А в нас все пішло наоборот. Я йому перетирала, до моменту коли батько його навчив кашу з малиною їсти. 1 малинку і 3 ложки каші, так з того моменту почав він всім перетертим плюватись і ми перейшли на кусочки.

2. Ljlichka

Ljlichka Well-Known Member

то точно,моїй доні 1,2 до року майже нічого їсти не хотіла тільки ГВ, а після року сама просить,бере за руку веде на кухню і показує що їй дати, може спочатку поїсти ГМ а потім вести на кухню по кашу чи ще щось

3. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Навіть не знаю, що сказати, хіба реально нагодувати дитину, коли вона не хоче і в рік і в 2 і в 3 роки, на це ніяк не вплинеш, на жаль.
    Я от покладала надії, що як дитина заговорить, то буде сама просити, що хоче, а ніфіга:) Питаю, що буде їсти, каже: "Ніцьо їсти, тіки цицю Ані дай":girl_cray: І так постійно, інколи щось під мультики згодую, або на вулиці. Я вже змирилася, в мене точно той варіант, що коли завершим ГВ, тоді й певно почне їсти, ну нічого, ще рік-два, може буде ГВ, а там куди дінеться, змушена буде їсти:) А наразі так як є, можу перелічити на пальцях її меню - картопля варена, проста зупа з м`ясом, гречка, м`ясо тушковане, яблуко, сирнички смажені і печево. От і все, все це мікродозами, звісно, сподіваюся всього решта, що вона не їсть їй з грудного молока вистачає.

4. Багіра

Багіра Well-Known Member

а кои мами нема поруч то нічо не їсть дорослого теж і порції не збільшуються?

5. olangel

olangel Well-Known Member

А чого бленлерити? Жодого разу не блендерила зупки спеціально, максимум яблоко чи моркву натерти, хоча як тільки зубки перші вилізли, то було улюблене діло яблочко і морквочку гризти. Поки у дитини високи рвотний рефлекс, то і легше навчитись нормально шматками істи ту іжу

6. Fast

Fast Well-Known Member

Про алергіків і перетирання. Нам теж радили не блендерувати. Перший зуб був майже в рік, але я нічого не перетирала. Мама моя то ледь пережила, але як бабці подружки питають як то дитину навчити їсти не перетерте, то мама гордо відповідає, що не знає, бо я такого не робила і нема від чого відучувати. А тоді скільки переживань було, що вдавиться:) ех коли то було...

7. goldgirl

goldgirl Well-Known Member

Відколи почала активно вводити прикорм, трошки розминаю їжу виделкою.
    Багато чого синочок спробував мікродозами, давала гризти яблуко, моркву, бублик, банан. Наразі я перетираю лише мясо, досі нічого не подрібнювала до однорідної маси.
    Зубки мусять працювати за призначенням - щось кусати, жувати, перемелювати.

8. jalla

jalla Прогрес року 2013

А сметану малюкам після року даєте? І як даєте то яку?
    А то я все заправляю або маслом, або оливковою олією. Думаю може б то вже сметани почати в страву капати?
    Святику починала з молокії "сонечка", але зара вона, як на мене трохи підпсулась. Ну, і я геть не пригадаю з якого віку.

І ще цікавить питання щодо твердого сиру. Мій малий як бачить сир, аж трясеться, даю звісно, але вони всі, як на мене трошки загострі і засолені для такої малявки. Може якийсь такий щоб більш нейтральний на смак.

9. Margarett

Margarett Well-Known Member

Якось так мені попало, що на початках 1 до 2 р., то ще ту сметану можна було в бульбі (пюре) запхати. Взагалі то маю перевірену сільську, скільки там - чайна ложка, ну 2. Вже по 2 роках, яка сметана ? Тільки запеленгує, що там щось заминаєш, то відразу вивалювання язиків і бекання. Чогось сметана і тепер вже й масло - ну ніяк. Я більше до польської продукції маю розположення. Не кажу, що воно не знати яке натуральне, але краще/якісніше ніж наше.
    А сир твердий, то було саме любиме діло у віці 1 і до 2. Та класичні сорти самі нейтральні по смакових якостях. Я ще нюхаю, бо мені як кислим чи дуже таким молоком пахне - не беру. Файні мені від комо, клуб сиру - сметанкові, голандські, російські. Ще звинигорода теж не поганий. А от розрекламований пирятин мені не подобається.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мій їсть все що подають))), лиш я питаюсь чи можна нам вже такий продукт вводити? Бо щось вагаюсь.

11. Margarett

Margarett Well-Known Member

Взагалі то з старшого віку наче, ближче до 2. Бо жирність висока, то все правильно та якось проблеми в мін. кількості в пюре, як на заминання страви - не бачу, точніше я давала. Ну не кожен день виходило по меню, але давала. То вже самі дивіться, впевнена, що є багато таких, котрі не давали. Але вже як хто: наприклад, не давала до досить більшого віку щавлевого борщу, бо то погано впливає на оболонку шлунка, а мої сусідки - дають з геть раннього віку. Але дитям ніц не є.

12. Amarillis

Amarillis New Member

Ми вже сиру по трошку пробували але не часто. В мене питання,а з якого віку ви помідори даєте, я хочу борщик зварити з помідорами, і думаю чи можна буде таке малому дати .

13. rununkulos

rununkulos Well-Known Member

Про варений помідор я навіть не задумувалась, в борщі ж не одні помідори. А на рахунок сирих - так, але мала вирішила не зволікати поки сезон :) зірвала собі сама (в нас ростуть на подвір,ї). Їла, аж за вухами лящало. Жодних побіч. реакцій не було. Потім я пробувала сама дати жовтий без шкірки, але не зацінила мала.

Взагалі, червоне-то її "слабість". Бачу вже зуби гострить на кавун, мушу їсти за спиною.

14. invisible

invisible Well-Known Member

Я вже давно даю, навіть до року почала. Мікродозами - в пюре, до гречки, овочевого супу чи борщу. А так вона не любитель сметани. Беремо зазвичай Молокію, іноді польську.

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Почала давати цього літа, як вже був сезон на нормальні помідори, не ранні. В супчик чи борщ даю, сирий теж їсть трохи, але без шкірки.

15. Багіра

Багіра Well-Known Member

щодо сирих овочів наша лікарка радила до 2 років не захоплюватися
    дитині ніц не буде, але всерівно є нагрузка на підшлункову, неварто її перевантажувати

16. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя топче їх і в салаті сирими (потім шкірочку з рота витягую), і в борщі - все нормально
    від вареного точно нічого не буде
    щодо сметани - часом Аня їсть, десь раз на місяць, бо вдома в нас її немає, як правило, але як десь бачить - то їсть, нічого ніби, вона з*їдає десь чайну ложку, не більше
    і масло часом їсть (не в каші, на бутерброді) - нормально все

до речі, ті всі продукти, які викликають в мене сумніви, я особисто варю цілими в борщі/супі, а потім витягаю

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

З року у нас фаворитом є макарони твердих сортів з помідоровим соусом. Ріжу помідорки дрібненько і підтушковую на маслі. Малий топче за дві щоки.
    Єдине огірків боюсь давати, бо самої від них живіт полюбляє боліти.

18. Redvisitor

Redvisitor Active Member

О, мій Орко за сметаною і маслом десь від 1,3 вмирає. Таке враження, шо їв би кілограмами, якби давали :). Я даю сметану в картоплю, супи, до вареників, голубців, ітп. Мама мені сільську бере, а як нема то будь-яку магазинну, не заморочуюся.
    Огірки теж дуже любить, і сирі, і квашені :). А помідори якось не особливо - деколи може попросити, але лизьне і віддає назад.

19. Багіра

Багіра Well-Known Member

дівчата, а з якого віку даєте малечі свинину і в яких стравах?

20. Anty

Anty Well-Known Member

наше меню на день:
    сніданок:
    вівсяна/рисова молочна каша (зїдає пару ложок)
    банан (десь половинка)
    соломка або бублик

обід:
    суп гречаний/з макарон/борщ
    (деколи в суп даю дрібно порізану відварену телятину)

перекус:
    яблуко шматочками, соломка, сочок, водичка

підвечірок:
    сирок Агуша класичний/кефір молокія 1%

на вечерю їсть те, що я (пюре картопляне, макарони, можу дати пару брусочків не сильно підсмаженої картоплі)

---------- Додано в 19:31 ---------- Попередній допис був написаний в 19:30 ----------

а ви на вечерю що даєте?