меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Відповідь: меню для малечі після року

читала, що мед не дають через небезпечні мікроорганзіми-клостридії.Типу дитячий організм ще не вміє з нимим справлятись. Це при чому мені така інфа вперше потрапила, ось тут на АКЕВ
    Але я даю, воду з медом малій.але щось бентежать мене прищики на щічці-завжди в одному й тому ж місці вискакують, на тілі нема...Думаю, чи то не від меду?. Алергії до інших продуктів не помічала і на пітничку то не схоже...
    і ще питання- чи варто давати малій домашній майонез? Я пробувала давали на пробу трішки з ним салату, реакції нема. Але питання чи варто, яйця сирі, ну і олії там трохи йде, чи не шкодить часом?

2. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

А мене би більше збентежело додавання оцту в страву для дитини, ніж сирих перепелиних яєць і якісної олії.
    Моя дитина от полюбила грецькі горіхи, родзинки, сушені яблука і груші в якості перекусу (мене копіює) але маю відчуття, що їй це шкодить

3. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

можете замість оцту спробувати трошки лимону вичавити, тоді легше для організму буде.

4. tiramiska

інколи так і роблю, а коли немає, то оцету, ну, геть пару крапель йде, на півлітри
    тому, не думаю, що мав би зашкодити
    Ще мене цікавить-як обгрунтувати, що дитині не варто пронувати солодощі?

5. Rostok

Rostok Well-Known Member

а кому маєте пояснювати? "Ні" і крапка, не зобов'язані нікому пояснювати. По крайній мірі, для нас було достатньо мого слова. До двох років теж в роті не мав цукерка, вафельки і ін. хімічних солодощів.

6. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

я теж проти навали солодощів для дитини. я малому спершу нічого, окрім бубликів та Марії, не давала. Тепер він їсть трохи більше вид печива, але всі оті найпростіші,без начинок або домашю випічку, деколи Артек може з'їсти, а цукерку вперше спробував десь 2 місяці тому і то з доброї руки родичів) як ми були в селі, то кожен намагався дитині запхати цукерка і всі на мене витріщалися, чому я не даю дитині "цюцю". Моя відповідь була проста: "бо я не вважаю за потрібне". зазвичай, більше питань не виникало)

7. tiramiska

8. Rostok

Rostok Well-Known Member

власне до самих солодощів претензій нема, а до їх складників..!!!, методів зберігання, і т.д
    Не раз йду біля базару і бачу зранку з яких підвалів то все витягують... і не факт, що в магазинах, супермаркетах чи пакувальних цехах нема мушок, щуриків і прочої єрунди. Тому і дорослим не дуже корисно то вживати))
    Зі складниками теж питання спірне і правди не знайдете. Тому чим пізніше дитина буде то вживати, тим краще. Обмежуватись поки домашньою випічкою. Бо їм теж потрібно))

9. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Вчора натрапила в неті на цікаву ідею - печево з банана і вівсяних пластівців. Так, як моя дитина не з"їла ще ні ложки вівсянки і від фруктів завжди відмовляється, а всяке печево іде на ура, то я зацікавилася і вирішила поекспериментувати. Збила в блендері 1 банан, додала півсклянки вівсяних пластівців, сформувала руками печево і в духовку на 30 хв. Пішло на ура (його правда зовсім мало з такої порції вийшло) мала згризла майже все, хоч мені самій, якщо чесно, не дуже:) Тепер думаю, як би це печево якось урізноманітнити, може ще якийсь фрукт додати чи гарбуз. Подайте ще ідеї, бо моя панянка то гурманка ще та- догодити ну дуже важко:) А не їсть практично нічого, окрім грудного молока

10. Judice

Judice Закохана в гори ))

О, таке вівсяне печиво то мій минулотижневий досвід)) щоправда я знайшла в неті рецепт на основі хурми. Однак оскільки потрібно було дві великі хурми, а в мене на той час була лиш одна то я дала ще банан. По рецепту там ще йдуть всякі горіхи і сонячникове насіння, я дала зовсім трохи подрібнених грецьких горіхів і родзинки. Печиво вийшло супер. Данилко лупав аж за вухами лящало, мені теж подобалося. Збираюся його пекти й надалі. Дослова - я пластівці на блендері не подрібнювала, хурму й банан подрібнила на шматочки, а не до консистенціі кашки.

---------- Додано в 12:04 ---------- Попередній допис був написаний в 12:01 ----------

А і ще - там по рецепту не треба формувати печенька, просто тісто викладається на деко на пергаментний папір тонким слоєм,а після ввипікання та вистигання ріжеться на шматочки. Мені здається так значно простіше і легше.

---------- Додано в 12:06 ---------- Попередній допис був написаний в 12:04 ----------

Думаю гарбуз до цього печива можна додати тільки так. Уявляється мені то навіть дуже смачно))

11. Akseniya

Akseniya Well-Known Member

А в мене воно не вийшло :girl_mad:... Почало пригорати, а всередині не пропеклося... Напевно, занадто рідке вийшло, банан зблендерувала і вівсянку трохи змолола. Хотіла,щоб менше відчувалась у печеві.

12. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

Дівчата, маю таке питання. Малій 1.4 роки, ГВ повним ходом, дорослу страву також їсть і свекруха мені каже щоб до тієї страви підсипала я малій пармезан (ну вона 15 років в Італії була, каже шо там дітям жменями дають) Щось не знаю, він такий калорійний і чи можна таким малим?

13. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

не знаю чи це погано чи ні, але я малому вже трішки давала - я люблю його, і малому смакує, реакції не було, хіба ще вимагав :) малому 1,3

14. Soleil

Soleil New Member

Ми були в Франції, то малому ще не було року, і він їв там багато різних сирів, навіть з пліснявою. Ніц йому не було. І, взгалі, ми їмо багато сиру з козиного молока (бюш, том, томет, кротен), то малий їсть із задоволенням. Так що від пармезану точно дитині ніц не буде.

15. tankapartizanka

tankapartizanka New Member

Я вже давала , сипала в суп і до вівсянки давала. Малій сподобалось, значно покращує смак страви

16. Dolche

Dolche Well-Known Member

ну я б не була така впевнена, я своїм лише раз спробувати дала десь після 2-х - не сподобався, він досить гострий. А взагалі щодо сирів скажу так, що діткам малим його небезпечно досить давати, бо вони містять такі складники, які викликають алергію (ну принаймні наші сири), тому з ними обережно, це думка лікарів. Ну хіба впенені в якості.
    Я досить консервативна у харчуванні малих діток, вважаю що на все свій час, ще встигне всякої бяки спробувати. А поки шкт не повністю зрілий (я маю на увазі дітей до 3-х років), то краще з таким не ризикувати, бо так не важко і в інфекційну загриміти.

17. blakytnooka

blakytnooka Member

дівчата, а що ще ви даєте діткам після року? маю на увазі, як урізноманітнюєте меню?
    у нас після лікарень-хвороб повністю пропав апетит... малий відмовляється від будь-якої їжі. Раніше їв все, що давала: на сніданок кашки різні (гречана, рисова, ячмінна, пшоняна) з молочком розведеним водою, на обід супчики (гречаний, борщик, капуснячок, фасольковий трошки пробували), яблучка сирі-печені, творожок з бананом, улюблене, мабуть, картопляне пюре з мяском (тушене, варене, приготовлене на пару) або ж рибка (тушена з цибулькою-морквою чи приготована на пару). Між іншим також якісь сухарики-печенька-соломка. Ну якось так, але зараз він відмовляється практично від всього. А що ще можна давати дитинці? магазинні йогурти-сочки-творожочки теж не смакують((((

18. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

А ваші діти їдять домашні печенька? Моя не хоче(( Куплені лушпашить тіко так, а на домашні каже ,,бє,,. Поділіться рецептами, бо хочеться щоб їла домашнє, а не хімію всяку.

19. Akseniya

Akseniya Well-Known Member

Моїй найбільше до вподоби - кекси(банановий і столичний) і бісквіт звичайний(якщо з кремом,то аж пищить):girl_crazy:. До печення любов не особлива, їсть, але більше не просить.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я думаю що тут справа не в смаку, а в цікавості.
    Мому до цих пір цікавіше те, що купили, аніж те, що мама спекла.