меню для малечі після року

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем хельга, 16 Листопад 2007.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Відповідь: меню для малечі після року

2. Fast

Fast Well-Known Member

Як це виклянчав? :dntknw: Мама або дає або не дає певні продукти, речі. Якби ви не хотіли щоб дитина їла шоколад то б ніколи і не дали (в такому віці).
    Ну якщо так вважаєте то не їжте при дитині всякі чоколяди, то і просити не буде

3. Vероніка

Vероніка Never give up

Малому 1,9 р. і ми досі не знаємо, що таке цукорки і шоколад. По-перше, не бачу потреби і необхідності у цих продуктах - просто не даю, а він і не просить. По-друге, маємо початковий карієс, тому і змушені ретельно слідкувати за харчуванням. Єдине, без чого синуля не може жити - бублики, це вже як залежність у нього ! :girl_yes:

4. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Маю морожений гарбуз, малий його їсти ніяк не хоче, що таке приготувати, щоб той гарбуз зашифрувати?

5. kolobok

kolobok Member

Я кашку рисову варю з мороженим гарбузом. Додаю родзинок і трошки меду вкінці, можна і молока додати за бажанням. Нам смакує :)

6. Надя К.

Надя К. Well-Known Member

Розморозьте гарбуз, збийте блендером до однорідної маси, викладіть в каструльку, додайте трошки води і поставте на газ. Коли трохи покипить можна додати кукурудзяну або рисову крупу, розбавлену в холодному молоці. Варити до готовності, додати трішки цукру і масла. Виходить дуже смачна каша. Моя мала теж гарбуз не їсть, але цю кашу дуже любить.
    А ще можна потерти гарбуз на терці і додавати в суп, як моркву. Я завжди так роблю.

7. Vероніка

Vероніка Never give up

Можете зварити звичайний овочевий супчик (картопля, капуста, перець, морква, кабачок, цибуля, морква), і гарбуз додати, як один із компонентів. Варіанти можуть бути різни, можна додати крупу - рис, гречку, макарони.

8. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Я додаю морожений гарбуз практично в кожний суп, кидаю цілим невеликим куском, а потім блендерую окремо і змішую, бо так нам також не йде.

9. olevitska

olevitska New Member

...а я запікаю гарбуз з яблуками, потім даю ложечку меду і збиваю блендером, інколи взагалі мну вилкою і додаю це пюре до готового відвареного рису або пшона. Раніше варила кашу гарбузову з рисом чи пшоном, а цей варіант більше сподобався.

10. ckorpionsha

перцю не маю і кабачків, а теперішній перец (привозний) не даю дитині

11. Vероніка

Vероніка Never give up

В мене все заморожене - влітку завчасно підготувалась до сезону, набила цілу морозилку різними овочами.:girl_blush2: Ви готуйте з тих продуктів, які є у наявності, у мене фантазія безмежна ! :girl_haha:

12. ckorpionsha

супи не їсть, хіба дуже голодний і то 2 ложки, то блендерю потім той суп на пюре

13. TUCR

TUCR Well-Known Member

я також даю малій гарбуз, до сиру, рисової чи манної каші(маю морожений відварюю і збиваю блендером потім додаю до чогосю).

14. masaryk

masaryk New Member

Я завджи перетирала гарбуз до каші через сито. Варю разом, потім витягаю і перетираю. Але то трохи важко і час займає. Прошу сказати, блендер гарбуз в однорідну масу перемелює? Син дуже не любить таких довгих волокон - давиться.

15. Ravlyk

Ravlyk Well-Known Member

блендер Вам що завгодно в однорідну масу перемеле!!!:)

16. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я не памьятаю чи я колись давала посилання, але отут так багато різних рецетів для діток, що аж очі розбігаються

17. dasha

dasha Well-Known Member

Скажіть будь ласка, хто коли почав діткам давати старий горох і квасолю? Бо чула, що вони шкодять на підшлункову, а малий дуже любить вінігрет:nyam2: . То думаю давати з квасолею чи ні.:girl_in_dreams:

18. Girljanda

Girljanda New Member

Я чула, що після року вже можна давати. Але мій малий такого не їсть, тому сказати точно не можу.

19. Holly

Holly Moderator

Я вже стомилась щось вигадувати. Яринку годую як маленьку дитину. Я не прихильниця запихання насильно, але якби не заставила, то вона б і одного разу на день не їла. Супи їсть тільки ложку-дві, каші теж не дуже, ще макарони більш-менш, за овочі і м"ясо взагалі мовчу. Просто м"ясо кусочками ніколи не їстиме, мушу з м"яса всякі трюки виробляти. В когось таке є, як боретесь?

20. Donata

Donata Active Member

в мене син в 2 роки різко став виключно кашеїдом. М"яса та рибі взагалі в рот не хотів взяти, лише коли перемелювала блендером і в суп підмішувала, в іншому вигляді, то влаштовував такі істерики, що сусіди, певно, думали, що ж я теке йому там роблю, що дитина так ридає гірко. Овочі теж лише варені і в супі, сирі відмовлявся, з фруктами теж була проблема, він відмовлявся, навіть, спробувати, відразу хникав, що того не любить (їв лише яблука та банани). В садку, котлети переминали йому з картоплею і так напихали, але там всі їли, то він був, відносно, поступливий. Потім потрошку почав їсти все, але спершу їв в садку лише, бо казав, що я несмачні котлети роблю :girl_cray:. Просив лише кашу, дом. сир, омлет, гречку, макарон, картоплю, але лише з маслом і ніякої підливи. Питаю, що буде їсти, просить картоплю, зварила, а він, нє, я омлет хотів ... :ed4d70def841dc74b57
    Не знаю чи довго так би продовжувалось, але коли йому було близько 5, наш тато йому заявив, що у нас не ресторан і якщо, йому не смакує, то що мама готує, то буде ходити голодним, і досить мамі морочити голову. Якщо казав, що не голодний, то я не наполягала, але нічого не дозволяла на перекус - аргумент: "Ти казав, що не голодний, якщо зголоднів, то є те і те, що дати?."Зараз (пройшло півтора року) проблем з їжею практично нема :girl_claping:, любить вже все, просто раніше "нерозсмакував", тому не їв, а виявляється полуниці та персики то смачно. :girl_dance: Печення і десерти у нас лише після осн. їжі.